Hayatta en yaşamak istemediğim şey başıma geldi...şoktayım

esinize, evinizin icinde olana mudahele edebilirsiniz. Onlarin evde olana sinir olsaniz da duymazdan gelin. Bir grup insan cunku degistiremezsiniz..

uc gun gitmek bile cok.. gelmiyorsun etmiyorsun demelerine boyun egmeyin. Ben neler yaptim parami dahi verdim hala soguksun diyorlar. Kendinden ailenden gececeksin tamamen onlara katilacaksin ancak memnun olacaklar. dershaneye yazilin ya da kitap seti alin plan cikarin kendinize. Evde de bos isle ugrasmayin yogun calisin. Esiniz bunu gorsun. Annesine der cok calisiyor vakti yok diye. Atanip uzaklasmak tek careniz gibi duruyor.

Bu durum öyle de böyle de kopar; küresine bakan cadı gibi görünmek istemem ama sizin çocuğunuz olduğunda başlayacak esas sorununuz; torunlarını sevmek için kullanabilecekleri kelimeleri tahmin edebiliyorum.

Küfür kıyamet ağzına pelesenk bir kadın değilim, küfür ettiğim olur ve fakat bunu insanların içinde yapmak ay tutulması gibi nadide bir olaydır. Ağza tesbih gibi takılmış sürekli telaffuzdaki böyle lafları sevmem, insanın kimyası bozulur duya duya valla. Benim kpin ağzı bozuktu bir miktar, farkında değildi adam artık otomatik olmuş, rahatsız olurdum ama değiştiremem nasılsa diye idare ederdim; ne zaman ki oğlum oldu ve onu "Nmssz" hitabıyla sevdi, orada işler değişti işte. Uyardım, sallamadı ve o ay tutulması yaşandı. Affedersiniz ""Baba sen de ne namsszsun haa" diye (Namsszn üzerine basa basa) laf arasında takdir edilesi bir yönüne bu kelimeyi giydirdim gözünün içine baka baka ki annemler de vardı yanımızda, buz gibi oldular. "Noldu, sizi sevdiğimden dedim, sevmek için diyorsunuz ya rahatsız mı oldunuz?" dedim. Anladılar ve bir daha da öyle hitap etmedi torununa.

Sizinkiler anlar mı bilemem.

Sana psikolojik şiddet uyguluyorlar farkında mısın? O yumuşak yüzünü çekeceksin azcık, bu insanlar seni sevecek ama nasıl biliyor musun? Onların her dediğini yaparak, köle olarak, gel diyince gelen git diyince giden olacaksın öyle biri olursan seni çok sever eş ailesi..
Yok sınırlarını korursan, karakterinden ödün vermezsen kötü gelin soğuk gelin olacaksın.
Bir kediye bile gel pisi diyorsun da gelmiyor, gelmeyecekse gelmiyor işte, sen? Senin kedi kadar bile hakkın yok bana göre onların gözünde
Ben 2 haftada 1 gidiyorum bazen onuda gitmiyorum kafamı bozarlarsa hiç gitmem
Kaynana oğlunu seviyorsa geliniyle iyi geçinecek yoksa torununuda oğlunuda eskisi gibi göremez, bunu çok iyi bilsin
keşke baştan bu ciddiyeti gösterseydim.Cumartesi evlendim.Pazar akşamı kayınvalidemdeydik.perşembe günü balayına gidene kadar her akşam oraya gittik.Eşim gitmek istedi bende hasta olmuştum biraz.ilk zamandan gelmiyorum dememek adına gittim.Özellikle uzak durmak isteyen biri olsam ilk günlerdede gitmezdim.Ama insanlar görmek istemeyince ne kadar gitsende boş.Beklentileri çok daha fazlası..

