• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayatın anlamı

Yazdıklarının tamamını okumadım amacım yok neden sabah kalkıp okula gıdıyrum dıye sormussun orada bıraktım okumayı sanırım dını duyguların bıraz zayıf kalmıs, muslumanlıgı arastır, sıradan ınsanlara sorarak degıl gercekten ilimli ınsanlara sor dını, soru sor sana gre (haşa) akla yatmayan yonlerını sor onlar acıklasın o zaman hayat anlam kazanıyor ve yalnızca bır gun namaz kılmayı dene gercekten beynınde bır musluk acılıyor. Herkes hayatında en az bur kere kendını boslukta hısseder aynı astronotlar gıbı :) bu dnemınde ilimli bır kısıyle karsılasırsa küt dıye ayakları yere basar, hemde sapasaglam :) ama karsılasmazsa boslukta savrulmaya devam eder

çok fazla düşünüyorsun.

çözüm düşünme.

ve bence evcil hayvan ileride de bi çocuk bu yaşama amacına iyi gelebilir.

mesleğe atılınca faydalı olma hissi de iyi gelir insana.

Yazdıklarının tamamını okumadım amacım yok neden sabah kalkıp okula gıdıyrum dıye sormussun orada bıraktım okumayı sanırım dını duyguların bıraz zayıf kalmıs, muslumanlıgı arastır, sıradan ınsanlara sorarak degıl gercekten ilimli ınsanlara sor dını, soru sor sana gre (haşa) akla yatmayan yonlerını sor onlar acıklasın o zaman hayat anlam kazanıyor ve yalnızca bır gun namaz kılmayı dene gercekten beynınde bır musluk acılıyor. Herkes hayatında en az bur kere kendını boslukta hısseder aynı astronotlar gıbı :) bu dnemınde ilimli bır kısıyle karsılasırsa küt dıye ayakları yere basar, hemde sapasaglam :) ama karsılasmazsa boslukta savrulmaya devam eder
namaz kılmayı sadece bir gün değil çok uzun süre denedim. 1 sene boyunca 5 vakit namaz kıldım, sabah namazlarına kalktım. suyun ısınmadığı yerlerde buz gibi suyla abdest aldığım oldu.

ama yok işte, olmuyor. ben huzuru islamda bulamadım. ne yapayım. dini öneri istemiyorum artık…

ya da anlamsız geldiği için dıştan mutlu olsam da içten olamıyorum.
tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan?

içten mutlu olmak ruhu doyurmaktan geçiyor bence.. ha insan ruhunu neyle doğurcağını kendi bulmalı.
bazen zorluklar bile aslında ruhumuzu doyuran şeylerdir.
bu dünyadaki amacımı bende bulamadım miadım dolmuş gibi hissediyorum. hayattaki misyonumu tamamlamışım daha yapıcak birşey kalmamış gibi.
aksine ben inanıyorum birde.

ama çocuklarım için dilediğim birşey var hayatlarını mutlu sürdürmeleri o zaman diyorum ki belki de bu kadar basit aslında mutlu olmak, bütün amacımız budur belkide.

astoria bilmem fark ettin mi ama seni severim, yorumlarını severim ve beğenirim :) önerin için çok teşekkür ederim. sevgiler

Çok teşekkür ederim, utandırdın beni. :) Ben de sana aşinayım yorumlarını beğenerek takip ediyorum, o yüzden de konuna yorum yapma ihtiyacı hissettim. Benden de çokça sevgiler. :KK200:

Dünyadaki amacımızın mutlu olmak olduğunu hiç sanmıyorum. Çünkü dünyanın buna uygun olarak dizayn edilmediği çok belli.
Mutluluk amaç edinildiği müddetçe insan dünyanın buna uygun bir yer olarak dizayn edilmediği gerçeğiyle her seferinde karşılaşır. Dünya'nın duygu ve durum yelpazesi geniştir. Ve hepsi de tadımlıktır. Doyum yoktur.

namaz kılmayı sadece bir gün değil çok uzun süre denedim. 1 sene boyunca 5 vakit namaz kıldım, sabah namazlarına kalktım. suyun ısınmadığı yerlerde buz gibi suyla abdest aldığım oldu.

ama yok işte, olmuyor. ben huzuru islamda bulamadım. ne yapayım. dini öneri istemiyorum artık…

adına uzuldum.

Dünyadaki amacımızın mutlu olmak olduğunu hiç sanmıyorum. Çünkü dünyanın buna uygun olarak dizayn edilmediği çok belli.

Dünya imtihan yeri.
Çetin zorluklarla dolu.
Hiç bir derdin olmasın yufka yüreğin olsun yeter.
Her şey dert olur sana..

ve buna engel bir sürü etken var bilinç eğitim farkındalık bunlar arttıkça mutlu olmak daha zor.. ve böyle olunca daha kıymetli mutlu olmak..
belki gerçekten bu kadar basittir.
yada ben bu aralar taktım bu konuya geçen gün düşündüm acaba dünyanın en mutlu insanı kimdir ne iş yapar nasıl bir ortamda yaşar . sadece kendi hayatına mı yoksa başkalarının hayatlarına dokunarak mı yakalamıştır mutluluğu..

