Hayatta en yaşamak istemediğim şey başıma geldi...şoktayım

matemm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2013
3.112
946
198
35
Az önce kayınvalidemi aradım napıyosunuz nasılsınız vs.konuşunca tülleri yıkadım bugün dedim onları asıcam şimdi.oda gülerek bizde bi laf vardır delimi s... seni bu kış günü ne acele?? dedi.Önce algılayamadım kelimeyi yanlışmı duydum acaba diye düşünürken başka şeyler söyledi.ve ben şoktayım....hiçbişey diyemedim! Karadenizli bir aile.kayınvalidem zamanında bayağı çile çekmiş ezilmiş bir kadın.Ama o kadar rahat argo konuşuyorlarki ne diceğimi şaşırıyorum.peynir ekmek demek gibi laf arasında küfür ediyorlar ve çokta hızlı konuştuklarından tepki bile veremiyorsun şoktan..

9 aylık evliyim evlenmeden önce eşime ben küfürden küfürlü konuşmaktan nefret eden biriyim demiştim.oda evet haklısın vs. demişti.İlk konuştuğum konulardan biri buydu hatta.Evlendim başlarda bişey yoktu ama sonra baktımki kayınvalidem görümcem kayınbabam hepsi çok rahat argo konuşuyorlar.Hatta başlarda afedersin deyip diceklerini diyorlardı artık oda yok.İlk aylarda bigün sofrada ben argo ve küfürlü konuşmayı hiç sevmem demiştim kibar bi şekilde.susup garip garip bakmışlardı.
Şuan o kadar üzgünümki..
Bununla birlikte haftanın 2-3 günü kayınvalidemdeyiz.Buna rağmen eşimin teyzesi başbaşa olduğumuz bigün bana uzak durduğumu daha çok girip çıkmam gerektiğini.Sabah git akşama kadar dur orda gibi sözler söyledi.Gittiğim zamanda asla oturmam bi iş varsa mutlaka yaparım.Ama görümcemin söylemlerinden kayınvalidemin etkilendiğini ve bana soğuk davrandığını düşünüyorum.Nitekim görümcemin evi onlara yakın hemen her gün annesindeler.Her gittiğimdede görümceyle karşılaşmak zorundayım.(görümceyle ilgili eski bi konum var)Onlar hergün gidincede biz uzak duruyormuşuz gibi algılanıyor.Geçenlerde eşim bile sen uzak duruyosun gibi laflar etti..Haftanın en az 3 günü ordayız dedim.hangi 3 gün diyor bana.Yani sabahtan gitmeyince akşam gitmek veya 4-5 gibi gitmek gitmek değil onlara göre.
Hazırlanmam gereken sınavlar var ales ve kpss gibi.Bu kaostan kendi hayatımı unutmuş gibiyim.Kendimde eşimin ailesini amcasını halalarını çaya kahvaltıya yemeğe defalarca çağırmışımdır.Güzelde ağırladığımı düşünüyorum.Malesef onların beklentisi çok daha fazla.Kayınvalidemde soğuk konuşuyordu telefonda.Eşimin teyzeside 2-3 gün sormasam sitem ediyor niye sormuyosun diye.çok garip tavırlar görüp içime atıyorum.
Bu insanlarla kendime zarar vermeden nasıl iletişimde olabilirim.

ailemle aynı apartmanda oturuyorum . her gün telefonla ararım haftada max.3 gün çıkarım o da çay kahve içer eve inerim. Onlar bana davet etmediğim sürece hiç gelmezler. yani demem o ki siz artık evlisiniz eviniz var görümcenizin her gün onlarda olması onun garipliğini gösterir sizin yaptığınız doğru bir yöntem bence. Siz sürekli orada olursanız siz nasıl aile olacaksınız ? Bırakın kim ne derse desin , ayrıca zaten yanlarında çok rahat ettiğiniz insanlarda değilmiş.

eşin küfürlü konuşmuyorsa aileyi takma. bu saatten sonra dillerini düzeltemezsin.