keşke baştan bu ciddiyeti gösterseydim.Cumartesi evlendim.Pazar akşamı kayınvalidemdeydik.perşembe günü balayına gidene kadar her akşam oraya gittik.Eşim gitmek istedi bende hasta olmuştum biraz.ilk zamandan gelmiyorum dememek adına gittim.Özellikle uzak durmak isteyen biri olsam ilk günlerdede gitmezdim.Ama insanlar görmek istemeyince ne kadar gitsende boş.Beklentileri çok daha fazlası..
Onlar kendine köle arıyor, eşin olacak adamında aşağı kalır yanı yok.
Eş aileni ver bana muma çevireyim
Benim hiç sabrım yok çok kavgalar ettim kötü gelin oldum umrumda mı değil
Annem beni bunları çekeyim diye doğurmadı
Eş diye aldığın adam da suç, anne kuzusu aileci ne arasan var, ne yapmayı düşünüyorsun bu böyle gitmez

Valla kendi eşimin ailesini okudum sanki 😂 tek fark eşim benden yana. Artık söyleye söyleye öğrendiler. Görümcem alt katından oturuyor kayınvalidemle yemeleri içmeleri hep bir. Başlarda ayıp olur diye gide gide baktım sonu gelmiyor. Eşim de evliliğe alıştıkça artık arayı açtık. Ama sürekli eşime “ben böyle istemem bizim ailemizin bi düzeni olmalı çocuk yok diye aile sayılmıyor değiliz düzenimiz olmalı” diye diye eşimi de alıştırdım. Artık canım ne zaman isterse o zaman gidiyorum. Yoruluyor musun gel burda yat, hasta mısın arabayla alalım gel ben bakayım diyorum e herkes kendi evinin rahatına alışkın tabii istemiyorlar. Kendileri gelmediği için bana iki de bir gel de diyemiyorlar. Eşime diyorum onlar gelmezse ben de gitmem diye. Biz aynı sokaktayız kv ile. Eşin de görüyor çok şükür olanı. 2 hafta hasta yattım bi çorba bile yapıp getirmedi ne görümcem ne kv Ama ben bi şey oldumu onlara eşime orda kalalım da ben ilgileneyim derdim. Şimdi bakıyorum valla herkes kendini düşünüyor. Ben de kendimi düşünüyorum. Tüp bebek sürecinde kimse nasılsın diye sormadı bile. Laf sokana kulak arkası... he he de geç eşinle de düzgünce konuş ben sana aynısını yapsam sen benim ailemin yanında her gün her gün rahat edebilir misin de. İnatlaşma yavaş yavaş öğret eşine. İnatlaştıkça annesine daha çok hak verir. Ne yaparsan yap.
eşim malesef sen gelin geldin.ben enişteyim.Enişteyle gelin bir değildir.gelin daha çok girmeli çıkmalı modunda.Öyleyse sizin enişteniz neden hergün sizde desem..işler dahada karışır.Beklentisi çok insanları memnun etmek çok zor

Manyamış hepsi
Sen mesafeni koy araya.
Hergün hergün görüşmekte ne ya
Özel günler hariç görüşme.
Sen tavrını ve mesafeni koy gerisi gelir.
ilk görüştüğümde mutlaka biri laf çakar...apaçık söyler hatta yine canın sıkılır.Gittiğin günlerde hiçe sayılır.Bi kıymeti yok ne yapsanda..Bu süreci umarım atlatırım

Ben de yakında evlenicem haftada 1 bile çok gibi geliyor ama daha fazla gidemem sizin özel hayatınız yok mu haftanın 3 günü gidiyormuşsunuz beğenmiyorlar. Komple evlerine mi taşınacaksınız mutlu olmaları için? Görümcenin de hergün annesine gitmesi çok yanlış böylr yaparsa evliliğini biter. Ve o her gün orda senden de aynı performansı bekliyorlar. Çok çok yanlış annem bana her zaman der kızım ayda bir iki ayda bir gel bana yeter der bu insanlar nasıl bu kadar anlayışsız olabiliyorlar anlamıyorum.
onlara göre çok anlayışlılar...Hep bi arada olmanın nesi kötü.İnsanın kapısı açık olur.gelen giden çok olmalı.Sofralar kalabalık olmalı.Yoksa oğullarını onlardan uzaklaştıran gelin olurum.Eşimin babası sürekli bundan dem vurur..Yemeyen insan yediremez.insan misafir sevmeli.Hergün gelin.yalnız kaldık. vs vs..hep söylemler bu yönde..

