Hayatımın Kararı

Yüksek lisansımı şuan bu şehirde yapıyorum. Çalışmaya başlayalı 8 ay oldu belli bir birikim yapmadım kurslara vs harcıyorum. Orada iş durumum nasıl olur bilemem
Kariyerinizden sakin vazgecmeyin. Erkeklere kiran girmedi ama sizin kariyeriniz iyi bir isiniz vs olmazsa hayatiniz boyunca sikinti cekebilirsiniz ya da esinizin eline bakip mutsuz olabilirsiniz. İnsanin kendi kendine yetmesi onemli

Yok artik. Nebçim kafalar bunlar. Ben de kadinim benim de ihtiyaclarim var deselermis keske.
Biri demiş ki sevgilin evliliğe hazırsa bari bırak başkası ile hayat kursun: bu adam bu kibarlık! ve ince düşünce! ile bence kimseyle evlenmesin. Evlenmezsen bırakırım ne ya?
İkincisi de cinsel ihtiyaçları vardıra getirmiş sanki evdeki evcil kediye eş aranıyor!! Düz duvara tırmansın isterse, ne kadar saçmalandı artık erkekler ve ihtiyaçları...

Sizin yaslarinizda evlenen, calisan, üreten, beraber dünyayi turlayan ve aradan 4-5 yil gectikten sonrada cocuk yapan mutlu ciftler mevcut.

Ama sen evlenmek istemiyorsun emin degilsin .. o yüzden ayril.

aynısını arkadaşımın sevgilisi yaptı. kız arkadaşım "bekle okulum var daha bi mesleğim bile yok" dedi "2-3 sene bekleyemem ben" dedi erkek kişisi. ertesi gün başka kızla ilişkiye başladı. bizimkinin haberi çok sonra oldu.
asla bu tuzağa düşme

Merhaba,
Erkek arkadaşımla 5 yıla yakın bir süredir birlikteyiz. Son 2.5 senedir farklı şehirler de yaşıyoruz. Ailelerimizi tanıştırdık. Erkek arkadaşım 25 ben henüz 22 yaşındayım. İkimiz de çalışıyoruz. erkek arkadaşım hemen evlenmek istiyor. En geç eylülde evlenelim daha fazla beklemem diyor. ben ise en az 1 yıl daha sonra evlenmek istiyorum. şehir değiştirmek zor geliyor. belki de yaşamak istediğim başka şeyler başka hayallerim var.
Bunlar uğruna erkek arkadaşımdan ayrılmalı mıyım ki sevdiğim ve doğru olduğuna inandığım birisi
yoksa evlenip kendime ilişkin planlarımdan mı vazgeçmeliyim

Bir yıl daha zaman iste. Gerçekten evlenmek istiyorsa bekler. Mantıklı nedenlerini söyle 1 yıl için.

Arkadaşlar gayet güzel yorumlar yapmışlar.
Ben kestirme bir yorum yapacağım;
bu 'zorbadan' ayrıl yavrucum.
Evet adam zorba, açık, net.
Evlendikten sonra da seni başka şeyler için zorlayacağından emin olabilirsin.

Böyle acele eden erkekler bana romantik gelmiyor. Sanki kızın gözü açılmadan evleneyim moduna girmişler gibi düşünüyorum.
Yaşınız çok küçük. İyi düşünüp karar verin ama bakış açınız da pek mantıklı değil. Erkek arkadaşınız en geç eylül diyor siz 1 sene en azından diyorsunuz. Kimin istediği olursa diğerine göre fark 6 ay aşağı yukarı.
Siz 6 ay içinde mi hayallerinizi yaşayacaksınız? Erkek arkadaşınız 6 ay fazladan bekleyemeyecek kadar sabırsız mı?

Merhaba,
Erkek arkadaşımla 5 yıla yakın bir süredir birlikteyiz. Son 2.5 senedir farklı şehirler de yaşıyoruz. Ailelerimizi tanıştırdık. Erkek arkadaşım 25 ben henüz 22 yaşındayım. İkimiz de çalışıyoruz. erkek arkadaşım hemen evlenmek istiyor. En geç eylülde evlenelim daha fazla beklemem diyor. ben ise en az 1 yıl daha sonra evlenmek istiyorum. şehir değiştirmek zor geliyor. belki de yaşamak istediğim başka şeyler başka hayallerim var.
Bunlar uğruna erkek arkadaşımdan ayrılmalı mıyım ki sevdiğim ve doğru olduğuna inandığım birisi
Gercekten sevdigin ve inandığın biri olsa aklina direkt ayrılık seçeneğini getirmezdin. Evlenmek istiyor sen daha gec istiyorsan bunu onunla konuş ikna etmeye çalış olmuyorsa zaten sizin için yapacak bir sey yok.

Yaş konusunda bişey demiyorum, küçük büyük vs diye.
Ben 22 de nisanlandim, 24 de evlendim.
Bir pişmanlık yaşamadım.
Ama evlenmezsen beklemem diyen adama da, bunun için ayrilacaksan zaten evlenmem de derdim.
Bu şekilde baskıyla tabi ki evlenmeyin.
Yaşamak istedikleriniz ömür boyu içinizde kalır.

Merhaba,
Beklemek isteyip beklemezseniz pişman olabilirsiniz. Pişman olmaya değer mi? Bence değmez. İkna edin, ikna olmuyorsa ayrılın. Bazı hedeflerim planlarım var deyin.

Evlenmek için çok küçüksünüz bence ideal evlilik yaşı 27-30 arasi daha erkeninde olgunluk olmuyor , daha geçinde kimseyi beğenmeme durumu oluyor

Sizi sevdiğine emin misiniz? Ne demek beklemez - miş? Siden ayrılıp kimle evlenecek acaba?
Ne garip insanlar var güzel memleketimde töbe ya 🤦🏼‍♀️

Erken evliliklerde genelde erkekler hevesli başlayıp, heyecanını ilk yitirenler oluyorlar.
Bilemiyorum, çok evcimenim, anaç birisiyim demiyorsanız en az 5 sene bekleyin derim.
22 yaş gerçekten çok küçük, yaşanacak, öğrenilecek, deneyimlenecek çok şey var, gezilecek çok yer var.

Back
X