- 8 Ağustos 2018
- 14.422
- 28.677
- 548
- Konu Sahibi Umutumut82
-
Bir yakinimiz var bu bayan gibi annesi beddua etmiş kız çocuğun olsun sanada çektirsin diye. Durup durup ben kız çocuğu istemem diye her sene doğurur ama .o şanslı erkek hepsi. Yoğu hiç böyle kaygım yok sorunum yokken bir çocuğu doğurmaya karar verene kadar 4 sene geçti ,anlamıyorum bu kafaları.
Toplum baskısı vs yuzunden mi yoksa siz mi öyle dusunuyorsunuz ? Eger gercekten kizsa ne mutlu size, artık bir arkadaş büyütüyorsunuz icinizde hem oglunuzda varmış, sağliklı olsun hele bir dogsun bütün bu hisseleriniz kaybolur eminimSlm forumun güzel bayanları. Linç edilmekten korktuğum için ,bu konuyu açıp açmamakta çok kararsızdım. Ama kendim çözemiyorum ve kimseyede anlatamıyorum.
Benim 6 yaşında bir oğlum var . Ona hamileliğimdede hep oğlum olsun istemiştim. Doktor kızın olacak der diye zangır zangır titrerdim. Cinsiyeti öğrenince rahatlamiştım
Simdi 5 yıllık uğraşın sonucunda şükürler olsun hamileyim. Ve yine hamileliğin başından beri hep erkek çocuk olsun diye dua ettim. Hatta gebeliği planladim ovulasyon testine göre gebe kaldim. 10 gün önce kızım olacağını öğrendim. ve çok huzursuzum . eşime ogluma kimseye söylemedim kızım olacak diye.Bazen cok iyi hissediyorum bazende panik oluyorum. Bir yandanda çok korkuyorum zaten gebeliğim riskli . Benim bu düşüncelerim yüzünden bebegimi kaybetmekte istemiyorum. Sizce uzman desteğimi almalıyım.
Kimsenin hayatını bilemezsiniz. Empati yapmama gerek yok sizin çocuklugunuzdan bin kat daha zor bir çocukluk geçirdim. Hayatta hep dik durdum acılarıma sığınmadim.aciz olmadım. Hani siz kız çocukları çok eziliyor diyorsunuz ya, bu sadece toplumun değil insanın kendi elinde ezdirmeyen dik duran öyle güzel kızlarımız varki.umarim sizin kızınız da dimdik durur.. önemli olan cinsiyet değil insanın duruşudur bu hayatta...Benim gibilerinin kafalarini anlamak icin ; benim gibilerinin korkularini ,hayal kırıkliklarıni ,acilarini yaşamaniz yada gram kadar empati duygunuz olmasi gerekiyor. ama zaten kendiniz yazmişsiniz anlamiyorum bu kafaları diye. Peki siz mükemmelsiniz alkısliyorum sizi
Toplum baskısı vs yuzunden mi yoksa siz mi öyle dusunuyorsunuz ? Eger gercekten kizsa ne mutlu size, artık bir arkadaş büyütüyorsunuz icinizde hem oglunuzda varmış, sağliklı olsun hele bir dogsun bütün bu hisseleriniz kaybolur eminim
sorulara verdiğiniz yanıtları okumadım. muhtemelen kadın olarak zor bir yaşama sahip olacağını düşündüğünüzden panik oldunuz. ama allah korusun erkek evlatların da başına neler neler geliyor. daha geçen bir genç erkek intihar etti yıllarca istismar edildiği için. allah korusun sakın boyle düşüncelere kapılmayın. iki cinsiyettten de evlada sahip olmak büyük bir şans bence. hayatınızdaki güzelliklere kötülük çağırmayın. sevgiler
sayınSağlıklı bir doğum dilerim, sizin çocukluğunuz zor geçtiği için korkuyorsunuz anlıyorum ama kızınız siz değil, siz de aileniz gibi değilsinizdir, aksine kendi çocukluğu zor geçen kadınlar evlatlarına kendilerine yapılan hataları tekrar etmemek için daha çok çabalar bence.
Kızınız olacağı için korkmak yerine aileniz gibi olmaktan endişe duyup evlatlarınıza iyi bir anne olmak için neler yapabilirsiniz'e odaklanmalısınız.
Arkadaslar konuyu düzenleyemedim buraya yaziyim.
Şöyle anlatiyim.
