hayatta ne yapacağını bilememek

gweyr aineldiel

BİRTANECİK AŞKIM
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2015
16
8
1
Merhaba arkadaşlar benim bir sıkıntım var umarım fikirlerinizi benimle paylaşırsınız
Ben 4 sene boyunca lisede okudum 12.sınıfa kadar geldim ve bitirdim alttan tek dersim vardı veremedim bazende sınav zamanını kaçırdım çünkü habire tarihleri değişiyordu ve sınavı veremedim neyse bidaki sefer dedim tabii aradan zaman geçti ve enson okula gittiğimde bana öğrenim hakkını kaybetmişsin dediler sana diploma veremeyiz dediler o an deliye döndüm ve bana açık liseye yazılman gerek dediler k.bakma dediler vee ben her gün her gün ağlıyorum çok kotuyum emeklerim boşa gitti ne yapacağımı bilmiyorum kimseye birşey söyleyemedim çokta utanıyorum

Yorum yaparsanız sevinirim bana akıl verin ne yapayım lütfen fikirlerinizi merak ediyorum

Sizin ihmalkarlığınız da var biraz zannedersem. Ama olan olmuş, şu an yakınmak yerine bu durumu avantaja çevirebilirsiniz. Bu durumu yaşayan bir yakınım vardı. Mesela bölüm değişebiliyorsunuz. Pes etmeyin hemen.

Bir musibet bin nasihatten iyidir. İradeli olun , kararlı olun eğitiminize kesinlikle devam edin.

Tek dersten kaldıysan diploma almak için kaydını yaptır.Liseler yapıyor mu tam bilgim yok ama büroları oluyor sanırım ordan da yapabilirsin kaldığın o tek dersten sınava girer geçersin olur biter ayrıca sınav test seklinde sanırım kolay geçersin. basarılar.

Belki haklısınızdır ihmalkarlık olabilir ama ben bilmiyordum belli bir zaman olduğunu vermezsem hakkımı kaybedeceğimi bilmiyordum

Bende öyle zannediyordum ama tek ders değil bir kaç ders çıktı karşıma bölüm değiştirdim değiştirince de görmediğim dersler zorunlu olarak karşıma çıktı

Sizin sorumluluğunuz iki kat arttı. Kendinize üzülmeyi bırakmalısınız yoksa bir şeylere daha geç kalacaksınız.

İnsanlar neler yaşıyor. Daha güçlü durun ve eğitiminize devam edin.

yavrum şunu adam gibi anlat bakayım önce,hangi bölümdeydin ,hangi bölüme geçtin ,toplam veremediğin ders sayısı ve isimleri neler .. ha bi de kaç yıldır okuyosun
İmam hatip lisesindeydim açık liseye geçtiğimdede 8 din kültürü dersi ve 4 ingilizce çıktı karşıma zorunlu olarak 22 kredi kalmış

Düştü ekrana bir derste değil toplam 12 zorunlu dersim var meslek lisesiydim düz lise gibi değildi görmediğim bazı dersler vardı
yavrum bölüm değiştirdiğin an ekranına düşmesi lazım ,öyle tek sınava gittim orda gördüm gibi bi saçmalık olamaz... şu bölümünü ve ders isimlerini bi söyler misin bana kredilerine bakayım

İhmalkarlığın sonuçları.
Baxen bu şekilde ağır bir bedeli olur.
Dedikleri gibi yapın ya da il milli eğitim e başvurun

Sınava falan girmedim bölümümü değiştirdim ekrandan baktım ve 12 zorunlu dersim vardı 8 din kültürü 4 İngilizce din kültürü kerdisi 1 ingnin kredisi 2 toplam 16 kredi oluyor

Sınava falan girmedim bölümümü değiştirdim ekrandan baktım ve 12 zorunlu dersim vardı 8 din kültürü 4 İngilizce din kültürü kerdisi 1 ingnin kredisi 2 toplam 16 kredi oluyor
geçmiş olsun ,çok geç kalmadan mebe gidip durumu izah et , bari açık öğretim kayıtlarını kaçırma

Aktif biri değilsiniz sanırım çevreden de duymamışsınız şu zamanda üniversite bitiren de iş bulamıyor aylarca ki lise çok önemli artık. Öyle dedilerse zaman kaybetme çok iyi araştır okulunuzun rehber hocasına git danış hangi derslerden sorumlusun detaylı bir çıktı al güzel bir çalışma proğramıyla dersleri verirsin umarım .Düşün ki bir sene sınıfta kaldın yok mu hiç kalan sanki herkes ilk girişte üniversiteye mi başlıyor bir iki yıl kaybediyorlar zaten .Yeter ki içinde istek olsun çok çalış diploma notun yüksek olsun üniversite de iyi bir bölüm daha kolay kazanırsın.Detaylara takılırsan zaman kaybedersin sonuca odaklan canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…