Hayatta en yaşamak istemediğim şey başıma geldi...şoktayım

Öncelikle genelleme yapmadığınızı düşünmek istiyorum ki ben Karadenizin en karasındanım. Ailemde hatta sülelemde bile küfür duymadım. Eğer size de bu kadar yükleniyorlarsa doğru yoldasınız demektir. Ve hep söylerim mesafe iyidir. Ne kadar uzak ı kadar kıymetli. Yanınızda küfür edebiliyorlarsa fazla yğzgöz olmamak gerekir ki herkes bunu kaldıramaz. Edepsizlik resmen. Üzmeyin kendinizi. Küfür tolere edilebilir değildir bence

Iğrenç ya koca koca kadınların adamların ağzında pis pis laflar . Valla kesinlikle kendin üzerinden küfürlü şakalar yaptırma ciddi ol sana laf etmeyip ortaya konusuyorlarsa tıkayacaksın kulaklarını gülmede kufurlu sakalarina malesef herkesin yapısı farklı değiştiremezsin kimseyi . Biri bisey dediği zaman seni rahatsız eden karşılığını ver seviyeli net ve sert birsekilde anlattığın kadarıyla ince fikirli değiller gibi zaten çok durmazlar üzerinde. Kimseye yaranmaya çalışma gitmek istemiyorsan gitme haftanın 3 günü çok zaten 1 gün yeter esin gitmek istiyorsa gidip gelsin. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı göstermek zorunda yani sonuçta.

Kendi sınırlarımızı çizerek. Ve ne yaparsanız yapın insanları memnun etmenin imkansız olduğunu kabul ederek.

genellemeler hoş değil.
başka konularda da etnik kimlik veya bölge belirtiliyor hoş olmuyor.
elbette yöresel farklılıklar yok mu? var..
ama bahsettiğiniz durum bence daha çok aile yapısıyla ilgili.

eşinizi kaybetme korkusuyla, ona duygularınızı düşüncelerinizi açamazsanız içinizde biriktirir biriktirir sonra patlarsınız.
kendinizi depresyona sürüklemeyin.

eşim de aynen sizin eşiniz gibi ister ki sabahın köründe gidelim gece yarısına kadar orda kalalım.
üstelik o arada babasıyla bir çıkar dolaşır, işler halleder filan.
bir gün dedim, "eğer beni orada bırakıp çıkacaksan bir daha seninle erkenden gelmem. günü ona göre programlayalım."
şaşırdı, bozuldu...
"neden şaşırıyorsun ki dedim. senin aldığın zevki almamı bekleme, sen deşarj oluyorsun da ben deşarj olmuyorum"
( hatta doluyorum)

gitme sıklığınızı mutlaka azaltın.

Az önce kayınvalidemi aradım napıyosunuz nasılsınız vs.konuşunca tülleri yıkadım bugün dedim onları asıcam şimdi.oda gülerek bizde bi laf vardır delimi s... seni bu kış günü ne acele?? dedi.Önce algılayamadım kelimeyi yanlışmı duydum acaba diye düşünürken başka şeyler söyledi.ve ben şoktayım....hiçbişey diyemedim! Karadenizli bir aile.kayınvalidem zamanında bayağı çile çekmiş ezilmiş bir kadın.Ama o kadar rahat argo konuşuyorlarki ne diceğimi şaşırıyorum.peynir ekmek demek gibi laf arasında küfür ediyorlar ve çokta hızlı konuştuklarından tepki bile veremiyorsun şoktan..

9 aylık evliyim evlenmeden önce eşime ben küfürden küfürlü konuşmaktan nefret eden biriyim demiştim.oda evet haklısın vs. demişti.İlk konuştuğum konulardan biri buydu hatta.Evlendim başlarda bişey yoktu ama sonra baktımki kayınvalidem görümcem kayınbabam hepsi çok rahat argo konuşuyorlar.Hatta başlarda afedersin deyip diceklerini diyorlardı artık oda yok.İlk aylarda bigün sofrada ben argo ve küfürlü konuşmayı hiç sevmem demiştim kibar bi şekilde.susup garip garip bakmışlardı.
Şuan o kadar üzgünümki..
Bununla birlikte haftanın 2-3 günü kayınvalidemdeyiz.Buna rağmen eşimin teyzesi başbaşa olduğumuz bigün bana uzak durduğumu daha çok girip çıkmam gerektiğini.Sabah git akşama kadar dur orda gibi sözler söyledi.Gittiğim zamanda asla oturmam bi iş varsa mutlaka yaparım.Ama görümcemin söylemlerinden kayınvalidemin etkilendiğini ve bana soğuk davrandığını düşünüyorum.Nitekim görümcemin evi onlara yakın hemen her gün annesindeler.Her gittiğimdede görümceyle karşılaşmak zorundayım.(görümceyle ilgili eski bi konum var)Onlar hergün gidincede biz uzak duruyormuşuz gibi algılanıyor.Geçenlerde eşim bile sen uzak duruyosun gibi laflar etti..Haftanın en az 3 günü ordayız dedim.hangi 3 gün diyor bana.Yani sabahtan gitmeyince akşam gitmek veya 4-5 gibi gitmek gitmek değil onlara göre.
Hazırlanmam gereken sınavlar var ales ve kpss gibi.Bu kaostan kendi hayatımı unutmuş gibiyim.Kendimde eşimin ailesini amcasını halalarını çaya kahvaltıya yemeğe defalarca çağırmışımdır.Güzelde ağırladığımı düşünüyorum.Malesef onların beklentisi çok daha fazla.Kayınvalidemde soğuk konuşuyordu telefonda.Eşimin teyzeside 2-3 gün sormasam sitem ediyor niye sormuyosun diye.çok garip tavırlar görüp içime atıyorum.
Bu insanlarla kendime zarar vermeden nasıl iletişimde olabilirim.

