Hayatınızda yaşadığınız hayal kırıklıklarıyla nasıl başa çıkıyorsunuz?

aylaogretmen

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Mart 2019
135
293
23
Neler yaşadığımı buraya yazmaycağım. Zaten konum o değil. 33 yıllık yaşantım hiç istediğim gibi olmadı. Hiç hayal ettiğim gibi olmadı. Çok bambaşka bir hayat. Herşeyiyle. Bu saatten sonra değişir mi belki ama biraz da hevesim kırıldı gibi. Yani artık hayal kurmuyorum olayları akışına bıraktım. Sizlere sormak istediğim böyle hisseden var mı ve bu duyguyla nasıl başa çıkıyorsunuz?

Benim ve sevdiklerimin nefes aldıgı günler bizim için sükür sebebi oldu artık. Hayal kırıklıgı olan seyler hayatımda varsa değiştirmeye calısıyorum. Benden kaynaklanan seyler değilse kabul ediyorum ve anın keyfini cıkarmaya calısıyorum.

Benim ve sevdiklerimin nefes aldıgı günler bizim için sükür sebebi oldu artık. Hayal kırıklıgı olan seyler hayatımda varsa değiştirmeye calısıyorum. Benden kaynaklanan seyler değilse kabul ediyorum ve anın keyfini cıkarmaya calısıyorum.
Benden kaynaklanan şeyleri ben de kabullendim. Diyorum aylacım hakettin bunları. Ama onun dışında milyon tane şey oldu. Hiç alakasız hiç aklıma gelmeyen şeyler. Eskiyi düşünmenin kimseye faydası olmaz ama ne bileyim hep beni buluyormuş gibi hissediyorum.

Benden kaynaklanan şeyleri ben de kabullendim. Diyorum aylacım hakettin bunları. Ama onun dışında milyon tane şey oldu. Hiç alakasız hiç aklıma gelmeyen şeyler. Eskiyi düşünmenin kimseye faydası olmaz ama ne bileyim hep beni buluyormuş gibi hissediyorum.
Bunu aklınızdan cıkarın aklınıza böle seyler geldiğinde sizden cok daha kötü durumda olanları düşünün. Yiyecek bir lokma ekmeğe muhtac insanlar var.

Neler yaşadığımı buraya yazmaycağım. Zaten konum o değil. 33 yıllık yaşantım hiç istediğim gibi olmadı. Hiç hayal ettiğim gibi olmadı. Çok bambaşka bir hayat. Herşeyiyle. Bu saatten sonra değişir mi belki ama biraz da hevesim kırıldı gibi. Yani artık hayal kurmuyorum olayları akışına bıraktım. Sizlere sormak istediğim böyle hisseden var mı ve bu duyguyla nasıl başa çıkıyorsunuz?
Ben şöyle düsünüyorum yaşanani degiştiremem , beni uzen şeyleri geçmişe gidip degistiremeyecegime göre kabullenip gelecege bakiyorum. Mutsuzluguma sebep olan davranislarimi tekrarlamamaya gayret ediyorum , sorun olan insanlardan uzaklasiyorum. Kendinizin degerli oldugunu ve bu hayatin sizin oldugunu unutmayin , hayat üzülerek umitsizlikle tüketilecek kadar uzun degil . Her geçen gün ömrümüzden gidiyor degmez ki boşa geçirmeye.

Sabrederek zaten bu yalan dünya olduğu için hic bir şey dört dörtlük olmayacağı için bizler imtihan edilmek için yaşadığımız icin ne gelir Se gelsin ne verirse versin şükredip sabrederek başa çıka bilir sin bi de umut ederek

Diyorum ki;
Sen değiş, dünyan değişsin.
Hiçbir zaman istediğin gibi olmamışsa sıkıntı kişinin kendindedir.
Kendimde bunu fark ettiğim yaş 20'dir.
Tam anlamıyla uygulayabilmem 30'u buldu.
Çok şükür dış etkenlere karşı çabalar gerisini yaradana bırakırım,
İç etkenler de kolay artık.

5 dakika sonra nefes alabileceğimizin bile garantisi yokken yarınların bize neler getireceğini hiç bilemeyiz..

Bazen uygulaması zor oluyor biliyorum ama şu hayatta insan çoğu zorluğun üstesinden gelerek yaşayabiliyor ama umutsuz yaşamak çok zor..ben ne kadar uyguluyorum bilmiyorum ama umutsuz olmak insanoğlu için çok tehlikeli..
Umarım hayal ettiğinden daha güzel bi hayatın olur..

Benim yaşımda küçük değil bir çok şey için geç kaldım. bu da benim sınavınmış başa çıkılmıyor ben çıkamadım alıştım kendime söz veriyorum sonra yine ayni

Aslında tam sizin gibi iç dünyam. Nasıl başa çıkılır derseniz, aslında hiçbirzaman ve hiçbir şekilde. O kırıklar orda öylece duruyor ve sadece mutlu, meşgul olduğun zamanlar varlığını unutuyorsun. Ama ilk üzüntü ve yalnızlıkta tekrar hatırlıyorsun. Ben sürekli Meşgul olmaya özen gösteriyorum. En etkili yöntem.

Şimdi bir yazı okudum. Belki gülüceksiniz ama ürdün kraliçesinin lüks hayatını anlatan. Bir tarafta kendine altın ayakkabı siparişi veren, günlerce 40. doğumgününü kutlayan bir kraliçe. Diğer yandan elektriği, suyu bile olmayan fakir halkı. Bazen soruyorum bunların anlamı ne? Kafam karışıyor.

‘Biraz delilik hayattan zevk almak için.. Birazda bilgelik hataları önlemek için bukadarı yeterli Mutlu yaşamak için..’ demiş Osho. Bu ve bunun gibi bilge insanları, Beyhan budak (youtuber psikolog) gibi kaliteli kişileri takip edip onların zihnimi arındırmasına izin veriyorum. Arada meditasyon yapıyorum kabullenmek için. Zor çok zor pişmanlıklarla yaşamak. Ölümü hatırlamak olmuşa bitmişe razı olmak gelecekten umutlu olmak iyi hissetmemizi sağlayan durumlar oluyor. Güzel bi şarkı dinleyip sağlığıma şükretmek beni pozitif yapmaya yetiyor bazen. Bazı sabahlarsa pişmanlıklarla gözümü açtığım olmuyor değil tabii.. Düşersem kendim kalkıyorum yeniden.. Aileme arkadaşlarıma da duacıyım tabii.. Şükredecek şeylere odaklanmak bakış açımızı değiştiriyor dediğim gibi beynimizi bu yönde yönetmenin iç huzurumuza katkısı çok büyük. Hayatımızda ters giden şeyler çoğunluktaysa bunları öğrenmek kişisel gelişime biraz fazla eğilmek gerekiyor bana göre.....

Back
X