- 27 Nisan 2015
- 405
- 149
- 53
gönlünden geçen işi seçeceksin tabiki neyde mutlu oluyorsan onu seç canım bak bana da tıp tıp eczacılık eczacılık diye başımın etini yediler ama ben mutlu olduğum mesleğimi seçtim bi an bile pişman olmadım
Basari durumun onemli, tipi kazanabilecek misin?
10 bin Alıp nefret edeceğim bir iş yapmaktansa 3000 alırım ama işimden keyif alırım
Merhaba canim, secimini tabiki cok dusunerek yap ama eger yazin fikrin degisirse 11. sinifin basinda bir dilekceyle bolumunu degistirebilirsin, Sevgiler
Merhaba ben de 11.sınıfım
Biz de alan seçimi olmuyor herkes sayısal.İsteyen Tm'ciler olursa onlara ek ders falan veriyor edebiyat hocaları.
Gönlümdeki moleküler biyoloji ve genetik ama gerek öğretmenler,gerek aile,gerek arkadaşlar bölümü fazla önermiyorlar...Yine de ben araştırmaya devam ediyorum mümkünse yapmak istediğin işle ilgilenen bir insanla görüş.
Bize en doğru şeyi onlar söyler sonuçta.
Bazı hocalarıma göre tıp artık ölüyor,doktorlar eskisi kadar kazanamıyor/kazanamayacak.Bazılarına göre daima iyi bir konumda olacak.Değişiyor yani,sonuçta onlar da başkalarından duyuyorlar sağlık sektöründe değiller.
Ama hocalarımızın psikoloji yorumları genel olarak olumlu.Eğer maddi kısmı düşünüyorsan sıkıntı çekeceğini sanmıyorum.İyi bir üniversiteye gidersen zaten sorun yaşamazsın.
Tıptan psikiyatri de mantıklı eğer tıpı da düşünüyorsan...
Gayet de mantikli bilincli bir kizsin tebrik ediyorum insallah cok basarili olursun canim
Bence tip sec asla az kazanan olmazsin emin ol
bu işi yapan insanlarla görüşmelisin bence ama tek kişiden dinleme bu işin uzmanına da git yeni mezununa da ondan sonra kararını zaten verirsinAynen öyle ama bende gönlümdekini şuan pek kestiremiyorum sanki, ya anlık bir heyecansa ilgiyse diye.
İnsan sabah kalktığı zaman işine mutlu gitmeli diye düşünüyorum.
O yüzden psikoloji diyorum sorunuzun cevabı olarak.
Bir yere bağlı çalışan psikolog doktorun yarısı ya da üçte biri maaş alıyordur diye tahmin ediyorum.
Ama serbest çalışırsanız ve yazdığınız gibi kendinizi gerçekten ekstralarla yetiştirirseniz doktordan fazla da kazanabilirsiniz. Benim gittiğim psikolog seans başına benden 150 TL alıyor. Eskiden her hafta gidiyordum, şimdi ayda ya da 2 ayda bir gidiyorum. Günde 6 kişi baksa 150*6=900 TL eder. 20 iş gününde iyi bir miktara ulaşır diye düşünüyorum.
Bakın güzel kardeşlerim, TM'ye nerdeyse herkes Psikoloji ya da Hukuk okuma hayalleriyle başlar ama gider bir üniversitenin İİBF bölümlerinden birine yerleşir. Kendimden biliyorum. Sizin burada düşünmeniz gereken şey 4 yıl sonra falan kazanacağınız bölümün, ileride alacağınız maaşın falan detaylı hesapları değil, dersleriniz. Bak şimdi, sayısalın, tm'nin derslerini yapabilecek misiniz lisede önce bunu düşünün. Kimya, biyoloji, fizik falan nasıl? Matematik nasıl? Türkçe nasıl? Önce bunu düşünmeniz lazım. Yapabilecek misiniz? Çünkü geleceğin temelleri bu dönemde atılıyor, lise dersleriyle üniversite dersleri çok çok farklı ve siz seçtiğiniz alanın derslerinde iyiyseniz zaten üniversite sınavında da iyi bir sonuç alırsınız. Üniversite lise gibi değil. Size bugün geleceği açık denen mesleklerin 8-10 yıl sonra ülkemizde ne olacağının garantisi olmayabiliyor. Yani sen şimdi Hukuktan aşağı okumam dersin mesela ama üniversite falan bitince KPSS falan derken kapağı devlete atmak için ter dökersin güzel kardeşim.Hayat sandığınız gibi değil ve kendinizi detaylarla yormayın. Boşver sen maaşı, mesleği, yapabileceğin dersleri seç, liseni başarıyla bitir, gerisi zaten gelir. Hiç düşünme hukuk mu psikoloji mi bilmem ne mi diye, öyle düşünmeye devam edersen işin zor.
Şu yaşta sorun yaşaman çok normal zaten ama o meslekler de dışarıdan gözüktüğü gibi değil. Sen o liseden mezun olduktan sonra hayata bakış açın şu ankiyle aynı olmayacak. Belki de seçtiğin alanda başka bir meslek dalı ilgini çekecek. Biz de geçtik bu yollardan. Eğer sayısalın iyiyse, kendine güveniyorsan sayısalı seç, bişey kaybetmezsin. Nasıl olsa ileride istersen TM'den de tercih yapabilirsin. Ama çalışma olayı önemli, sayısal dersler öyle disiplinsizliğe gelmez, haberin olsun.İki alan içinde dersleri anlayabiliyorum, son gün çalışarak kurtarıyorum az çok. Sınavlar zor notlarım kötü biraz sadece. Puanı iyi bir lisedeyim, zorluyorlar baya sınavlarda. Anlamada sorun yok da çalışmadığımdan, tabi bu yaz başlayacağım. Lise derslerim seçimimde sorun değil, ünide de tıp kazanabileceğime, yada iyi bir psikoloji ve hukuk kazanabileceğime inanıyorum, sadece hangisini istediğim konusunda sorun yaşıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?