İnsanlara yrdım etmeyı dene
Farklı tatlar tat
Unutursun bu dusunceleri
Hayvanlara yardım et
Bunlar guzel amaclar
Varlıgın baska bır varlıga huzur versin mesela
Bu guzel hıssettırır

ve buna engel bir sürü etken var bilinç eğitim farkındalık bunlar arttıkça mutlu olmak daha zor.. ve böyle olunca daha kıymetli mutlu olmak..
belki gerçekten bu kadar basittir.
yada ben bu aralar taktım bu konuya geçen gün düşündüm acaba dünyanın en mutlu insanı kimdir ne iş yapar nasıl bir ortamda yaşar . sadece kendi hayatına mı yoksa başkalarının hayatlarına dokunarak mı yakalamıştır mutluluğu..

Dünyanın en mutlu insanı tek başına yaşayan bitki yetistirip hayvan besleyen insandır bence.
Insan var sorun var :)

Bencil insan kendi hayatına dokunarak mutlu olur ama ben mesela başkasına iyiliğim olmadan yaşasam berbat hissederim..
Hangisi daha iyi onun kararını da veremedim ama..

BİR EFLATUN ÖLÜM
"Kırgınım saçılmış bir nar gibiyim. Sessiz bir ırmağım geceden. Git dersen giderim, kal dersen kalırım. Git dersen kuşlar dönmez. Güz kuşları. Aynı gökyüzü,aynı keder, değişen birşey yok ki. Gidip yağmurlara durayım değişen birşey yok ki. Söylenmemiş sahipsiz bir şarkıyım. Belkide resimlerde kalırım. Belki esmer bir çocuğun dilinde. Git dersen giderim. Aynı gökyüzü aynı keder değişen bir şey yok ki. Gidip yağmurlara durayım. Değişen bir şey yok ki". Size gelsin...

Yasamak için yaşıyoruz cok da anlam yükleyip yada yükleyemeyip hüzne girmemek lazım..bunu sorgulayanda sorgulamayanda mutsuz olabilir nihayetinde..cok dindar kişi de bircok sıkıntıyla cebelleşiyor cok inançsız da, cok da şey yapmayın ...
Ama inancı Allaha bağlılığı yüksek olan kişi sıkıntı çekse de mutlu olup yaşam sevincini buluyorsa bu işte bi iş vardır..Ne bileyim Mevlana'lar ,yunus Emre'ler belki de haklıdır

Ben de yillardir boyleyim, sanirim kabullendim. Hatta psikiyatra gittim ve ona su cumleyi kurdum :

"Uzuldem de, sevinsem de 0 noktasina cok yakinim. Yani 50 birim kadar sevinmiyorum ya -80 uzulmuyorum hicbir seye"

Bana gayet saglikli oldugumu, kendisine gelen insanlari benim gibi yapmaya calistigini soylemisti :KK70:

Bu arada ben de deistim, kafanin kiriklik derecesinde fazla calismasindam oluyor iste hep bunlar :KK53:

Profilinde herşey den nefret ediyorum diyen kişiye istediğin kadar anlat sevmeyi bilmeyen kişi yaradanı nasıl bilsin yaratılanı severim yaradandan ötürü
Ona manasız gelir
Gerçi şuan okulu bitirip hayata atılmamış daha yada açıktan okuyor zaman bol düşün düşün yoktur sonu:))
Kavramını hayata geçiriyor
Neyse hayatta başarılar yanlız hayat kitaplardaki gibi değil teori ayrı pratik ayrıEn Büyük KK

İlla bi anlamı olması gerekmiyor..
İlla büyük bir amacın parçası ya da önemli bir görevin kilit noktası olunmuyor..
Verilmiş bi yaşam süresi var..
Ne kadar olduğunu bilmeden yaşamak için belli bir süre..
Meslek aile iş seyehat hastalik olum dogum nese ask kavga gurultu monoton ya da deli divane nasıl geçecek ise geçecek ve bitecek..
Geçmişi geleceği anlamlandirmak yerine elinizde olan istediğiniz şeylerle dolu hayata akışa bırakın kendinizi..
Çok düşünmek yerine çok yaşayın..
Beyin ve kalp bizimle geldikten sonra yurt dışı vs çok anlam yüklemeyin.. gittiniz alıştınız normal bu.. Her gün yataktan oleyyy diye kalkacak değilsiniz..
Bi gün bi köpeği karşıdan karşıya geçirdim zevkine ezmeye çalışan adamı payladim ve gece yatana kadar sirittim:)
Hayat ufak tefek mutluluk ile geçen bişey..
Hep mutlu olun inşallah..

Back
X