merhaba iki yıllık evliyim bir aylık bebeğim var. evlendiğimden beri huzur vermeyen kaynanam var. şöyle ; başka bir şehirden altlı üstlü yaşayacağım bir evlilik yaptım. eşimi çok seviyorum ama annesi namazında niyazında görünüp insanlıktan nasibini almamışlardan. ben yeni şehre zaten zor alıştım geldiğimden beri sayısız kere ağladım üzüldüm yaptıklarından dolayı. ilk zamanlar iş bile bulamadım şimdi tam istediğim gibi bir işim var sözde istemesem de annesi bakıcaktı ben devam edicektim ama doğum yaptığım günden beri triplerde artık canıma tak etti. karantina yüzünden annem gelemedi bu ikinci gün yemek bile yapmadan günde beş dk bebeği görüp çıktı sezeryanlı dikişli halimle bi başıma kaldım. yinede bişey demedim her geldiğinde verdim kucağına bildiğim şeyleri bile sordum egosu tatmin olsun diye ama hiç destek olmadı günde bir defa beş dk indi. bebeğim kolik hiç durmadan ağlıyo benim çiğerim parçalanıyo o sesini duyduğu halde inmiyo bu kadar vicdansız.geldiğinde iki dk bak yemek yiyim diyorum ki saat üç olmuş oluyo o kadar vizdansız ki umrunda bile değil. hala hakkımda eşime çok bilmiş büyük lafı dinlemiyo diye bakmıyorum çocuğa demiş.dinlemediğim konuda şu bebeğim isilik oldu sıcaktan bu üşüttünüz diye tutturdu ondan ağlıyo bu kadar dedi o örttükçe ben açtım bilmiş oldumuzun oldu biliyorum anlatacak çok şeyim var ama öyle dertleşmek istedim sizlerle ..
haziranda başlamam gerekiyo ama daha üç buçuk aylık olucak istanbul da güvenilir biri bulamamaktan korkuyorum daha çok küçükBakmazsa bakmasın, ne kendininizi boşuna üzüyorsunuz. Yavaş yavaş herşey yoluna girer. Siz çalışmaya başladığınızda çocuğa bakıcı tutun. Kaynananız da, geriden el gibi baksın dursun.
sorun sadece yardım etmemesi değil yakın oturduğumuz için gelip gidip huzurumuzu bozmasıBirisini güvenerek çocuk doğurmadın sonuçta, eşin yapsın yemeği, eşin tutsun bebeği. İkinizin bebeği iken kaynanandan bunları beklemen yapmıyor diye sitem etmen bana saçma geliyor. Sizin kararınız, sizin tercihiniz, sizin çocuğunuz.
Elbet yardım etse süper olur ama etmek zorunda değil.
Birisini güvenerek çocuk doğurmadın sonuçta, eşin yapsın yemeği, eşin tutsun bebeği. İkinizin bebeği iken kaynanandan bunları beklemen yapmıyor diye sitem etmen bana saçma geliyor. Sizin kararınız, sizin tercihiniz, sizin çocuğunuz.
Elbet yardım etse süper olur ama etmek zorunda değil.
yani evlendiğimizden beri sürekli çağırıp durdu her işini eşime yaptırır çünkü diğer çocukları tınlamaz onu ama böyle bi zamanda bi tas yemek yapmadı dikişlerimle ağlayan bebekle ben kalkıp iki büklüm yaptım karantina yüzünden annem gelemedi yapayalnız kaldım hiç tanımadığım bi insan olsa bu durumda dikişli süt veren emziren ben hiç düşünmez yemeğini yaparım bu kadın umrunda olmadıcanım kusura bakma ama bal gibide etmek zorunda
o çocuk benım babamın soyadını taşımıyor onların saoyadını taşıyor , benım oğlum benım torunum diye gögüs döveceklerse bakmak zorundalar ,
o kız babasının evinden getirmedi çocugu , el ele bakar bu durumda sevap diye ,
bu saatten sonra o kadar kıymeti değeri olur işte bu ,
konu sahibi allah kımseyi kimseye muhtaç etmesin de ki o da düşerse senınde ona bakmayacagını bilsin ,
inanın konuşmak çok kolay başka bir şehirde yalnız kalıp emzirdiğiniz halde öğlen üçte dörtte kahvaltı yapabildiğiniz zaman ister istemez en azından bir saat bile olsa destek görmek istiyor ki bu insan üst katınızda oturup her işine sizi çağırıyosaKimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil. Egosu tatmin olsun diye bildiğiniz şeyleri sormanız da çok saçma.