ama haftada 3 4 gün gitmek, teyzenin bu konuya karışması ve problem. senin bunu bu aşamaya getirmemiş olman lazımdı.
eşim benim yanımda daha dikkatli.Biliyor çünkü en ufak şeyde uyarıyorum. Ama orda hangi birini uyaracaksın.Öyle aniden çok normal söylüyorlarki gülerek eğlenerek.İnanın donup kalıyorum

eşim benim yanımda daha dikkatli.Biliyor çünkü en ufak şeyde uyarıyorum. Ama orda hangi birini uyaracaksın.Öyle aniden çok normal söylüyorlarki gülerek eğlenerek.İnanın donup kalıyorum

siz sürekli değil de gerekli hallerde gitseniz küfür o kadar batmaz.

haftanın 3 günü sıkılmıyor musunuz cidden yani en başından neden 3 gün gitmrye başladınız ki?

İşin özü takmamak. Siz taktıkça üstünüze gelirler. Eşiniz daha gidelim dediğinde evde güzel ortamlar oluşturun. Önden planlar yapın. Kendinize iş çıkarın zamanla alışır o da.

Eşimin babaannesi de hep birine kızınca o..r.p dölü der her seferinde benim yanımda küfür etme diye uyarırım sen de hiç usanmadan her seferinde söyle elbet bırakacak

Ayrica kimseye tabiri caizse yaranmak icin ugrasmayin.cunku ne yapsaniz eksik olacak onlarin gozunde.
Sinaviniza odaklanin.hazir cocuk yokken onceliginiz kendiniz olsun.
Haftada bir gorusun kimseyi ekstra arayip sormayin.emin olun hic geregi yok
Sürekli laf çakarlar bu seferde.3 gün üstüste gitmesek nerde kaldınız derler.İnsan uzak durursa yol ayrı olur.Herkes kendi kendine olur diyorlar.Alakasız bi konunun ortasında.Gelin çekip çevirir.Gelin uzak durmaz.daha neler neler duyuyorum.Teyzesine ben uzak durmuyorum dedikçede ama uzaktan öyle görünüyor diyor.Senin bi hayatın yok artık hayatın bizden ibaret bakış açısındalar.2-3 gün telefonlaşmayınca ooo niye sormuyosun yazdım kenara oluyor mevzu.Bende biraz yumuşak yüzlüyüm.İyice üzerime geliyorlar.Çok şaşkınım bunu yaşadığıma

Ayy esimin ailesi de boyle, bi de kalabaliklar. Herkes herkesi devamli arasin, devamli gitsin gelsin, gelin gelsin hizmet etsin cok severler. Eltim kaynanamin hizmetini yapar hep mesela ama en ufak şeyde de laf yer boyle.

Bu durumdan kurtulmanin tek yolu eşinden geciyor. Kaynanamin eviyle yarim saatlik mesafedeyiz ama ayda bir belki gideriz 1-2 saat otururuz ve kaynana evinde hizmet etmedim hiç, en fazla kendi yedigimi, ictigimi alir getiririm o kadar. Eşimin ailesi bu durumlari baya yadirgadi, hatta ilk yil baya sorun cikartmaya calistilar ama eşimden dolayi geri durmak zorunda kaldilar.

Yanindaki adam "uzak duruyorsun" diyorken siz bisey yapamazsiniz. Eşinizi once ikna edin.

Eşimin babaannesi de hep birine kızınca o..r.p dölü der her seferinde benim yanımda küfür etme diye uyarırım sen de hiç usanmadan her seferinde söyle elbet bırakacak
yani telefonda ben tülleri yıkadım deyince kendilerince espri yapıyorlar.Benim küfrü sevmediğimi bile bile..Beynim o kelimeyi duyduğu an şok geçirdiğinden cvp veremiyorum.o an anne ben küfürlü konuşmayı sevmiyorum.Lütfen bana o kelimeleri söylemeyin desem öyle soğuk bi mesafe koyarlarki..ne dicek kadın tamam kızım kusura bakmadiyecek insanlar değil.Tepkimi bile söyleyemiyorum.Kendime çok kızgınım..