Annem beni doğurduğunda babam ve ailesi kız oldum diye üzülmüs hatta annem yapayanliz dogurmus beni. annem dogumhaneden tekerlekli sandalyeye oturtulmuş kucaginada beni vermisler. Herkesin ailesi gelip bekleme kısmindan hastasini bebegi alip odaya götüruyormuş ama annem tam 6 saat soguk odada bacaklarindan şakır kan gelerek beklemis. Hastaneye almaya bile gitmemişler. Sonrasindada beni nüfuslarina almak istememisler. Sonra annem dayak vs dayanamayip boşandi ve benim nüfus kagidim okula başladiktan sonra mahkeme karariyla çıkti. annem baba evine döndüğünde karninda ölü bir bebekle (babanem dövmüş) 38 kg olarak dönmüş. Ozamanlar boşanan erkek ak kaşık tabi .annemde dul karı muamelesi gördü dışlandi ezildi sürekli. yolda yürürken kafasini bile kaldıramazdı. Söyle söyliyim biz annemle ikimiz evin kömürlük kapisindan eve girip çikardık. Dedemin bizi görmeye tahammülü yoktu. eğee oglu bosansaydı da bu muameleyi yapacakmiydi HAYIR. Ben eğer ananem ve annem evde yoksa wc ye gitmeye ,yemek yemeye korkardim. sokakta oynarken dedem beni görse koşarak kaçardim. Ben 12 yasindayken annem evlendi. Evlendigi kisi cok şükür beni sevdi. Ama ailesi hep kötü davrandı. Yadırgadılar beni. Tek saçi açık kız ,tek pantalon giyen kız ,tek okuyan kız diye orospu derlerdi yüzüme yüzüme. anneme anlatmazdım üzülmesin diye.zaten üzülecek yeride kalmamisti.
Ve en büyük korkum çocuğumum tacize uğraması. Bu korkum oglum icinde gecerli. Sürekli takipteyim sürekli ona belli etmeden mahremiyet eğitimi veriyorum. Söyle açıkca anlatayım.
8 yasindayken komsumuzun oğlu (askerden yeni gelmis)beni ve 2 arkadasimi eve çagırdi . Evde tavşan var seversiniz dedi. sonra iceri girdik. Cinsel bölgesine bir kutu koymus. Serefsiz kutunun arkasini kesip şeyini sokmus. Bize kutuyu acin dedi ben actim şok oldum. okadar çok korktumki anlatamam. Yıllarca rüyalarima girdi Bagira bağira kactik. Sonrasinda üstü kapatıldi.
13 yaşindayken orta okula gidiyordum. ara sokaktan geçerken bir tinerci koşarak gelip arkadan bogazima yapişti. Ozamanlar boynumuza kurdale takardik onunla bogup inşaata cekmeye calisti. Son anda bir amca kurtardi. Polis geldi vs yakalanmadi.
20 li yaslarindayken bir sirkette calışıyordum . Otobüs duragi eve uzakti ve mecburen her aksam benzin istasyonunun önünden gecmek zorundaydim. Benzin istasyonunda calişanlar her aksam laf atiyorlardi. Cok korkuyordum. Bir gün işten 22.00 civari ciktim. ama benzin istasyonunun önünden gecmeye korktum. Yolun karşisindan park tarafindan yürüdüm. Birden biri kosarak boğazima sarıldı ve boğazima bastirdi. ozamanlar sırt çantasi kullaniyordum. Zar zor elinden kurtulup demirlerden atlayip araba yoluna atladim ve arabanin biri fren sıksada bana carpti ve üzerimden gecti.
Ben yıllardan beri yolda yürürken arkama baka baka yürüyorum. Eğer bir erkek arkamdan gelse kalbim gümgüm atiyor. Otobüste minübüste arka koltuğuma bir erkek otursa rahatsiz oluyorum.
Simdi benim korkum bunlari benim kızıminda yaşaması ve benim koruyamamam. Dünya cok kötü ve herseyi kadınlar yasiyor
Cunku tahammul sınırım belli. Hayat sartlari belli. Onumuzu göremiyoruz. Ne olacagimiz belli değil. Uzar gider...Neden ikinciyi düşünmüyorsun
Kimsenin hayatını bilemezsiniz. Empati yapmama gerek yok sizin çocuklugunuzdan bin kat daha zor bir çocukluk geçirdim. Hayatta hep dik durdum acılarıma sığınmadim.aciz olmadım. Hani siz kız çocukları çok eziliyor diyorsunuz ya, bu sadece toplumun değil insanın kendi elinde ezdirmeyen dik duran öyle güzel kızlarımız varki.umarim sizin kızınız da dimdik durur.. önemli olan cinsiyet değil insanın duruşudur bu hayatta...