Genel gözlemlemelerime dayanarak şunu rahatça söyleyebilirim. Garanti konuşmuyorum tabi ki de ama ekseri Karadenizli ailelerin yapısı böyle çok iç içe yaşıyorlar ve argo çok yoğun konuşuluyor. Rahatsız oluyorsanız bunu eşinizle ciddi bir üslupla konuşun derim.

Onlar kendine köle arıyor, eşin olacak adamında aşağı kalır yanı yok.
Eş aileni ver bana muma çevireyim
Benim hiç sabrım yok çok kavgalar ettim kötü gelin oldum umrumda mı değil
Annem beni bunları çekeyim diye doğurmadı
Eş diye aldığın adam da suç, anne kuzusu aileci ne arasan var, ne yapmayı düşünüyorsun bu böyle gitmez
çoğu şeyi görmezden gelerek yaşamaya devam ediyorum.Aynı anda ordaki herkesin uzak duruyor gelmiyor gitmiyor söylemleriyle başetmek.gerçekten zor.İnsan anne babasına değer verir yalnız bırakmaz.hep bi arada olmalı mantığındalar.Henüz yaptığım hiçbişey yokken bunları duyuyorsam, düşünün gerçek bi tepki versem neler duyarım.eşimlede aram bozulur. Şuan yapmayı düşündüğüm şey daha açık cevaplar vermek.
Aaa eviniz uzak gelemiyosunuz dediklerinde hiç uzak ama biz haftanın en az 2-3 günü burdayız diyemedim.Zaten hergün bi yere gidilmez diyede eklesem görümceme laf vurmuş olurum.Saçma sapan diyaloglar işte.

Ay benim kayınailem de aynı ve küfre bayılırlar. Annelerine bile ederlerdi.
Çocuktan sonra çocuğumun yanında yaptılar. Annelerine yine o kelimeyi kullandılar. Çok kızdım. Büyüse bu kelimeyi bana kullansa çok kızarım dilinize dikkat edin dedim. Bir kaç ağız kaçırmasına da sert gidnce yanımda en azından dikkat eder hale geldiler.
Şu o ile başlayan kelimeyi kullandı bir gün biri. Dedim çocuğum büyüse parkta bunu kullansa kimden duydun öok ayıp deseler babannemden dese utanmayacak mısın? Cidden etkili oldu.

Çalışma hayatında çok gordum. Karadenizli kadınlar , bir erkeğin bile utanıp küfür edemeyecegi sekilde küfür ediyor. Bir de hem vücutları hantal erkeksi, hem sesleri, hem de tavırları.
Işte Turkiye de iki kisi degil iki aile evlenir dedigimizde sevgiden asktan bahsediyorsunuz.
Şunu unutmayin, çocuk annenin kostümüdür.
Siz kayinvalidenizde elestirdiginiz davranislari kizinizda oglunuzda goreceksiniz çunku genler affetmez.
Allah korusun diyorum.Bi daha küfrettiklerinde sizde çok küfrediyosunuz diye söylemem gerekiyor çünkü öyleki kendilerinden daha çok küfreden aileleri örnek verip biz iyiyiz diyorlar.Onlara göre çok normal..

