Hayattan tat alamiyorum. Nasil kendime güvencem mutlu olacagim?

seni o kadar iyi anlıyorum ve hissediyorum ki. bir sene öncesine kadar ben de benzer durumdaydım. ben evlenip ayrılmadım, ailemle yaşıyordum ama işim yoktu evdeydim, mutsuz ve depresiftim. kendime bakmıyodum dışarı çıkasım bile gelmiyodu. bakımsız ve silik sönüktüm. geleceğimi göremiyodum. sürekli ıvır zıvır yiyodum yaklaşık 6-7 kilo almıştım. hayatımda beni seven bir adam yoktu. bir amacım isteğim hevesim yoktu. ruh gibiydim. sonra ne oldu diyeceksin. bir yerden tutunmam lazım dedim ve bir işe girdim. işe gidip gelirken mecburen üstüme başıma özen gösterdim. kendi paramı kazanmak beni çok mutlu etti. akşam yorgun geldiğim için fazla bişey düşünmeye zamanım olmuyodu. hayatım yine rutindi ama en azından bir meşgalem vardı. böyle böyle kendime güvenim geldi. ha, kilolarımı veremedim ama olsun mutluyum.

bence mutlaka işe gir. inan o zaman kendini dinlemeye vaktin kalmayacak.

kesinlikle katılıyorum bir dönem bende yasamıştım ama soru sahıbının durumu farklı bence

sevgi olablilir huzur olabilir vs vs

Zaten hayatimda bunlari göremiyorum. Mutduzluk hakim daha dogrusu bir bosluk. Resmen sevgi dilenecegim neredeyse. Hep baskalarina yardima kosmak özellikle ailemin sürekli yaninda dirmak ve sürekli benden birsey istemeleri. Kimse dönüp demiyor ama senin neye ihtiyacin var. Bos bos yasiyorum sanki. Evliligim bir nevi kacisti sevgi görecegime dair. Oda yalan oldu. Bilmiyorum nerede hata yapiyorum. Kendimi bile sevemez hale geldim. Kendim icin neyi hakediyorum onu bile bilmezlerdeyim. Az önce yine tüm düsünceler aklima geldi ve ben yine vanalari acip aglamaya basladim. Cok mutsuzum ve gücüm yok bu aralar. Kaybettim kwndimi sanki. Hayatta ne para ne pul istedim. Sagligim yerinde olsun seveyim sevileyim. Insanlarla saglikli iletisim icinde olayim. Karnimi doyurcak kadar isim olsun istedim. Hocbiri olmuyor. Mutsuzum hemde cok. Mitluluk cikartmaya calisiyorum ama olmuyor. Hep sahte yalanciktan. Kalbim o kadar agriyor ve sizliyor ki.

seni çok ıyı anlıyorum hayatındaki eksikliğin bu olduğunu tahmın etmıştım o zaman kendıne mutluluk alanları yaratmaya çalış mesela sevdiğin şeyleri yap bir hobı edın ve onunla ılgılen kurs vs aktivitelere katılırsın ve işe basla bence

hayatında seni gerçekten seven bir adam olsaydı mesela şuan, sana ilaç gibi gelirdi. bahar gibi çiçek açardın. ben de öyleydim. ama asıl güç kimsen yokken silkelenip kendine gelmek. ben bunu yaptım, sen de yapabilirsin. en mutsuz dönemimde hayatımın kısırdöngüsünü belli ölçülerde de olsa kırdım. ben de çok sevgisiz kaldım. ailem tarafından değil kesinlikle. duygusal arkadaşlık olarak. hiç sevilmedim. bir erkeğin gerçek sevgisini yaşadım hiç. kimse için vazgeçilmez olmadım. insan o zaman kendini çok dayanaksız ve yorgun hissediyor. ama şunu tekrar ediyorum kendime hep: herkes gider sen kalırsın. yani yine kendi başımızayız şu hayatta. önce kendimizle mutlu olmayı kendimizle arkadaş olmayı öğrenmeliyiz. önce kendimizi çok sevmeliyiz. önce sen değerlisin. sonra başkası.

Canım benim unutma insanlar sevmedikleri insanın değil kıskandıkları insanın dış görünüşünü eleştirirler..

Kimse begenmediği birininde kalkıp bi tarafını eleştirmez (kendinden düşün yapar mısın?) cidden cirkin olduğunu düşündüğün birisine çirkinliğini söylermisin? Sözlemezsin..
ama kıskandığını çekemediğini insan gıcık gıcık eleştirir yada arkasından atıp tutar şurası şöyle burası böyle diye...

En başta onların senin hakkında söyledikleri sana zevk versin mutsuzluk değil.

Daha sonra kendini sık ve sadece 2 kilo ver. Nasıı mutlu olucaksın. Bi 2 kilo daha vermek isteyeceksin.. böyle böyle gidecek.

Uykun gelmeden başını yastıga koyma. Oturdugun yerde 1 saatten fazla oturma. Sadece, gece-ve- aşırı uykun geldiğinde yat. Gündüz erken kalkmaya calış 7-8 gibi kalk ve yürü.

Mümkünse korkun yoksa bir kedi yada köpek edin. Hatta özellikle bir köpeğin olsun onu gezdireyim derken dışarıda cıkmış olacaksın. :) hem ona bakarak gecen 1-2 aydan sonra nasıl bir sevgi hissedeceksin sana ilaç gibi gelir..