Çocuk ağlıyor duyup gelmiyor demişiniz, Çocuk ağlıyor diye gelse eminim bunda da çocuğun her ağlamasına geliyor derdiniz.
Konuşmak kolay olduğu için konuşmuyorum inanın ki.inanın konuşmak çok kolay başka bir şehirde yalnız kalıp emzirdiğiniz halde öğlen üçte dörtte kahvaltı yapabildiğiniz zaman ister istemez en azından bir saat bile olsa destek görmek istiyor ki bu insan üst katınızda oturup her işine sizi çağırıyosa
ücretsiz almaya çalışıcam istanbulda küçüçük bebeği kimseye emanet edemem beni sevmesede kendi evladının çocuğu kötü bakıcak hali yok diyodum ama daha bebekken bu kadar tatlıyken bile kucağına alıp doğru düzgün sevmedi artık bende o baksın istemiyorum zatenİşini biraz erteleyemez misin ? İnsanlıktan nasibini almamış dediğin kadının senin çocuğuna iyi bakacağından nasıl emin olabilirsin ? Bakıcı mı tutsan. Bu kadından bişey bekleme bence
bilmiy belki lohusa olduğum için belki annemden ailemden uzak yalnız olduğum için bir anne desteği istedim zaten tüm gün benimle otursun değildi derdim sabah gelse iki dk tutsa sen kahvaltı yap emziriyosun dese yeterdi. bırakın destek olmasını gelip o üstünü ört dediği bebeğin örtmedim diye trip atıp suratımıza bakmadan giden bi kadın, ters ters konuşup eşiminde benimde huzurumuzu kaçırıyo keşke hiç gelmese belki bu kadar takmazdım yapı itibariyle cevap veren bir tip de değilim içimde patlıyor böyleKonuşmak kolay olduğu için konuşmuyorum inanın ki.
tekrar söylüyorum kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda da değil, ağlıyor diye gelmek zorunda da değil.
ve sizde asla ve asla hiç kimsenin işini yapmak zorunda da değİlsiniz.
çağırıyorsa gitmeyin. Herkes kendine yetmeyi bilmeli.
belki de siz kayınvalidenize yardımcı olduğunuz için ondan yardım bekliyor olabilirsiniz. Anlarım. Ama sizde yardım etmeyin, beklentiye girmeyin. İnanın daha az üzülürsünüz.
Kayınvalidenizin karakteri ortada. Beklentiye girmeyin ondan yana. Ve gerektiğinde cevap vermeyi öğrenin. O zaman oda nerde durması gerektiğini bilir.bilmiy belki lohusa olduğum için belki annemden ailemden uzak yalnız olduğum için bir anne desteği istedim zaten tüm gün benimle otursun değildi derdim sabah gelse iki dk tutsa sen kahvaltı yap emziriyosun dese yeterdi. bırakın destek olmasını gelip o üstünü ört dediği bebeğin örtmedim diye trip atıp suratımıza bakmadan giden bi kadın, ters ters konuşup eşiminde benimde huzurumuzu kaçırıyo keşke hiç gelmese belki bu kadar takmazdım yapı itibariyle cevap veren bir tip de değilim içimde patlıyor böyle
canım kusura bakma ama bal gibide etmek zorunda
o çocuk benım babamın soyadını taşımıyor onların saoyadını taşıyor , benım oğlum benım torunum diye gögüs döveceklerse bakmak zorundalar ,
o kız babasının evinden getirmedi çocugu , el ele bakar bu durumda sevap diye ,
bu saatten sonra o kadar kıymeti değeri olur işte bu ,
konu sahibi allah kımseyi kimseye muhtaç etmesin de ki o da düşerse senınde ona bakmayacagını bilsin ,
sorun sadece yardım etmemesi değil yakın oturduğumuz için gelip gidip huzurumuzu bozması
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?