Hayattan bir beklentim kalmadı

Lave

NK
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2015
330
407
18
Hayat cok anlamsiz geliyor, eskiden nekadar mutluydum, hayallerim heveslerim vardi ama ne olduysa oldu artik hicbir hevesim, hedefim kalmadi
Eskiden binbir hayaller kurardim mezun olup bembeyaz gelinligi giyecegim evlenecegim cocuklarim olacak vs hepsini okadar detayli tasarlardim ki, hayal etmek bile cok mutlu ederdi beni
Bu yil mezun oldum, seneye ekimde evleniyorum yani hayallerim hedeflerim gerceklesiyor ama mutlu olamiyorum, hersey anlamsiz geliyor niye ne icin yasiyoruz ki diye dusunuyorum, her gun digerinin ayni, herkes menfaat pesinde, herkes yalan hersey anlamsiz, etrafimiz kalabalik ama aslinda yalniziz.. Boyle bir dunyada yasamak istemiyorum, henuz 24 yasindayim ama 74 yasinda bir insan benden daha hayat enerjisi ile doludur..

Cok kabaca olacak ama baska turlu ifade edemiyorum o yuzden boyle soruyorum "Ne icin yasiyorsunuz?" Yani hayat neden anlamli sizin icin? Sizi mutlu eden, yasamayi anlamli kilan ne?

Aşık degil misin? Yeni mezun evlenmek uzere olan birinden bunlari okumak üzücü oldu biraz.
Ya sevgi eksikliği, yada depresyon.
Çünkü insanlar genellikle mutsuz olduklari zaman sorgulamaya başlıyor.

Hedeflerinizde ya da uygulanış biçiminde bir eksik var sanki

Aşık degil misin? Yeni mezun evlenmek uzere olan birinden bunlari okumak üzücü oldu biraz.
Ya sevgi eksikliği, yada depresyon.
Çünkü insanlar genellikle mutsuz olduklari zaman sorgulamaya başlıyor.

Asigim hatta cok asigim birlikte gecen 5 yil hic askimi degistirmedide ama birseyler eksik iste bende bilmiyorum

Dünyalık isteklerin ve hedeflerin ucu bucağı olmadığı için hep doyumsuz hep daha fazlasını isteyen insanlar olup çıkıyoruz.. Bir bilebilsek gerçek mutluluğun gerçekten anlamını. .

Mezun olduktan sonra olur öyle şeyler.geçici durum.imkanınız varsa mekan değişikliği iyi gelir

sizin hedefleriniz neler peki
Evren o kadar büyük ve sınırsız ki! Dünyada çok seçenekle dolu. 3. bir yabancı dil öğrenmeye çalışıyorum, kendimi geliştiriyorum. Kendi işimi yapmak. Yurtdışına yerleşmek, dünyayı keşfetmek istiyorum. Açıkçası bana evlen-çocuk yap fikri çok boş geliyor. Çoğu insanda hayalini bunlarla sınırlı tutup mutsuz oluyor böyle malesef.

Bu zamana kadar bunlar hedefinmid..o yüzden hayat anlamli geliyormus..simdi ise artik hedefiniz kalmamis..o yüzden anlamsiz geliyor..

Kendinize yeni hedefler koyun..ben egitimciyim mesela..kendimi nasil gelistirebilirim,kizimi nasil iyi bi birey olarak yetistirebilirim derdindeyim..maddi hedefler de insanin aklina geliyor..

En önemlisi su dünyadan pisman olmadan, dogru bi hayat yasayarak nasil giderim diye düsünüyorum..birakin ani yasayin..ilerisi icin yasamissiniz..o yüzden su an tat vermiyor size..

İyi bir evlilik yapmak istemenizi küçümsemem. Tabi ki bu çok normal. Ama bu ana hedef olmamalı bence. Yani benim hayat görüşüm böyle :)

Konu ben degilim, oyle bir hedefim yok zaten evliyim.
Konu sahibinin 5 yil gibi uzun suren iliskisi evlilige dogru gittigi icin bana cok da hedeflemis gibi gelmedi,
yani istiyodum oda oluyo, bu kadar hersey yolunda giderken neden mutlu olamıyorum onu sorguluyor diye anladim.
Sizin yorumla bağlantı kuramadim sanirim.

Kızacak olanlar vardır bana ama daha önce aynı şikayetteki birine aynı cevap verilmişti.Esasında inançlı bir insansınız Fakat ibadet eksikliğiniz olduğu için ruhunuz azap çekiyor,ibadet istiyor.Doğru mu bilemiyorum.

Hemen hemen her hayal öyledir.
Ulaşılana kadar elde edilince muazzam bir mutluluk verecek gibi gelir, ulaşılınca kıymetini yitirir.
Neden?
Çünkü maddeye manadan daha fazla değer veriyoruz. Kazanım ya da hedef dediğimiz şeyi diplomayı almak ya da bir erkekle evlenmek olarak belirliyoruz. Oysa hayal ve hedef ruhsal tatmin sağlayan şeyler olmalı.
Bunlar doğdoğru ibadet etmek olabilir
Kimsesizlere yardım etmek olabilir
Sosyal projelere katılmak olabilir.
Örneğin, mesleğinizi yapmadığınız sürece aldığınız diploma anlamsızdır. O kağıtla para kazanıp bir yetimi sevindirebilirseniz o zaman bir anlamı olur.

benim hedefim her gün mutlu ve huzurlu olmak
kendimi yetiştirmek
sevdiğim adamla mutlu bir yuvada yaşamak
işimde ilerlemek ve iyi bir isim yapabilmek

gibi genel hedeflerim var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…