Hayattaki en büyük korkum kızım olmasıydı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Benim gibilerinin kafalarini anlamak icin ; benim gibilerinin korkularini ,hayal kırıkliklarıni ,acilarini yaşamaniz yada gram kadar empati duygunuz olmasi gerekiyor. ama zaten kendiniz yazmişsiniz anlamiyorum bu kafaları diye. Peki siz mükemmelsiniz alkısliyorum sizi

Toplum baskısı vs yuzunden mi yoksa siz mi öyle dusunuyorsunuz ? Eger gercekten kizsa ne mutlu size, artık bir arkadaş büyütüyorsunuz icinizde hem oglunuzda varmış, sağliklı olsun hele bir dogsun bütün bu hisseleriniz kaybolur eminim

sorulara verdiğiniz yanıtları okumadım. muhtemelen kadın olarak zor bir yaşama sahip olacağını düşündüğünüzden panik oldunuz. ama allah korusun erkek evlatların da başına neler neler geliyor. daha geçen bir genç erkek intihar etti yıllarca istismar edildiği için. allah korusun sakın boyle düşüncelere kapılmayın. iki cinsiyettten de evlada sahip olmak büyük bir şans bence. hayatınızdaki güzelliklere kötülük çağırmayın. sevgiler

Kimsenin hayatını bilemezsiniz. Empati yapmama gerek yok sizin çocuklugunuzdan bin kat daha zor bir çocukluk geçirdim. Hayatta hep dik durdum acılarıma sığınmadim.aciz olmadım. Hani siz kız çocukları çok eziliyor diyorsunuz ya, bu sadece toplumun değil insanın kendi elinde ezdirmeyen dik duran öyle güzel kızlarımız varki.umarim sizin kızınız da dimdik durur.. önemli olan cinsiyet değil insanın duruşudur bu hayatta...

Umarim hepimizin evlatlari iyi insanlarla karşılaşır

Korkulariniz ya sa gecmisde yasadiginiz üzüntülü seylerden belki istemiyorsunuzdur ama.. o kiz cocugu SIZIN bebeginiz ona dahada güzel bir hayat vermek SIZIN elinizde. Ve buna hazir degilseniz büyük bir yardim almaniz lazim.

Bu arada kız annesi olmanın bir avantajını söyliyeyim. Eğer ilgiyle ve sevgiyle kızınızı yetiştirirseniz, erkek çocuklardan daha çok arkadaş oluyorlar size. Kadınların empati gücü, duygusal zekası daha fazla.

ben mesela, anneme ve aileme erkek kardeşlerimden daha fazla ilgiliyim. Daha toparlayıcıyım.

kendim de erkek çocuk annesiyim. Oğlum benim her şeyim. Ama erkek olmanın doğası daha Çocukluktan itibaren daha farklı. Oyunlarından tutun, olaylara bakışlarına kadar daha farklılar.

iyi yönetilmiş bir anne kız ilişkisi, ileride ömürlük bir arkadaşlığa evriliyor. Yani bir şans bence kız annesi olmak.

Mune abla bugünki linç kotami doldurdum. Yardımci olan dinleyen anlayan herkese teşekkür ederim. Konumu kapatabilirseniz sevinirim.

sayın Mune Hanım,konu sahibi konusunu düzenleyememiş,ancak derdini birkaç sayfa öncesinde açıklayabilmiş. size zahmet olmazsa siz alıp yapıştırsanız konuya? çünkü konuyu okuyan ve yorumları görmeyen herkes doğal olarak sinirleniyor konu sahibine (metini de alıntıladım :) )

Emin olun bende hicbir zaman aciz olmadim bende dik durdum. 37 yaşima tirnaklarimla kaziya kaziya geldim.
Burslu okuyarak ve okul çıkıslarinda marketlerde çalişarak ,evlere temizliğe giderek ,boncuk isleyerek 2 üniversite okudum.
Çalisıp anneme ev aldim ,dayadim dösedim ,emekliliğini ödedim.
Kendi emeğimle kimseden 5 kuruş almadan evlendim. Kendime işyeri actim. Kendimden baska 5 kadini daha is sahibi yaptim. Çocuğum oldu. Kendim çalişarak evimi arabami isyerimi aldim.
Ama 37 yaşimda ilk defa herşey ayni anda üstüme geldi ve bocaladim

