- 7 Ekim 2014
- 1.255
- 757
- 73
- Konu Sahibi _donukpudra_
-
Özel okullar sırf para alabilmek için daha fazla zorlayıp yaz okuluna bırakıyorlar çoğu öğrenciyi diye duyuyorum etrafımda. Bir de sözelcisiniz, bölümünüz ise sayısal ve sağlık. Sizi daha çok sıkar bu durum. Madem alttan dersleriniz çok. Bu sene basit olan dersleri halletmeye çalışın. Kendinizi hepsini halledeceğim diye yormayın. Ama okulu da tamamen bırakmayın ne olur ne olmaz. İşe girme seçeneğini şu yönden eliyorum. Sınava gireceksiniz. Yüksek bir puan alacaksınız, mülakata gireceksiniz falan filan. Bunlar sizin gerçek hayalinize daha geç ulaşmanıza neden olur. En iyisi okulunuzda devam edin. Ağırlığınız ygs lys çalışma olsun. Ağustos gibi de başlayın hatta. Hukuk için matematik katkısı azaltıldı. Sözelci olarak size artısı olur umarım. İkisi bir arada zor olacak ama imkansız da değil gibi.
bankacılığa zorla alıyorlar gibi ama giren pişman giremeyen pişman misali
bankada ağzın laf yapıyorsa yükselebilirsiniz
çünkü isimleri / ünvanları janjanlı olup sadece satış yapmaya endeksli ilk başlangıçları ve kotalı ve şefiniz ile iyi geçinirseniz diğer geçmek istediğiniz bölümler için yöneticilere yönlendirme yapar onun dışında yıllarca aynı şeyi yapabilirsiniz
birde öyle çok ücretleri yoktur, asgari ücret ile başlatırlar sen kendini ispatla yükselirsin diye havalı havalı konuşurlar bir tık yükseğini alabilirsiniz yıllar sonra
ağzınız iyi laf yapmıyorsa sürünürsünüz bankayı iyi düşünün
Ben güzel bir puan alırsam, sanırım mülakata kadar gidebilirim ve mülakata da Allah büyük diyerek girerim. Eğer ALlah nasibime yazmışsa, ne kadar torpil olursa olsun kazanabilirim.
keşke bu kadar iyimser olabilsek
zira şu an tüm Yargıtay ve Danıştay üyeleri de değişmek üzere
yani yargı baştan aşağı dizayn ediliyor
Peki torpilin AKP'den mi olması lazım?
konunu kapattırma şimdi bu soruyu sorup bizi siyasete dahil ederek
torpilin CHP ya da HDP de olursa da liste başı olursun tabii
ama alınmayacaklar listesi
ama salt AKP torpili de yetmez zira torpil var torpil var
her torpilin bir üstünü var
yani senin torpilin 3 gücündedir benimki 5 o zaman ben alınırım
bu hesaplar ile ömür geçmez
çalış sınavda yüksek al o aşamaya gel onu sonra düşün
bence sabret ve okulunu bitirÖncelikle herkese günaydın. Güzel günler diliyorum. Aranıza yeni katıldım. Anlatacağım şeyler uzun mu olacak kısa mı bilemiyorum ama uzun olursa da hakkınızı helal edin. Yardımlarınızı bekliyorum.
23 yaşındayım ve üniversite 2. sınıf öğrencisi bir türlü olamadım. Hayatımda hep yanlış kararlar aldım ve bu da bana kötüye mal oldu. Çok istediğim bir bölümü, sonuçlarını hiç düşünemeden yazdım ve özelde kazandım. Eşit ağırlıkçıydım ve bu sayısal bölüm bana fazla ağır geldi. Aslında çok başarılı bir insanım ama sayısal bölümleri yapamıyorum. 3. sınıf görünüyorum ama 1. sınıfın 1. dönemini tekrar alacağım ve 2. dönemi de aynı şekilde. Yapamıyorum bu bölümü. Okulu bırakmayı düşünmeye başladım çünkü anneme ve babama ödedikleri paralardan dolayı acıyorum artık.
Ekim ayında Lise ve Önlisans KPSS var. Lise mezunu olduğum için Lise KPSS'den girecedğim sınava. Sınava çalışmaya başlayacağım. Aklımda Katiplik var. Eğer bu olmazsa diğer memuriyetleri düşünüyorum ve özellikle Bankacılık mesleğini düşünüyorum. Aranızda Lise KPSS'ye girip atanmış olanlar var mı? Hata mı yapıyorum? Fikirlerinize ihtiyacım var. 'Okumayacak mısın?' diye sormayın lütfen. Atandıktan sonra sözelim fazla kuvvetli olduğu için ve çok da sevdiğim için bir yandan Hukuk Fakültesi'nde eğitim almayı düşünüyorum.
Eleştirirken lütfen benim yerimde düşünün kendinizi. 23 yaşında annesinin ve babasının eline bakan bir insan olmak ve onların emeklerinin karşılığında hiçbir şey başaramamak o kadar zor ki.
Yardımlarınızı bekliyorum.
ya harika bir bölümün var bırakıp hukuka gidersen çok pişman olursunŞu anda Beslenme ve Diyetetik okuyorum. KPSS'ye çalışmaya başlayacağım için bir yandan da YGS'ye çalışmış gibi olacağım. Hukuk Fakültesi'ni kesin düşünüyorum zaten. Özelde okuyacağım Hukuk'u ama illa okuyacağım.
Sayısal sevmeyip de bankacı olmaya çalışmak saçma değil mi sence de?
bence kpss için çalışacağına üni. deki bölüm sınavları için hazırlansan 2 seneye bitirirsin .madem ödenen paralar nboşa gitmesin istiyorsun okulunu bitirmelisin.asıl lise mezunu olarak memur olursan ailen daha çok üzülür.o kadar emek verdik para verdik diyerek.
ya harika bir bölümün var bırakıp hukuka gidersen çok pişman olursun
hukuk sonradan okunabilir ve çok fazla hukuk mezunu var artık sadece hukuk okumakla da iş bitmiyor
kesinlikle uğraş çabala evet uzat belki ama okulunu bitir sonra okursun yine hukuk
çok güzel bölümün
bir yandan çalışsanBölümüm çok güzel biliyorum ama 4 yıl sonra bitecek ve özel okuldayım. Aileme bunu yapamam artık. Çok yıprandılar.
bir yandan çalışsan
mesela bir arkadaşım var yazları mağazalarda çalışır para biriktirirdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?