Hayatta herşey gelebilirmiş başına insanın

Anlamadim ki
Birini seviyordun ama baska biriyle iliski yasadin hamile kaldin o yuzden o kisiyle mi evlendin?
Bu konuya dini karistircak birsey yok zaten
Ozgur bir kadinsin, istediginle birlikte olursun ama sonuclarina da kendin katlanirsin.
Cocugu aldirmamana sevindim. Ama ben olsam evlenmezdim sanirim. Sevmedigim biriyle evlenemem ama cocugumu dunyaya getiririm tabiiki.
Zamanla alisirsiniz diyelim. Bebeginiz hayirli olsun dunyanin en guzel duygusudur eminim

son cümle biraz sizi eleştiren insanlara temenni gibi olmuş, hoş olmamış, şık durmamış. Buraya derdinizi açıyorsanız eleştiriye de açık olacaksınız.Çocuklarından, torunlarından ne istiyorsunuz insanların? Tercih meselesi yaşadıklarınızın, tercih etmişsiniz yaşamışsınız.Akıl tutulması yaşamadıysanız kimse size zorla bir şey yaptırmamış.Ortada da bırakılmamışsınız, iyi insanlarla karşılaşmışsınız.

+1

Hikayenizin girişi de finali de full önyargı içindeyken, pek çok insanı bu üslubunuzla ancak kendinizden iter ya da onları kışkırtırsınız.

Karnınızdaki bebeğin babası hakkında "Ezik" diye konuşabilmeniz oldukça terbiyesizce.
Siz o adamı zerre kadar sevmemişsiniz, arkadaş olarak bile; sizin yaptığınız şeye "Can sıkıntısından, boşluktan takılmak" denir ve gayet de karşılıklı kullanmışsınız birbirinizi.
Ancak anlatış biçiminizden çıkardığım tek şey, o adamı hak etmediğiniz.
Madem o kadar aşk istiyordunuz, o bebeği aldıracak ve yolunuza bakacaktınız.
"Bulmuş da bunuyor" denir sizin yaptığınıza, bi de ölmek için dua ediyormuş, pehh.

Daha sayardım da, neyse.

Oncelikşe koyduğunuz gulucuklerden çokda uzgun olmadığınız aşikar. Sonrasındada şunu soyliyim artık hepimiz bu tur olaylarda yanlış yapmışsın demeye korkar olduk. Ağzını açana "yokahlak bekçisi yok sen yapmadın çocuğun yapar" .. Bu nedr arkadaş. Herkes senin yaptığın hatayı mı yapıcak. Evet hata yapmışsın sonuna kadar yanlış yapmışsın şimdi nasıl çıkıcaksın işin içinden çok merak ettim.? Yarın oburgun benim çocuğum yaparsa o da yanlış yapmış olucak ki ben yapmaması adına onu çok guzel eğiteceğimi duşunuyorum..

şimdi ki yeni moda yaptığın şeyin ustunu kapatmak için baştan "ahlak bekçiliğini" yapıştrmak.. Yok kardeşim hiçbirinizin ahlakının bekçisi değilim yaptığınız da umrumda da değil yanlış olduğunuda ustune basa basa da soylerim !!!!

Hata yaapmissin evet ama hata insanlar icin tabiki ama sanslisin bebegin babasi sana ve bebege sahip cikmis ailesi sahip cikmis bize mecbursun deyip itilip kakilabilirdin bunlari dusun sabret iyi tarafindan bak ve mutlaka psikolog yardimi al bu mutsuzlukla karsilama yavrunu sevgiler..

Bu ne boyle ?? Beddua mi ediyonuuuz yoksa derdinizi mi yaziyonuz ben anlamadim.
Buradaki elestirileri goze alip acin konunuzu yok kaldiramayacaksaniz hic acmayin. Ne dememizi bekliyonuz aferin cok iyi yapmissin mi??
Burada konuları eleştirilmek için mi açıyoruz yani..Tartışmaya, polemiğe girmeye hiç niyetim yok , sizden güzel şeylerde yazmanızı beklemiyorum zaten.. Alınganlıklarınızı bi kenara bırakın yeter..

Keşke bebeği aldırıp adamla evlenmeseydiniz. Siz sevmediğiniz bir adamla evli olduğunuz için mutsuz, adam sevilmediğini bildiği bir kadınla evli olduğu için mutsuz, bebek de birbirini sevmeyen anne babaya mahkum olduğu, huzurun olmadığı bir evde yaşayacağı için mutsuz olacak.

