Hayatta en yaşamak istemediğim şey başıma geldi...şoktayım

çoğu şeyi görmezden gelerek yaşamaya devam ediyorum.Aynı anda ordaki herkesin uzak duruyor gelmiyor gitmiyor söylemleriyle başetmek.gerçekten zor.İnsan anne babasına değer verir yalnız bırakmaz.hep bi arada olmalı mantığındalar.Henüz yaptığım hiçbişey yokken bunları duyuyorsam, düşünün gerçek bi tepki versem neler duyarım.eşimlede aram bozulur. Şuan yapmayı düşündüğüm şey daha açık cevaplar vermek.
Aaa eviniz uzak gelemiyosunuz dediklerinde hiç uzak ama biz haftanın en az 2-3 günü burdayız diyemedim.Zaten hergün bi yere gidilmez diyede eklesem görümceme laf vurmuş olurum.Saçma sapan diyaloglar işte.
Genel cevaplar yerine daha kendinize yönelik sözler söyleyebilirsiniz, kimseye de laf vurmuş olmazsınız.

Ben evlendiğimizden beri söylerim, 2 akşam üstüste bir yere gitmek beni mutsuz ediyor, evimi çok seviyorum çok evciyim ben, benim enerjim şuna buna yetmiyor, yapan yapıyor ben yapamıyorum vs...
Gerçekten de öyle.
Beğensinler veya beğenmesinler benim böyle biri olduğumu biliyorlar.

Eşime de, onun ailesine de, kendi aileme de aynı şeyleri söylerim.

Sürekli laf çakarlar bu seferde.3 gün üstüste gitmesek nerde kaldınız derler.İnsan uzak durursa yol ayrı olur.Herkes kendi kendine olur diyorlar.Alakasız bi konunun ortasında.Gelin çekip çevirir.Gelin uzak durmaz.daha neler neler duyuyorum.Teyzesine ben uzak durmuyorum dedikçede ama uzaktan öyle görünüyor diyor.Senin bi hayatın yok artık hayatın bizden ibaret bakış açısındalar.2-3 gün telefonlaşmayınca ooo niye sormuyosun yazdım kenara oluyor mevzu.Bende biraz yumuşak yüzlüyüm.İyice üzerime geliyorlar.Çok şaşkınım bunu yaşadığıma
ben sizle nikahlanmadım yeter artık delirtmeyin beni diye bi çıldırın, eşinize de git ananlarda yaşa ben hiçbirinizi görmek istemiyorum koca olup da susturamadın aileni deyin. Başka türlüsü çok zor yer bunlar sizi ham yapar..

Bunlari daha önce düsünecektiniz.
Iki lafin birinde hep argo konusan insanlar ve bunu normal görmeleri beni de cildirtir.

Sinirlenince kendine hakim olamayip küfür edilse neyse derim de.. sürekli kenar mahalle konusmalari cok itici aile icinde.

Sizin cocuklariniz o ailenin icinde büyüyecek sonucta.

Esiniz de o aile icinde büyümüs sonucta.
Kendisini o ortamdan ayirip ayri bir yön alarak kisisel gelisimine özen göstermemisse pek aldirmayacak ailesinin öyle konusmasini. Cunki normali o.. o ailede büyümüs ve normallestirmis olabilir bunu.

Bu kadar yıl sonra sen mi duzelteceksin takmamaktan başka caren yok.

Az önce kayınvalidemi aradım napıyosunuz nasılsınız vs.konuşunca tülleri yıkadım bugün dedim onları asıcam şimdi.oda gülerek bizde bi laf vardır delimi s... seni bu kış günü ne acele?? dedi.Önce algılayamadım kelimeyi yanlışmı duydum acaba diye düşünürken başka şeyler söyledi.ve ben şoktayım....hiçbişey diyemedim! Karadenizli bir aile.kayınvalidem zamanında bayağı çile çekmiş ezilmiş bir kadın.Ama o kadar rahat argo konuşuyorlarki ne diceğimi şaşırıyorum.peynir ekmek demek gibi laf arasında küfür ediyorlar ve çokta hızlı konuştuklarından tepki bile veremiyorsun şoktan..

