Hayatta illa birşeyler için tırmalak mı gerekiyor?

Terazikizi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2014
397
216
Merhaba herkese,moralim bozuk buraya yazmak istedim, yazınca çok rahatlıyorum. Ben şu sıralar çok sıkıntılı süreç geçiriyorum,öhayatta ne istediysem cidden fazladan zorluk geçirdim başkalarını tırmalamam gerekti. İş mühendislik mezunuyum hemde Odtüden ama hala iş yok, başta olumlu gibi oluyor sonra olumsuz oluyor. Yüksek lisans konusunda da keza öyle, kendi okuluma devam etmeme rağmen iyi sayılacak ortalamaya tırmalamam gerekti bazı şeyleri, bilmiyorum niye böyle oluyor, etrafımda not ortalaması düşük ve donanımsız insanlar tak diye işe girdi, istediği yerde yüksek lisansa gitti, illa sağlam arka mı lazım bilemiyorum.

Al benden de o kadar, bu iş konusunda cv'mi gören şaşiriyor. Allah hayirli kapilar acsin ne diyim.
Teşekkür ederim size de. Yani anlamıyorum ki donanımsız biri de değilim, kurslara da gittim, lablarda da çalıştım, bulan nasıl buluyor? Ülkenin cidden altyapısı yok ki.

Merhaba herkese,moralim bozuk buraya yazmak istedim, yazınca çok rahatlıyorum. Ben şu sıralar çok sıkıntılı süreç geçiriyorum,öhayatta ne istediysem cidden fazladan zorluk geçirdim başkalarını tırmalamam gerekti. İş mühendislik mezunuyum hemde Odtüden ama hala iş yok, başta olumlu gibi oluyor sonra olumsuz oluyor. Yüksek lisans konusunda da keza öyle, kendi okuluma devam etmeme rağmen iyi sayılacak ortalamaya tırmalamam gerekti bazı şeyleri, bilmiyorum niye böyle oluyor, etrafımda not ortalaması düşük ve donanımsız insanlar tak diye işe girdi, istediği yerde yüksek lisansa gitti, illa sağlam arka mı lazım bilemiyorum.

Ne mühendisisiniz? Umarım en kısa sürede iş bulursunuz.

yuksek lısans torpıl ıs sans ısı bu devırde :KK66:
cunku ben kendı bolumumde kendı hocalarım tarafından yuksek lısansa kabul edılmedım 10 kısı kontenjan vardı 8 kısı alındı yarısından coguda bolum dısı mezunlardı dusun artık ...!!!puanlarım ve not ortalamaa da tutuyordu ve sonra o defterı kapadım.
iş konusunda da 2 yıl sagda solda calıstım, asgarı ucretlede calıstım sıgortasızda çalıştım, sonra memur oldum işi garantiledim..
bıraz sabır et , hersey rayına gırer zamanla ama asla vazgecme!

her yer üniversite, her yer yeni mezun, her yer işsizlerle dolu.

Malesef artık okumak eskisi kadar prestijli değil, liseden sonra dahi olsa kendi alanında bir işe başlayıp az çok yükselenler bir çok bölüm okuyanlardan daha avantajlı resmen. çok garip.

Gerçi özel sektörün hali de ortada. İşçinin, özel sektör şartlarının iyileştirilmesi gerekirken memurun şartlarını kötüleştirmeye uğraşıyorlar... Eğitim sisteminden tutun birçok şeye kadar sistemler bozuk...

evet sistemler bozuk, kedi giriyor ne de olsa.:KK75:

Ben de hep bir şeylere bekleyerek kavuştum.
Ya hu lafı bile edilmeyecek en ufak şeylere dahi diyeyim, siz anlayın.

Ama hep şöyle düşünmeye çalışıyorum bu gibi anlarda: demek ki bekleme yönüm zayıfmış ki bu sebeple buradan imtihan oluyorum.
Yahut bekleme yönüm kuvvetliymiş ki imtihanım kolay olsun diye buradan çıkıyor :)

Sistemi eleştirmeme gerek yok zaten, herkesçe malum.
O yüzden oraya girip sinir katsayımı artırmıyorum.

Bu sebeple eğer inançlıysanız böyle rahatlayabilirsiniz diye söyleyeyim dedim.
Elbette bu arada görüşmelere gidin, çabanızı gösterin, eminim çok iyi yerlere geleceksinizdir.
Yolunuz açık olsun.

Teşekkür ederim size de. Yani anlamıyorum ki donanımsız biri de değilim, kurslara da gittim, lablarda da çalıştım, bulan nasıl buluyor? Ülkenin cidden altyapısı yok ki.
Rica ederim. Evet ben de anlamiyorum. Yurt disina gittim erasmusla, gpa'im 4 uzerinden 3,86. Hicbir is gorusmesinde fark edip de bir sey demediler. Boşa mi okudum cabaladim o kadar bilmiyorum.
Ben de hep bir şeylere bekleyerek kavuştum.
Ya hu lafı bile edilmeyecek en ufak şeylere dahi diyeyim, siz anlayın.

