haydi kizlar hatalisin diyin bana...

canim hislerime tercuman.oldun.hice sayildigimi onemsenmedigimi dusundum ama ailenin yaninda kavga edince herkes beni sucladi hatta kavga yaptigim icin bir baska ablasi terbiyesiz dedi bana

ama onlari getirdik geri goturmemiz gerrk diyor.ekmekleri de var koy ekmegi yaptilar.e diyorum ogle vakti hep beraber gidelim...olmaz diyor ablam ve esi koyde vakit gecirecek diyor...
E tamam siz kalın o zaman diyip atlarım arabaya basar giderim.

Çünkü çocuk varsa ben görümce ve eniştemin köy sefasını bekleyemem.

Illaki beklemem gerekiyorsa çocuğu eşime atarım. Inip bahcelerde meyve toplarım.

Arabama binecek insan benim saatlerime uymak zorunda.

Vallahi ben de sıkıldım. Benimle gelmek isteyip saatlerimle oynayanlardan.

Herkes araba alıp gitsin nereye gidecekse. Vallahi arabamdan da nefret geldi.

ah canim cok.sagol yorumjn.icin.ben de ana yemek devam sutu.diger besinleri tadimlik ver dedi dr.bu arada devam sutuyle beslemek sinirlerini bozdu mu benim canim sikiliyor yavrum anne sutu almadi diye...

uygun şeyler arasında inek sütü yoktur eminim.. 1 yaşına kadar bile yasak diye biliyorum.
Bana doğru gelmiyor, sonuçta belirli bir kıstas var uluslar arası sağlık örgütü bu kıstası belirlemiş. Bir de her bebeğin ek gıdaya uygun olduğu dönem farklı.

canim o bilgi yanlis ben inek sutuyle buyumusum...sulandirip verin hicbisey olmaz diyor dr...hatta bu inek sutu vermeyin uyarisinin mama sirketlerinin bir oyunu oldugunu soyledi...

ama onlari getirdik geri goturmemiz gerrk diyor.ekmekleri de var koy ekmegi yaptilar.e diyorum ogle vakti hep beraber gidelim...olmaz diyor ablam ve esi koyde vakit gecirecek diyor...
Eğer sizin aracınızla köye siz götürdüyseniz, size uymak zorunda ablası ve eniştesi. Siz ne zaman yola çıkacaksanız onlarda sizinle ses çıkarmadan gelmesi lazim. Baksana onlar yüzünden tartışmışsınız eşinle. (Başta eşin hatalı ama ablasininda yaptığıda ayıp. Yok köyü dolaşcaz, yok ekmek yaptırcaz. Mecbur bizi bekliceksiniz demesi ayıp. Önceden kararlaştırılması lazim dönüş tarihinin) Ama anladığım kararıyla sizin düşüncelerinizin pek bir önemi yok eşiniz için. Bence eşinle bir süre plan program yapma hic bir yere gitme. Sebep olarakda sen beni dışarıda hiç dinlemiyorsun gözun bizi görmüyor de.

canim o bilgi yanlis ben inek sutuyle buyumusum...sulandirip verin hicbisey olmaz diyor dr...hatta bu inek sutu vermeyin uyarisinin mama sirketlerinin bir oyunu oldugunu soyledi...

Ooff off.. Sizin doktor komşu teyze ayşe abla galiba.
Anneliğinizi yargılamak değil niyetim ama başka bir doktora götürün bebeğinizi.

Benim arkadaşa denk geldi böyle bir doktor, 4. ayda ev yoğurdu ve keçi sütünden yaptığı muhallebiyi veriyordu doktorunun teşviki ile, sütü yetersizdi. Doktoru da burada adı olan bir doktordur, eski toprak denilen tiplerden.
Çocuğu 3 buçuk-4 yaşında şu an, benim oğlanla yakın zamanda doğduklarından (6-7 ay benimki küçük), ne yedirip içirdiğimizi, hangi doktora gidip memnun kalıp kalmadığımızı vb. sık sık konuşurduk.
Sorun yaşamadılar, kilosu-boyu, bağışıklığı maşallah yani.

ben bu mesajını ileteyim size yeterli olsun cevap.. Ben doktorun bunları söylediğine inanmıyorum.

Sütü büyükler bile içmesin diyorlar.. inek sütü danalar için, illa tüketecekseniz yoğurt ya da şirden peynir formatında tüketin diyor.
Evet, onlar da var tabi. Aslında her hayvanın sütü kendi bebesine özel. Başka canlılara pek faydası yok. Bu bilimsel bir gerçek. İnek sütünün küçük bebeklere yararı değil zararı var ve bunun yerine güvenle tüketebilecekleri bir sürü besin varken, riske girmemek lazım bence.

anlayissizmisim.gecimsizmisim.gonlum darmis canim...ablasina ayip edemezmis..onlar ne zaman donmek isterse ona gore donmeliymisiz...
Allah Allah ben okuduğum kadarıyla ablasının ve kocanın sana ayıp ettiğini düşünüyorum. Hep mi böyleler? Genel olarak emrivaki sever ve neticesinde uyumsuzsun damgası vuran tipler mi?

Allah Allah ben okuduğum kadarıyla ablasının ve kocanın sana ayıp ettiğini düşünüyorum. Hep mi böyleler? Genel olarak emrivaki sever ve neticesinde uyumsuzsun damgası vuran tipler mi?
esim oyledir canim.esim.icin ailesinin istekleri on plandadir bizim degil...

ben bu mesajını ileteyim size yeterli olsun cevap.. Ben doktorun bunları söylediğine inanmıyorum.

İnek sütünü öneren doktor duymadım, ama keçi sütünü ve yoğurdu önereni biliyorum.
Mama konusunda bir doktorun direkt böyle konuşabileceğine ben de ihtimal vermek istemiyorum ama "Kesinlikle hiçbir doktor böyle konuşmaz" da diyemiyorum.

Bu arada evet çok güzel arkadaşınızın bebeğinin sağlıklı olması, ama her bebek aynı gelişimi göstermiyor. Her bebeğin sindirim sistemi keçi sütünden yapılan muhallebiyi kaldıramayabilir, bu yüzden zaten dünya sağlık örgütü bir zaman dilimi kıstası belirliyor.
Bu hanımefendinin bebeği de hazır olabilir ek gıdaya bilemiyoruz tabi ama genel doğruyu paylaşmak gerek.
Üstelik az önce yazdığıyla da bunlar hep mama şirketlerinin oyunu diyerek belli etmiş oldu doktorun(!) kafa yapısını

Haklısınız. Onların size tabi olması gerekirken üstelik ufak bebeğiniz var, siz onlara göre hareket etmişsiniz. Eşinizin hatası bu kesinlikle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…