- 12 Eylül 2019
- 23
- 1
- 1
- 40
- Konu Sahibi kuzeyyildiziyim
-
sagol cnm yoksa linc edilecektimAnne sutu almayan bebekler 4. Ayda ek gidaya baslayabiliyor tabi kontrollu gitmek sartiyla
Anne sutu almayan bebekler 4. Ayda ek gidaya baslayabiliyor tabi kontrollu gitmek sartiyla
sagol cnm yoksa linc edilecektim
Ben de ayynısını yazacaktım 4 aylık bebeğe muhallebi yedirilmez süt sulandırılıp verilmez Eğer sütün yoksa sütü sen iç sütünü olsun4 aylık bebeğe muhallebi yedirirseniz tabi 1 saat sürer
Yazdıklarınıza odaklanamadım 4 aylık bebeğinize muhallebi, yoğurt yedirdiğinizi okuyunca.
Başka bir araç yok mu ulaşım için? Yanında kocası da varmış kendileri dönemiyorlar mu?ama onlari getirdik geri goturmemiz gerrk diyor.ekmekleri de var koy ekmegi yaptilar.e diyorum ogle vakti hep beraber gidelim...olmaz diyor ablam ve esi koyde vakit gecirecek diyor...
Bu konuda Bn eşinizi haksız görüyorum ablasının keyfini bekliceğine birazda sizi düşünseydi ablasınla uygun bir dille konuşup öğlende dönmeniz gerektiği söyleyebilirdi size kızmalarına gerek yok.ama onlari getirdik geri goturmemiz gerrk diyor.ekmekleri de var koy ekmegi yaptilar.e diyorum ogle vakti hep beraber gidelim...olmaz diyor ablam ve esi koyde vakit gecirecek diyor...
ya sizce haksiz miyim bu konuda ablasini beklemek mi gerekiyor aksam 8 e kadarBaşka bir araç yok mu ulaşım için? Yanında kocası da varmış kendileri dönemiyorlar mu?
Aile yanında bu kadarcık sebeplerden kavga edilmez, çirkin duruyor ama eve gelince konuşulur. Bir daha böyle yaparsa kendisi gitsin ablasıyla, siz evinizde keyfinize bakın.
ah canim ah...Bu konuda Bn eşinizi haksız görüyorum ablasının keyfini bekliceğine birazda sizi düşünseydi ablasınla uygun bir dille konuşup öğlende dönmeniz gerektiği söyleyebilirdi size kızmalarına gerek yok.
Bebeğe muhallebi yedirmeyin. Sütünü yetmiyorsa hazır mamalar var.merhabalar kk nin guzel bayanlari .uzun zamandir okuyarak takip ettigim foruma uye olmak nasip oldu...
buna sevineyim mi uzeleyim mi bilemiyorum...seviniyorum sizlerin yorumlari yolumu aydinlatacak.
uzuluyorum cunku bir derdim var....
derdim esimin beni degerli hissettirememesi.kisa kesip konuya girmej istiyorum.
haftasonu annesini ziyarete gidecektik.koye.bu arada 4 aylik bir bebegim var.cumartesiydi gunlerden.sabah erken kalktim pazar alisverisi yaptim.eve geldim hadi cabuk dedi.planda acele etmek yoktu ustelik cocuklu bayanim....
ne oldu dedim ablamlar bizimle gelecek cabuk acele edelim dedi.bu arada ben dus alacagim.kahvalti hazirlayacagim bebegi yedirip hazirlayacagim vs...
ablasi ariyor e hadi x..nerde kaldiniz cabuk olun diyor.bu diyor abla kahvalti yapip cikiyoruz.dedim ki sen git ben ha demeye cikamam....neyse alttan girdi ustten girdi 1 saat icinde hazirlandim
koye gittik...
