- Konu Sahibi esmergizmo
-
Bende size bir sey soracağım siz baya bilgilisiniz bu konularda ben çalıştığım yerde sürekli gece çalışmalarına kalıyorum bir arkadaşla birlikte arkdas yeter artık gidicem konuşucam dedi bende hergun kaldığım icin rahatsızım ama konuşmuyorum çünkü sinirliyim biliyorum konuşursam dayanamam sonra ben kızı dinledim iste boyle dedi müdürümüzeBu arada, evet bu kesinlikle bir manipülasyondur. Herhangi bir ilişkide ipleri elinde tuttuğunu hisseden kişi, farketmeden karşı tarafa yapıyor bunu. Mesela ben de bunu yaptığımı geçen farkettim. Yakın bir arkadaşımla üst üste bir kaç kez buluşamadığımızda, ben ondan herhangi bir açıklama talep etmeyip sessiz kalsam da, ağzımın içine düşüp, dakikalarca açıklama yaptığında anladım. Gayet makul sebepleri olmasına rağmen kendini suçlu hissettiği görünce, insanların algısıyla oynamanın çok kolay olduğunu farkettim.
Tabi ki etik değil. Bunu yaparken farkında bile olmamıştım. Buradan kendime ders çıkardım.
ben daha bu yasımda insanlara hayır diyemediğimi fark ettim. Hep sanki içimden geleni diyorum sanıyordum. Simdi mesela çalışmak için bazı arkadaşlarımla görüşmeyi azaltmam lazım ama onları kaybedicem biliyorum. Cidden zor bir huy bizimki. Bence fazla duygusal davranıyoruz mantık yerine en azından ben öyleyim sanırımevet aynen öyle. ben de onu düşünüyorum iyi olursa beni beğenmez kaybederim diye düşünüp çelme takmaya çalışıyorlar ki aksine ben çok vefalı biriyimdir.
ben kendi adıma değişiyorum ve zorlanıyorum açıkçası. ama bi yandan da zorlanmak iyidir diyorum böylece gelişiyor insan çünkü.
Kesinlikle haklısınsen iyiysen herkes iyi, değilsen EVET herkes kötü...
evet aynen böyle açıklama yaptığım halde üzerine trip yiyorum hatta kavga çıkıyor. ki bence bu konuda kötü hissettirilmek bile olmamalı tribi kavgayı geçtim.
peki böyle hissettirenlere tutum ne olmalı? ben insanların önemsemediği kişilere böyle davrandıklarını düşünüyorum kaybetme korkusu olmamasıyla alakalı bence sizin o kişiye bakışınız öyle mi gerçekten
ben daha bu yasımda insanlara hayır diyemediğimi fark ettim. Hep sanki içimden geleni diyorum sanıyordum. Simdi mesela çalışmak için bazı arkadaşlarımla görüşmeyi azaltmam lazım ama onları kaybedicem biliyorum. Cidden zor bir huy bizimki. Bence fazla duygusal davranıyoruz mantık yerine en azından ben öyleyim sanırım
Şimdi yukarıdaki örnekten yola çıkarsak karşı taraf şöyle düşünür;
"bir insan makul sebepleri olduğu halde bu kadar açıklama yapıyorsa, belki de gerçekten açıklama yapmasını gerektirecek bir durum vardır. Bu kadar açıklama yapmasaydı ben bunu unutup gidecektim. O suçlu hissediyorsa tepesine çıkmalıyım. Evet özür dilemesi gerek, ben haklıyım, o da bunun farkında, bu yüzden bu kadar çok açıklama yapıyor."
Karşı tarafın beyni böyle çalışıyor malesef.
Bende size bir sey soracağım siz baya bilgilisiniz bu konularda ben çalıştığım yerde sürekli gece çalışmalarına kalıyorum bir arkadaşla birlikte arkdas yeter artık gidicem konuşucam dedi bende hergun kaldığım icin rahatsızım ama konuşmuyorum çünkü sinirliyim biliyorum konuşursam dayanamam sonra ben kızı dinledim iste boyle dedi müdürümüze
İste ..... bey ben iki gündür gecedeyim gece kalmak sorun degil ama cok yoruluyorum falan diye söyledi adam da tamam ayarlarız haftaya kalmazsın dedi o an ben sok oldum ben sikayetleniyirum ofluyorum ama hiç sesimi çıkarmıyorum Hata bende galiba
Bende şikayet ediyorum ama bu seferde sende herseyden şikayetçisin demelerini istemiyorumİnsanları tersine alıştırmanız lazım, ama tatli dille, arayı bozmadan.
