Hayatımla İlgili Doğru Kararlar Veremiyorum.

_donukpudra_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2014
1.255
757
73
Öncelikle herkese günaydın. Güzel günler diliyorum. Aranıza yeni katıldım. Anlatacağım şeyler uzun mu olacak kısa mı bilemiyorum ama uzun olursa da hakkınızı helal edin. Yardımlarınızı bekliyorum.
23 yaşındayım ve üniversite 2. sınıf öğrencisi bir türlü olamadım. Hayatımda hep yanlış kararlar aldım ve bu da bana kötüye mal oldu. Çok istediğim bir bölümü, sonuçlarını hiç düşünemeden yazdım ve özelde kazandım. Eşit ağırlıkçıydım ve bu sayısal bölüm bana fazla ağır geldi. Aslında çok başarılı bir insanım ama sayısal bölümleri yapamıyorum. 3. sınıf görünüyorum ama 1. sınıfın 1. dönemini tekrar alacağım ve 2. dönemi de aynı şekilde. Yapamıyorum bu bölümü. Okulu bırakmayı düşünmeye başladım çünkü anneme ve babama ödedikleri paralardan dolayı acıyorum artık.
Ekim ayında Lise ve Önlisans KPSS var. Lise mezunu olduğum için Lise KPSS'den girecedğim sınava. Sınava çalışmaya başlayacağım. Aklımda Katiplik var. Eğer bu olmazsa diğer memuriyetleri düşünüyorum ve özellikle Bankacılık mesleğini düşünüyorum. Aranızda Lise KPSS'ye girip atanmış olanlar var mı? Hata mı yapıyorum? Fikirlerinize ihtiyacım var. 'Okumayacak mısın?' diye sormayın lütfen. Atandıktan sonra sözelim fazla kuvvetli olduğu için ve çok da sevdiğim için bir yandan Hukuk Fakültesi'nde eğitim almayı düşünüyorum.
Eleştirirken lütfen benim yerimde düşünün kendinizi. 23 yaşında annesinin ve babasının eline bakan bir insan olmak ve onların emeklerinin karşılığında hiçbir şey başaramamak o kadar zor ki.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Bu kadar sene neden bekledin ki

Madem sevmiyor ve yapamıyorsun

Çalış lise kpss ama kadro sayıları az açılanlar da hizmetli genelde

Sen çalış o çalıştıkların işine yarar seneye de üni sınavına tekrar gir bak bakalım ne alabiliyorsun

Sayısal olarak okuduğun bölümü bırakıp Ünv sınavına girerek şimdiden hukuk okuyabilirsin lise kpss hakkında bilgim kadarıyla 85 ve üstü almak lazım bu arada sayısal olarak ne okuyorsunuz

Okuduğum bölümü çok seviyorum. Ama sayısal ve ben bunu düşünemeden hevesle yazdım. Kazandım. Çalışsam da yapamıyorum ve bu yüzden de aklımda artık bu düşünce ouştu. Hizmetli alınıyor biliyorum ama onun dışında masa başı falan alınmıyor mu?

Sayısal olarak okuduğun bölümü bırakıp Ünv sınavına girerek şimdiden hukuk okuyabilirsin lise kpss hakkında bilgim kadarıyla 85 ve üstü almak lazım bu arada sayısal olarak ne okuyorsunuz

Şu anda Beslenme ve Diyetetik okuyorum. KPSS'ye çalışmaya başlayacağım için bir yandan da YGS'ye çalışmış gibi olacağım. Hukuk Fakültesi'ni kesin düşünüyorum zaten. Özelde okuyacağım Hukuk'u ama illa okuyacağım.

Bölümünde sayısal dediğin hangi dersler var

Yani anatomi vs gibi dersler mi var matematik mi var

Mezun arkadaşlarım var çok zordu demiyorlar pek

Ama hukuk okumak kolay diyeni hiçççç duymadım

Alımlar düşük masa başı pek yok

Katiplik vs de zaten hem klavye sınavı hem mülakat var

Klavye ve mülakat olduğunu biliyorum. Onları göze alabiliyorum. Zor olur evet ama başarabilirim. Bankalar lise mezunu vezneci alıyordu. Bir tanıdığımız bu şekilde atanmıştı. Yalnız artık görüşmüyoruz. Soramıyorum. Bilginiz var mı?

Ana hukuk okumak kolay diyeni hiçççç duymadım

Organik Kimyayı 3. defa alacağım, geçemiyorum. Besin Kimyası, Analizleri vs vs. Okuduğum üniversiteden de kaynaklı olsa gerek. Fazla zorluyorlar.

Ana hukuk okumak kolay diyeni hiçççç duymadım
ahahaha, niye hiçbir yerde oğkat olduğunu söylemiyorsun ya :)
Konu sahibi, katiplik sınavında ciddi derecede torpil dönüyor. Bence bu mantıklı bir plan değil.
Hukuk okuyacaksan oku, ancak 3. sınıftasın bence bırakmamalısın.
Bölümü bitirmelisin.
Düz lise çıkışlıysan atanmak imkansıza yakın. Masa başı elbette var. 95-96 puana yakın alman gerekiyor. Yaşadığın şehirde kadro açılacak mı, o da meçhul.

Eskiden alıyorlardı

Internetten 2014/1 atamalarına bak osym açıklıyor en düşük puanları orada kadrolar da belli

Bakın, eğer 3. sınıfta olsam elbette bırakmam. :) 3. sınıf görünüyorum ama daha 2. sınıftan ders alamadım hiç. Yani 1. sınıfım hala. Daha 4 yılım var yani. :) Ayrıca yaşadığım şehirde kadro açılması imkansız ve şehir dışı düşünüyorum zaten.

