Hayatımın Kararı

Mühendis. Ailesi evi ve arabasını aldı. Ailesi de evlilikte çok ısrarcı. Ailemle onlara gittiğimiz de ne zaman istemeye gelelim hemen olsun bitsin dediler.
Yani 22 çok küçük bilemedim.
Seninde işin gücün varsa şartlar müsait gibi.
Konuşarak orta yol bulabilirsiniz belki

bence hayatinin kararini almaya henuz hazir degilsin.
Bir de evlilik bir tarafin ben boyle istiyorum demesiyle olmaz, iki kisi ortak karar almali. Ikiniz icin de dogru zaman olmali, ikiniz de hazir olmalisiniz.

Ama farkli sehirlerde ozellikle de calisiyorken iliski yurutmek cok zor.
Yani bir hedef koymak lazim, bu illa evlilik olacak degil,
ama eger planli bir sekilde ayni sehirde yasayamayacaksaniz evlenmeden erkek arkadasinizin beklemem tepkisi bana cok yanlis gelmedi.
Sahsen 25 yasinda ayda bir gordugum sevgili ile ne kadar uzun sure devam edebilirdim bilmiyorum. Bir hedef bir son olmasi lazim bu uzaktan iliskilerde.

Merhaba,
Erkek arkadaşımla 5 yıla yakın bir süredir birlikteyiz. Son 2.5 senedir farklı şehirler de yaşıyoruz. Ailelerimizi tanıştırdık. Erkek arkadaşım 25 ben henüz 22 yaşındayım. İkimiz de çalışıyoruz. erkek arkadaşım hemen evlenmek istiyor. En geç eylülde evlenelim daha fazla beklemem diyor. ben ise en az 1 yıl daha sonra evlenmek istiyorum. şehir değiştirmek zor geliyor. belki de yaşamak istediğim başka şeyler başka hayallerim var.
Bunlar uğruna erkek arkadaşımdan ayrılmalı mıyım ki sevdiğim ve doğru olduğuna inandığım birisi
yoksa evlenip kendime ilişkin planlarımdan mı vazgeçmeliyim
Evlenmek icin erken..5 yildir birlikteyiz diyen biri 30 yasinda olsa evlen derim. 25 yasinda tanimis bu insani.. sen daha 17 olmadan tanimissin.

O yasta insan dogruyu yanlisi tam ayiramaz.. ask baskin gelir kusurlari goremez.

Belki cok hatari var yanlislari var. sen alistigin icin normal geliyor. Kaldirabilirim gibi geliyor. Kafana takilan icine sinmeyen seyler var mi?

en az bir yil daha bekle..

17 yasında tanısmıssın. Tanıdıgın ilk ve tek erkek muhtemelen.
Ve ya evleniriz ya ayrılırız zorbalığı yapıyor.
Ayrıl.
Hıc kimse senin hayallerinden ideallerınden daha önemli degıl.
Kendine ve hayatına yeni sanslar ver.
22 evlenmek Kucuk bir yas.

O kadar okuyosun edıyosun, biraz gezip Kazandıgın parayı huzurla harcamayı haketmıyor mısun sence?

Bu ısrardan hoşlanmadım.

Bence kimse için kariyer hedefinizden vazgeçmeyin. Ben o saflığı yaptım, okulumun bitmesine 1 sene kala boşanıyorum. İşimi gücümü bıraktım, okulumu kurtarmak için uğraştım.
Size tavsiyem; asla güvenmeyin kimseye, önce sizin kariyeriniz, önce sizin geleceğiniz.

Benim 22 yaşında birlikte olduğum insanlar şu an bakınca aşırı uyumsuz, alakasız geliyor. Yaşım 33.
Ben de 22 yaşında nişanlanmıştım, çünkü erkek arkadaşım arkamızdan atlı kovalıyormuş gibi sevgili olduktan 3 ay sonra ailesini gönderdi beni bir güzel anamdan istediler. Anam da akıllı kadın, olmaz demedi. Beni alladılar pulladılar pembiş tuvaletlere sarıp nişanladılar. 2 sene sonra düğün de düğün diye tutturunca olmayacağını, yapamayacağımı anladım. Annem için şu yönden akıllı kadın diyorum, olmaz diye diretseydi muhtemelen ilişkimi gözümde ulaşılmaz hale getirip daha da hırs yapacaktım. Bırakayım nişanlansın kendisi anlasın erken olduğunu diye düşünmüş.. Neyse,tabi şimdiki yaşımdan geriye dönüp bakınca çok mutsuz olurdum diyorum.. İnsanların fikirleri hızlı değişiyor 20li yaşlarda.. Zevkleri de.. Daha kendini tanıyor musun ki evleneceğin adamın nasıl biri olmasını isteyebilesin ? Ben 32 yaşında zorla evlendim. Zorla evlendirdiler beni =))) Şaka bi yana kafama silah dayamadı kimse ama, hani bu adamı 10 sene sonraki aklımla da sevebilir miyim diye çok düşündüm.. Bilemiyorum, belki de çok kişisel konular bunlar. Benim karakterim, zevklerim,dünya görüşüm, kendimi ve ilişkiyi algılama biçimim 26 yaşımdan sonra oturmaya başladı. Şimdi eski nişanlımla oturup kahve bile içmem, çok sıkıcı gelir. Hakkınızda en hayırlısı olsun..

belli ki aile baskisindan dolayi.
hic ama hic acele etme, beklemeye ikna et, ki seven adam bekler
bu erkekler evlenmeden once evlenelim evlenelim derler, sonrasinda ise balon gibi sonerler.
Daha yasin genc, once gencligini yasa :)

