hayatta hiç tökezlemeyen insanlar?

Çok haklısın ve öylelerine hiç birşeyde olmuyor kendi çevremdende görüyorum gayet mutlu mesut hayatlarında hiç bir pürüz olmadan yaşıyolar.bi akrabamız vardı düşüp kalkmadığı kimse kalmadı erkeklerle sırf parasını yemek için gezerdi içki masaları barlardan çıkmazdı. çook ta mutlu evlendi kocasıda deli gbi seviyo bi dediğini iki etmiyo evinin karısı oldu gitti.şans olcak işte

İnsanların neler yaşadığını ,hangi problemlerle mücadele ettiklerini sen bilemezsin ki. Onların izin verdikleri kadarını bilirsin sadece. O yüzden "Bak o çok mutlu" diye düşünmen yersiz bence.
Ben dertlerimi insanlara kolay kolay yansıtmam , içimde yaşarım her şeyimi. Sabaha kadar salya sümük ağlar sabah kahvaltıda kahkahalarımla masadaki insanları bile neşelendiririm mesela.Ama bu hayatımda her şeyin yolunda olduğunu göstermiyor maalesef.( Keşke gösterse.)

Tökezlemeyen insan yoktur. Herkesin sınavı farklı zamanlarda farklı şekillerde oluyor. Sen kendi derdini bildiğin için bi tek senin başına geliyor sanıyorsun galiba.
Ayrıca ben ilahi adalet, eden bulur diye düşünmeyi de çok yanlış buluyorum, gerçekten öyleyse bile başkalarının sıkıntılarından kendine pay çıkarmak yanlış kalbi karartır.
Olumlu düşünme, iyiyi çağırma, evrene mesaj gönderme vs vs adına ne dersek artık, ben dua saati diyorum, bu önemli. Kötü düşününce bi konuda fazla endişelenince bi şekilde karşına çıkıyor. Sanırım biraz Allaha güvenip sığınmak gerekiyor.

Sana buğday başağı ve çam ağacının arasındaki farkı söyleyeyim. Buğday başağı rüzgarda, karda, fırtınada yere kadar eğilir ama tekrar eski haline gelir. Çam ağacı ise asla ve asla eğilmez her zaman güçlü görünür. Ama içten içe çürür ve bakmışsın ki hiç beklenmedik zamanda yıkılır. Yani bu tip insanlar asla şanslı değildir.

Şimdi şöyle ki bir arkadaşım 3 4 yıl boyunca üniversite sınavına girdi bir bölüm için ve yine olmadı. Ben geçen sene tek seferde calismadan girdim ve onun istediği bölümü+üniversiteyi kazandım. Şimdi o beni 4 ayak üstüne düşmüş ne şanslı görebilir veya ben çalıştım o niye kazanıyor gibisinden düşünebilir neticede insan.
Ama ben maddi imkanım yetersiz olduğu için şu an o bölümü okuyamıyorum.
Ben de kolayca tek girişte atananlara bakıp iç çekiyorum ohh ne güzel hayat diyorum. Atanan kişi de bir başkasına diyordur.

Demem o ki kimse şanslı işi yolunda vs değil dışarıdan öyle görünüyor. Belki de istedikleri hiç olmuyordur aynı benim gibi? Dışarıdan bakanlar için çok güzel olsa da içerideki için öyle değil. Siz sadece ilahi adalete güvenin ve dünya altınıza da serilse en önemlisi iç huzur. Bunu bilir bunu söylerim

İstidraç deniyor buna, hakkı olmadığı hâlde ve kabiliyetsiz bir durumda olmasına rağmen, bir kimsenin çokça nimete mazhar olmasıdır bu.

Hiç tökezlemeyen insan yoktur. Hayatta iyi kötü pek çok şey yaşıyoruz. Bu gün iyi güçlü durumda olabilir. Yarın ne olacağını yıllar sonra aynı durumda olup olmayacağını bilemezsin. Hastalık maddi sorunlar ailevi sorunlar kayıplar herkesin hayatında oluyor olacak. Zengin dört dörtlük yaşayan ınsanın hasta olmayacağı maddi kayıp yaşamayacağının garantisi mi var? Sosyal medyada orada burada harika yaşıyormus gibi olanlara bakıp böyle düşünmeyin

Tum zamanlarinda hasetlik, kiskanclik ve fesatlik düşündüklerinden, hep bir plan icinde, kötülük pesinde olduklarindan yeterince mutsuzlar zaten. Ruhu tatmin olmamis bi insan hayati puruzsuz de olsa sadece disardan mutlu gorunur. O yuzden mutsuzlukları yeterince fazla oldugu icin tokezlemelerine gerek kalmiyor.

Herkes farklı bir karaktere sahip.Kimi insanın içi dışı birken kimisinin de tam tersi..Ama bu demek değil ki birileri hep acı çekiyor birileri de hep keyifte.Böyle bir çizgi yok.Herkesin tarzı farklıdır sadece..İyi insan kötü insana gelince de hep aklima Mevlana'nın şu dizeleri gelir ve çok da doğru bulurum o nedenle yazmak istedim...
Mevlana der ki:Insanı ögrendim.
Sonra insanların içinde iyiler ve kötüler oldugunu...
Sonra da her insanın içinde
iyilik ve kötülük bulundugunu ögrendim.

yazan herkese çok teşekkürler çok güzel fikirler gelmiş farklı görüşler var açıkçası biraz daha algım arttı bu konuda kendime de dersler aldım yazdıklarınızdan kk nın bu özelliğini seviyorum herkes kendi tecrübesini yazıyor ve ortaya gerçekten çok güzel tespitler çıkıyor iyi ki varsınız tek tek alıntılayamadım ama hepinizi dikkatlice okudum teşekkürler tekrar

Rol yapıyorlar. Başkasının mutsuzluğu onları mutlu ettiği için zayıf yönlerini göstermiyorlar. Gamsız oluyorlar. Vicdan muhasebesi yapmıyorlar. Rahat hiç duramıyorlar. Hep bi entrika hep bi çıkar ilişkisi sıyrılma temize çıkma hesapları yapıyorlar. Kısa vadede kazanıyorlar. Sonra hayat dönüyor yaşattıklarını yaşamaya başlıyorlar bir tokat vuruyor hayat sonra yastık batar oluyor. Ört bas ettikleri herşey rüyalarına giriyor. Kaybettikleri vicdanları rüyalarında hesap sorar oluyor. Hayattan öğrendiğim birşey. İyi ol iyi düşün Rabbim sana başka güzellikleriyle geliyor. Kirli hayat onlara mükafatı ise size kalıyor.

Siz sanırım kendi hırsları için karşındakini düşünmeyen, gerekirse kötülükle istediğini alan, çevresindekileri arkadaş olarak değil de rakip olarak sınıflandıran ve hep en iyisi olmaya çalışan olamasa bile hep öyle hisseden ve öyleymiş gibi oynayan insanlardan bahsediyorsunuz. Aslında onlar da üzülüyor ağlıyor hatta bu duyguları çok uçlarda yaşıyorlar ama yalnız size bane açık etmeden. Böyle bir arkadaşım vardı etrafındakilerle hep savaş halinde hep tetikte. istemediği kontrolu dışınfa bir olay yaşarsa en güzel kıyafetlerini giyip, kuaföre gidip, en güzel gülümsemesiyle etrafta gezer. Siz bakarsınız hep mutlu ve çok güçlü ama gerçek çok başka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…