Hayattan yoruldum

Teşekkür ederim samimi yorumun için
Bazen bende düşünmüyor değilim, bu kadar istiyorum da olduğunda ne yapıcam rahata çok alıştım diye :) Artık vakti gelene kadar tadını çıkarayım bari:)

Çocuk rızkıyla gelir ona çok inanıyorum ben. Zaten şu an olmuyor, olana kadar da az biraz birikimimiz var bir köşede duruyor.

1,5 ayda hamile kalmak evet bana da biraz saçma geliyor ama nasip. Benim sitemim ben iki yıldır denerken insanlar nasıl bir ayda hamile kalabiliyor diyeydi :)

Anlıyorum ama Allah evladın hayırlısını sagliklisini versin, bu şekilde düşün her zaman kimin ne olacağını bilemezsin

Ayın sonu zor geliyorsa önce bir bebeğin masraflarını oturun hesaplayın. 1 kutu mama olmuş bin lira bir hafta gidiyor gitmiyor.
Allah isteyen ve hakeden herkese anne baba olmayı nasip etsin ama genceciksiniz önce çalışıp birikim yapın.

Biraz birikimimiz var, çocuk için dokunmuyoruz ona.

Biraz birikimimiz var, çocuk için dokunmuyoruz ona.
İnşallah öyle bir şey olmaz da medikal bir sıkıntı olunca ne yapacaksiniz biraz birikim yetecek mi bunları da düşünmek lazım. Bir hesap yapın arkadaş doğru diyor bezde mamada ucuza kaçmak iyi olmuyor. Çocuk 1 ayda hemen büyüyor 2 ayda bir kıyafet lazım. Uyku tulumları indirimde yakalarsan 800 lira. Daha bunun özel aşıları var. Her şeyi hesaplayın yani acele etmeyin. Sonra bebek + maddi sıkışıklığı olunca evlilik de sıkıntıya giriyor.

Evet öyle ama üzülmeyin vardır bir vakti zamanı ne kadar üzücü olduğunu tahmin edebiliyorum ama herşey de bebek çocuk değil gerçekten şuan onu çok düşündüğünüz için size öyle geliyor sabredin inşallah

Bende 3 senelık evlıyım bızımde cocugumuz yok esımden kaynaklı sorunlarımız var bende bu donemde herkesten uzaklastım gıttıgım yerde cocuk muhabbetı acılacak dıye odum kopuyor ve herkeste sureklı o konuyu açıyor mutlaka. Esımın iş arkadaslarının eslerıyle gorusuyordum hepsı benden sonra evlendı sımdı hepsının cocugu var kıskanmıyorum asla ama kendımı eksıklı gormekten alakoyamıyorum o yuzden de eskısı kadar gorusmek ıstemıyorum. Tup bebege baslayacagız eylul gıbı kendımı bır nebze daha rahatlamıs hıssedıyorum. sızı cok ıyı anlıyorum ama hepsı gecıcek ınsallah

Çocuk hasretini anlıyorum,isteyene nasip olsun İNŞALLAH Para yoksa tedavi gebelik süreci bebek bakımı nasıl olacak?? Sizin öncelikli hedefiniz rahat yaşamak sağlıklı beslenmek kötü günler için birikim yapmak olmalı.Bu yoklukta çocuk olsa ne olacak?? O hadi çocuk yapın diyenler kapısını kapatıp rahat rahat yatacak siz aşısı, bezi ,maması ,hastalığı bakımı derken çok fazla yıpranacaksınız.. ..

Doğal kür tedavisi dediğiniz ne, doktorunuz biliyor mu? Bazı bitkiler ilaçlarla etkileşime giriyor, sormadan danışmadan kullanmayın. Her çocuk rızkıyla geliyorsa niye açlıktan ölüyor çocuklar, ya da sokaklarda üst baş olmadan niye dileniyorlar, çöpten bulup buluşturup niye yiyorlar, nerede rızkları? Bakamıyoruz diye sosyal hizmetlere bırakılan çocuklar rızıktan muaf mı?

Çocuk artık pahalı, gıdası eğitimi sağlığı sosyalleşmesi oyunu oyuncağı... siz hazırlarsanız var yoksa yok. Umarım sağlıkla anne olursunuz ama biriktirebildiğiniz kadar birikim yapın, kimse al çocuğunun rızkı bu demeyecek size. Yani denmediğini, rızık falan verilmediğini görmek bilmek için gazetelere haberlere bakmak yeterli.