9 aylık evliyim evlenmeden önce eşime ben küfürden küfürlü konuşmaktan nefret eden biriyim demiştim.oda evet haklısın vs. demişti.İlk konuştuğum konulardan biri buydu hatta.Evlendim başlarda bişey yoktu ama sonra baktımki kayınvalidem görümcem kayınbabam hepsi çok rahat argo konuşuyorlar.Hatta başlarda afedersin deyip diceklerini diyorlardı artık oda yok.İlk aylarda bigün sofrada ben argo ve küfürlü konuşmayı hiç sevmem demiştim kibar bi şekilde.susup garip garip bakmışlardı.
Şuan o kadar üzgünümki..
Bununla birlikte haftanın 2-3 günü kayınvalidemdeyiz.Buna rağmen eşimin teyzesi başbaşa olduğumuz bigün bana uzak durduğumu daha çok girip çıkmam gerektiğini.Sabah git akşama kadar dur orda gibi sözler söyledi.Gittiğim zamanda asla oturmam bi iş varsa mutlaka yaparım.Ama görümcemin söylemlerinden kayınvalidemin etkilendiğini ve bana soğuk davrandığını düşünüyorum.Nitekim görümcemin evi onlara yakın hemen her gün annesindeler.Her gittiğimdede görümceyle karşılaşmak zorundayım.(görümceyle ilgili eski bi konum var)Onlar hergün gidincede biz uzak duruyormuşuz gibi algılanıyor.Geçenlerde eşim bile sen uzak duruyosun gibi laflar etti..Haftanın en az 3 günü ordayız dedim.hangi 3 gün diyor bana.Yani sabahtan gitmeyince akşam gitmek veya 4-5 gibi gitmek gitmek değil onlara göre.
Hazırlanmam gereken sınavlar var ales ve kpss gibi.Bu kaostan kendi hayatımı unutmuş gibiyim.Kendimde eşimin ailesini amcasını halalarını çaya kahvaltıya yemeğe defalarca çağırmışımdır.Güzelde ağırladığımı düşünüyorum.Malesef onların beklentisi çok daha fazla.Kayınvalidemde soğuk konuşuyordu telefonda.Eşimin teyzeside 2-3 gün sormasam sitem ediyor niye sormuyosun diye.çok garip tavırlar görüp içime atıyorum.
Bu insanlarla kendime zarar vermeden nasıl iletişimde olabilirim.
Her seyi anlatmayin tül yikadim asicam falan daha da resmi olun 3gun cok 1 gun gidin esinize sinava hazirlaniyorum gelecegimiz ve çocuklarımızın gelecegi için de damardan gir ilerde de cocuk olur cocugum hasta cocugum huysuz dersin az gidersin anlattigina göre garip bi aile.

Karadenizliler oyle rahat ve argo konusan tipler diye genelleme yapmak istemiyorum ama benim tanidiklarimda oyle. Tanidiklarim derken eski erkek arkadasimin ailesi akrabalari oyleydi. Ben cok elit kalirdim yanlarında hatta o zamanki gorumce adayi bile demistiki ay buda cok kibar yaa demisti. Kendisi yırtığın onde gideniydi yani cok arsız bi kadindi.baktim ortam bana gore degil cok yabancıydım onlara sanki yurtdisi gibi ayrildik

İstemsizce güldüm kusura bakmayın.
Kv dem öle bir şey dese pauagahamamsjajajsjsj diye basardım kahkahayı, tahayyül edemedim bir anda😂
Ya ama ben anlamayamadım ne demiş,ne demek istemiş sanırım duymadığım bir şey ama merak ettim

İç içe vıcık vıcık bir ilişki. En nefret ettiğim şeylerden biri. Hiç kimseye yaranamazsınız. Eskiden belki insanların işi yoktu, ev sorunu vardı. Avcı - toplayıcı topluluktan bahsediyorum ama gerisi çok saçma. Her gün her gün. İşiniz gücünüz yok mu? Kendinizi verin çalışmaya, gidip gelmeyin. İşe girince zaten düzenlersiniz. İnsanlar böyle ise eşiniz de çok dürüst değilmiş bu konuda. Asıl onun sizi hazırlaması gerekirdi. Siz de bildirin, çocuk değil bu insanlar ama belirli bir yaştaki bir insan. Resmî bir daireye gidince böyle konuşmadığına göre size ve yabancılara daha itina ederek konuşabilirler.