Sürekli laf çakarlar bu seferde.3 gün üstüste gitmesek nerde kaldınız derler.İnsan uzak durursa yol ayrı olur.Herkes kendi kendine olur diyorlar.Alakasız bi konunun ortasında.Gelin çekip çevirir.Gelin uzak durmaz.daha neler neler duyuyorum.Teyzesine ben uzak durmuyorum dedikçede ama uzaktan öyle görünüyor diyor.Senin bi hayatın yok artık hayatın bizden ibaret bakış açısındalar.2-3 gün telefonlaşmayınca ooo niye sormuyosun yazdım kenara oluyor mevzu.Bende biraz yumuşak yüzlüyüm.İyice üzerime geliyorlar.Çok şaşkınım bunu yaşadığıma
Sana psikolojik şiddet uyguluyorlar farkında mısın? O yumuşak yüzünü çekeceksin azcık, bu insanlar seni sevecek ama nasıl biliyor musun? Onların her dediğini yaparak, köle olarak, gel diyince gelen git diyince giden olacaksın öyle biri olursan seni çok sever eş ailesi..
Yok sınırlarını korursan, karakterinden ödün vermezsen kötü gelin soğuk gelin olacaksın.
Bir kediye bile gel pisi diyorsun da gelmiyor, gelmeyecekse gelmiyor işte, sen? Senin kedi kadar bile hakkın yok bana göre onların gözünde
Ben 2 haftada 1 gidiyorum bazen onuda gitmiyorum kafamı bozarlarsa hiç gitmem
Kaynana oğlunu seviyorsa geliniyle iyi geçinecek yoksa torununuda oğlunuda eskisi gibi göremez, bunu çok iyi bilsin

Bu laf bizde de var :KK53:
Genel kurallara aykırı, zararsız birşey yapılınca söylenir. Yağmurlu havada cam silmek gibi.. Kayınvalide kendisi düşünüp senin şahsına dememiş. Argo bir deyim bu.
Argodan küfürden hoşlanmıyorsanız çok sık gidip muhabbet etmeyin. İnsanların nasıl konuşacağına karışılmaz.
Ben severim argoyu da küfürü de.. Daha dolu dolu duygu paylaşımı oluyo. Tam cuk diye oturuyor laflar. Kimse içinde kendimi kasamam.
Biri bana dese ben argodan hoşlanmıyorum benim yanımda konuşma diye senin kara kaşına gözüne aşık mıyım sanki, gelme madem yanıma derim.
Argo sevmemek senin tercihinse, konuşmak da benim tercihim..

ailemle aynı apartmanda oturuyorum . her gün telefonla ararım haftada max.3 gün çıkarım o da çay kahve içer eve inerim. Onlar bana davet etmediğim sürece hiç gelmezler. yani demem o ki siz artık evlisiniz eviniz var görümcenizin her gün onlarda olması onun garipliğini gösterir sizin yaptığınız doğru bir yöntem bence. Siz sürekli orada olursanız siz nasıl aile olacaksınız ? Bırakın kim ne derse desin , ayrıca zaten yanlarında çok rahat ettiğiniz insanlarda değilmiş.
onlardaki mantık hep bi arada olalım.hep beraber yemek yiyelim.Bi gün gitmesem bi sonraki gidişte bi surat yaparlar illaki.İşim vardı desemde çalışmadığım için ne işin varki..bakışı atarlar.Eşimin amcası bile bana ilk evlendiğim zamanlar napıyosun bütün gün evde diye pat diye sormuştu.Sanane diceğim yerde bütün gün naptığımı anlattım.Karşımda alaycı bi gülümseme buldum.Eşime amcanın bunu sorması doğru değil dediğimde onlar sana samimiyet gösteriyorda sen anlamıyorsuna döndü konu.Yani iyilikten maraz doğarmış onlar beni düşünürmüş.. ne diceğimi bilemiyorum

Takıldığım tek nokta, madem gelin kv evine gitmeli e görümce ne demeye her gün annesinde? o da gitse ya kv evine
onun kayınvalidesi çok uzak mesafeli bir kadınmış anlattıklarına göre.Görümcem çok sormuş etmiş ama yaranamayınca bırakmış.Şuan hiç görüşmüyorlar.ne görümcesiyle ne kayınvalidesiyle.bana anlatılan kadın çok alınganmış.o yüzden mesafeli dururmuş.dolayısıyla bağlar kopmuş

Back
X