İnanın bende arkadaşlarımla görüşmeyi sınırlandırdım. Çünkü ben kafa dağıtmak için görüşüyorum, onlar ne zaman buluşsak bebek muhabbeti açıyorlar. Bebekli reelsler gönderiyorlar dm'den, 1,5 ayda hamile arkadaşım haberi verdi sürekli bebekli paylaşımlar atmaya başladı bana. Kıskanmıyorum ama nispet yaptığını düşüneceğim artık. O yüzden görüldü atıp çıkıyorum. Rabbim en kısa zamanda sağlıkla afiyetle hayırlı evlatlar nasip etsin isteyen herkese

Evet haklısınız, ben biraz eksik yazmışım. Çocuk için biraz birikimimiz var. En azından bizi iki sene idare edecek kadar. Ona hiç dokunmuyoruz. Olup doğana kadar da bir şeyler biriktiririz yine.

Bu işin göbeğinden bildiriyorum çocuk rızkıyla gelmiyor

Çocuk telef oluyor

Ucuz mamadan hipernatremiye girip yoğun bakımlık oluyor
Et yememekten demir eksikliği anemisi olup zeka geriliği oluyor
Ucuz bezden pişik oluyor
Kreşe oyun gruplarına gidemiyor konuşma geriliği oluyor
Özel aşıları yapılamıyor rotavirus oluyor, menenjit oluyor.

Hiçbir şey olmazsa büyüdüğünde benliğinde bu yokluklar travma oluyor
En acısı anneler bu eksiklikleri fark bile etmiyor. Eltisiyle kıyaslıyor genelde eltinin çocuğu da çünkü öyle oluyor.

Pişik olması mesela o kadar normal geliyor ki ailelere.
Siz hiç yetişkin halinizle pişik oldunuz mu yazın mesela? Olmuşsunuzdur belki. Ufacık bir kıvrım yerimiz pişik olsa acısından kaşıntısından duramıyoruz.
8 aylık bebek poposu kıpkırmızı geziyor ama derdini anlatamıyor ki yavrum. Pişik diyip geçiyor aileler. Evet bizimki hep pişiktir zaten diyor mesela. Bezini 4 saat tutmaya devam ediyor. Ne yapsın bez pahalı. Çocuk rızkıyla gelmemiş çünkü

Son düzenleme:
Evet başladığımız kürler ilaçlar doktor kontrolünde, merak etmeyin.
Sizin bahsettiğiniz ailelerin en az 6-7 çocuğu oluyor. Bu zamanda zengin değilse kimse o kadar çocuğa bakamaz zaten. En başta yapılmış hata. Ben bunu doğru bulmuyorum.
Benim isteğim şu an hayırlısıyla bir çocuk, onu bir süre idare edebilecek birikimimiz var. Sağlıkla gebe kalıp doğurana kadar ki süreçte de birikim yapabiliriz.

Çocuk rızkıyla gelmez,bunun çıkış noktası neresi bilmiyorum . Zamanında birinin çocuğu doğduktan sonra evde bolluk olmuş hemen çocuğa bağlamışlar, Hindistan'ın çocuk nüfusu çok fazla ama çoğu kıtlık sınırında yaşıyor onlar çocuk değil mi?? Yeni doğan çocuğuna saç kurutma makinasıyla ısıtıp kendini asan anne o rızkı neden görmemiş??Çocuk sevginiz isteğiniz tartışılmaz ama bir gün o çocuk yokluk içindeyken gözünüzün içine bakıp beni neden doğurdun derse ne olacak???

Yanlış biliyor olabilirim ama eskiden cahiliye döneminde çocuklarını fakirlikten öldürüyorlarmış. O nedenle de ayet inmiş onun da sizin de rızkını Allah veriyor öldürmeyin diye. Aslında çıkış noktası bu. Çocuk oldu eve bolluk bereket gelecek diye bir şey yok.

Evet siz söyleyince hatırladım.İnsan doğası işin içine girince bu ayette bağlamından çok fazla uzaklaştırılmış...

Bu laf aslında anne sütü için denmiş bir şey diye biliyorum ben sonra halk arasında mal mülk edindirir kısımlarına kadar evrilmiş. Muhtemelen eskiden 2 sene emzir sonra evde ne pişerse onu yer kenarda büyür mantığı vardı, yani kuru ekmek mi yedi et mi yedi önemli değil büyür gider öyle böyle.
Şimdi ek gıdasından tut eti sebzeyi kuruyemişi her şeyi düşünüyoruz

tedavi ile uğraşacağınıza direk tüp bebek denenebilirdi. Devlette rapor çıkar belki. Bir bakın. Çok istiyorsanız vakit kaybetmeyin.

Maddi durum sorun ise hobi vs de bir yere kadar. Sizde çalışın rahat edersiniz.

`