Bende bir boşanma süreci atlattım. Depresyon süreci bende gecirdim. uzun yola cıkamaz bunalır oldum. Sürekli kalp çarpıntım ve nefes darlığım olurdu. yataktan cıkmak istemezdim. Eski eşim ve kv benimde dış görünüşümü arkamdan cok eleştirmiş yerin dibine sokmuşlardı beni kerkese karşı..
ama düzeldim.. bu yukarıdaki yazdıklarımı yaparak.

O kadsr güzel yardimci oluyorsunuz ki cok cok tsk ederim. Allah tuttugunuzu altin etsin. Ne muradiniz varsa versin. Bunlari okurlen bile duygusallasip agliyorum. Cok asiri duygusal bir insanim.bunu törpülemem gerekiyor sanirim.

Kendimi hic begenemiyorum. Sürekli söylenen laflae geliyor aklima. Birsekilde unutmaya calisiyorum olmuyor. Kendime bakiyorum aynada. Seni kim begenir ki diyorum. Sen bile kendini begenmiyorsun. Kilo vermek icin disimi sikacagim.

Makyaj yapmaya calisiyorum evde olsamda biraz iyi geliyor. Ama giyim konusunda cok sikiciyim. Yasli nineler gibiyim. Basit short hirka ve kot pantolon. Gösterisi sevmiyorum sade olmayi seviyorum.

be de mutsuzum ama aglamiyorum..
sirf hweseyin ustesinden geldigim ve bosanmis olup mutlu hayat dolu bir bayan oldugum icin..
gerizekali pislik fitne is arkadaslari benim isime engel oldular belkide bu yuzden anladin mi??
o yapamaz bu isi demisler..
bu yuzden ben guclu olmak zorundayim ..
snaa da tavsiyem bu..
guclu olmaya calis..
tabi ben ne kadr mutlu guclu olamya calissam etrafimdaki insanlar beni o kadr rahatsiz ediyor..
ama gececek ins..
belki olur ya bizde mutlu oluruz tabi bunu soyluyorum ama bana da rüya gibi geliyor..
ama Allah buyuk..
ben evliyken alamadigim ne varsa ..
kendime alitorm eski esin cimriligini simdi acisini imkanim nisbetinde aliyorum cokda iyi yapiyorum..
beni cekemwyenler anten taksin..
kotuluklerindede bogulsunlar Allahin cezalari..

ooooo cok sadesin ya..
ben acik bir bayan olsam sahsen oncelikle saclarimi cok farkli yaparim sonra..
farkli metal kupeler var onlardan takarim farkli spor model cantalar var onlari alrim yani neler yapmamki..
bazi acik bayqnlar var onlara bakinca kendimden utaniyorum sacina tarak bile vurmamis alalede..
ama kadin oyle mi olmali bakimli olmali..
yani ben cok mu bakimliyim olmaay calisiyorun arada..biraz giyim tarzini degistir bence ..

be de dogal gazi nasil odeyecehim diye dert ediyordum..
ama Allaha cok sukur aylik temizlik buldum ken dime bu isin ustesinden de geleem ben ..
aileme inat anladin mi??
herkese inat namusumla parami kazanacam kimseye muhtaç olmadan ins..
aile. benim oturdugim evden kira aliyor bir dusunun nasil bir duygu bu..
ev annemin ben aylik 300 tl kredisini oduyorum kolay mi busizce??
cok zor ama napalim bana benden baska sahip cikan yok ya..
Birtek rabbim var ötesi yalan ya..
kendine iyi bak temizlik isi falan bul..

Takılar alsana kendine. Basit şeyleri bile alımlı yapar. Hem ucuz da. Parıltılı küpeler al mesela. Yüzünü açar. Kolyeler al, şık gösterir. Mutlaka yap ama bunu.
Kıyafetlerin marka olmak zorunda değil. Ben çok ucuz fiyata harika kıyafetler buluyorum mesela. Ama önce kilo vermen lazım. Kendine "ben çirkinim, ben yapamam" deme. Öğrenilmiş çaresizlik oluşmuş sende. O kilo gitsin, o zaman özgüven de toparlanacak.

O aptal eşinden ayrılarak kendine eeeennnn büyük iyiliği yaparsın. Cidden seni hiç ama hiç haketmiyor. Ne ailesi ne kendi.

Iyice kafayi yedim sanirim allahim ya.
6 yildir görmedigim önceden asik oldugum adam cikmaya basladi karsima zirt birt. asil tuhaf olan gördügümde kalbim carpiyor. Ya ben delirdim mi. Harbiden kendimden süphe ediyorum. Tövbe bismillah. Beni gördü görmemezlikten gelmedi ben yoluma devam ettim durmadan o döndü bana bakarak ve arkamdan baka kaldi. Ardindan onu ayni gün 4 kez gördüm. Yemege gidecektim kardesimle. Tam restorana girdim ki oda arkadaslariyla yemek yiyor. Selam verdi ben hic orali olmadan ciktim resroranttan. Korktum. Korkuyorum nerden cikti bu adam. Kac kere görmeye basladim. Üfffff. Yav ben delirdim herhalde. Cok garip neden kalp carpar ya tövbe bismillah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…