Yüksek lisansımı şuan bu şehirde yapıyorum. Çalışmaya başlayalı 8 ay oldu belli bir birikim yapmadım kurslara vs harcıyorum. Orada iş durumum nasıl olur bilemem
Ailenle görüş henüz eğitimin vs şeyler olduğu için kabul etmediklerini beklemeniz gerektiğini söylesin

sakın ha sakın erken evleneyim deme arkadaşlarında söyledikleri gibi dertsiz başına dert açma sonra çok pişman olursun evlilik öyle toz pembe değil göründüğü gibi birde aileden uzağa gideceksin tamamen bunalıma girersin bu yaşta iyi düşün öyle karar ver

Benim 22 yaşında birlikte olduğum insanlar şu an bakınca aşırı uyumsuz, alakasız geliyor. Yaşım 33.
Ben de 22 yaşında nişanlanmıştım, çünkü erkek arkadaşım arkamızdan atlı kovalıyormuş gibi sevgili olduktan 3 ay sonra ailesini gönderdi beni bir güzel anamdan istediler. Anam da akıllı kadın, olmaz demedi. Beni alladılar pulladılar pembiş tuvaletlere sarıp nişanladılar. 2 sene sonra düğün de düğün diye tutturunca olmayacağını, yapamayacağımı anladım. Annem için şu yönden akıllı kadın diyorum, olmaz diye diretseydi muhtemelen ilişkimi gözümde ulaşılmaz hale getirip daha da hırs yapacaktım. Bırakayım nişanlansın kendisi anlasın erken olduğunu diye düşünmüş.. Neyse,tabi şimdiki yaşımdan geriye dönüp bakınca çok mutsuz olurdum diyorum.. İnsanların fikirleri hızlı değişiyor 20li yaşlarda.. Zevkleri de.. Daha kendini tanıyor musun ki evleneceğin adamın nasıl biri olmasını isteyebilesin ? Ben 32 yaşında zorla evlendim. Zorla evlendirdiler beni =))) Şaka bi yana kafama silah dayamadı kimse ama, hani bu adamı 10 sene sonraki aklımla da sevebilir miyim diye çok düşündüm.. Bilemiyorum, belki de çok kişisel konular bunlar. Benim karakterim, zevklerim,dünya görüşüm, kendimi ve ilişkiyi algılama biçimim 26 yaşımdan sonra oturmaya başladı. Şimdi eski nişanlımla oturup kahve bile içmem, çok sıkıcı gelir. Hakkınızda en hayırlısı olsun..
Kesinlikle katılıyorum.

Merhaba,
Erkek arkadaşımla 5 yıla yakın bir süredir birlikteyiz. Son 2.5 senedir farklı şehirler de yaşıyoruz. Ailelerimizi tanıştırdık. Erkek arkadaşım 25 ben henüz 22 yaşındayım. İkimiz de çalışıyoruz. erkek arkadaşım hemen evlenmek istiyor. En geç eylülde evlenelim daha fazla beklemem diyor. ben ise en az 1 yıl daha sonra evlenmek istiyorum. şehir değiştirmek zor geliyor. belki de yaşamak istediğim başka şeyler başka hayallerim var.
Bunlar uğruna erkek arkadaşımdan ayrılmalı mıyım ki sevdiğim ve doğru olduğuna inandığım birisi
Sizi evliliğe zorlayıp bu sene evlenmezsek bekleyemem seni diyen biri ne kadar doğru bşr insan olabilir acaba, bir düşünmek lazım..

Altına imzamı atarım

Merhaba,

İyidir hoştur , beş senelik ilişkidir vs... seni beklemeyeceğim diye tehdit ediyorsa boş adamdır o. Düğünden hemen sonra çocuk istiyorum yapmazsan boşanırız diye tehdit ederse ne yapacaksın ? Adam bencil kendisinin istemesi yeterli, senin okulun, işin emeğin önemli değil, en tehlikeli insan tipi bu bence yakma kendini

"Ben evlilige hazirim, sen ister hazir ol ister olma umrumda degil" dusuncesinde ise bencillik bu. Siz de isinizi gucunuzu ayarlamak, egitiminizi tamamlamak istersiniz onun gibi

Cok yerinde bir cevap.. kaldi ki nisanliligin mantigi birbirini tanimak bir yola girmek.. olmadi anlasamayacagimizi gorduk demek lazim. ama bizde nedir nisandan donen ayiplanir, adin cikar, elalem ne der diye yanlis surduruyor ve bosaniyor insanlar bu sefer de..

Merhaba,
Seviyorsa bekler. Kendinizi onun yerine koyun, siz olsaniz beklemez miydiniz. İnsanlar nelere gogus geriyor. Daha simdiden sizin ne istediginizi gormezden geliyor kendi fikirlerinde diretiyorsa evlendikten sonra kim bilir neler olur. Biraz bencil bence

Eğer tereddütleriniz varsa kesinlikle BEKLEYİN!!
Israr etmesi, sensiz yapamıyorum vs sizi daha çok sevdiği anlamına gelmiyor. Oldu bittiye gelebilirsiniz. Sizden bir şeyler de saklıyor olabilir. Bir yıl beklemem yoksa ayrılırım diyorsa haber verin, güle güle derken arkasından su dökelim.
Kısacası bir pokluk var bu işte!

Gerçekten seven insan size ve kararlarınıza saygı duyar.

Back
X