Amin çok teşekkür ederimNe dersek diyelim, tamamen nasip kısmet işi bu çocuk işi.
Allah varlığı ile de yokluğu ile de sınamasın, hayırlı uzun ömürlü çok güzel evlat/evlatlar nasip etsin, isteyen ve hakkıyla ana babalık yapacak olan herkese.
Eşimin sperm değerleri çok düşük şu an onun için tedavi görüyor. Biraz geç farkettik ne yazık ki ama nasip buymuş demek. Diyorum ya paramız olsa gezip tozarız kafa dağıtırız ama maalesef ay sonu zor geliyor, bu ülkede yaşamak zor.Tüp Bebek tedavisi denediniz mi hemde 2 yıl çok bir süre değil bebek olunca keşke biraz daha bekleseydik dersiniz şimdilik gezin eğlenin gençliğinizin tadını çıkarın Allah istedikten sonra olmayacak hiçbir şey yok . Çok arkadaşım var 5 6 hatta 10 sene sonra hamile kalan bebekleri olan . Tedbirinizi alın taktir Allah'tan inşallah
Yorumunuz için çok teşekkür ederimbu durumun ne kadar moral bozucu olduğunu tahmin ediyorum ama bu kadar negatif düşünmenizi gerektirecek bir durum yok. Belki kıyas yapmak veya başkalarının talihsizliğini öne sürerek size "moral" vermek çok doğru değil ama bu bir gerçek ki sizden çok daha fazla senelerdir çocuk sahibi olmakla uğraşan bir sürü insan var. Elbette kolay bir durum değil ama eşinizle aranız iyiyse, huzurlu bi yuvanız varsa bu iyi yönlere odaklanmak sizin için çok daha iyi olacaktır. Eşiniz sağlık problemi tedavisi olan bir durumsa zaten canınızı sıkmaya gerek yok. Dediğiniz gibi zamanı gelmemiştir belki de daha. İçinizi ferah tutun umarım her şey gönlünüze göre olur. Bir de kafanızı dağıtabilmek için illa gezip tozup para harcamanıza gerek yok. Tabii ki ekonomik koşullar günümüz şartlarında hep ön planda ama eğer çalışıyorsanız işinizle, çalışmıyorsanız da halk eğitim kurslarına vs katılarak sosyalleşebilirsiniz. Çalışmıyorsanız ve işe girmenizin önünde bir engel yoksa da bence önceliğiniz işe girmek olabilir. Hem maddi açıdan da rahatlarsınız hem kendinize güveniniz gelir hem de vakit geçirirsiniz.
Böyle bir hobiniz de varsa çok daha iyi olur. Yukarda arkadaşlar da demişler bugünlerin kıymetini bilin belki ilerde bu sakinliği arayabilirsiniz çocuğunuz olunca malum tatlı telaşlar olacak hayatınız zaten senelerce koşuşturmayla geçecek o yüzden kendinizi boşuna yıpratmayın inşallah her şey hallolurYorumunuz için çok teşekkür ederim. Birkaç sene evvel iş hayatına veda ettim çok yorucu bir süreçti benim için en azından şu anlık. Onun yerine yıllardır yaptığım bir hobim var, biraz profesyonel ilerliyorum. Ona vakit ayırıp para kazanmak istiyorum. Dediğiniz gibi hem vakit geçirmiş olurum hem maddi açıdan biraz rahatlamış olurum hem de kafam dağılır diye düşündüm.
Ben 28 eşim 31. Tedaviye yeni başladık sayılır, iki ay oldu hem doğal kürler hem ilaç takviyesi kullanıyor eşim. En son test güzel geldi biraz değerler yükselmiş, hatta bu ay 4 gün gecikmem oldu sevindim hamileyim diye. Kırmızı bayrağı gördüm maalesef görmez olaydım :)Tedavi oluyor mu eşiniz? Yaşlarınız kaç? Hakkınızda hayırlısı olsunEvlenir evlenmez cocuk yapmak bana saçma geliyor, evliliğin tadını çıkarmadan koştur koştur yapıyorlar hiç anlamıyorum.
Daha genceciksin hiç strese sokma kendini en doğru zmaanda Rabbim nasip etsin inşallah.Ben 28 eşim 31. Tedaviye yeni başladık sayılır, iki ay oldu hem doğal kürler hem ilaç takviyesi kullanıyor eşim. En son test güzel geldi biraz değerler yükselmiş, hatta bu ay 4 gün gecikmem oldu sevindim hamileyim diye. Kırmızı bayrağı gördüm maalesef görmez olaydım :)
Çok teşekkürler güzel yorumunuz içinBöyle bir hobiniz de varsa çok daha iyi olur. Yukarda arkadaşlar da demişler bugünlerin kıymetini bilin belki ilerde bu sakinliği arayabilirsiniz çocuğunuz olunca malum tatlı telaşlar olacak hayatınız zaten senelerce koşuşturmayla geçecek o yüzden kendinizi boşuna yıpratmayın inşallah her şey hallolur
Amin teşekkür ederimDaha genceciksin hiç strese sokma kendini en doğru zmaanda Rabbim nasip etsin inşallah.
