- 6 Aralık 2018
- 9.823
- 8.502
- 148
- Konu Sahibi esmergizmo
-
uzun vadede mi tanıdın kısa dönemlik hayatlarına mı şahit oldunarkadaşlar nası oluyor da bazı insanlar içlerinde fesatlık olsa bile hayatları hep güllük gülistanlık olabiliyor? bu insanların hayata bakış açısı nedir kendilerine ne gibi planlar yapıyorlar ki karşılarına bi sorun çıkmıyor çıksa bile bakıyorum bi yolunu halledip çıkmış oluyor. sen toplum onu kötü kalpliliğinden dolayı dışlar sanırken bu sefer sırf gücü elinde olduğu için etrafı dolu oluyor. merak ediyorum gerçekten? benden büyüklere sorduğumda elbet tökezlerler tökezliyorlar diyorlar ama ben buna inanmıyorum hiç etrafımda görmedim. sizin görüşünüz nedir?
merak ettim bana da yazar mısın:)Ben cevabi biliyorum da burada anlatamayacagim , istiyorsan ozelden yazabilirsin bana
Katiliyorum kelimeler cok onemli hayirlisini kaldirabilir miyiz hayirlisi evliya duasi diye okumustum hayirlisi diye degil iyisi olsun diyecegiz. Ki zaten olan bizim hayrimiza olacak her seyin iyisi sabir dilemek yerine yasanan kotu olayin uzuntunun rabbimden iyiligini mukafatini istemekBenim cevremdeki insanlarda muhtemelen böyle dusunuyorlardir dışarıya asla yansıtmam. Birisiyle tekme tokat dövüştüm diyelim. Ya da birisi yanımda bir kaza gecirdi diyelim. Sonra gider ailemin veya arkadaslarimin yanında otururum,hicbirsey anlamazlar. Senin neyin var diye sormazlar
Bazi insanlar vucut dilini iyi kullanir ve duygularını iyi kamufle eder.
Bir de bazı insanlar,kullandiklari kelimelere dikkat ederler. Mesela hayırlısı demezler. Hayırlısı diyen insanlarin hayatlarina bakabilirsin. Dualari kabul olmuştur ama mutlu değillerdir mesela. E çünkü hayırlısını istediler hayırlısı na da tahammul edemediler.
Ya da Allah bana sabır versin diyorlar. Sabır dan önce kötü birsey olcak ki sen buna sabir edesin gibi.
Aynı sekilde. Bazı insanlar göstermeyi de severler. Olmayani oldurturlar yani mesela sosyal medya
Icleri fesat olabilir,ya da siz oyle gormus olabilirsiniz ama o fesatliga ragmen cokta iyilik yapmista olabilirler.Dua almışlardır.
Benim işlerim genelde iyi gider,rast gider. Kötü gittiği donemler de olmustur çünkü agzimdan cikani kulagim duymamistir ya da negatif enerjimle oklari kendime cevirmisimdir.
Genel olarak pek cok amacima ulaştım
Siz yeterki isteyin olmaz diye birsey yok ki
Evet bunu soylemek istemistim fazla detaylandirmadim dini konu konusmak yasak oldugu icin,cok dogrusunuz .Katiliyorum kelimeler cok onemli hayirlisini kaldirabilir miyiz hayirlisi evliya duasi diye okumustum hayirlisi diye degil iyisi olsun diyecegiz. Ki zaten olan bizim hayrimiza olacak her seyin iyisi sabir dilemek yerine yasanan kotu olayin uzuntunun rabbimden iyiligini mukafatini istemek
Yaaa yasak mi bildigim iyi oldu tesekkurlerEvet bunu soylemek istemistim fazla detaylandirmadim dini konu konusmak yasak oldugu icin,cok dogrusunuz .
Yarin benim icin zor bir gün olabilir mesela ama cok guzel seyler düşünüyorum . Bazi imgelemeler de önemli sonuçta neye inanirsan ona dönüşüyorsun bu hayatta
uzun vadede mi tanıdın kısa dönemlik hayatlarına mı şahit oldun
ben daha uzun vadede böyle birisine denk gelmedim çünkü
arkadaşlar nası oluyor da bazı insanlar içlerinde fesatlık olsa bile hayatları hep güllük gülistanlık olabiliyor? bu insanların hayata bakış açısı nedir kendilerine ne gibi planlar yapıyorlar ki karşılarına bi sorun çıkmıyor çıksa bile bakıyorum bi yolunu halledip çıkmış oluyor. sen toplum onu kötü kalpliliğinden dolayı dışlar sanırken bu sefer sırf gücü elinde olduğu için etrafı dolu oluyor. merak ediyorum gerçekten? benden büyüklere sorduğumda elbet tökezlerler tökezliyorlar diyorlar ama ben buna inanmıyorum hiç etrafımda görmedim. sizin görüşünüz nedir?
Şimdi şöyle ki bir arkadaşım 3 4 yıl boyunca üniversite sınavına girdi bir bölüm için ve yine olmadı. Ben geçen sene tek seferde calismadan girdim ve onun istediği bölümü+üniversiteyi kazandım. Şimdi o beni 4 ayak üstüne düşmüş ne şanslı görebilir veya ben çalıştım o niye kazanıyor gibisinden düşünebilir neticede insan.
Ama ben maddi imkanım yetersiz olduğu için şu an o bölümü okuyamıyorum.
Ben de kolayca tek girişte atananlara bakıp iç çekiyorum ohh ne güzel hayat diyorum. Atanan kişi de bir başkasına diyordur.
Demem o ki kimse şanslı işi yolunda vs değil dışarıdan öyle görünüyor. Belki de istedikleri hiç olmuyordur aynı benim gibi? Dışarıdan bakanlar için çok güzel olsa da içerideki için öyle değil. Siz sadece ilahi adalete güvenin ve dünya altınıza da serilse en önemlisi iç huzur. Bunu bilir bunu söylerim
merak ettim bana da yazar mısın:)
banada yazar mısın?Ben cevabi biliyorum da burada anlatamayacagim , istiyorsan ozelden yazabilirsin bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?