Hayattan Yorulan Bir Kadının Dramı

dashboard

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2017
379
1.280
113
Son 4 senede çok aksiyonlu bir hayat yaşadım, bazen bakınca bunları ben mi yaptım deyip şaşırıyorum :)
İnsanın 30' una gelip bunu kabul etmemesi, hala 20'li yaşlardaymış gibi hissetmesi gibi diyeyim, siz anlayın.

Eski eşimden bi anda sigorta attı ve boşandım, evim barkım, param hiçbir şeyim yoktu.
Bu evlilikten elime kalan tek kazancım çocuklarımdı.
"İki çocukla hiçbir yere sığamazsın, eşek gibi döneceksin" diyen eski eşime inat önce anneme yerleştim.
Bi işe girip çalışmaya başladım, çok kısa bi zamanda çocularımı da alıp ayrı bir eve çıktım.
İşime, çocuklarıma tutundum, sonradan eşek gibi(!) peşimden koşan eski eşime kulaklarmı tıkadım ve her defasında onu reddettim.
Bu süreçte çok zorlandığım, ağladığım, sadece çığlık atıp rahatlamak için tem otoyoluna çıktığımı bilirim :)
Baya arabayla tem otoyoluna çıkıp, arabayı kenara çekip çığlık atıp rahatlayıp eve dönüyordum.
Manyaklık.
Sonra karşıma bi adam çıktı, tüm ezberlerimi bozdu.
Yaşadığım, hayatın bana sunduğu tüm eksikliklerimi tamamladı, beni iyileştirdi, kendime getirdi.
Çocuklarımla tanıştırdım, pedagoğumuzla beraber yattık kalktık ve çok güzel bir diyalog kurdular çok şükür.
Evlendim.
Şuan tam aşamamış olsak da düzenimizi falan kurduk.
Üst kısımda yazdıklarım geçmişimdi..
Bu günüme geliyorum;

Hala peşimi bırakmayan bir eski eş, herşeye rağmen yanımda olan muhteşem bir yeni eş :) ve dünya tatlısı akıllı mı akıllı iki tane evladım var.
Eski eşin peşimi bırakmaması kısmını şöyle özet geçeyim; hala bir gün boşanıp onunla evleneceğimi düşünüyor ve üzerinden yıllar geçmesine rağmen kesinlikle bu fikrinden dönmüyor, hasta muhtemel.

Bunca detaya şu yüzden girdim;
Hayatım bu kadar yolunda giderken, sevdiğim bi adamla hayalini bile kuramayacağım düzeyde bi evlilik yaşarken, çocuklarımın uyum sürecinde, yeni eşime odaklanmaları konusunda hiç bir sorun yokken ben neden bu kadar sinirli ve tahammülsüzüm?
Yaşadıklarımın bana bıraktığı bi miras mı?
Ellerim kaşınıyor stresten, egzama oldu, saçlarım dökülüyor.
Hep mi böyle gidecek?
İşim ve eski eşimin saçmalıkları dışında yolunda gitmeyen hiçbir şey yok!

Çocuklarıma bağırmak istemiyorum, hele bunu yeni eşimin yanında hiç yapmak istemiyorum ama sanki onlar böyle küçük hatalar yapmamalılar, çocuk yaşlarını çoktan geçtiler.. öyle bişey de yok biri 3 biri 5 yaşında üstelik.
Çok zor şeyler yaşadılar, yaşlarından çok olgun davrandılar, verdiğim her karara uyum sağladılar, bi çocuktan beklenmeyecek derecede sakinlikle karşıladılar üstelik hayatlarında ki her değişikliği..
Neden böyleyim?
Neden bu kadar öfkeliyim hayata ve insanlara?
En önemlisi evlatlarıma?
Geçer mi?

Not: En ufak bir olayda evlatlarıma çığlık çığlığa bağırmıyorum yanlış anlaşılmasın ama üst üste gelen birşeyler olduğunda dişlerimi sıkarken buluyorum kendimi, çocuktur deyip geçemiyorum. Kendimi yiyiyorum.
Birlikte çok eğleniyoruz, çok güzel oyunlar oynuyoruz, sevişip öpüyoruz birbirimizi, diyaloğumuzda bi sorun yok. Tek sorun benim tahammül seviyemin bu kadar yerlerde olması.

Son düzenleme:
ne mutlu size yepyeni bir hayat kurmuşsunuz,
isterseniz bir destek alın ama
sanki önceden yaşadıklarınızı sindiremediniz mi kabullenemediniz
çok kötü seyler yaşamışsınız ama bitmiş gitmiş çok şükür
şimdi geçmişe sünger çekip herşeye yeniden başlama zamanı
yeni ailenize beraber mutluluklar :KK200:

Allah hayırlı mübarek etsin evliliğinizi , evlâlarınızı da size bağışlasın.

Şimdiye kadar hiçbir çocuğa kızmayan ben ( normalde de kimseye kızmam, cevap vermem, hep içime atarım.) Kendi çocuğuma tahammül edemez oldum. Ben de senin gibi bunu geçmişte yaşadığım şeyleri gereksiz yere alttan alıp sustugum için şimdi tahammül sıkıntısı yaşyaşadığımı düşünüyorum. Ibrahim Saracoglunun muz, süt, yumurta kürü öfke kontrolünde çok ise yarıyor. (Denedim). Bir de psikolojik destek al, çünkü travmaların ne zaman ne şekilde ortaya çıkacağı belli olmuyor. :KK43:

Ne mutlu size acı kahvenin ardından enfes bir kahveyi yudumluyorsunuz..
Sizi bu kadar strese sokan nedir?
Eski eşe engel bassanız, ev falan taşısanız çocukları ise dışarda bir yerde görmesine izin verseniz.
Hatta ailenizden biri ile iletişim kurdurup hiç muhatap olmasanız olmaz mı?
Veya işinizde mutsuzsanız biraz çalışma hayatına ara verin.
Bir tatil ayarlayın iyi gelebilir.
Mutluluğunuza odaklanın lütfen.
Evet çocuklarınız hala çok küçük.
Gerekirse bir oyun ablasından destek alın.
Belki çok yorulduğunuz için bunlar..
Mutluluklar.

