Teşekkür ederim samimi yorumun içinbak vakti gelene kadar bu iki kisilik hayatin tadini cikarmaya calis , uykuya doy, sevismeye doy , kendine vakit ayirmaya doy. firsat gibi gör bunu , daha genceciksiniz ya , olur yani öyle yada böyle . biz cocuklarimiz 5 yasini tamamlayana kadar rahatsiz edilmeden sevisemedik bile , zirt pirt aglarlardi . tam yattilar artik dinlenebilirim diyordum biri aglardi. kitap okumak bile lükstü , öyle moralim bozulurdu ki :) emzirirken susuyordular da ayni anda kitap okurdum . evet anne baba olmak cok güzel bir sey ama sana birseyi itiraf edeyim , ergenlik dönemleri gelince cocuklari bir yere evlatlik falan vermeyi düsünen anne baba sayisi hic az degil :) yani o bicir bicir sirin insan bebekleri, bir süre sonra büyüyüp tüm sevimliliklerini yitiriyor :) acele etmeyin kuzum , cocuksuz olmanin tadini cikarin :)
Çocuk rızkıyla gelir ona çok inanıyorum ben. Zaten şu an olmuyor, olana kadar da az biraz birikimimiz var bir köşede duruyor.Bacım ay sonu zor geliyorken cocuga nasıl yeteceksiniz, yanlış anlama da biraz durumları toparlarsiniz çocuk olana kadar öyle düşün.
O 1.5 ayda hamile kalan arkadasin iyi mi yapıyor sanki, daha adamı tanımadan hamile kalmak istisnalar dışında hiç de iyi bir şey değil yani. Çocuk odaklı yaşamayı bırakmanız lazım biliyorum zor ama bazı şeyler de nasip kısmet. Önce sağlık diyelim her zaman.
Anlıyorum ama Allah evladın hayırlısını sagliklisini versin, bu şekilde düşün her zaman kimin ne olacağını bilemezsinÇocuk rızkıyla gelir ona çok inanıyorum ben. Zaten şu an olmuyor, olana kadar da az biraz birikimimiz var bir köşede duruyor.
1,5 ayda hamile kalmak evet bana da biraz saçma geliyor ama nasip. Benim sitemim ben iki yıldır denerken insanlar nasıl bir ayda hamile kalabiliyor diyeydi :)
Amin. Öyle tabi ki. Teşekkür ederim güzel yorumun içinAnlıyorum ama Allah evladın hayırlısını sagliklisini versin, bu şekilde düşün her zaman kimin ne olacağını bilemezsin
Biraz birikimimiz var, çocuk için dokunmuyoruz ona.Ayın sonu zor geliyorsa önce bir bebeğin masraflarını oturun hesaplayın. 1 kutu mama olmuş bin lira bir hafta gidiyor gitmiyor.
Allah isteyen ve hakeden herkese anne baba olmayı nasip etsin ama genceciksiniz önce çalışıp birikim yapın.
İnşallah öyle bir şey olmaz da medikal bir sıkıntı olunca ne yapacaksiniz biraz birikim yetecek mi bunları da düşünmek lazım. Bir hesap yapın arkadaş doğru diyor bezde mamada ucuza kaçmak iyi olmuyor. Çocuk 1 ayda hemen büyüyor 2 ayda bir kıyafet lazım. Uyku tulumları indirimde yakalarsan 800 lira. Daha bunun özel aşıları var. Her şeyi hesaplayın yani acele etmeyin. Sonra bebek + maddi sıkışıklığı olunca evlilik de sıkıntıya giriyor.Biraz birikimimiz var, çocuk için dokunmuyoruz ona.
Eşimin sperm değerleri çok düşük şu an onun için tedavi görüyor. Biraz geç farkettik ne yazık ki ama nasip buymuş demek. Diyorum ya paramız olsa gezip tozarız kafa dağıtırız ama maalesef ay sonu zor geliyor, bu ülkede yaşamak zor.
Evet öyle ama üzülmeyin vardır bir vakti zamanı ne kadar üzücü olduğunu tahmin edebiliyorum ama herşey de bebek çocuk değil gerçekten şuan onu çok düşündüğünüz için size öyle geliyor sabredin inşallahEşimin sperm değerleri çok düşük şu an onun için tedavi görüyor. Biraz geç farkettik ne yazık ki ama nasip buymuş demek. Diyorum ya paramız olsa gezip tozarız kafa dağıtırız ama maalesef ay sonu zor geliyor, bu ülkede yaşamak zor.