Ya bir anda bana kv dem öyle dese gülerdim herhalde 😂
Ve evet küfürden tabi ki haz etmem.
Ama ne bileyim kv komikmiş ya 🙈

İç içe vıcık vıcık bir ilişki. En nefret ettiğim şeylerden biri. Hiç kimseye yaranamazsınız. Eskiden belki insanların işi yoktu, ev sorunu vardı. Avcı - toplayıcı topluluktan bahsediyorum ama gerisi çok saçma. Her gün her gün. İşiniz gücünüz yok mu? Kendinizi verin çalışmaya, gidip gelmeyin. İşe girince zaten düzenlersiniz. İnsanlar böyle ise eşiniz de çok dürüst değilmiş bu konuda. Asıl onun sizi hazırlaması gerekirdi. Siz de bildirin, çocuk değil bu insanlar ama belirli bir yaştaki bir insan. Resmî bir daireye gidince böyle konuşmadığına göre size ve yabancılara daha itina ederek konuşabilirler.
bi keresinde eşime ben sizin güldüğünüz şeylere sizin kadar tepki vermek zorunda değilim dedim.Bu benim yabancı gibi durduğumu göstermez.Dahada ileri gidip bizden biri gibi olamadın dedi bana.bende olmak zorunda değilimki dedim.ailene saygılıyım haftanın 3 günü ordayız.daha ne yapmamı bekliyosun dedim.Ya ne bileyim işte bi uyumsuzluk oldu diyor bana.Sonra olabilirde yani deyip konuyu kapatıyor.
Biri sana bişeymi dedi dedim.yok ne alakası varmış..Velhasıl ben bu süreçte psikolojik anlamda çok yıprandım.Eşimin amcası bile pat diye bi ortamda matemm napıyosun bütün gün nasıl geçiyor diye sorabiliyor bana.hepsi surtaıma bakıyor alaycı bir ifadeyle.Ki benim bölümüm mimarlık ve ataması 90 üstü alım çok zor.Sanki keyfi olarak çalışmıyormuşum gibi yanımda çalışan kadınlardan bahsediliyor.
İnanılmaz bi laf sokma huyları var.Nasıl başedeceğimi bilmiyorum inanın.
Eşime senin ablan argo küfürlü konuşuyor o yüzden yakın olamam desem olmazsan olma deyip resti çeker bana çünkü ailesine çok düşkün..

Az önce kayınvalidemi aradım napıyosunuz nasılsınız vs.konuşunca tülleri yıkadım bugün dedim onları asıcam şimdi.oda gülerek bizde bi laf vardır delimi s... seni bu kış günü ne acele?? dedi.Önce algılayamadım kelimeyi yanlışmı duydum acaba diye düşünürken başka şeyler söyledi.ve ben şoktayım....hiçbişey diyemedim! Karadenizli bir aile.kayınvalidem zamanında bayağı çile çekmiş ezilmiş bir kadın.Ama o kadar rahat argo konuşuyorlarki ne diceğimi şaşırıyorum.peynir ekmek demek gibi laf arasında küfür ediyorlar ve çokta hızlı konuştuklarından tepki bile veremiyorsun şoktan..