Sınırlarını çizerek. Başka da bir yolu yok maalesef.

Küfür kısmına çok takılmadım ben ama hassasiyetiniz varsa saygı duyulmayı hakediyordunuz.

Bu karadenizlilerdeki yapışık olma olayı beni benden alıyo ilk evlendiğimde 1 ay boyunca her gün gittim (aile apartmanındayız) her gün ama sadece 1 gün gitmedim kayınpederim ooo aylardır yoksun dedi tak bitti bende gülerek bu ne böyle baba tek gün gelmedim bunun da lafı mı olur dedim sonrasında hiç gitmemeye başladım çocuk olmadan önce bu mesafeyi güzel koruyabiliyorduk ama çok daha söz hakkı verilerek çünkü kayınpederim çocuğunuz olmadan siz bir aile değilsiniz diyordu zaman geldi geçti çocuğumuz oldu kendisi işten gelmeden benim evinde olup evime sadece yatmaya inmemi bekledi 1-2-3 derken patladım artık sürekli çağırmayı bırakın sormuyorlar bile geliyo musun diye çok mücadele verdim ama bu gelme gitme konusunu hallettim.

Hatta sizi kırmamak için geliyorum benim de kendime ait hayatım var evdeyim diye boş olduğum anlamına gelmiyor dedim en son daha da ben çıkarsam görürler onlar eskisi kadar gelmiyorlar bir ara da bizim evden çıkmazlardı o rahatsız etmezdi kayınpederim yeri gelir gece 10-11 civarı gelmesine rağmen bile ama onlara çıkmak zulümdü herkes kendi çöplüğünde öter sonuçta

Okurken daral geldi hafta bir yeterli 3 gün nedir ya

esınızın teyzesı daha sık gıdıp gelın dedıgınde bız ne kadar gıdıp gelmemız gerektıgını bılırız dersınız
kayınvalıde daha sık gelın dedıgınde musaıt oldukca gelıyoruz herkesın ısı gucu var dersınız
perde yıkadım camasır astım gıbı herseyı kayınvalıdeye anlatmazsınız
sorun cozulur

Az önce kayınvalidemi aradım napıyosunuz nasılsınız vs.konuşunca tülleri yıkadım bugün dedim onları asıcam şimdi.oda gülerek bizde bi laf vardır delimi s... seni bu kış günü ne acele?? dedi.Önce algılayamadım kelimeyi yanlışmı duydum acaba diye düşünürken başka şeyler söyledi.ve ben şoktayım....hiçbişey diyemedim! Karadenizli bir aile.kayınvalidem zamanında bayağı çile çekmiş ezilmiş bir kadın.Ama o kadar rahat argo konuşuyorlarki ne diceğimi şaşırıyorum.peynir ekmek demek gibi laf arasında küfür ediyorlar ve çokta hızlı konuştuklarından tepki bile veremiyorsun şoktan..