Yaşlarda aynıymış,ne güzel.şimdi siz hayatta böyle güzel şeyler başarmış biri olarak, denizden geçip deredemi boğulacaksiniz. Silkelenin lütfen ailemizi biz secemiyoruz ama iyi bir evlat yetiştirmek bizim elimizde. siz kötü bir anne baba görmus birisiniz,iyi tarafından baktığınızda evlatlarıniza nasıl davranmamamaniz gerektiğini biliyorsunuz. Ailenizin size yaptığını siz kızınıza yapmayın .istenmeyen bebek olmak çok ağır bir söz.bu yüzden çok kızdım size..Emin olun bende hicbir zaman aciz olmadim bende dik durdum. 37 yaşima tirnaklarimla kaziya kaziya geldim.
Burslu okuyarak ve okul çıkıslarinda marketlerde çalişarak ,evlere temizliğe giderek ,boncuk isleyerek 2 üniversite okudum.
Çalisıp anneme ev aldim ,dayadim dösedim ,emekliliğini ödedim.
Kendi emeğimle kimseden 5 kuruş almadan evlendim. Kendime işyeri actim. Kendimden baska 5 kadini daha is sahibi yaptim. Çocuğum oldu. Kendim çalişarak evimi arabami isyerimi aldim.
Ama 37 yaşimda ilk defa herşey ayni anda üstüme geldi ve bocaladim
Yaşlarda aynıymış,ne güzel.şimdi siz hayatta böyle güzel şeyler başarmış biri olarak, denizden geçip deredemi boğulacaksiniz. Silkelenin lütfen ailemizi biz secemiyoruz ama iyi bir evlat yetiştirmek bizim elimizde. siz kötü bir anne baba görmus birisiniz,iyi tarafından baktığınızda evlatlarıniza nasıl davranmamamaniz gerektiğini biliyorsunuz. Ailenizin size yaptığını siz kızınıza yapmayın .istenmeyen bebek olmak çok ağır bir söz.bu yüzden çok kızdım size..
Ben dikis dikebilirim,ailemi istesem dipten tirnaga giydirebilirim,ama herkes dikemez.Kimsenin hayatını bilemezsiniz. Empati yapmama gerek yok sizin çocuklugunuzdan bin kat daha zor bir çocukluk geçirdim. Hayatta hep dik durdum acılarıma sığınmadim.aciz olmadım. Hani siz kız çocukları çok eziliyor diyorsunuz ya, bu sadece toplumun değil insanın kendi elinde ezdirmeyen dik duran öyle güzel kızlarımız varki.umarim sizin kızınız da dimdik durur.. önemli olan cinsiyet değil insanın duruşudur bu hayatta...
Bir erkek çocuğunun da zor bir çocukluk geçirmeyeceğine dair kanıtınız ya da garantiniz var mı? Hepimiz zorluklar çekiyoruz ama şuan evli, bir çocuk annesi ve yeniden hamilesiniz değil mi? Kafanızdaki kuruntularla karnınızdaki masum bebeğe haksızlık etmek yerine geçmişi geçmişte bırakıp geleceğe umutla bakmaya çalışın.Ben kız cocuğu olarak çok zor bir çocukluk ve ergenlik geçirdim. Eski konularimda da bazilari yazar. Anlatamadiğım izah edemediğim korkularım var . Kendime çok kıziyorum
Ben yorumlarımı konunuza göre yaptım.boyle düşünceleriniz varken önce bu sorunu çözmeniz gerekiyordu bana göre. Halada gerekiyor destek alın bu konuda lütfen.. umarım korkularınızdan bir an önce kurtulursunuz. bir kızım var 16 aylık bıcır bıcır konuşuyor yanımda, dünyanın en güzel şeyi. Kucağınıza aldığınızda sizde anlayacaksiniz..Istenmeyen bebek değil sadece ona yetememek koruyamamak korkusu diyelim.
Vesvese bile olabilir, Rabbim karnındakini en iyi biliyor hayırlı evlat olsun kız erkek hiç fark etmez. Hayırsız bir erkek evladın olacaktı belki biz bilmeyiz Allah bilir.. Çok şükür hamilesin sağlıkla kucağına al kavuştuğunda vicdan azabı bile çekersin böyle hissettiğin için ana kız çok güçleneceksin bak gör..şaşırmakta haklisin canim. Uzun zamandir taniyoruz birbirimizi. Anne olmak için dualar ettik birbirimize zor günler gecirdik beni az çok taniyorsun. Şükürler olsun sen evladına kavuştun. benimde oldu çok şükür . Biliyorsun bende cok tedavi oldum bebek icin sonrasinda beynimden 4 operasyon geçirdim yinede vazgeçmedim. Herşey iyiydi 1 aya kadar. Geçecek insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?