Haklısınız bende nasipte varsa olacak diyorum bunu biliyorum ama insan bazen yoruluyor, Allah beterinden saklasın tabi kişuan için üzülmeniz normal çözmek istediğiniz bir durum. tıp çok ilerledi elbette bebeğiniz olur durumunuzu ve üzüntünüzü de küçümsemek istemem ama telafisi olan şeyler
için kendinizi harabetmeyin.. inan çok büyük acılar var
Herşey bir imtihandır Rabbim Hayırlısıyla nasip etsin sizeKızlar böyle birkaç senedir her şeyden bıkmış gibiyim. Tahammül seviyem o kadar azaldı ki. İki senedir çocuk için uğraşıyoruz olmuyor, olmuyorsa zamanı gelmemiş demek ki diyorum ama nereye kadar. Eşimin sağlık sorunları var ondan kaynaklı şu an olmuyor. Ve eşimin yakın arkadaşları dışında kimse bilmiyor. Bende eşimde ailelerimize söylemedik öyle uygun gördük. Ama çocuk ne zaman hadi torun sevelim falan gibisinden laflar çok canımı acıtıyor. Geçenlerde de bir arkadaşım aradı evleneli daha 1,5 ay olmuştu. Hamileyimm dedi sevinçle. Elbette onun adına sevindim ama bir yandan içim burkuldu dedim Allahım ben iki senedir uğraşıyorum neden yani? Allah affetsin amacım isyan etmek değil ama insan gerçekten yoruluyor. Bir yandan diyorum keşke maddi açıdan rahat olsaydım gezer tozar umursamazdım kimseyi ama o da olmuyor. Böyle sıkıştım kaldım koca dünyaya sanki. Gece gece içimi dökmek istedim
Kuzenim de evlenir evlenmez hamile kaldı. Yaşı da daha 21. O kadar pişman oldu ki, annelik güzel bir şey ama keşke biraz eşimle gezip tozsaydım diyor. Eşiyle sürekli tartışıyor bu yüzden. Bende ilk evlendiğim zamanlar istemedim, eşime alışmaya çalışıyordum. Şimdi iki senedir istiyoruz da vakti hala gelmemiş demek ki. :)ben su evlenir evlenmez hamile kalanlari da anlamiyorum , yahu daha biz olamamissiniz , evliligin tadini cikarmamissiniz , daha dogru düzgün birbirinizi bile tanimamissiniz , paldir küldür hamile kaliniyor . sonra duyuyoruz , esim cocuktan sonra cok degisti, gecim sikintisi, kendime zamanim yok , bunaldim , yardim eden yok v.s v.s anne baba yaptiginiz insanlara dikkat edin ! bakin cocuk olduktan sonra o insani evli kalsaniz da kalmasaniz da bir ömür hayatinizda tutacaksiniz. evet bu adamla bir ömür insan gibi iletisim kurabilirim diyeceginiz insanlari baba yapin. sonra oradan oraya savrulan cocuklarla kusura bakmayin da toplum ugrasiyor .
yukarida yazdiklarim sizin icin degil konu sahibi , gerci eger yeni evliyseniz siz de iyice düsünün bunlari. siz 1,5 aylik evli olan arkadasiniz hamilelik haberi vermis diye ben bir sinirlendim :)
bak vakti gelene kadar bu iki kisilik hayatin tadini cikarmaya calis , uykuya doy, sevismeye doy , kendine vakit ayirmaya doy. firsat gibi gör bunu , daha genceciksiniz ya , olur yani öyle yada böyle . biz cocuklarimiz 5 yasini tamamlayana kadar rahatsiz edilmeden sevisemedik bile , zirt pirt aglarlardi . tam yattilar artik dinlenebilirim diyordum biri aglardi. kitap okumak bile lükstü , öyle moralim bozulurdu ki :) emzirirken susuyordular da ayni anda kitap okurdum . evet anne baba olmak cok güzel bir sey ama sana birseyi itiraf edeyim , ergenlik dönemleri gelince cocuklari bir yere evlatlik falan vermeyi düsünen anne baba sayisi hic az degil :) yani o bicir bicir sirin insan bebekleri, bir süre sonra büyüyüp tüm sevimliliklerini yitiriyor :) acele etmeyin kuzum , cocuksuz olmanin tadini cikarin :)Kuzenim de evlenir evlenmez hamile kaldı. Yaşı da daha 21. O kadar pişman oldu ki, annelik güzel bir şey ama keşke biraz eşimle gezip tozsaydım diyor. Eşiyle sürekli tartışıyor bu yüzden. Bende ilk evlendiğim zamanlar istemedim, eşime alışmaya çalışıyordum. Şimdi iki senedir istiyoruz da vakti hala gelmemiş demek ki. :)
Bacım ay sonu zor geliyorken cocuga nasıl yeteceksiniz, yanlış anlama da biraz durumları toparlarsiniz çocuk olana kadar öyle düşün.Eşimin sperm değerleri çok düşük şu an onun için tedavi görüyor. Biraz geç farkettik ne yazık ki ama nasip buymuş demek. Diyorum ya paramız olsa gezip tozarız kafa dağıtırız ama maalesef ay sonu zor geliyor, bu ülkede yaşamak zor.