Ama hep şöyle düşünmeye çalışıyorum bu gibi anlarda: demek ki bekleme yönüm zayıfmış ki bu sebeple buradan imtihan oluyorum.
Yahut bekleme yönüm kuvvetliymiş ki imtihanım kolay olsun diye buradan çıkıyor :).
Ben de bu bekleme olayiyla cok imtihan oluyorum. Bakiş açinizi sevdim =) ve beklememek ugruna her seyi yaparim, mesela otobusun duraga gelisine yakin giderim, hesaplarim falan. Beklemek zulüm gibi geliyor yaaaa

Rica ederim. Evet ben de anlamiyorum. Yurt disina gittim erasmusla, gpa'im 4 uzerinden 3,86. Hicbir is gorusmesinde fark edip de bir sey demediler. Boşa mi okudum cabaladim o kadar bilmiyorum.

Ben de bu bekleme olayiyla cok imtihan oluyorum. Bakiş açinizi sevdim =) ve beklememek ugruna her seyi yaparim, mesela otobusun duraga gelisine yakin giderim, hesaplarim falan. Beklemek zulüm gibi geliyor yaaaa
Bende çok tirmaladim en sonunda oluyor galiba çok şükür ..
sana tavsiyem asla vazgeçme
çevremde ne kadar benim gibi tirmalayan gördü isem hepsi eninde sonunda oldu istediği yerlere. .
yani diyecegim o ki
tirmalamaya devam :)

Hayatta bazı konularda insan kısmetsiz oluyor. Yarisa ayni cizgide basladiginiz insanlar sizi coktan gecmis oluyor. Sizin kısmetsizliginizde is yonunde. Sevgilimin sirketinde 10 dan fazla muhendis calisiyor. Neye gore ise aldiklarini sordum inanin hic bir kriter yok. Kimi memleketlisi kimi komsu memleketlerden. Yok bir muhendis obur muhendisin arkadasi. Vasiflari nedir islerini dogru yapiyorlar mi kimsenin umrunda degil.

Bu konudacok cekmis biriyim ben...baskalari icin cok kolay gerceklesen seyler benim icin cok tIrmalayarak oldu..muhendisim ben de...bu konuya cok kafayi takma takarsan kafayi da kIrabilirsin yani...turkiyede hersey adaletsiz...sen en iyisi mi ne yap biliyomusun...kpss ye gir ve saglam puan al..devlete uzman olarak atan..en az 4.5 5 milyar alirsin...kafi..onemli olan kafa rahatligi...daha fazlasini ozel sektor verse bile senin canini cikartiyo...ama dersen ki ben kendimi cok gelistirmek istiyorum devlette bunu yapamam o zaman sana nacizane tavsiyem yurtdisi olacaktir...

O zaman siz bekleme yönü zayıf olanlardansınız, eğitiliyorsunuz ve Allah'ın izniyle ondan sonra istediğinize kavuşacaksınız diyelim :)

Bir de şu var, bu benim bu hayatta eşimden öğrendiğim şeylerin başında gelir, iyimser bakabilmek. Nam-ı diğer: her işte bir hayır arayabilmek..

Mesela ben biraz sızlanacak olduğumda eşim hemen devreye girer: ''Şöyle düşün: Sabredip isteğine kavuşamayanlar da var, sen azıcık sabretmişsin çok mu?
Hem de istediğin şey Rabbimiz'den değil mi?
İstediğine istediğini verir; istediğini de istediğinden almaz mı, neye isyan edebilirsin ki, senin olmayana mı?
Ancak vermediğine sabredebilirsin de demeyeceğim; vermediğine de şükredeceksin, zira verince şükretmeyi çok af edersin ama hayvanlar da yapıyor.'' der.

Ben bunalıp, huysuzlaştıkça bu konuşmaları yapıyor, rahatlıyorum :)
Hepimizin gönlünden geçenlerin en hayırlısını nasip etsin Rabbimiz.

Tırmala, tırmala ki günü geldiğinde "ben bu noktaya kendi emeklerimle, arkamda kimse olmadan, kendim çabalayarak geldim" deme hazzını yaşa.

zamanında bayan dediğin elektrik elektronik mühendisi olup ne yapacak denmiş, firmamızda bayan mühendis çalıştırmıyoruz ön yargılarıyla uğraşmış biri olarak tüm dünyayı karşıma alabilirim gibi geliyor bana bazen, hamdolsun, çalıştım çabaladım bu noktaya geldim diyebildiğim için.

Dayın varsa işin var artık bu öyle asgari ücretle işe girerken bile öyle

X