Ay benim kayınailem de aynı ve küfre bayılırlar. Annelerine bile ederlerdi.
Çocuktan sonra çocuğumun yanında yaptılar. Annelerine yine o kelimeyi kullandılar. Çok kızdım. Büyüse bu kelimeyi bana kullansa çok kızarım dilinize dikkat edin dedim. Bir kaç ağız kaçırmasına da sert gidnce yanımda en azından dikkat eder hale geldiler.
Şu o ile başlayan kelimeyi kullandı bir gün biri. Dedim çocuğum büyüse parkta bunu kullansa kimden duydun öok ayıp deseler babannemden dese utanmayacak mısın? Cidden etkili oldu.
çok güzel cevaplamışsınız...uamrım bende onu söyleyecek seviyeye gelir açıkça söylerim.

onlara göre çok anlayışlılar...Hep bi arada olmanın nesi kötü.İnsanın kapısı açık olur.gelen giden çok olmalı.Sofralar kalabalık olmalı.Yoksa oğullarını onlardan uzaklaştıran gelin olurum.Eşimin babası sürekli bundan dem vurur..Yemeyen insan yediremez.insan misafir sevmeli.Hergün gelin.yalnız kaldık. vs vs..hep söylemler bu yönde..
Her şey kararında güzeldir keşke bunu da bilseler. Sürekli iç içe olmak istiyorlar ama böyle ortamda insanların birbirine saygısı kalmaz zaten ağızları bozukmuş hepten salarlar. Ben şahsen az ama öz görüşülmesi taraftarıyım. mesela haftada bir gelseler size veya siz haftada bir gitseniz iki taraf da birbirini güzel ağırlar hoş sohbet olur konuşacak şeyler birikir çok yüzgöz olunmaz haliyle sorun da olmaz. Eşinizle huzurlu olursunuz. Her gün her gün gelen akrabanın değeri de olmaz bırakın güzel ağırlamayı bir çay bile yapası gelmez her iki tarafın da. Onlar mutlu olsa bile siz olmazsınız sizinle böyle konuşan bir kayınvalide var ortada malaesef.

çoğu şeyi görmezden gelerek yaşamaya devam ediyorum.Aynı anda ordaki herkesin uzak duruyor gelmiyor gitmiyor söylemleriyle başetmek.gerçekten zor.İnsan anne babasına değer verir yalnız bırakmaz.hep bi arada olmalı mantığındalar.Henüz yaptığım hiçbişey yokken bunları duyuyorsam, düşünün gerçek bi tepki versem neler duyarım.eşimlede aram bozulur. Şuan yapmayı düşündüğüm şey daha açık cevaplar vermek.
Aaa eviniz uzak gelemiyosunuz dediklerinde hiç uzak ama biz haftanın en az 2-3 günü burdayız diyemedim.Zaten hergün bi yere gidilmez diyede eklesem görümceme laf vurmuş olurum.Saçma sapan diyaloglar işte.
Kuzum çok üzüldüm senin adına, depresyona girersin bu şekilde, vücudun da bunlara tepkime verecek, seni hastalık hastası edecekler.
Bak benimde ailem uzakta.
Onların ailesi varsa ve herşeyden önemliyse seninde bir ailen var, Sende ailene git veya çağır.
Kendini savun ezdirme

ilk görüştüğümde mutlaka biri laf çakar...apaçık söyler hatta yine canın sıkılır.Gittiğin günlerde hiçe sayılır.Bi kıymeti yok ne yapsanda..Bu süreci umarım atlatırım
Hiç gitme ya da min indir
Bahane de hazır sınavlar

Sürekli laf çakarlar bu seferde.3 gün üstüste gitmesek nerde kaldınız derler.İnsan uzak durursa yol ayrı olur.Herkes kendi kendine olur diyorlar.Alakasız bi konunun ortasında.Gelin çekip çevirir.Gelin uzak durmaz.daha neler neler duyuyorum.Teyzesine ben uzak durmuyorum dedikçede ama uzaktan öyle görünüyor diyor.Senin bi hayatın yok artık hayatın bizden ibaret bakış açısındalar.2-3 gün telefonlaşmayınca ooo niye sormuyosun yazdım kenara oluyor mevzu.Bende biraz yumuşak yüzlüyüm.İyice üzerime geliyorlar.Çok şaşkınım bunu yaşadığıma

Onlarin istediği gibi biri olmak zorunda değilsiniz ki.Ben böyleyim,karakterim bu deyin geçin,sizi böyle kabul etsinler.Yok öyle değilim falan diye savunmaya gecmenize gerek yok...
Siz onlara uyum saglamayin,onlar size alişsinlar.

