Haydiiii çalışan anneler burada topanalım,dertleşelimmmm

senin kafan sadece oğlunda

işleri bir şekilde yaparsın

acaba bu çocuk neden böyle yapıyorr

bende nerde hata yapıyprum diye diye onu düşünüyorsun cnm

oğlun için sen çok üzerine düştükçe o kendinden hiç ödün vermeyecek seni öyle çok anlıyorum ki

ama lütfen sabırlı ollll geçecek bunlarrrr

canım ne oldu öğretmenle

oğlanla ilgili devamlı şikayet birde oğlanı dr götürüyoruz biz dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite için
ama dr araştırmalar ile görüşmeleri devam ediyor ekim kasım aylarında gittik aralık ayına gün verdi
öğretmenimiz bir rapor çıksın RAMa gidelim ortan kaynaştırma öğrencisi olsun istiyor oğlumu
diyorki sizden daha kötü çocukta var diyor bugün sınıf annesi olmam nedeniyle velilerden biri ile görüştüm öğretmenler günü hediyesi için o kadın kızının kötü olduğunu söyledi ve bizim öğretmenin kızına okuldan sonra ders verdiğini ilgilendiğini söyledi benim oğlum için neden bunu yapmıyor diye canım sıkıldı

yasemin satırlarından inan beni anladığını çok iyi anlıyorum
bu süreci sende yaşamış bir annesin
biliyorum geçecek ama oğlumun özel durumunun arkadaşları tarafından dalgaya alınması
öğretmenin davranışları beni üzüyor

tamam ben meterolojıye bildiriyom durumuuuu
ya dalga geçme yasmin ya
cidden sevmiyorum yağmuru

kıyamam sana takma bu kadar ama senin sıkıntın öğretmenden de kaynaklanıyor bence
çocuğun bu durumunda acaba diyorum onun da etkisi var mı
belki sen talep etmelisin oğluşunu çalıştırmasını
şimdi o veli ne anlattı sana bilmiyorum da belkide o söylemiştir oğlumu çalıştırın diye
sıkma canını ne olur sen oğlun için herşeyi yapıyorsun görüyoruz bunu

OGLUNUN ram a gitmesi için ne sebep var sadece dikkat bozuklugumu yoksa ciddi anlamda zeka geriliğimi var anlamadım,bildiğim kadarıyla rama belli bir raporla gidiliyor

görümcemin kızında var problem beyninde leke varmış.çocuk geç kavrıyor.bir problemi okurken başını unutuyor 3.sınıfa geçti hala heceliyor durumu çok vahim oldugu halde ona bile rapor vermedi doktor ram için.bende ısrarla gitmesi taraftarıyım.yazık okulda geri zekalı muamelesi yaoılıyormuş çocuga(ögrenciler tarafından)kendi gibi olanlarla egitim alsın dedim
eniştede diyorki herkes okumak zorunda değil liseyi bitirsin zar zor o yeter diyo çok üzülüyorum yavrum ya

lütfen bu düşündüklerini oğluna yansıtma yksa çocuk da kafaya takabilir ve daha çıkılmaz bir durum haline gelebilir.
seni anlamaya çalışıyorum zor durumun ki bizimle paylaştıkların eminim çok daha azıdır lütfen arkadaşım sen güçlü ve bilinçli bir annesin kendine bu kadar yüklenme. sen oğlun için gerek fiziki gerekse tıbbi bütün herşeyi yapıyorsun

allah razı olsun canım teşekkür ederim yorumun için

konuşacağım uygun bir zamanda canım
şuan o kadar duygusala bağladım ki anlatamam

canım RAM özel eğitim kurumlarına göndermesi için çocuğun otistik veya zihingel engelli olması gerekiyor ordaki çocuklar çok ağır oraya bu kadar ağır olmayan çocuk gönderilirse dahada geriliyorlar canım.
Devlet bu tarz çocukları normal çocuklar ile birlikte kaynaştırma öğrencisi olarak kabul ediyor ama bunlara özel bir eğitim programı uygulanıyor ve geriden geliyorlar.

Benim oğlum ağır bir vakıa değil dışardan gören bu çocukta birşey yok der ama dikkatini toplamamak ve hiperaktiviteden kaynaklanan öğrenme güçlüğü var bu gerçek

hipekaktivite mi var sadece canım başka bir rahatsızlığı yok dimi doğuştan gelen filan
ama şunu söleyebilirim sana görümcemin kızı şu an anlamıyor belki ama ilerde çok üzülücek
senin durumun varsa özele gönder derim.diger çocuklardan da çok etkilenir çünkü

canım benim öncelikle senin durumunda olan bi arkadaşım vardı

oda çocuğu ile bu konuda mücadele etti sabırlı ol canımm

başka doktorada götür fikir al doğuştan dışardan hiç bi farkı yanılsaması yoksa ne diye bu çocuk Rama girsin

kaynaştırma öğrencilerine gelince babam öğretmen ordan biliyorum yeterli eğitim verilmiyor çocuklara

öğretmenler bile önyargılı geçirmek için geçiriyorlar

çocuğun kaynaştırılmış programda bişey aldığı yok harcama arkadaşımmm oğlunu

mücadele ett 10 dk oturup tv izleyebiliyormu yerinden kalkmadan

olur mu öyle şey paylaş rahatla canım biz neden buradayız

konuşacağım uygun bir zamanda canım
şuan o kadar duygusala bağladım ki anlatamam
en kısa sürede konuşman gerekli

canım ben de yağmur gibi düşünüyorum senin oğlunla ilgili ta en başından beri
çünkü sen sıkıntıları anlatıyorsun ve benim aklıma da en uygunu bu gelmişti
tabii maddi durumunu bilmediğim için dile getirmedim hiç

canım özel okula verdim zaten oğlum özelde
benim oğlan geç konuştu onun nedeni ile biz konuşsun aman üzülmesin diye fazlası ile şımarttık oda bir etken
şimdi eğitim hayatı bu yıl başladı ve gerçek anlamda sorunlarımız başladı
oğlumda yaşıtlarına göre zamanında niçin neden nasıl sorularını sormadığı için dolayısıyla gerilik var azda olsa
biz bunun için çalışmalar yapıyoruz ama dedim yaa idealist öğretmen yok
benim ailemde 3 adet öğretmen var görsen onları nasıl bu tarz çocukları kabul edip eğitim veriyorlar
karnı burnunda olan kızkardeşim kendini paralıyor

allah kimseye vermesin çok zor hele bizim görümcenin kızınınkinin tedaviside yok bir kaç yıl geriden geliyor.göze,ciğerede sıçrayabilirmiş ilerde
altı ayda bir kontrole gidiyor.görsen 9 yaşında ama ela gibi konuşması bakışları ah yavrum ya aklıma geldi yine
allah beterinden saklasın

aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…