"hayır" diyebilmek

Bende size bir sey soracağım siz baya bilgilisiniz bu konularda ben çalıştığım yerde sürekli gece çalışmalarına kalıyorum bir arkadaşla birlikte arkdas yeter artık gidicem konuşucam dedi bende hergun kaldığım icin rahatsızım ama konuşmuyorum çünkü sinirliyim biliyorum konuşursam dayanamam sonra ben kızı dinledim iste boyle dedi müdürümüze
İste ..... bey ben iki gündür gecedeyim gece kalmak sorun degil ama cok yoruluyorum falan diye söyledi adam da tamam ayarlarız haftaya kalmazsın dedi o an ben sok oldum ben sikayetleniyirum ofluyorum ama hiç sesimi çıkarmıyorum Hata bende galiba

ben daha bu yasımda insanlara hayır diyemediğimi fark ettim. Hep sanki içimden geleni diyorum sanıyordum. Simdi mesela çalışmak için bazı arkadaşlarımla görüşmeyi azaltmam lazım ama onları kaybedicem biliyorum. Cidden zor bir huy bizimki. Bence fazla duygusal davranıyoruz mantık yerine en azından ben öyleyim sanırım

Şimdi yukarıdaki örnekten yola çıkarsak karşı taraf şöyle düşünür;

"bir insan makul sebepleri olduğu halde bu kadar açıklama yapıyorsa, belki de gerçekten açıklama yapmasını gerektirecek bir durum vardır. Bu kadar açıklama yapmasaydı ben bunu unutup gidecektim. O suçlu hissediyorsa tepesine çıkmalıyım. Evet özür dilemesi gerek, ben haklıyım, o da bunun farkında, bu yüzden bu kadar çok açıklama yapıyor."

Karşı tarafın beyni böyle çalışıyor malesef.

evet ben de öyle azalttım hatta bu sebeple ben de çok kişi kaybettim ama ben takmıyorum yeni arkadaş edinmek zor değil. sadece o kişiler farklı sanıyordum değillermiş.

ben bana nasıllarsa öyle davranmaya çalışıyorum ya en güzeli o oluyor aslında.

hmm anladım. yani herşey yine özgüven meselesi. kendini kasmadan abartmadan geçiştirmek o kişinin de önemsemesini azaltıyor sen ne kadar önemsersen o da kendini o kadar önemsiyor. anlaşıldı. teşekkürler kavradım şimdi.

İnsanları tersine alıştırmanız lazım, ama tatli dille, arayı bozmadan.
Mesela dertleşir gibi, sürekli işle ilgili problemlerinizden bahsedin, sürekli yakının, asla başkasının menfatine dokunmadan tatlı tatlı kendi problemlerinizden bahsedin. insanları, size empati yapmaya adeta zorlayın.

Yani dünyanın tüm yükünü siz sırtlanmışsınız gibi ben merkezli davranmak. İşe yaradığını gözlemledim, ama herkes beceremez. Bayağı bencil olmak lazım.

Bende şikayet ediyorum ama bu seferde sende herseyden şikayetçisin demelerini istemiyorum
Birde çalıştığım yöneticimin yanına gidiyorum şikayetimi anlatmaya ben gidince ya yanımdan kaçıyor ya yüzüme bakmıyor telefonla oynuyor gerçektende oynuyor yanımdan geçince kafasını çevirip geçiyor bir insan neden boyle beni ciddiye almadığı icin mi acaba bir defa arkasından sesleniyorum gülüyor gidiyor isim var diyor buna da sinir oluyorum ciddiye alınmak icin ne yapmam lazım ya size de baya sordum ama gerçekten bende yıldım artık

Hmmm yöneticilerime değilde daha cok arkadaşlara yapıyorum bunu bundan sonra boyle yapicam bende

aa bu şey değil mi eski sevgilim

Kızlar hayır demeyı bana da ogretın. Maddı olarak özellıkle. Esımde aynı sekılde her konuda hayır dıyemez. Ama bu benı yıpratıyor. Esımın annesı ozellıkle ogluna bırseyler aldırmaya bayılır ya da yazın 12 kısı yemege gıderız cocuklar ablaları kv hepsını esıme odetırler bende mal mal bakarım. Kv ısteklerı bıtmez. Esımde hayır demedıgı ıcın ben yıpranıyorum cocugumuz olacak bır suru ıhtıyac varken kvyı lazere götürüyorum ucuz bır yerede degıl. Ne gorse heveslenıyor cocugumuz olacak hıc umrunda degıl. Yoruldummm.

Lazere götürmek mi zorla götür demiyor herhalde. Lazer temel ihtiyaç değil. Bence bunu yapıp sonra da başkasını suçlamayın.

İnanın ben iş yerinde böyle yapanlara sinir oluyorum :) hep bir kedini acındırarak başkasını manüpüle etme hali olarak görüyorum. Hele de yöneticilere yapıldığında bariz hak yeme oluyor. Sizden bağımsız söylüyorum yanlış anlamayın

Lazere götürmek mi ☺ zorla götür demiyor herhalde. Lazer temel ihtiyaç değil. Bence bunu yapıp sonra da başkasını suçlamayın.
Zorla canım zorla ozellıkle sehır dısından gelecek benı muhattap alan yok zaten ogluyla halledıyor. Cok ısrarcı bır ınsan bende asla hayır dıyemıyorum esım hıc demıyor zaten. Esım gıttı gördü oglum bende gıdeyım dedı ne dıyelım

verdiğin örnek sıradan.
bende sandım ki karşındakini zora sokacak bir hayır dedin.
buna bozulup laf eden gelişmemiştir.

Valla her is yerinde var birde bunların ben evliyim sen bekarsin senin yapman lazım versiyonunu biliyorum

verdiğin örnek sıradan.
bende sandım ki karşındakini zora sokacak bir hayır dedin.
buna bozulup laf eden gelişmemiştir.

yok zaten öyle şeylerde ben yapamam ben de buna bozuluyorum bu kadar basit şeylerde bile laf ediyorlarsa sorun ya onlarda ya bende saygı duyurtamıyorum kendime

yok zaten öyle şeylerde ben yapamam ben de buna bozuluyorum bu kadar basit şeylerde bile laf ediyorlarsa sorun ya onlarda ya bende saygı duyurtamıyorum kendime

net mi değilsin acaba?
hani kendini suçlu hissederek mi cevap veriyorsun da karşındakine bu hissin mi yansıyor? dolayısıyla kendilerini ekmiş bir tavrın mı oluyor onlarda kendilerinde trip atmayı hak görüyor acaba?
ben mesela a benim o gün şuyum var gelemem diyorum.

Her isteklerine evet demenden dolayı hayır demen onlara karşı bir isyan gibi geliyor
Vazgeçme ve bırak ne yaparlarsa yapsınlar
Kimse senden daha değerli değil. İstedikleri gibi at kosturamayacaklari fikrine alisacaklar.
Sakinlikten anlamiyorlarsa kavga et sonra bırak onlar orada çatlasın kudursun sen geç hiçbir şey olmamış gibi kendi hayatına devam et
Ben bu şekilde yapmaya başladım ve inan kafam çok rahat.

evet olabilir bu daha yeni başladığım için belki ben de biraz yumuşak yüzlü söylüyorum haklısın

düşündüm de sorun bu sanırım dikkat edeceğim bakalım farklı söylersem tepkileri farklı olacak mı...

biraz daha net ve umursamaz cevap vermeye çalışacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…