Yaşlarda aynıymış,ne güzel.şimdi siz hayatta böyle güzel şeyler başarmış biri olarak, denizden geçip deredemi boğulacaksiniz. Silkelenin lütfen ailemizi biz secemiyoruz ama iyi bir evlat yetiştirmek bizim elimizde. siz kötü bir anne baba görmus birisiniz,iyi tarafından baktığınızda evlatlarıniza nasıl davranmamamaniz gerektiğini biliyorsunuz. Ailenizin size yaptığını siz kızınıza yapmayın .istenmeyen bebek olmak çok ağır bir söz.bu yüzden çok kızdım size..

Istenmeyen bebek değil sadece ona yetememek koruyamamak korkusu diyelim.

Yasadıgımız dunyada kız evlatta erkek evlatta yetıstırmek zor..kız evladım olsa bır parca daha fazla endıselı olabılırdım..ama oglum ıcınde endıselenıyorum

Ben dikis dikebilirim,ailemi istesem dipten tirnaga giydirebilirim,ama herkes dikemez.
En zor yemekleri yapabilirim,tum gece uykusuz kalabilirim fakat bu herkesin yapabilecegi anlamina gelmez.Baskasinin yapabildiği bircok seyi de ben yapamiyorumdur.
Bunda bir gariplik yok.
Insaniz,bir tezgahin tornasindan cikmadik,hepimizin yapabildikleri,yapamadiklari var.
Ben de bambaska bir iletisim kurdum aileme gore.
Fakat kuramayanlarin oldugunu biliyorum,biliyoruz ve yardimci olmaya calisiyoruz,bunu anlamak bu kadar zor demek...

Son düzenleme:
Saçma ! Zarar görür, üzülür,kötü şeyler yaşar diye güya üzülüyorsunuz.Peki oglunuzun sapik olmasından da korkuyor musunuz ? Kadınlari dövmesinden,zarar vermesinden de endişe ediyor musunuz ? Çünkü bahsettiğiniz seyleri size yaşatanlarin hepsi ERKEK...Konu buna gelince"ben güzel yetiştiriyorum,dikkat ediyorum" la olmuyor o işler...O zaman kızınıza da dikkat eder,güzel yetiştirir, kendini ezdirmemeyi ögretirsiniz.Haa bunları yapamayacaksaniz keşke baştan hiç hamile kalmasaydiniz.

Ben kız cocuğu olarak çok zor bir çocukluk ve ergenlik geçirdim. Eski konularimda da bazilari yazar. Anlatamadiğım izah edemediğim korkularım var . Kendime çok kıziyorum
Bir erkek çocuğunun da zor bir çocukluk geçirmeyeceğine dair kanıtınız ya da garantiniz var mı? Hepimiz zorluklar çekiyoruz ama şuan evli, bir çocuk annesi ve yeniden hamilesiniz değil mi? Kafanızdaki kuruntularla karnınızdaki masum bebeğe haksızlık etmek yerine geçmişi geçmişte bırakıp geleceğe umutla bakmaya çalışın.

Be
Istenmeyen bebek değil sadece ona yetememek koruyamamak korkusu diyelim.
Ben yorumlarımı konunuza göre yaptım.boyle düşünceleriniz varken önce bu sorunu çözmeniz gerekiyordu bana göre. Halada gerekiyor destek alın bu konuda lütfen.. umarım korkularınızdan bir an önce kurtulursunuz. bir kızım var 16 aylık bıcır bıcır konuşuyor yanımda, dünyanın en güzel şeyi. Kucağınıza aldığınızda sizde anlayacaksiniz..

Vesvese bile olabilir, Rabbim karnındakini en iyi biliyor hayırlı evlat olsun kız erkek hiç fark etmez. Hayırsız bir erkek evladın olacaktı belki biz bilmeyiz Allah bilir.. Çok şükür hamilesin sağlıkla kucağına al kavuştuğunda vicdan azabı bile çekersin böyle hissettiğin için ana kız çok güçleneceksin bak gör..

Kız evlat öz evlat.Siz anneniz hasta olsa mı yanarsınız,kayınvalideniz hasta olsa mı yanarsınız?Herşeyin hayırlısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…