Bende 3 senelık evlıyım bızımde cocugumuz yok esımden kaynaklı sorunlarımız var bende bu donemde herkesten uzaklastım gıttıgım yerde cocuk muhabbetı acılacak dıye odum kopuyor ve herkeste sureklı o konuyu açıyor mutlaka. Esımın iş arkadaslarının eslerıyle gorusuyordum hepsı benden sonra evlendı sımdı hepsının cocugu var kıskanmıyorum asla ama kendımı eksıklı gormekten alakoyamıyorum o yuzden de eskısı kadar gorusmek ıstemıyorum. Tup bebege baslayacagız eylul gıbı kendımı bır nebze daha rahatlamıs hıssedıyorum. sızı cok ıyı anlıyorum ama hepsı gecıcek ınsallahKızlar böyle birkaç senedir her şeyden bıkmış gibiyim. Tahammül seviyem o kadar azaldı ki. İki senedir çocuk için uğraşıyoruz olmuyor, olmuyorsa zamanı gelmemiş demek ki diyorum ama nereye kadar. Eşimin sağlık sorunları var ondan kaynaklı şu an olmuyor. Ve eşimin yakın arkadaşları dışında kimse bilmiyor. Bende eşimde ailelerimize söylemedik öyle uygun gördük. Ama çocuk ne zaman hadi torun sevelim falan gibisinden laflar çok canımı acıtıyor. Geçenlerde de bir arkadaşım aradı evleneli daha 1,5 ay olmuştu. Hamileyimm dedi sevinçle. Elbette onun adına sevindim ama bir yandan içim burkuldu dedim Allahım ben iki senedir uğraşıyorum neden yani? Allah affetsin amacım isyan etmek değil ama insan gerçekten yoruluyor. Bir yandan diyorum keşke maddi açıdan rahat olsaydım gezer tozar umursamazdım kimseyi ama o da olmuyor. Böyle sıkıştım kaldım koca dünyaya sanki. Gece gece içimi dökmek istedim
Çocuk hasretini anlıyorum,isteyene nasip olsun İNŞALLAHEşimin sperm değerleri çok düşük şu an onun için tedavi görüyor. Biraz geç farkettik ne yazık ki ama nasip buymuş demek. Diyorum ya paramız olsa gezip tozarız kafa dağıtırız ama maalesef ay sonu zor geliyor, bu ülkede yaşamak zor.
Doğal kür tedavisi dediğiniz ne, doktorunuz biliyor mu? Bazı bitkiler ilaçlarla etkileşime giriyor, sormadan danışmadan kullanmayın. Her çocuk rızkıyla geliyorsa niye açlıktan ölüyor çocuklar, ya da sokaklarda üst baş olmadan niye dileniyorlar, çöpten bulup buluşturup niye yiyorlar, nerede rızkları? Bakamıyoruz diye sosyal hizmetlere bırakılan çocuklar rızıktan muaf mı?Çocuk rızkıyla gelir ona çok inanıyorum ben. Zaten şu an olmuyor, olana kadar da az biraz birikimimiz var bir köşede duruyor.
1,5 ayda hamile kalmak evet bana da biraz saçma geliyor ama nasip. Benim sitemim ben iki yıldır denerken insanlar nasıl bir ayda hamile kalabiliyor diyeydi :)
İnanın bende arkadaşlarımla görüşmeyi sınırlandırdım. Çünkü ben kafa dağıtmak için görüşüyorum, onlar ne zaman buluşsak bebek muhabbeti açıyorlar. Bebekli reelsler gönderiyorlar dm'den, 1,5 ayda hamile arkadaşım haberi verdi sürekli bebekli paylaşımlar atmaya başladı bana. Kıskanmıyorum ama nispet yaptığını düşüneceğim artık. O yüzden görüldü atıp çıkıyorum. Rabbim en kısa zamanda sağlıkla afiyetle hayırlı evlatlar nasip etsin isteyen herkeseBende 3 senelık evlıyım bızımde cocugumuz yok esımden kaynaklı sorunlarımız var bende bu donemde herkesten uzaklastım gıttıgım yerde cocuk muhabbetı acılacak dıye odum kopuyor ve herkeste sureklı o konuyu açıyor mutlaka. Esımın iş arkadaslarının eslerıyle gorusuyordum hepsı benden sonra evlendı sımdı hepsının cocugu var kıskanmıyorum asla ama kendımı eksıklı gormekten alakoyamıyorum o yuzden de eskısı kadar gorusmek ıstemıyorum. Tup bebege baslayacagız eylul gıbı kendımı bır nebze daha rahatlamıs hıssedıyorum. sızı cok ıyı anlıyorum ama hepsı gecıcek ınsallah
Evet haklısınız, ben biraz eksik yazmışım. Çocuk için biraz birikimimiz var. En azından bizi iki sene idare edecek kadar. Ona hiç dokunmuyoruz. Olup doğana kadar da bir şeyler biriktiririz yine.Çocuk hasretini anlıyorum,isteyene nasip olsun İNŞALLAHPara yoksa tedavi gebelik süreci bebek bakımı nasıl olacak?? Sizin öncelikli hedefiniz rahat yaşamak sağlıklı beslenmek kötü günler için birikim yapmak olmalı.Bu yoklukta çocuk olsa ne olacak?? O hadi çocuk yapın diyenler kapısını kapatıp rahat rahat yatacak siz aşısı, bezi ,maması ,hastalığı bakımı derken çok fazla yıpranacaksınız.. ..