Mesela dertleşir gibi, sürekli işle ilgili problemlerinizden bahsedin, sürekli yakının, asla başkasının menfatine dokunmadan tatlı tatlı kendi problemlerinizden bahsedin. insanları, size empati yapmaya adeta zorlayın.
Hmmm yöneticilerime değilde daha cok arkadaşlara yapıyorum bunu bundan sonra boyle yapicam bendeİnsanları tersine alıştırmanız lazım, ama tatli dille, arayı bozmadan.
Mesela dertleşir gibi, sürekli işle ilgili problemlerinizden bahsedin, sürekli yakının, asla başkasının menfatine dokunmadan tatlı tatlı kendi problemlerinizden bahsedin. insanları, size empati yapmaya adeta zorlayın.
Yani dünyanın tüm yükünü siz sırtlanmışsınız gibi ben merkezli davranmak. İşe yaradığını gözlemledim, ama herkes beceremez. Bayağı bencil olmak lazım.
İnsanları tersine alıştırmanız lazım, ama tatli dille, arayı bozmadan.
Yani dünyanın tüm yükünü siz sırtlanmışsınız gibi ben merkezli davranmak. İşe yaradığını gözlemledim, ama herkes beceremez. Bayağı bencil olmak lazım.
Lazere götürmek miKızlar hayır demeyı bana da ogretın. Maddı olarak özellıkle. Esımde aynı sekılde her konuda hayır dıyemez. Ama bu benı yıpratıyor. Esımın annesı ozellıkle ogluna bırseyler aldırmaya bayılır ya da yazın 12 kısı yemege gıderız cocuklar ablaları kv hepsını esıme odetırler bende mal mal bakarım. Kv ısteklerı bıtmez. Esımde hayır demedıgı ıcın ben yıpranıyorum cocugumuz olacak bır suru ıhtıyac varken kvyı lazere götürüyorum ucuz bır yerede degıl. Ne gorse heveslenıyor cocugumuz olacak hıc umrunda degıl. Yoruldummm.
İnanın ben iş yerinde böyle yapanlara sinir oluyorum :) hep bir kedini acındırarak başkasını manüpüle etme hali olarak görüyorum. Hele de yöneticilere yapıldığında bariz hak yeme oluyor. Sizden bağımsız söylüyorum yanlış anlamayınİnsanları tersine alıştırmanız lazım, ama tatli dille, arayı bozmadan.
Zorla canım zorla ozellıkle sehır dısından gelecek benı muhattap alan yok zaten ogluyla halledıyor. Cok ısrarcı bır ınsan bende asla hayır dıyemıyorum esım hıc demıyor zaten. Esım gıttı gördü oglum bende gıdeyım dedı ne dıyelımLazere götürmek mi ☺ zorla götür demiyor herhalde. Lazer temel ihtiyaç değil. Bence bunu yapıp sonra da başkasını suçlamayın.
Valla her is yerinde var birde bunların ben evliyim sen bekarsin senin yapman lazım versiyonunu biliyorumİnanın ben iş yerinde böyle yapanlara sinir oluyorum :) hep bir kedini acındırarak başkasını manüpüle etme hali olarak görüyorum. Hele de yöneticilere yapıldığında bariz hak yeme oluyor. Sizden bağımsız söylüyorum yanlış anlamayın
verdiğin örnek sıradan.
bende sandım ki karşındakini zora sokacak bir hayır dedin.
buna bozulup laf eden gelişmemiştir.
yok zaten öyle şeylerde ben yapamam ben de buna bozuluyorum bu kadar basit şeylerde bile laf ediyorlarsa sorun ya onlarda ya bende saygı duyurtamıyorum kendime
net mi değilsin acaba?
hani kendini suçlu hissederek mi cevap veriyorsun da karşındakine bu hissin mi yansıyor? dolayısıyla kendilerini ekmiş bir tavrın mı oluyor onlarda kendilerinde trip atmayı hak görüyor acaba?
ben mesela a benim o gün şuyum var gelemem diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?