kızlar, geçen bir arkadaşımın, nişanlısıyla tanıştım, kız beni neredeyse yerden yere vurdu, çalışan kadınlardan hiçbirşey olmazmış, yemek yapmasını bilmezmiş çocuğuna vakit ayıramazmış. senin hedefin nedir diye sordum kendisine. valla ben gelemem o sıkıntlara, yemek yaparım, çocuk yaparım, bulaşk yıkarm, temizlik yaparım ben öyle sitelerde falanda oturamam küçük bir apartman dairesinde otururm inerim bakkalımla muhabbet ederim dedi. yerim, içerim gezer giyinirim ben senin gibi çalışıp kendimi sıkıntılara sokamam dedi. bumudur yani dedim bumudur hayattan beklentin? bende kendimi tabi yıpratmak istemem ama ilerde çocuklarımı en iyi şartlarda okutmak isterim, rahat yaşamak isterim onun içinde şimdi çok çalışmam gerekiyor dedim, ayrıca hedefsiz boş yaşamaktan benim canım sıkılır, ev hanımıda olsaydım birşeylerle ilgilenirdim, ne biliyim kurslara giderdim faaliyetlere katılırdım, benimde ev hanımı arkadaşlarım var ama sürekli kendilerini yenilemek için birşeyler yapıyorlar, hiçbir işe yaramazsa çocuğuma faydası olur derler. bana çok ilginç ve komik geldi, kız sürekli benimle dalga geçecek bir konu arıyordu. cahildir dedim üstüne gitmedim, sizin düşünceniz nedir bu konuda?