Bu işin göbeğinden bildiriyorum çocuk rızkıyla gelmiyorÇocuk rızkıyla gelir ona çok inanıyorum ben. Zaten şu an olmuyor, olana kadar da az biraz birikimimiz var bir köşede duruyor.
Evet başladığımız kürler ilaçlar doktor kontrolünde, merak etmeyin.Doğal kür tedavisi dediğiniz ne, doktorunuz biliyor mu? Bazı bitkiler ilaçlarla etkileşime giriyor, sormadan danışmadan kullanmayın. Her çocuk rızkıyla geliyorsa niye açlıktan ölüyor çocuklar, ya da sokaklarda üst baş olmadan niye dileniyorlar, çöpten bulup buluşturup niye yiyorlar, nerede rızkları? Bakamıyoruz diye sosyal hizmetlere bırakılan çocuklar rızıktan muaf mı?
Çocuk artık pahalı, gıdası eğitimi sağlığı sosyalleşmesi oyunu oyuncağı... siz hazırlarsanız var yoksa yok. Umarım sağlıkla anne olursunuz ama biriktirebildiğiniz kadar birikim yapın, kimse al çocuğunun rızkı bu demeyecek size. Yani denmediğini, rızık falan verilmediğini görmek bilmek için gazetelere haberlere bakmak yeterli.
Çocuk rızkıyla gelmez,bunun çıkış noktası neresi bilmiyorum . Zamanında birinin çocuğu doğduktan sonra evde bolluk olmuş hemen çocuğa bağlamışlar, Hindistan'ın çocuk nüfusu çok fazla ama çoğu kıtlık sınırında yaşıyor onlar çocuk değil mi?? Yeni doğan çocuğuna saç kurutma makinasıyla ısıtıp kendini asan anne o rızkı neden görmemiş??Çocuk sevginiz isteğiniz tartışılmaz ama bir gün o çocuk yokluk içindeyken gözünüzün içine bakıp beni neden doğurdun derse ne olacak???Çocuk rızkıyla gelir ona çok inanıyorum ben. Zaten şu an olmuyor, olana kadar da az biraz birikimimiz var bir köşede duruyor.
Yanlış biliyor olabilirim ama eskiden cahiliye döneminde çocuklarını fakirlikten öldürüyorlarmış. O nedenle de ayet inmiş onun da sizin de rızkını Allah veriyor öldürmeyin diye. Aslında çıkış noktası bu. Çocuk oldu eve bolluk bereket gelecek diye bir şey yok.Çocuk rızkıyla gelmez,bunun çıkış noktası neresi bilmiyorum . Zamanında birinin çocuğu doğduktan sonra evde bolluk olmuş hemen çocuğa bağlamışlar, Hindistan'ın çocuk nüfusu çok fazla ama çoğu kıtlık sınırında yaşıyor onlar çocuk değil mi?? Yeni doğan çocuğuna saç kurutma makinasıyla ısıtıp kendini asan anne o rızkı neden görmemiş??Çocuk sevginiz isteğiniz tartışılmaz ama bir gün o çocuk yokluk içindeyken gözünüzün içine bakıp beni neden doğurdun derse ne olacak???
Evet siz söyleyince hatırladım.İnsan doğası işin içine girince bu ayette bağlamından çok fazla uzaklaştırılmış...Yanlış biliyor olabilirim ama eskiden cahiliye döneminde çocuklarını fakirlikten öldürüyorlarmış. O nedenle de ayet inmiş onun da sizin de rızkını Allah veriyor öldürmeyin diye. Aslında çıkış noktası bu. Çocuk oldu eve bolluk bereket gelecek diye bir şey yok.
Bu laf aslında anne sütü için denmiş bir şey diye biliyorum ben sonra halk arasında mal mülk edindirir kısımlarına kadar evrilmiş. Muhtemelen eskiden 2 sene emzir sonra evde ne pişerse onu yer kenarda büyür mantığı vardı, yani kuru ekmek mi yedi et mi yedi önemli değil büyür gider öyle böyle.Çocuk rızkıyla gelmez,bunun çıkış noktası neresi bilmiyorum . Zamanında birinin çocuğu doğduktan sonra evde bolluk olmuş hemen çocuğa bağlamışlar, Hindistan'ın çocuk nüfusu çok fazla ama çoğu kıtlık sınırında yaşıyor onlar çocuk değil mi?? Yeni doğan çocuğuna saç kurutma makinasıyla ısıtıp kendini asan anne o rızkı neden görmemiş??Çocuk sevginiz isteğiniz tartışılmaz ama bir gün o çocuk yokluk içindeyken gözünüzün içine bakıp beni neden doğurdun derse ne olacak???