- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.540
- 248
- Konu Sahibi esmergizmo
-
Cok benzerini ben de yaşıyorum son günlerde. İnsanlar kendi dedikleri olsun istiyor ve sen daha iyi olacaksın diye korkuyor. Başlıklarında hep kendimi görüyorum ve ben de hep senin yaşadığın sorunları yaşıyorum. Sanırım artık değişme vaktimiz geldi.
Senelerdir en iyi arkadaşım olan kişi ben düzenli ders çalışmaya başlayınca herkese çalışmamı abarta abarta anlatıp bana soğuk yapmaya başlamıştı mesela.
Sizin meselenizde de bence sizin kötülüğünüzü istemesi değil de sizi o kadar önemsemiyor. Kilo verin alın umrunda değil sadece öyleymiş gibi yapıyor.
Bende senle ayni dertten mustaribim neden mi çünkü bende hayır dedigim gibi bana dusman oluyorlar neden mi çünkü buna en başta ben izin verdim ben tavrımı koymadim ben sustum şimdi konuşunca is isten geçmiş oluyor tabi size tavsiye hemen hayır demeyin yavaş yavaş ya da tatlı dille hayırlari söyleyin çünkü bunlar tatlı dille yaklaşıp seni eziyorlar Güler yüzle söyleyince hemen duruluyorlar yanı bir sinirle hemen hayır demeyin bende aynisini uygulayacağım
O zaman takma cevaplarını ver gul ve geç onlar senin mutsuz olman icin yapıyorlar sen taktığını belli ettikçe onlarda üstüne geliyoröyle yapıyorum sinirle değil tatlı tatlı açıklıyorum sabrımın sonuna dek zorluyorlar resmen kavga çıkarana dek. çünkü içlerinde isteklerini yapmadığım için öfkeleniyorlar o öfkeyi atmak için bahane kavga çıkartıyorlar.
E esmergizmo inan senin şuan hissettiklerini onlara hayır dediğinde onlarda düşünüyordur :) o bişi istese ben yapardım halbu ki. Kesin totosu kalkmıştır gibi şeyler konuşuluyordur arkandan. Genelleyerek söylüyorum bazen özeleştiri yapamıyoruz.
O zaman takma cevaplarını ver gul ve geç onlar senin mutsuz olman icin yapıyorlar sen taktığını belli ettikçe onlarda üstüne geliyor
İnsanlar bir müddet sonra değişiyorlar merak etme 1 ay önce beni adamdan saymayan kişi şimdi benle gülüsüp konuşuyorbunu da düşündüm ama bu yeni bir durum benim için. öncesinde hep tersineydi bu durum. yani bu dönemde de ben zordayım diyip müsamaha gösterebilirler bu kişiler içimi dışımı bilen insanlar. bunun toto kalkmakla alakası yok bence ayrıca. saygı görmekle alakası var bence. çünkü atıyorum başkaları müsait olmayınca atıyorum kursu varsa ailesi ziyarete gelmişse birşey denmiyor ama benim ders çalışmam sporum lüks oluyor bunlar önemsenmiyor. bilmiyorum anlatabildim mi?
İnsanlar bir müddet sonra değişiyorlar merak etme 1 ay önce beni adamdan saymayan kişi şimdi benle gülüsüp konuşuyor
mesela bi arkadaşım görüşelim dedi. ben de spora gidecektim sonrasında görüşelim dedim. bana geç olur uykum gelir vs dedi. denemek için e ben gitmeyeyim o zaman spora mı diye sordum olur dedi ki bu insan içimi dışımı bilen aldığım kiloların bana ne kadar sıkıntı yaptığını bilen biri hatta onun spora başlamasında da ben yüreklendirmiştim. sonra tabi ben dedim yok ben spora giderim öyle buluşabiliriz ancak. bekleyince de bi ton saydırmış.
yani hani herşeyi bırakıp herkesin keyfini düşünmeliyim yani ya. sıkıldım artık.
Bir örnek verebilir misiniz?
Bende öyle oldu çalıştığım is yerinde ne deseler yaptim sesimi çıkarmadım gel dediler geldim git dediler gittim bildigin oyuncak gibiydim ama zaman ilerleyince artık yeter dedim hayır demeye basladim sonra bana dusman kesildiler senin dediğin gibi en son alıştılar bu sefer şakasına takılıyorlar güya ama yine cevap veriyorum bi arkadaşım dedi bana en baştan tavrını koyacaktın diye bende ona hak verdim sonra iste şimdi dedigim gibi karşılık veriyorum onlarda alıştı artıkzamanla alışırlar mı yani? alışma süreciyse bu bir süre katlanabilirim
Şimdi sonuçta insanız ve her insan (anne baba hariç) önce kendini düşünür. Sonuç olarak insanlarla fedakarlık yaptığınız sürece iyisiniz. Evet dediğiniz verici olduğunuz sürece iyisiniz. Ama iş azıcık kendinize odaklanmaya, kendi ihtiyaçlarınızı önemsemeye geldiğinde sizden kötüsü olmaz. Bilemezsiniz ki sonuçta bu sabah konuşmamda dediğim gibi “bu kişileri biz göremeyiz ama her şeyimiz olabilirler, arkadaşlarımız, ailemiz ya da sevgilimiz”ay o sunumu benle paylaşsanız ne güzel olur :)) kesinlikle manipülasyon yöntemi farkındayım. evet çok fena alıştırdım. bir de sanırım bana saygı duymuyorlar, daha önce başaramadı gene başaramayacak beni bekletiyor boş yere vs diyorlar.
peki bu narsist insan huyu mu sizce? biraz şüpheleniyorum bunu yapan kişilerde seziyorum. ama diyorum paranoyak mı oldum herkes mi narsist canım.. belki de ben etrafıma çekmişimdir bi tipleri bilmiyorum.
Siz neden eee ben gitmeyeyim diyorsunuz ki canim spora gidicem sonra buluşalım diyin benim işim var derse o zaman başka bir gün yaparız canim diyin konuyu kapatınyazmıştım yukarılarda
Siz neden eee ben gitmeyeyim diyorsunuz ki canim spora gidicem sonra buluşalım diyin benim işim var derse o zaman başka bir gün yaparız canim diyin konuyu kapatın
Deme boşverdenemek için dedim açıkçası ne cevap vereceğini merak ettim. bundan sonra demem işte.
Bu arada, evet bu kesinlikle bir manipülasyondur. Herhangi bir ilişkide ipleri elinde tuttuğunu hisseden kişi, farketmeden karşı tarafa yapıyor bunu. Mesela ben de bunu yaptığımı geçen farkettim. Yakın bir arkadaşımla üst üste bir kaç kez buluşamadığımızda, ben ondan herhangi bir açıklama talep etmeyip sessiz kalsam da, ağzımın içine düşüp, dakikalarca açıklama yaptığında anladım. Gayet makul sebepleri olmasına rağmen kendini suçlu hissettiği görünce, insanların algısıyla oynamanın çok kolay olduğunu farkettim.
Tabi ki etik değil.
Bende öyle oldu çalıştığım is yerinde ne deseler yaptim sesimi çıkarmadım gel dediler geldim git dediler gittim bildigin oyuncak gibiydim ama zaman ilerleyince artık yeter dedim hayır demeye basladim sonra bana dusman kesildiler senin dediğin gibi en son alıştılar bu sefer şakasına takılıyorlar güya ama yine cevap veriyorum bi arkadaşım dedi bana en baştan tavrını koyacaktın diye bende ona hak verdim sonra iste şimdi dedigim gibi karşılık veriyorum onlarda alıştı artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?