9 aylık evliyim evlenmeden önce eşime ben küfürden küfürlü konuşmaktan nefret eden biriyim demiştim.oda evet haklısın vs. demişti.İlk konuştuğum konulardan biri buydu hatta.Evlendim başlarda bişey yoktu ama sonra baktımki kayınvalidem görümcem kayınbabam hepsi çok rahat argo konuşuyorlar.Hatta başlarda afedersin deyip diceklerini diyorlardı artık oda yok.İlk aylarda bigün sofrada ben argo ve küfürlü konuşmayı hiç sevmem demiştim kibar bi şekilde.susup garip garip bakmışlardı.
Şuan o kadar üzgünümki..
Bununla birlikte haftanın 2-3 günü kayınvalidemdeyiz.Buna rağmen eşimin teyzesi başbaşa olduğumuz bigün bana uzak durduğumu daha çok girip çıkmam gerektiğini.Sabah git akşama kadar dur orda gibi sözler söyledi.Gittiğim zamanda asla oturmam bi iş varsa mutlaka yaparım.Ama görümcemin söylemlerinden kayınvalidemin etkilendiğini ve bana soğuk davrandığını düşünüyorum.Nitekim görümcemin evi onlara yakın hemen her gün annesindeler.Her gittiğimdede görümceyle karşılaşmak zorundayım.(görümceyle ilgili eski bi konum var)Onlar hergün gidincede biz uzak duruyormuşuz gibi algılanıyor.Geçenlerde eşim bile sen uzak duruyosun gibi laflar etti..Haftanın en az 3 günü ordayız dedim.hangi 3 gün diyor bana.Yani sabahtan gitmeyince akşam gitmek veya 4-5 gibi gitmek gitmek değil onlara göre.
Hazırlanmam gereken sınavlar var ales ve kpss gibi.Bu kaostan kendi hayatımı unutmuş gibiyim.Kendimde eşimin ailesini amcasını halalarını çaya kahvaltıya yemeğe defalarca çağırmışımdır.Güzelde ağırladığımı düşünüyorum.Malesef onların beklentisi çok daha fazla.Kayınvalidemde soğuk konuşuyordu telefonda.Eşimin teyzeside 2-3 gün sormasam sitem ediyor niye sormuyosun diye.çok garip tavırlar görüp içime atıyorum.
Küfür etmelerini normal bulmuyorum tabiki ama karadeniz tarafında çoluk çocuk yaşlı genç farketmeksizin herkes küfür ediyor .80 yaşında anneannem bile ( Trabzonlu ) tabi herkes aynı değil ama büyük çoğunluk o şekilde . Onlar için normal bişey yani .Esin çok sık annesine gitmek istediğin de sizde kendi annenize gitmek isteyin 2 gün onun annesine gidiyorsanız 2 günde kendi annenize gidin . Bi yere sürekli gitmek nasıl bişey o zaman anlar

Küfür konusunda değiştiremezsin. Bence bundan sonra görüşmeyi düşür. Haftada 2 sonra 1'e indir. Çay içip evine geri dön. Bana da başta kv öyle bir beklenti içinde olduğunu söylemişti. Seneler sonra gelini olmuş, gündüz çaya gidip gelmek istiyormuş. Gelemem dedim. Saatlerce ne işim var ki eşim yokken durmam. Kendi aileme giderim gidecek olsam.

"Bu insanlarla kendime zarar vermeden nasıl iletişimde olabilirim. "diye yazmışsınız. Uzak durarak. Bence haftada birgün yeterli,derslerinizi bahane edin.

E gelinler kv kp lerine hergün gitmek zorunda ve sabahtan akşama kadar durmak zorunda ise kızının her gün annesinde ne işi var, oda gitsin kv ve kp rine...
Ağzı bozuk konuşmaya bende hiç gelemem, benim direk tepkim ordam hemen ayrılırım.
Sizi bir çok kez uyardım lütfen ben böyle konuşmalara gelemiyorum. Ya gerektiği gibi konuşal yada ben gideyim derim.

Ağzı bozuk insanlarla ne konuşulur ne de yenilir içilir.kayinvalide -kayinpeder olsun yada başkası olsun pis pis laflar işitecegime yaparım çayimi kahvemi çekilirim odaya mis gibi sınavıma çalışırım hazır çoluk çömbelek yokken.

Kpss sizin için çok önemliolmali.kazanmalisiniz ki bu ağzı pis insanlardan uzakta yeni hir hayat kurabilin.gündeminizdeki en önemli olay kpss çalışmak olmalı.
Deli mi dürttü seni diyelim kibarca, siz anlayın😂
esınızın teyzesı daha sık gıdıp gelın dedıgınde bız ne kadar gıdıp gelmemız gerektıgını bılırız dersınız
kayınvalıde daha sık gelın dedıgınde musaıt oldukca gelıyoruz herkesın ısı gucu var dersınız
perde yıkadım camasır astım gıbı herseyı kayınvalıdeye anlatmazsınız
sorun cozulur

Çok doğru.Ayrıntı vermek çok gereksiz böyle insanlara

Tövbe tövbe de. Şimdi birşey dersen koca kadın azarlanmış hisseder sana başka laflar inadına söyler

Terbiyesiz. Erkeklerin de kufur etmesinden nefret ederim. Ama kadinda cok daha igrenc.
Haftada 3 gun kayinvalideye gitmem icin kendimi asmam lazim. Allaha bin sukur diyeyim yilda bir goruyorum.

Şuan o kadar üzgünümki..
Ya Allah Allah, kayinvalidene birak daha fazla gitmeyi, gitmek zorunda misin yahu?

Evlenmeyi nasil algiliyorsunuz anlamiyorum

Back
X