Hayattan aldnz en byk ders?

böyle insanlara sinir oluyorum işte. anlatmasa daha iyi insanın daha çok dikkatini çekiyor böyle olunca açığını kendi koyuyor ortaya.

Gerçek mutluluk kişinin kendi içindedir..
Eğer kendi kendine de mutlu bir hayat idame ettirebiliyorsan gerisi yalan..
Mutluluk ve mutsuzluklarını başka birine bağlı olarak yaşayanlar daima çevresine boyun eğmeye mahkumdur..akannehir

Tek geldik,tek gideceğiz!!!opuyorumnanaktan
Ötesi,berisi yok!!!
Bunu da çok seviyorum!!!hihoyyyt

Karamanın koyunu sonra çıkar oyunu..
Atalarımız biliyor;boş konuşmuyorlar yeni nesil gibi..
Bir de..
Yalanla peynir gemisi yürümez
..

Bayağı dersliymişiz heeee...
Allah sana kapasite, zeka nasip etmediyse, başkalarından otlanmaya mecbursun...
Ancak geviş getirirsin sana yedirilenleri...Yutamazsın ama...sen o değilsin...Çok büyük o elbise üstüne çoookkkk....
Yani...Milleti gözünde büyütüp sana öğretilen 3-5 süslü cümleyi ezberleyip satmaya kalkanlar, replik alamadıkları yerde kalırlar tek başlarına saf saf...
Saf derken...:roflol::roflol:

kimseden iyilik kabul etme bu hayatta.

ya da şöyle söyleyeyim; gerçekten çok emin olmadığın kimseden...

çünkü insanoğlu bu... çiğ süt emmiş. döner dolaşır bir gün o yaptığı iyiliği- güzelliği senin gözüne sokar, senin ona belki kızdığın belki darıldığın belki kırıldığın bir anda, ben ona zor gününde şunları yaptım onun yaptığına bak diyerek... sizin ne derece haklı olduğunuz hiiiç önemli olmaz. o bir zamanlar yaptığı iyilik sonucu sizden sonsuz hoşgörü, minnet bekler. beklentisi karşılanmadığındaysa çemkirir, yaptığı iyiliği yüzüne vurur, oysa kendisi ne iyiliksever yardımsever bir insandır. eşe dosta gösterir ne iyi olduğunu. sizin de ne nankör olduğunuzu pektabi ki...

eğer birine iyilik yapacaksanız;
o yaptığınızı, lütfen, o an unutun....

iyilik yap denize at balık bilmezse halık bilir çünkü.

Son düzenleme:
çokk çokk zengin bir arkadaşım vardı millete hava atıp dururdu yanındakilere köpek muamelesi çekerdi, birgün sahip olduklarıyla yanında çalışanlara yaptığı muameleyi bana yapmaya kalktı sen benim konumumu yerimi bilmiyormusun sen kimsin gibisinden laflar etti. ne olduu, şimdi iflas bayrağını çekti 2 aydır peşimde koşuyor kredi verelim diye, eee ne oldum değil ne olacağım diyeceksin.

Asla asla dememeyi öğrendim....

Ve insanın vicdanı rahat, hak yemeden ayakta durmaya çalışmasının ne kadar yıpratıcı olduğunu tokat gibi vurdu yüzüme....

İnsan kendi inançları kadar yol alabiliyormuş, kendi inançlarımızın eseriyiz..nasıl inanıyorsak öyle yaşam karelerinde rol alıyoruz....

ayy çok var... hangi birini anlatayım... zaten anlatmaya da gerek yok...
her insanın hayattan aldığı dersler farklı farklı... her insanın neye ihtiyacı varsa onu öğreniyor..
öğrenene kadar hayat sınav yapmaya devam ediyor başka başka olaylarla...

Hayat bana iki acı şeyi öğretti; dostluğa ve aşka inanmamayı... Ama onlarsız hayatta çok yavan malesef

olur olmaz insanlara içini dökmek, derdini sırrını anlatmak ve sonunda kabağın başımda patlaması...lanet olsun bu dilime hala kızıyorum kendime!!

Bugune kadar aldigim derslerin cogu buyuk ve agirdi .... zaten obur tarafa gidinceye kadar ders almaya devam etmekten baska ne sansimiz var ki???

Babana bile güvenme lafının gerçekdende doğru olduğu öğrendim. mecazi anlamda deil gerçek anlamıyla öğrendim ....(( yada ailene bile güvenme .

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…