bukadar drami gülerek anlatmanız üstüne de manidar bi sekilde kiziniz torununuz muhabbeti yapmanız beni cok üzdü ama en cok esiniz ve bebek icin Üzgünüm.
tersi de olabilirdi ben daha okuyorum ne cocugu ? ne malum benden olduğu diyip 5 kurus da destek olmadan hayatinzdan cikip gitseydi . ne dusunecektiniz?
Adamin sucu " isteyerek yasadiginiz beraberlikden" oldu bitti demeden yanina almis kol kanat ge4mis bunu yaparken sizi de zorlamamis ama degeri yok gözünde
gelelim çocuğa zaten sevnediginiz adamdan..sevdiginden olsa icin giderdi de ileride bana mi sordun dogururken dediğinde verecegin cevabi bir dusunmelisin..
ha birde su duru var konuya yargilardan bahsederek baslayip sonunda torun kiziniz vs diye bitirmeniz de garip yorum almak icin yaziyorsunuz yoksa bir deftere de yazardiniz...
olmam olmaz diye birsey yok size de bunlar olmuş bu saatten sonra mutku olmaya odaklanin gecmisteki bir erkeğin hayaliyle olsaydi olsaydik vs bunlar seni yipratir seninle evladini yipratir omur dedigin cabuk geçiyor bir bakarsin cocugun büyümüş ama annesinden nefret eden kırık dökük bir yavru karsina dikilir. .ne eski manita görür gözün ne bisey

Millete giydirmek için mi açtınız bu konuyu? Laflara bak. Terbiyesizin tekisin. Yaşadıklarının acısını başkalarına laf ederek mi çıkarmaya çalışıyorsun? O son cümlelerin olmasa hadi neyse der geçeriz ama, kızım sen çok daha kötüsünü hakediyorsun ama dua et ki, hakettiklerini yaşamamışsın.

sizde "kabul edememeşlik " sendromu görüyorum

hissettiklerini,yaşadıklarını ,
eşini
hamileliğini

bu dönemde yaşadığın hiç bir şeyi kabul edemiyorsun

Varmayin kadinin ustune, giris ve sonuc cjmleleri cok da haksiz degil, zaten psikolojisi yerinde degil uzerine bir de eleştiri okumak istememesi dogal degil mi? Yaşı da cok buyuk degil ayrica. Neyse...
Oncelikle iyi ya da kotu demek bize dusmez, hayat sizin hayatiniz. Ancak ben olsaydim kalibinda cunleler kurabiliriz, uzaktan ahkam kesmek yahut bekara koca bosamak kolay diyebilirim.
Omur boyu donemeyecegin bir yola girmissin, cocuk baskasina emanet edilmez, baska topraga dikilmez, sahiplendirilmez. Oncelikle ona sahip olmak istediginden, omur boyu sorumluluklarini alabileceginden emin misin? Bundan sonra birinciligin olacak birey cocugun. Sen degilsin.
Diger konuya gelince, sevgi zamanla oluşuyor, maddi durumlar bozuk degilse idare edersiniz. Bebekle sana en buyuk yardimcin esin olacaktir.
Yalniz gereken onemi vermezsen, yanindaki senden usanirsa, bebeginle bas basa kalirsin. Gerceklestiremedigim seyler icin kendini ya da esini ya da bebeni suclar , herkesi mutsuz edersin.
En dogru karar alınmış karardir.

Çocuk yada ailesi bişey yaptı sandım bu nasıl başlık. Okudum ve mutlu son. Bile isteye yattığın adamdan hamile kalmışsın. Bu durumda iki aile tarafından da topa tutulmanız olasıyken gayet mutlu keyifli bir şekilde yuva kurmuşsunuz. Hakikaten çok şımarık davranıyorsunel bebek gül bebek hayatın var. Sen o bebeği de sevmeyeceksin muhtemelen. Bütün bunlara sebep onu göreceksin. İnşallah yanlış düşünüyorumdur ama o bebek için gerçekten üzüldüm

Senin icin zerre kadar uzulmedim.. Cunku Yasadiklarin senin kararlarin ve davranislarinin sonucu ...madem istemiyordun ezik diye gordugun insanin koynuna girmeyecektin ... Madem girdin sonuclariyla yasamayi ogrenmelisin.. kimsenin kimseyi kinadigi yok.. ama sen tanimadigin insanlarda senin yasadiklarini yasasin isterken cook egleniyor gibisin yazik karnindaki cocuga ve kocana...

Malesef bi de isin cocugu sevmeme benimsemem kismi daha korkutucu seninki resmen simariklik hayatta her istedigini kolay elde eden insanlar vardir sen bunlardansin muhtemelen ..
Bundan sonrasi icinde git psikilojik tedavi ol yavruna iyi bir anne olmaya calis

Okudum,size üzüldüm bayağı üzüldüm hatta,taaa ki son cümleye kadar,asla yapmam demedim hiçbirşeye lakin siz buraya her görüşü kabul ederek açıyorsunuz,asla yapmamcilarin torunlari cocuklari size napti? Ne saçma sapan düşünceler

Senin durumun
Siz beni yargılamadan, ahkam kesmeden önce
durun ben sizi bir yargılayıp, aşağılayayım olmuş.

Sevmediğin, utandığın, ezik olarak tabir ettiğin bir
adama tutunacak kadar acizmişsin demek ki.
Ben yazdıklarından bu sonucu çıkarıyorum.
Biriniz birinizden utanacaksa bence o eşin olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…