Az önce kayınvalidemi aradım napıyosunuz nasılsınız vs.konuşunca tülleri yıkadım bugün dedim onları asıcam şimdi.oda gülerek bizde bi laf vardır delimi s... seni bu kış günü ne acele?? dedi.Önce algılayamadım kelimeyi yanlışmı duydum acaba diye düşünürken başka şeyler söyledi.ve ben şoktayım....hiçbişey diyemedim! Karadenizli bir aile.kayınvalidem zamanında bayağı çile çekmiş ezilmiş bir kadın.Ama o kadar rahat argo konuşuyorlarki ne diceğimi şaşırıyorum.peynir ekmek demek gibi laf arasında küfür ediyorlar ve çokta hızlı konuştuklarından tepki bile veremiyorsun şoktan..

9 aylık evliyim evlenmeden önce eşime ben küfürden küfürlü konuşmaktan nefret eden biriyim demiştim.oda evet haklısın vs. demişti.İlk konuştuğum konulardan biri buydu hatta.Evlendim başlarda bişey yoktu ama sonra baktımki kayınvalidem görümcem kayınbabam hepsi çok rahat argo konuşuyorlar.Hatta başlarda afedersin deyip diceklerini diyorlardı artık oda yok.İlk aylarda bigün sofrada ben argo ve küfürlü konuşmayı hiç sevmem demiştim kibar bi şekilde.susup garip garip bakmışlardı.
Şuan o kadar üzgünümki..
Bununla birlikte haftanın 2-3 günü kayınvalidemdeyiz.Buna rağmen eşimin teyzesi başbaşa olduğumuz bigün bana uzak durduğumu daha çok girip çıkmam gerektiğini.Sabah git akşama kadar dur orda gibi sözler söyledi.Gittiğim zamanda asla oturmam bi iş varsa mutlaka yaparım.Ama görümcemin söylemlerinden kayınvalidemin etkilendiğini ve bana soğuk davrandığını düşünüyorum.Nitekim görümcemin evi onlara yakın hemen her gün annesindeler.Her gittiğimdede görümceyle karşılaşmak zorundayım.(görümceyle ilgili eski bi konum var)Onlar hergün gidincede biz uzak duruyormuşuz gibi algılanıyor.Geçenlerde eşim bile sen uzak duruyosun gibi laflar etti..Haftanın en az 3 günü ordayız dedim.hangi 3 gün diyor bana.Yani sabahtan gitmeyince akşam gitmek veya 4-5 gibi gitmek gitmek değil onlara göre.
Hazırlanmam gereken sınavlar var ales ve kpss gibi.Bu kaostan kendi hayatımı unutmuş gibiyim.Kendimde eşimin ailesini amcasını halalarını çaya kahvaltıya yemeğe defalarca çağırmışımdır.Güzelde ağırladığımı düşünüyorum.Malesef onların beklentisi çok daha fazla.Kayınvalidemde soğuk konuşuyordu telefonda.Eşimin teyzeside 2-3 gün sormasam sitem ediyor niye sormuyosun diye.çok garip tavırlar görüp içime atıyorum.
Bu insanlarla kendime zarar vermeden nasıl iletişimde olabilirim.

Bu büyüttügüm iki sey yapmazsan, kendine zarar vermeden iletisimde olabilirsin..

Yani ne zaman kendini ideal gelin olarak lanse etmeye birakirsan. Esin seni sinav zamaninda haftada 2-3 gün annesine gitmeyi ve orda is yapmayi zorlamasi sorun degil, ama onlarin küfür kullanmalari sorun öyle mi?