buraya kadar iyi hos olsun hadi.dedim ki pazartesi okul basliyor erken donelim.tamam dedi.cumartesi kalacagiz orda pazar da ogle gibi doneriz diye dusunuyorum.neyse koye gittik.dedim ki sabah sut alalim bebek icin muhallebi falan yapıyorum sutum az sulandirip iciriyorum vss yorurt yapiyorum.aksam sutunu alir aksam gideriz dedi....
aksam dedigi saat 8..dedim dus alacam..bebegin yemegi yemesi 1 saat suruyor...mazereti ablamlari getirdim.geri goturmeliyiz....ablasi da ekmek yaptirdi koyde.ekmeklerini goturecez yarin onlar gec gidecek biz de onlari bekleyecez dedi...itiraz ettim kizdi ben de kizdim.ailenin yaninda kavgaya basladik....
kendimi degersiz hissediyorum...kizlar sizce haksiz miyim...bu olayi nasil yorumlarsiniz?
kavga yaptik canim.tutamadim kendimi...Bebeğe muhallebi yedirmeyin. Sütünü yetmiyorsa hazır mamalar var.
Alışverişi kocanız yapsın siz kahvaltıyı hazırlayın. Herşeyi siz yapmayın.
Gerisi biraz karışık olmuş ama ailenin yanında kavga etmeyin. Çünkü işin içine onlar girerse siz her zaman haksız olursunuz.
bence değilsin... okula gidecek çocuklu, bebekli olan sensin. Onların size ayak uydurması lazım. Kaldı ki sabah da aynı abla için senin 2 ayağını bir papuca sokmuş. Abla değil, Queen Elizabeth mubarekya sizce haksiz miyim bu konuda ablasini beklemek mi gerekiyor aksam 8 e kadar
Ne desem bilemedimah canim ah...
ablasini kiramaz bu ugurda yuvasini yikar ama ablasini kiramaz.....
Sütü büyükler bile içmesin... inek sütü danalar için, illa tüketecekseniz yoğurt ya da şirden peynir formatında tüketin diyorlar.Yav, tamam anne sütü yetersizse tabi ki ek gıdaya başlanabilir ama o kadar küçük bebeğe inek sütü verilir mi gerçekten? Sütün yapısı bebeğin böbreklerini zorluyormuş, sakıncalı yani. Yoğurt hadi neyse, mayalandığı için kimyası değişiyor, bebeklere bir zararı yok deniyor. Ama inek sütü verilebilir diyen doktor ne gördüm, ne duydum. 1 yaşından sonra verilmeye başlanıyor. Bebeğinizin ayına uygun şekilde siz yine ek gıdaya başlayabilirsiniz ama neyle nasıl başlanacağı konusunu bence başka bir doktora daha danışın. Küçük kızım 9 aylık. Doktor ona bile süt verdirmiyor. Konumuz bu değil ama ortada çok yanlış bir durum var, insan üstünde konuşmadan geçemiyor.
Eşinizle olan durma gelirsek, ortada bir bebek var, nereye gidilecek, ne kadar kalınacaksa elbette sizin ve bebeğinizin düzenine göre ayarlanmalı. Eşiniz hiçbir işe elini atmayıp, emrivakilerle durumu zorlaştıran bir insana benziyor ama genelde böyle midir bilmiyorum tabi. Eşinizin ailesinin de sizi hatalı bulması şaşılacak iş değil. Kimse ayranım ekşi demez hesabı... Kendi çocukları yerine sizi gömmeleri daha işlerine gelir tabi.
Var benimde doktorum onermisti Zaten devam sutu ana beslenmesi olarak yine veriliyor ek gida sadece tek bir ogun ve uygun seyler tabiki.. benimde oglum 1 ay anne sutuyle beslendi sonrasinda mama ya gectik 4. Ayla birlikte mama ve ek gida olarak devam edildi 1.5 yasinda mama kullanmayi biraktik..Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF minimum 180 gün, 26 hafta sadece anne sütü ya da devam sütünü öneriyor.
4. Ayda ek gıdaya başlatan doktorları hep internette görüyorum ama hiç denk gelmedi normal hayatımda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?