Hayatımın Kararı

Evet sosyologlara çok ihtiyaç duyuluyor. Hatta bence Türkiye için en gerekli meslek grubu sosyologlar. Ama bir de ne kadar işe alındıklarına bakın lütfen. Türkiye şartlarında en değersiz görülen meslek grubu bile olabilir. İçinde olduğum için söylüyorum, hocalarım bile kabul ediyorlar bunu. Bir ülkeyi geliştirmek için en gerekli olan meslek grubu affedersiniz Türkiye'de insan yerine bile alınmıyor. Böylelikle tüm sosyoloji sınıflarındakiler ya bir geçiş yapmaya ya da bölümü bırakmaya çalışıyorlar içine girince.
Sosyoloji okudum biliyorum evet.calismayi sevmedigim icin hayatim boyunca hic calismadim.
Fakat bir cok arkadasim gayet iyi islere girdiler.
Ben diploma olsun diye okuyanlardanim.
Idealiniz bu degilse hukukta sansinizi deneyin.evet belki zor bilemiyorum ama son zamanlarda muthis deli muthis cilgin ve ikna edici genc kadin avukatlar var.
 
çok isteyerek ve taban puanının çok üzerinde bir puanla ilk tercihimden girdiğim bölümün 3. sınıfında staj yaparken, ben bu işi yapamam, bu ortamda çalışamam dedim, ama o aklımla bana artık çok geç olmuş gibi gelmişti, okulumu bitirdim yüksek lisansımı yaptım, yıllarca sevmediğim bir sektörde çalıştım, yaş 35 oldu şimdi başka alanlara yönelmeye çalışsam da sıfırdan iş bulamıyorum, benim %2 lık dilimle girdiğim bölüm uzaktan eğitimle diploma dağıtıyor artık, piyasa asgari ücrete her işi yapacak mezun dolu, benimse pişmanlığımı anlatacak kelime yok.
o yüzden idealinin peşini bırakma, ne olursa olsun.gerekirse okulunu bitir tekrar hazırlan, ama 20 yıl sonra geriye dönüp keşke diyecek bir şey bırakma.
 
Yorumunuz için teşekkür ederim. Ben de düşündüm, kayıt olabiliyormuşum ama üstesinden gelebilir miyim diye düşünüyorum. Bir de çok zor olduğunu söylüyorlar DGS sınavının.
dgs ye hiç kasma canım hem vakıt kaybı hem de gercekten çok az kısı alıp hergun daha zorlaştırıorlar. bence bir yandan da lys ye azırlan okurken belki yarı burslu kazanır hem çalışıp hem okursun
 
okuldaki başarınıza göre fakülteler arası yatay geçiş hakkınız var bunun yanında fakülteler arası çift ana dal yapma hakkınız da var. üstelik girdiğiniz burs oranı ile kabul ediliyor. okulunuzun bu alandaki yönetmeliğini inceleyin gerekli yolları öğrenip o yolda çabalamak daha mantıklı.
 
Okurken bir yandan tekrar hazırlanın kafaya koyduysanız yapabilirsiniz bence. Puan kesilme kısmını bilmiyorum ama çok etkiler mi acaba.
Yurtta oda arkadaşım hukuk okuyordu. O da sınıf öğretmenliği kazanmış okurken tekrar hazırlanıp hukuk kazanmış devlet üniversitesi bir de. Şaşırmıştım ama imkansız değil demek ki. Şansınızı mutlaka deneyin derim olmazsa nasip değil der kendi bölümünüze daha sıkı sarılırsınız, iş açısından da şüphe duyuyorsanız ortalamayı yüksek tutup okulda kalmaya çalışırsınız.
 
Bu yıl için değil ama gelecek sene için bir şeyler yapabilirsin belki, puanın kesileceği için bu sene sınava girmen pek mantıklı değil. Genelde üniversiteye başlayan ve çok da istemediği bir bölüme yerleşen hemen herkes o sene bir daha hazırlanıp, sınava girme hayali kurar. Yapanlar, becerenler yok mu ? Var, ama çok istisna. Matematik şu an çözmen gereken bence en önemli problem. Bu sene bence okuluna devam et, bir yandan da matematik konusunda neler yapabilirsin ona bak, bir yandan üniversitede okurken bir yandan da sınavlara hazırlanmak kolay değil. Bu yılı bitir, seneye okulunu dondur ve sil baştan yeniden hazırlan. Olursa 26 yaşında bitirmiş olacaksın, ki bence asla geç değil. Ama şu da var, hukuk oldukça emek isteyen bir bölüm. Kazanmak kadar okumak da zor. Tüm bunları göze alabiliyorsan gir bu işe.
 
ben hep şuna inanıyorum: eğer yaratıcı, dışa dönük, iş bitirici bir insan değilseniz, sadece diploması bile iş yapan bir bölüm tercih etmelisiniz.
4 yıllık bir şey okur, birkaç sertifikayla iş hayatına başlarım da diyebilirsiniz.
benim tavsiyem mutlaka üniversite okurken ingilizce yi halletmek.
"anlıyorum ama konuşamıyorum" klişesinden sıyrılmak lazım. yazışma yapabilecek yurtdışı görüşmeleri yapabilecek düzeyde olmak lazım.
tabi bu hayattan ne beklediğinizle alakalı.

şimdi elini sallasan hukuk mezunu..
açıköğretim adalet okuyup, matemetiği iyi olanlar özel ünilerin yarı burslu/ burslu progralarımında bitiriveriyor hukuk fakültesini. sistem bunu sunuyorsa yararlanan insanlara söyleyecek sözümüz yok elbette.

ama yine de çaslışmak isteyene iş de var, kişisel anlamda gelişme de var. zamanla para da gelir.

ben de uzaktan eğitimle sosyoloji okumayı düşünüyorum mesela. ama ben kişisel gelişim için sistemli okuma yapmak için istiyorum bunu.
 
Yillar once unv 3. siniftayken kizilayda eski ortaokul arkadasimla karsilastim. nerede hangi bolum falan diye konustuk. Ankara sosyoloji dedi. yazik dedim icimden issiz kalacak.
simdi yurtdisinda avrupa birliginin merkezinde calisiyor. surekli geziyor. ben d kpss ile atandim iste... bilmem anlatabildim mi? onemli olan senin taktigin kanatlar. artik herkes hukuk okuyor. asgari ucretle calisan avukatlar var. sen farkini goster
 
Idealinin olması çok güzel.Bende bir zamanlar hukuk idealiyle çalıştım çabaladım kazandım. Okudum suan da bir hukuk fakültesinde öğretim görevlisiyim ama inan ki beklediginle karsilastigin çok farklı. İş hayatına başlayınca hiç bir şeyin sana öğretilen gibi olmadığını görünce acaip hayal kırıklığına ugruyorsun. Hem de bu dönemde hukuksuzluklar almış başını gidiyorken sana nacizane tavsiyem okulunu bitir sonra hala istiyorsan oku. Hayat boyu başarılar. ..
 
X