Bu hayat hikâyesi çok tanıdık.

Üniversite hayatı boyunca ne olduğunu bilmeden sırf popüler diye yazdığı yani aslında istemediği hatta sözelci olduğu için yapamadığı bir bölümde ısrar edip, işe başladığında yapamadığını göre göre her seferinde "artık geç oldu, buradan dönemem" deyip hayatını zehir eden birini "çok yakından" tanıyorum.

O kadar çok şansını yeniden denemesini söyledik ki...

"Bir yılıma yazık edemem" diye başladı, okulunu sekizinci yılda nerdeyse atılacakken rica minnet bitirebildi.

İşe başlamamasını yeniden sınava girmesini söyledik "sekiz yıl okudum, yeniden başlayamam" dedi.

İşe başladı, yapamadığını gördü, başka iş bakmasını söyledik, bunun için okuduğunu, başka bir şey yapamayacağını söyledi.

On yıl boyunca çalıştı, mide, bel, boyun fıtığı başta olmak üzere bedensel ve psikolojik bir sürü hastalığı var, sabah sekiz, gece on bir çalışıyor ve her lafa "keşke ilk yıl yeniden sınava girseydim" diye başlıyor.

Bu kişi bankacı, gişeden başladı, müdürden sonra en yetkili kişi oldu, gelin görün ki asgarî ücretten bir tık yüksek maaş alıyor, personelin açıklarını kapatmak için binlerce liralık kredi borcunun altında tükenip bitiyor, yetkisi altındakilerin sorumluluğunu bölüşmezse güvenilirliği ve iş güvencesi tehdit altında çünkü...

Demem o ki hayat hikayenizin başı neredeyse aynı, sonu benzemesin yol yakınken dönün.

Ama bankacılık da aklınızdaki alternatiflerden biriymiş ya, olmasın...

Size çok teşekkür ederim. :) Öyle olmak istemiyorum işte ben de. Evet 23 yaşındayım ve bakıldığında yaşıtlarım yüksek lisanlarını bitirecekler bu yıl. :) Ben daha 2. sınıf bile değilim. Tek şükrettiğim şey; annemin ve babamın her zaman destekçim olmaları ama artık üzülüyorum onlara. Kolay mı ayda sadece 2 bin lira bana gidiyor. Ve bankalara borcumuz var. Onların çabalarına ben başarısızlıkla cevap verdikçe canım yanıyor. Bu yüzden bunu düşünüyorum. Lise mezunu alırsa bankalar, Hukuk Fakültesi'ni bitirene kadar da olsa çalışırım. Dedim ya amacım zaten Hukuk'u bitirmek bu saatten sonra. En azından anneme ve babama yüküm kalmaz.

O zaman beslenme ve Diyetetikle kpss ile zaman kaybetme otur ygs yi şimdi çalış hukuk'u özel de değil devlette oku

Özelde okumuyor olsaydın ne yap et bölümünü bitir derdim ama. Şimdi demiyorum :) Bölümün gerçekten güzel çünkü. .

Yeniden sınava gir sana en uygun bölümü oku bence.

Katıplik torpile bakıyor diye secenek olarak görmüyorum..

Özel okullar sırf para alabilmek için daha fazla zorlayıp yaz okuluna bırakıyorlar çoğu öğrenciyi diye duyuyorum etrafımda. Bir de sözelcisiniz, bölümünüz ise sayısal ve sağlık. Sizi daha çok sıkar bu durum. Madem alttan dersleriniz çok. Bu sene basit olan dersleri halletmeye çalışın. Kendinizi hepsini halledeceğim diye yormayın. Ama okulu da tamamen bırakmayın ne olur ne olmaz. İşe girme seçeneğini şu yönden eliyorum. Sınava gireceksiniz. Yüksek bir puan alacaksınız, mülakata gireceksiniz falan filan. Bunlar sizin gerçek hayalinize daha geç ulaşmanıza neden olur. En iyisi okulunuzda devam edin. Ağırlığınız ygs lys çalışma olsun. Ağustos gibi de başlayın hatta. Hukuk için matematik katkısı azaltıldı. Sözelci olarak size artısı olur umarım. İkisi bir arada zor olacak ama imkansız da değil gibi.

O zaman beslenme ve Diyetetikle kpss ile zaman kaybetme otur ygs yi şimdi çalış hukuk'u özel de değil devlette oku

Devlet olursa tabi ki önceliğim devlet olur ama özelde de olsa okuyacağım. Bu konuda kararlıyım ama KPSS'yi de deneyeceğim. Bu saatten sonra sadece okumayı değil, para kazanmayı da istiyorum

bankacılığa zorla alıyorlar gibi ama giren pişman giremeyen pişman misali
bankada ağzın laf yapıyorsa yükselebilirsiniz

çünkü isimleri / ünvanları janjanlı olup sadece satış yapmaya endeksli ilk başlangıçları ve kotalı ve şefiniz ile iyi geçinirseniz diğer geçmek istediğiniz bölümler için yöneticilere yönlendirme yapar onun dışında yıllarca aynı şeyi yapabilirsiniz

birde öyle çok ücretleri yoktur, asgari ücret ile başlatırlar sen kendini ispatla yükselirsin diye havalı havalı konuşurlar bir tık yükseğini alabilirsiniz yıllar sonra
ağzınız iyi laf yapmıyorsa sürünürsünüz bankayı iyi düşünün

Ben güzel bir puan alırsam, sanırım mülakata kadar gidebilirim ve mülakata da Allah büyük diyerek girerim. Eğer ALlah nasibime yazmışsa, ne kadar torpil olursa olsun kazanabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…