haydi kizlar hatalisin diyin bana...

Araba sizin, siz ablasına göre değil ablası size göre hareket etmeli. Eşinin ablasını düşündüğü kadar seni de düşünmeli. Eğer geç saatlerde dönmek sorun oluyorsa sizin için dönüşte iş paylaşımı yapın eşinizle ya da işin çoğunu ona yükleyin ki haklı olduğunuzu görsün.

Çok hatalısın, 4 aylık bebeğe nasıl muhallebi yedirirsin, sütü suya karıştırıp içirmek ne demek, yoğurt vermek?
Diğer konuları boşver önce bu hatana odaklan!!!

Anne sutu almayan bebekler 4. Ayda ek gidaya baslayabiliyor tabi kontrollu gitmek sartiyla

Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF minimum 180 gün, 26 hafta sadece anne sütü ya da devam sütünü öneriyor.
4. Ayda ek gıdaya başlatan doktorları hep internette görüyorum ama hiç denk gelmedi normal hayatımda.

4 aylık bebege yemek mı yedırmıyorsunuz gercekten dımı, bıberondan mama ıcırıyorsunuz?

4 aylık bebeğe muhallebi yedirirseniz tabi 1 saat sürer
Yazdıklarınıza odaklanamadım 4 aylık bebeğinize muhallebi, yoğurt yedirdiğinizi okuyunca.
Ben de ayynısını yazacaktım 4 aylık bebeğe muhallebi yedirilmez süt sulandırılıp verilmez Eğer sütün yoksa sütü sen iç sütünü olsun

Haksızsın. Çok abartmışsın. Bi geç dönüyorsunuz diye bu kadar abartmak olmaz. Banyo yapıcam bilmem ne dakik olma takıntın yoksa gidince yaparsın
Eşinin kız kardeşini beklemesinde bi gariplik göremedim

Ekleme: bu yorumunuzdan sonra size hak verir gibi oldum
Neyse ekleyemedim haklı gibisiniz yani

Son düzenleme:
ama onlari getirdik geri goturmemiz gerrk diyor.ekmekleri de var koy ekmegi yaptilar.e diyorum ogle vakti hep beraber gidelim...olmaz diyor ablam ve esi koyde vakit gecirecek diyor...
Başka bir araç yok mu ulaşım için? Yanında kocası da varmış kendileri dönemiyorlar mu?

Aile yanında bu kadarcık sebeplerden kavga edilmez, çirkin duruyor ama eve gelince konuşulur. Bir daha böyle yaparsa kendisi gitsin ablasıyla, siz evinizde keyfinize bakın.

ama onlari getirdik geri goturmemiz gerrk diyor.ekmekleri de var koy ekmegi yaptilar.e diyorum ogle vakti hep beraber gidelim...olmaz diyor ablam ve esi koyde vakit gecirecek diyor...
Bu konuda Bn eşinizi haksız görüyorum ablasının keyfini bekliceğine birazda sizi düşünseydi ablasınla uygun bir dille konuşup öğlende dönmeniz gerektiği söyleyebilirdi size kızmalarına gerek yok.

ya sizce haksiz miyim bu konuda ablasini beklemek mi gerekiyor aksam 8 e kadar

ah canim ah...
ablasini kiramaz bu ugurda yuvasini yikar ama ablasini kiramaz.....

Bebeğe muhallebi yedirmeyin. Sütünü yetmiyorsa hazır mamalar var.

Alışverişi kocanız yapsın siz kahvaltıyı hazırlayın. Herşeyi siz yapmayın.
Gerisi biraz karışık olmuş ama ailenin yanında kavga etmeyin. Çünkü işin içine onlar girerse siz her zaman haksız olursunuz.

kavga yaptik canim.tutamadim kendimi...

ya sizce haksiz miyim bu konuda ablasini beklemek mi gerekiyor aksam 8 e kadar
bence değilsin... okula gidecek çocuklu, bebekli olan sensin. Onların size ayak uydurması lazım. Kaldı ki sabah da aynı abla için senin 2 ayağını bir papuca sokmuş. Abla değil, Queen Elizabeth mubarek

Ama büyüklerin yanında kavga etmeyin diyorum yine

Eşiniz ilk kez mi böyle davranıyor yoksa bu, sizi her şekilde kendine uydurma ve tek kişilik planlama hali bir huyu mu?

Abla, sizin vasıtanız ile gidiyorsa, sizin gidiş-dönüş saatlerinize riayet etmeli. Sabah paldır küldür ablaya göre yola çıkılıyor, dönüş ablanın işine, keyfine göre şekilleniyor, üstelik öncesinde "Tamam" deyip, köye gidince plan değişikliği yapıyor eşim kafasına göre... Olmaz.

Siz yapın diye demiyorum, aile dinamikleriniz nasıldır bilmem ama ben bebeğimle birlikte arabayı alır direkt giderdim. Kalanlar nasıl gelirlerse gelsinler. Çünkü hiçe sayıldıgımı, önemsenmediğimi düşünürdüm, aynı şekilde ben de eşimi hiçe sayardım.

Yav, tamam anne sütü yetersizse tabi ki ek gıdaya başlanabilir ama o kadar küçük bebeğe inek sütü verilir mi gerçekten? Sütün yapısı bebeğin böbreklerini zorluyormuş, sakıncalı yani. Yoğurt hadi neyse, mayalandığı için kimyası değişiyor, bebeklere bir zararı yok deniyor. Ama inek sütü verilebilir diyen doktor ne gördüm, ne duydum. 1 yaşından sonra verilmeye başlanıyor. Bebeğinizin ayına uygun şekilde siz yine ek gıdaya başlayabilirsiniz ama neyle nasıl başlanacağı konusunu bence başka bir doktora daha danışın. Küçük kızım 9 aylık. Doktor ona bile süt verdirmiyor. Konumuz bu değil ama ortada çok yanlış bir durum var, insan üstünde konuşmadan geçemiyor.

Eşinizle olan durma gelirsek, ortada bir bebek var, nereye gidilecek, ne kadar kalınacaksa elbette sizin ve bebeğinizin düzenine göre ayarlanmalı. Eşiniz hiçbir işe elini atmayıp, emrivakilerle durumu zorlaştıran bir insana benziyor ama genelde böyle midir bilmiyorum tabi. Eşinizin ailesinin de sizi hatalı bulması şaşılacak iş değil. Kimse ayranım ekşi demez hesabı... Kendi çocukları yerine sizi gömmeleri daha işlerine gelir tabi.

Sütü büyükler bile içmesin... inek sütü danalar için, illa tüketecekseniz yoğurt ya da şirden peynir formatında tüketin diyorlar.

Son düzenleme:
Var benimde doktorum onermisti Zaten devam sutu ana beslenmesi olarak yine veriliyor ek gida sadece tek bir ogun ve uygun seyler tabiki.. benimde oglum 1 ay anne sutuyle beslendi sonrasinda mama ya gectik 4. Ayla birlikte mama ve ek gida olarak devam edildi 1.5 yasinda mama kullanmayi biraktik..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…