Uzuuuun bir yorgunluktan sonra evlenince tatil olacak sandiniz muhtemelen. Ama işte annenin tatili pek olmuyor. Hep şu da olsun rahatlarim diye ilerlediginiz için ve sonunda her şeye kavustugunuz için şu an yorgun hissediyor olabilirsiniz. Bu da tahammülsüzlüge sebep oluyor. Bir terapi, terapi imkanı yoksa hafif bir sakinleştirici iyi gelir bence.

Allah hayırlı mübarek etsin evliliğinizi , evlâlarınızı da size bağışlasın.

Şimdiye kadar hiçbir çocuğa kızmayan ben ( normalde de kimseye kızmam, cevap vermem, hep içime atarım.) Kendi çocuğuma tahammül edemez oldum. Ben de senin gibi bunu geçmişte yaşadığım şeyleri gereksiz yere alttan alıp sustugum için şimdi tahammül sıkıntısı yaşyaşadığımı düşünüyorum. Ibrahim Saracoglunun muz, süt, yumurta kürü öfke kontrolünde çok ise yarıyor. (Denedim). Bir de psikolojik destek al, çünkü travmaların ne zaman ne şekilde ortaya çıkacağı belli olmuyor. :KK43:
Bahsettiğiniz kürü mutlaka deneyeceğim ve evet benim de sorunum bu. Yaşadığım olumsuz olayları başkalarıyla paylaşmıyorum, biri olumsuz bişey yaşatsa da ona uymamaya gayret ediyorum ve durum bu şekilde patlak veriyor sonra.
Eski eşimin boşanmadan önce çok şeyini yuttum, bi o kadarını da boşandıktan sonra yuttum. Aman çocuklar anlamasın, aman etkilenmesinler derken ben tahammülsüz sinirli bir insan olarak kaldım ortada:KK43:

Bunlar senin sabrının kendine yüklenmelerinin yan etkileri psikoloğa gidebilirsin seni tebrik ediyorum gerçekten yaptıkların yaşadıklarin kendini bu konuma getirmen kolay şeyler değil.Cogu kadın buna cesaret edemiyor belki de bende dahilim bu gruba
Yaşarken kolaydı, şimdi dönüp baktığımda heralde bir daha cesaret edemem diyorum.
Artık bıçak kemiğe nasıl dayandıysa..

Hormınlara bi baktırın troid ,açlık tokluk kan şekeri bunlarda sorun yoksa bi psikiyatr ve psikolıg yolu gözüküyıtçr,
İnsan tükeniyor zamanla
Bu hormonlar ve şeker konusunu hiç düşünmemiştim açıkçası.
Bunun mutlaka üzerine gidicem, kansızlık ve şekerden de olabilir çok haklısın.

Biliyorum görüşme dönemlerinizi falan okuduklarımdan.
Evlenmişsiniz hayırlı olsun.

İlk evliliğindeki hesapları kapatmamışsın.. öfken unutamayışların aniden küçücük yerden sızıp karşın açıkışalrı hep bundan...Çok güzel bi terapi var seni o anlara götürüyor yüzleştiriyor ve aretık o biriken şeylere nötr oluyorsun.Denemiştim tavsiye ederim.

Deteylı bir kan tahili yaptır derim.
Birde hacamat var ben denemedim ama çok faydasını görenler duydum. onuda araştırabilirsin sinirlilik huzursuzluk sorunlarına iyi geldiğinden bahsedildiğini çok duydum.

yahu ben yeni evli olduğum ve arkamda bir eski eş vs yokken bile tahammülsüzüm :D
ne kadar inkar etseniz de eski eşin varlığı tabi ki huzursuz ediyordur. yani bunu es geçmek mümkün değil ki.
kendinize biraz zaman tanıyın lütfen arada bir gerilmeniz de normal, çok fazla acaba mutlu muyum, neden sinirliyim vs diye sorgulamayın bir süre. bunun normal olduğunu bilin. kendinizi çok fazla da dağıtmayın, yeni eşin de ilerde neler yapabileceği belli olmaz, bizim eşlerimiz gibi, her eş gibi. Yani gardınızı düşürmeyin fazla diye diyorum bunu, bir şey olacağından değil.
Umarım bu mutluluğunuz devam eder.

Bahsettiğiniz kürü mutlaka deneyeceğim ve evet benim de sorunum bu. Yaşadığım olumsuz olayları başkalarıyla paylaşmıyorum, biri olumsuz bişey yaşatsa da ona uymamaya gayret ediyorum ve durum bu şekilde patlak veriyor sonra.
Eski eşimin boşanmadan önce çok şeyini yuttum, bi o kadarını da boşandıktan sonra yuttum. Aman çocuklar anlamasın, aman etkilenmesinler derken ben tahammülsüz sinirli bir insan olarak kaldım ortada:KK43:
Gerekli yerlerde gerekli tepkiyi versek gerçekten böyle olmayacağız.

Back
X