9 aylık evliyim evlenmeden önce eşime ben küfürden küfürlü konuşmaktan nefret eden biriyim demiştim.oda evet haklısın vs. demişti.İlk konuştuğum konulardan biri buydu hatta.Evlendim başlarda bişey yoktu ama sonra baktımki kayınvalidem görümcem kayınbabam hepsi çok rahat argo konuşuyorlar.Hatta başlarda afedersin deyip diceklerini diyorlardı artık oda yok.İlk aylarda bigün sofrada ben argo ve küfürlü konuşmayı hiç sevmem demiştim kibar bi şekilde.susup garip garip bakmışlardı.
Şuan o kadar üzgünümki..
Bununla birlikte haftanın 2-3 günü kayınvalidemdeyiz.Buna rağmen eşimin teyzesi başbaşa olduğumuz bigün bana uzak durduğumu daha çok girip çıkmam gerektiğini.Sabah git akşama kadar dur orda gibi sözler söyledi.Gittiğim zamanda asla oturmam bi iş varsa mutlaka yaparım.Ama görümcemin söylemlerinden kayınvalidemin etkilendiğini ve bana soğuk davrandığını düşünüyorum.Nitekim görümcemin evi onlara yakın hemen her gün annesindeler.Her gittiğimdede görümceyle karşılaşmak zorundayım.(görümceyle ilgili eski bi konum var)Onlar hergün gidincede biz uzak duruyormuşuz gibi algılanıyor.Geçenlerde eşim bile sen uzak duruyosun gibi laflar etti..Haftanın en az 3 günü ordayız dedim.hangi 3 gün diyor bana.Yani sabahtan gitmeyince akşam gitmek veya 4-5 gibi gitmek gitmek değil onlara göre.
Hazırlanmam gereken sınavlar var ales ve kpss gibi.Bu kaostan kendi hayatımı unutmuş gibiyim.Kendimde eşimin ailesini amcasını halalarını çaya kahvaltıya yemeğe defalarca çağırmışımdır.Güzelde ağırladığımı düşünüyorum.Malesef onların beklentisi çok daha fazla.Kayınvalidemde soğuk konuşuyordu telefonda.Eşimin teyzeside 2-3 gün sormasam sitem ediyor niye sormuyosun diye.çok garip tavırlar görüp içime atıyorum.
Her gun neden gıdıosunuz?Sınavınıza hazırlanın.

Eşte bitiyor herşey dediğim bu işte. Adam kuracak bu dengeyi sen değil ki. Diyecek ki ailesine eşimin yanında küfürlü konuşmayın dikkat edin.
Yada geliyoruz ya zaten bizimde hayatımız var zırt pırt sizde olacaksak ayrı evin anlamı ne.
Ama adamda anacı demekki. Emzirme en fazla 2 yaşa kadar değil miydi yaw ?🤦🏼‍♀️

Ağzı bozuk insanlarla ne konuşulur ne de yenilir içilir.kayinvalide -kayinpeder olsun yada başkası olsun pis pis laflar işitecegime yaparım çayimi kahvemi çekilirim odaya mis gibi sınavıma çalışırım hazır çoluk çömbelek yokken.

Kpss sizin için çok önemliolmali.kazanmalisiniz ki bu ağzı pis insanlardan uzakta yeni hir hayat kurabilin.gündeminizdeki en önemli olay kpss çalışmak olmalı.

Deli mi .... dediğinde yoo genelde oğlun .... dicen kalcak öyle :KK53:
Belki de kalmaz öyle
Bilemedim 🥴

Şuan o kadar üzgünümki..
Bende bir karadeniz geliniyim eşim trabzonlu aileside oldukça naiftir insandan insana değişiyor aile terbiyesi tabiiki yapacak bir şey yok canım bu saatten sonra duzelceklerini sanmıyorum ama ben rahatsız oluyorum hoşuma gitmiyor diye tartışmadan dile getirin derim

Bende küfür hiç sevmem. Ciddi ciddi hayatımda hiç küfür etmedim desem yeridir, ne gerek var onun yerine düzgün bi kelime söylemek zorlarına gidiyor heralde. Ama malesef o yaşa gelmis insani değiştiremezsiniz..

Ayrıca haftanin 3 4 günü gidip napıyorsun ki orda. Bu kadar yüz verme. Sınavlarım var, evimde isim var de onu haftada bire düşürmeye bak. Ama basta esin problem cıkartıcak gibi. Önce onu alıp karşına konuş. Haftada 3 4 gün gerçekten cok fazla.

Ayrıca eşin anne, baba, akraba agzina cok bakıyor gibi geldi.

Back
X