"hayır" diyebilmek

Çok normal. Eskiden beri onların suyuna gitmişsiniz onlar da buna alışmış ama siz hayır dedikçe sizi kullanamadiklari için hircinlasiyorlar. Tabi ki önceliğiniz kendiniz olmak zorunda başkalarının istekleri doğrultusunda davranmak zorunda değilsiniz . Bende eskiden herkesin suyuna giderdim karşı çıkmazdım ama bu sefer ben olumsuz etkilenirdim. Hayır demeyi öğrendikten sonra herkes uzaklaştı şu an 1 tane arkadaşım var benim için sorun değil çünkü artık mutluyum

evet aynen öyle oldu. 1 arkadaşınız varsa yine iyi benim o da kalmayacak sanırım bu gidişle

valla evet çünkü bu birikim oluyor zaman geri gelmiyor bu sefer ayy dollface ne iyi kızdı diye durmuyorlar yanında çünkü neden kendileri de onlara hayır diyenlere yaranmaya çalışıyorlar. seni çantada keklik görüyorlar nasılsa yanımda diye hiçbir albenin kalmıyor arkadaş olarak bile.

senin iyi olmanı, annen- baban dışında kimse istemez...ağızdan çıkanlara değil, davranışlara bakıcaksın...
Çok önyargılı ve olumsuz bir düşünce. Başka insanın mutluluğu, kıskanç ya da kötü insanları rahatsız eder. Herkes öyle değil ki. Mutlu insan görünce sevinirim, sıkıntısı olan birini görünce üzülürüm. Birçok kişi de böyle bence

Ben hayır dedikten sonra arkamdan ne derlerse umursamıyorum.
Bencil desinler istiyorlarsa.
Çok çekirdek bir çevrem var ve bu kişiler özümü bildikleri için kötü niyetli olmadığımı biliyorlar. Bu çekirdek kadro dışındakiler de beni ilgilendirmiyor.

Aynı durumdayım şuanda. Şimdiye kadar idare ettiğim aman üzülmesinler diye kendimden fazlasıyla taviz verdiğim insanlara baktım iyilikten zerre anlamamışlar. Kendimi çektim artık kafama göre davranıyorum ve dediğiniz gibi benden kötüsü yok. Siz kendinizi düşünürken ben yine sizi düşünüyordum ozaman iyiydim.ama umrumda değil . Kendi kabuğuma çekildim biraz kabul edenlerin dönüşü oldu, olmayanları da sınamış oldum. Böyle çok huzurluyum.

arkadaş değilseniz, aynen öyle...arkadaş olupta bu düşünceleri paylaşan çok az insan var bana göre..ayrıca önyargı değil, gözlem ve deneyim...

Cok guzel hayir diyorum artik eskiden sizin gibiydim. Baktim ki evet deyince de iyi olmuyorum,bari hayir deyip kotu olayim dedim. Eglenceli gercekten tavsiye ederim.

Sevmedigim bir ortam,istemedigim insanlar olunca hemen arazi olurum. Ortaya bir selam veririm,sonra kacanzi

arkadaş değilseniz, aynen öyle...arkadaş olupta bu düşünceleri paylaşan çok az insan var bana göre..ayrıca önyargı değil, gözlem ve deneyim...
Şöyle söyleyeyim, iş yerinde çok samimi değiliz, çok soğuk da değil. Bir bayan arkadaş var, kimin ciddi sıkıntısı olsa bunu kendine dert ediniyor. Başka bir bayan vardı, benim bir sıkıntımı görüp de yardım edemediği için çok üzülmüştü. Başka bir erkek arkadaş var, kimin sorunu olsa ve yardım istese kendinden fedakarlık yapıp yardım etmeye çalışıyor. Bunun dışında kendi çıkarı için diğerlerini ezenler de var. Ama onları insandan saymıyorum. Temiz niyetli olanlarla daha çok iletişim kurmak, kalbin temiz kalmasını sağlıyor diye düşünüyorum

Öyle alıştıkları yani öyle alıştırdığımız için durum buraya varıyor. Ben de öyleydim hiç hayır diyemezdim hayır demeye başladığımda, sen çok değiştin, sen havalandın, böyle değildin diyip rest yedim ki bu kişiler bana canları ne zaman isterse hayır diyen insanlar. Ben bu insanlarla mesafeliyiz eğer benim fikirlerime ve kararlarıma benim onlarınkine verdiğim değeri vermiyorlarsa uzak olsunlar.