Önce kendine deger ver. Gitmek istemiyorsan, ortamdan rahatsiz oluyorsan gitmeyeceksin. O insanlarin hayata bakis açisi o, kültür birikimi ancak o kadar. Bu saatten sonra degismezler.

Gitmeyeceksin. Gerekirse esin ile tartisacaksin. Bu sekilde esinin gerçek yüzünüde görmüs olursun. Içine hiçbirseyi atmayacaksin. Sinav olsun olmasin, huzur ve rahatlik çok önemli. Bu insanlar sana huzur vermiyorsa, görüsmeyi minimuma indereceksin. Haftada yada iki haftada 1 defa görüseceksin.

Gittigindede is yapmayacaksin. En fazla masa dizmede yardim edersin ve kaldirmada tabaklari mutfaga tasirsin.

Öncelikle seni anlıyorum çünkü eşimin aileside böyle. İstekleri de aynı. Maalesef mesafede yakın sürekli gelelim gidelim isterler. İki gün gitmesek neredeydiniz derler. Anlatmaya gerek yok işte aynısı resmen.
Ben şuan hamileyim. Bebeğim doğduktan sonra zırt prtt evden çıkamama kozumu kullanacağım. Sanada tavsiyem şu kendine gerçekten meşgale bul. Kpss kursuna gidebilirsin git. Ya da halk eğitim kursları. Oralara gittiğin zaman dönünce yorgunum de evde kal. Eşin kendisi gitsin. Öyle alıştır onuda. Bir defa seninle gidiyorsa iki defa kendisi gidebilir. Uzak durma konusunda da ben uzak durmuyorum yapım böyle de. Gerçekten onun senin karakterin olduğuna seni öyle kabul etmeleri gerektiğine inandır. Sen nasıl küfür eden bir kv.yi çekmez zorundaysan oda tercih etmediği şeyleri yaşamak ve çekmek zorunda. Hep onları düşünme, sana baskı yapıp kendini kötü hissettirmelerine izin verme. Bir çare bul bu duruma. İnan zaman içinde yıpranırsın yoksa. Bu arada teyzeyide bir şekilde susturma İn yolunu bulman lazım. İnşallah yapabilirsin.

Sürekli laf çakarlar bu seferde.3 gün üstüste gitmesek nerde kaldınız derler.İnsan uzak durursa yol ayrı olur.Herkes kendi kendine olur diyorlar.Alakasız bi konunun ortasında.Gelin çekip çevirir.Gelin uzak durmaz.daha neler neler duyuyorum.Teyzesine ben uzak durmuyorum dedikçede ama uzaktan öyle görünüyor diyor.Senin bi hayatın yok artık hayatın bizden ibaret bakış açısındalar.2-3 gün telefonlaşmayınca ooo niye sormuyosun yazdım kenara oluyor mevzu.Bende biraz yumuşak yüzlüyüm.İyice üzerime geliyorlar.Çok şaşkınım bunu yaşadığıma

Eşinin teyzesi de kim ola?
Bende eşimin teyzesinin vs telefon nosu bile yok. Bayramdan bayrama belki görürüm.
Neden bukadar içlerine girdiniz? Haftada 3 gün nasıl vakit buluyorsunuz. Birde anladığım kadarıyla boş boş muhabbetler. Çok sıkıcı gerçekten.

Eşimin teyzesi şahsıma şakayla küfretti diye 2 sene görüşmedim.
Sonra amaaaan dedim, teyze kim ki, ne kasıcam görüşeyim veya görüşmeyeyim diye.
Ne özellikle kaçıyorum, ne özellikle ayağına gidiyorum artık.

Ötekilerin küfürlerini de duymazdan geliyorum.
Çok da abartmazlar.

Burda en can sıkıcı haftada 3 gün gidip eşinizin bunu yeterli bulmaması.
Haftada bir kez 2 saat yeter huzurlu olmadığınız ortama.

Back
X