Valla bazen öyle şeyler oluyor ki yavaş hareketlerle teknenin içine kaçıyorsunuz

Bir keresinde ana yelkenin halatında sıkıntı var, onunla uğraşıyorum. Açıktayız ama kara görünüyor öyle mesafe. Çap cup sesler geliyor,baktım suyun üstü vatoz dolu. Noluyor demeye kalmadı arkadan yüzgeç çıktı. Belki 50 vatoz köpekbalığından kaçıyor. Böyle kaldım

Sonradan öğrendim limon köpek balığı vatoz yermiş. Bir keresinde de eğitimde 4 metrelik spor yelkenlideyim ,durdum yine, zaten hep durunca bir haltlar oluyor. Yakınımda baya büyük bir su sesi oldu. Baktım bir şey yok. Sonra yanımdan teknem kadar bir şey sıçradı,balina yunus karışımı bir şey. Nasıl korktum anlatamam. Tekne minicik zaten laser türü,bir tane daha sıçradı, farklı bu sefer. Allah'ım dedim aşağıda bundan kaç tane var. Ayağa kalkıp el kol yaptım panikle hoca gördü,geldi motorbotla. Grampus diye ufak bir balina türü. Üstelik bu olay kıyıya çok yakın oldu. En fazla 7-8 metredir derinlik. Bunlar sadece benim başıma gelenler, daha neler neler var o açıkta Allah bilsin