Daha detaylı örnek vererek açıklasan. Bir kaç olayı anlatsan daha net görürüz

bana bencil diyen yoktu şimdiye dek. hatta birbirleri için boşver onu kendini düşün diyen tipler bunlar :))

benim de çekirdek çevrem bu zaten ona bozuldum yıllardır beni bilenler bile böyleyse diye. kendime kızdım biraz açıkçası sünepe gibi hissediyorum resmen hiçbir değerim yokmuş demek ki saygı duyulmuyorum hiç.

Daha detaylı örnek vererek açıklasan. Bir kaç olayı anlatsan daha net görürüz

mesela bi arkadaşım görüşelim dedi. ben de spora gidecektim sonrasında görüşelim dedim. bana geç olur uykum gelir vs dedi. denemek için e ben gitmeyeyim o zaman spora mı diye sordum olur dedi ki bu insan içimi dışımı bilen aldığım kiloların bana ne kadar sıkıntı yaptığını bilen biri hatta onun spora başlamasında da ben yüreklendirmiştim. sonra tabi ben dedim yok ben spora giderim öyle buluşabiliriz ancak. bekleyince de bi ton saydırmış.

yani hani herşeyi bırakıp herkesin keyfini düşünmeliyim yani ya. sıkıldım artık.

Bence sen alıştırmışsın o şekilde şimdi bunu değiştirmek çok zor.

aynen öyle oluyor ne bileyim üzüldüm ya. kendimi saftirik gibi hissediyorum içim karardı.

valla aynen öyle. iyiyken de kıymet bilmiyorlar ki.

ben mesela sevmediğim ortamlara katlanırdım artık katlanmıyorum ya. çünkü bana uymuyor. pişman oluyorum enerjim düşüyor resmen.

bir de dedim ya giden vakit dönmüyor istediklerini yapamayınca mutsuz biri oluyorsun bu sefer de insanlar seni iyice sünepe görüyor aman beceriksiz bu falan sanıyorlar.

Cok benzerini ben de yaşıyorum son günlerde. İnsanlar kendi dedikleri olsun istiyor ve sen daha iyi olacaksın diye korkuyor. Başlıklarında hep kendimi görüyorum ve ben de hep senin yaşadığın sorunları yaşıyorum. Sanırım artık değişme vaktimiz geldi.

aynen yaa. sen havalandın egolusun muhabbetini ben de duydum. halbuki havalanmakla alakalı bir şey değil bu. yani bana uymuyor diye söylemenin nesi ego ben anlamıyorum. aslında bence sağlıklı olanı bulduğumuzu görüp panikliyorlar tüh artık istediğimi yaptıramayacağım diye düşünüp özgüven kırmaya çalışıyorlar.

Senelerdir en iyi arkadaşım olan kişi ben düzenli ders çalışmaya başlayınca herkese çalışmamı abarta abarta anlatıp bana soğuk yapmaya başlamıştı mesela.

Sizin meselenizde de bence sizin kötülüğünüzü istemesi değil de sizi o kadar önemsemiyor. Kilo verin alın umrunda değil sadece öyleymiş gibi yapıyor.

Bende senle ayni dertten mustaribim neden mi çünkü bende hayır dedigim gibi bana dusman oluyorlar neden mi çünkü buna en başta ben izin verdim ben tavrımı koymadim ben sustum şimdi konuşunca is isten geçmiş oluyor tabi size tavsiye hemen hayır demeyin yavaş yavaş ya da tatlı dille hayırlari söyleyin çünkü bunlar tatlı dille yaklaşıp seni eziyorlar Güler yüzle söyleyince hemen duruluyorlar yanı bir sinirle hemen hayır demeyin bende aynisini uygulayacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…