"hayır" diyebilmek

evet aynen öyle. ben de onu düşünüyorum iyi olursa beni beğenmez kaybederim diye düşünüp çelme takmaya çalışıyorlar ki aksine ben çok vefalı biriyimdir.

ben kendi adıma değişiyorum ve zorlanıyorum açıkçası. ama bi yandan da zorlanmak iyidir diyorum böylece gelişiyor insan çünkü.

evet bunu ben de çözdüm. yani içten iyiliğimi istemiyormuş yalandanmış. bi kişiydi bu başka konularda da aynı türevde şeyler yaşadım. bazen yoruluyorum hayatla savaşmak yetmiyor bir de çevremle savaşıyorum sanki sürekli bi ayaklarımdan çekiyorlar gibi hissediyorum. herşeyime yüzeyde pozitif alttan alta negatif konuşanlardan tiksinti bastı. belki de gözüm açıldı iyice böyle olmayan insan arıyorum artık yeter.

E esmergizmo inan senin şuan hissettiklerini onlara hayır dediğinde onlarda düşünüyordur :) o bişi istese ben yapardım halbu ki. Kesin totosu kalkmıştır gibi şeyler konuşuluyordur arkandan. Genelleyerek söylüyorum bazen özeleştiri yapamıyoruz.

öyle yapıyorum sinirle değil tatlı tatlı açıklıyorum sabrımın sonuna dek zorluyorlar resmen kavga çıkarana dek. çünkü içlerinde isteklerini yapmadığım için öfkeleniyorlar o öfkeyi atmak için bahane kavga çıkartıyorlar.

O zaman takma cevaplarını ver gul ve geç onlar senin mutsuz olman icin yapıyorlar sen taktığını belli ettikçe onlarda üstüne geliyor

bunu da düşündüm ama bu yeni bir durum benim için. öncesinde hep tersineydi bu durum. yani bu dönemde de ben zordayım diyip müsamaha gösterebilirler bu kişiler içimi dışımı bilen insanlar. bunun toto kalkmakla alakası yok bence ayrıca. saygı görmekle alakası var bence. çünkü atıyorum başkaları müsait olmayınca atıyorum kursu varsa ailesi ziyarete gelmişse birşey denmiyor ama benim ders çalışmam sporum lüks oluyor bunlar önemsenmiyor. bilmiyorum anlatabildim mi?

O zaman takma cevaplarını ver gul ve geç onlar senin mutsuz olman icin yapıyorlar sen taktığını belli ettikçe onlarda üstüne geliyor

ya böyle olduğunu düşünmek istemiyorum çünkü insanın en yakınları kötülüğünü istiyor diye düşünürse soğuyorum o kişilere karşı.

İnsanlar bir müddet sonra değişiyorlar merak etme 1 ay önce beni adamdan saymayan kişi şimdi benle gülüsüp konuşuyor

Bir söz vardır bilir misiniz bilmem.
"Bir insanı 40 yıl sırtında taşı birgün indir sizden kötüsü yoktur."
Daha önce baştan alıştırdığınız için bu şekilde tepki gösterince siz kötü bilmişler. Acaba fazla mı yufka yüreklisiniz?

Bir örnek verebilir misiniz?

yazmıştım yukarılarda

zamanla alışırlar mı yani? alışma süreciyse bu bir süre katlanabilirim
Bende öyle oldu çalıştığım is yerinde ne deseler yaptim sesimi çıkarmadım gel dediler geldim git dediler gittim bildigin oyuncak gibiydim ama zaman ilerleyince artık yeter dedim hayır demeye basladim sonra bana dusman kesildiler senin dediğin gibi en son alıştılar bu sefer şakasına takılıyorlar güya ama yine cevap veriyorum bi arkadaşım dedi bana en baştan tavrını koyacaktın diye bende ona hak verdim sonra iste şimdi dedigim gibi karşılık veriyorum onlarda alıştı artık

Şimdi sonuçta insanız ve her insan (anne baba hariç) önce kendini düşünür. Sonuç olarak insanlarla fedakarlık yaptığınız sürece iyisiniz. Evet dediğiniz verici olduğunuz sürece iyisiniz. Ama iş azıcık kendinize odaklanmaya, kendi ihtiyaçlarınızı önemsemeye geldiğinde sizden kötüsü olmaz. Bilemezsiniz ki sonuçta bu sabah konuşmamda dediğim gibi “bu kişileri biz göremeyiz ama her şeyimiz olabilirler, arkadaşlarımız, ailemiz ya da sevgilimiz”
Mesela iki sitem edip geçiyorlarsa neyse ama abartıyorlarsa evet narsistlik. Hatırlarsanız eski konumda sağ elim yarıldığından kızın ödevini yapamamıştım kız geçmiş olsun demek yerine saydırmıştı. Narsistlik budur.

Bu arada, evet bu kesinlikle bir manipülasyondur. Herhangi bir ilişkide ipleri elinde tuttuğunu hisseden kişi, farketmeden karşı tarafa yapıyor bunu. Mesela ben de bunu yaptığımı geçen farkettim. Yakın bir arkadaşımla üst üste bir kaç kez buluşamadığımızda, ben ondan herhangi bir açıklama talep etmeyip sessiz kalsam da, ağzımın içine düşüp, dakikalarca açıklama yaptığında anladım. Gayet makul sebepleri olmasına rağmen kendini suçlu hissettiği görünce, insanların algısıyla oynamanın çok kolay olduğunu farkettim.

Tabi ki etik değil. Bunu yaparken farkında bile olmamıştım. Buradan kendime ders çıkardım.

Siz neden eee ben gitmeyeyim diyorsunuz ki canim spora gidicem sonra buluşalım diyin benim işim var derse o zaman başka bir gün yaparız canim diyin konuyu kapatın

denemek için dedim açıkçası ne cevap vereceğini merak ettim. bundan sonra demem işte.

evet aynen böyle açıklama yaptığım halde üzerine trip yiyorum hatta kavga çıkıyor. ki bence bu konuda kötü hissettirilmek bile olmamalı tribi kavgayı geçtim.

peki böyle hissettirenlere tutum ne olmalı? ben insanların önemsemediği kişilere böyle davrandıklarını düşünüyorum kaybetme korkusu olmamasıyla alakalı bence sizin o kişiye bakışınız öyle mi gerçekten

iş yerinde daha sıkıntılı evet durumlar. güzel bir denge gerekli. özel hayatta en kötü hayatından çıkarırsın ama iş ortamında mecbur görüyorsun. ben de bu konuda kendimi eğitmeye çalışıyorum ki iş ortamında ve hatta ileride de aynı şeyi yaşamayayım. yorucu çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…