- Konu Sahibi LolaBunnyy
-
Üzgünüm hanımlar, öyle entrikalı bi konu değil bu malesefama ben bunu kendime dert edindim ve bana yardımcı olmanızı bekliyorum.
Benim hayalimde kocaman bir kitaplık oluşturmak var. Okuduğum romanlardan derlediğim.
Ama son bikaç yıldır bunu hedeflediğimden, kitaplarımı muhafaza etmeye yeni yeni başladım diyebilirim.
Önceleri arkadaşlarla takas eder okurduk, yada okuduğum kitabı saklama alışkanlığım yoktu.
Bu yüzden şimdilik sadece 15-20 arası kitabım mevcut evimde.
Ama onlarıda tırım tırım saklamak zorunda kalıyorum. Hatta bi ara koliden bile çıkarmamıştım kimse istemesin diye ama onları gözümün önünde tutmak istediğimden ortaya çıkardım. Ve bir bir eksiliyorlar ne yazıkki.
Neden insanlar okumayacakları halde kitap isterler ki! Yade okuduklarını zamanında geri getirmez arkasını aramak zorunda bırakırlar!
Şuan 1 kitabım kayıp 3 kitabımda emin olmayan ellerde ve geri gelir mi bilinmez.
Kendi kendime bir yöntem buldum biri elimde bir kitap görüp istediğinde başka bi arkadaşımda istedi o okusun getiririm diyip geçiştirmek, ama evimde görüpte isteyenlere veremem diyemiyorum.Ve bu sebeple kendime sinir oluyorum!
Eşimin kardeşi istedi mesela ''hayır veremem, ya geri getirmezsen'' nasıl diyebilirim ki!
Zaten zor bela kitap alıyorum çokta ucuz sayılmazlar, bir bir artsın diye gözüm gibi bakıyorum. Ama onlar eksiliyor
İsteyen kimseye ''hayır veremem'' diyemem. Bana bir öneride bulunun lütfen. Kitaplığıma ''ödünç kitap verilmez'' diye not düşmeyi bile düşünüyorum.
Biraz içimi dökmek istedim kızlar kusura bakmayın, önerilerede açığım aynı zamanda.
benim kitaplığım boş oada sayılabilcek bi odam var orda.masa vs vede çamaşırlık olarak kullanıyorum şimdilik.şark odası gibi bişeyler yapacamda şuan fikir mevcut icraat yok .orayada 1. derecedekiler haricinde kimse girmez.göz önündeyse kitaplığını farklı bi yere koy.benimde bi kaç kitabım öyle gitti.
Üzgünüm hanımlar, öyle entrikalı bi konu değil bu malesefama ben bunu kendime dert edindim ve bana yardımcı olmanızı bekliyorum.
Benim hayalimde kocaman bir kitaplık oluşturmak var. Okuduğum romanlardan derlediğim.
Ama son bikaç yıldır bunu hedeflediğimden, kitaplarımı muhafaza etmeye yeni yeni başladım diyebilirim.
Önceleri arkadaşlarla takas eder okurduk, yada okuduğum kitabı saklama alışkanlığım yoktu.
Bu yüzden şimdilik sadece 15-20 arası kitabım mevcut evimde.
Ama onlarıda tırım tırım saklamak zorunda kalıyorum. Hatta bi ara koliden bile çıkarmamıştım kimse istemesin diye ama onları gözümün önünde tutmak istediğimden ortaya çıkardım. Ve bir bir eksiliyorlar ne yazıkki.
Neden insanlar okumayacakları halde kitap isterler ki! Yade okuduklarını zamanında geri getirmez arkasını aramak zorunda bırakırlar!
Şuan 1 kitabım kayıp 3 kitabımda emin olmayan ellerde ve geri gelir mi bilinmez.
Kendi kendime bir yöntem buldum biri elimde bir kitap görüp istediğinde başka bi arkadaşımda istedi o okusun getiririm diyip geçiştirmek, ama evimde görüpte isteyenlere veremem diyemiyorum.Ve bu sebeple kendime sinir oluyorum!
Eşimin kardeşi istedi mesela ''hayır veremem, ya geri getirmezsen'' nasıl diyebilirim ki!
Zaten zor bela kitap alıyorum çokta ucuz sayılmazlar, bir bir artsın diye gözüm gibi bakıyorum. Ama onlar eksiliyor
İsteyen kimseye ''hayır veremem'' diyemem. Bana bir öneride bulunun lütfen. Kitaplığıma ''ödünç kitap verilmez'' diye not düşmeyi bile düşünüyorum.
Biraz içimi dökmek istedim kızlar kusura bakmayın, önerilerede açığım aynı zamanda.
Sevgili Lola,
Entrikasız olan konuna entrika karıştırmak istemem ama madem bu işe gönül verdin; azcık da dil bilgisine dikkat etseydin daha iyi olacaktı. Hani konu kitaplar olmasa zaten çok gözümü tırmalamadıkça eleştirmem ama yazın baştan sonra hatalarla dolu. Kızdıysan kusura bakma.
Gelelim kitap konusuna. Kütüphanenin olmasını istemen çok güzel ama ben de kitaplarımı paylaşmayı severim. Nasıl olsa aynı kitabı bir kere daha okumayacağım. Ama asla vazgecemediğim kitapları vermem, geri gelmeme durumuna karşı.
Sen de illa ki vermek istemiyorsan yalan da söylemek zorunda değilsin, her defasında yalan mı söyleyeceksin?
Bu konuda prensibinin olduğunu söylersen toptan kurtulursun bu dertten.
Getirme günü belirle... Benim üç bine yakın kitabım var. Tahmin edebileceğin üzere hastalık derecesinde kitap sever bir insanım. Kitaplarımın hem bilgisayar ortamında hem de defterde kaydı vardır ve hepsi konularına göre ayrılmıştır. Yine aynı şekilde her kitabın üstünde etiket vardır. Birine kitap vermek zorunda olduğumda hemen kitap ödünç defterime kaydediyorum. Kime verdiğimi, ne zaman verdiğimi ve ne zaman geri alacağımı. Tabi kitabı vereceğim insana da söylüyorum geri alacağım tarihi. Böylece hem kitabı kime verdiğimi unutmuyorum hem de zamanı gelince rahat rahat istiyorum. Söz konusu kitap olunca hiç 'yok isteyemem, ayıp' falan dinlemem yani. Sen de baştan böyle bir anlaşma yapabilirsin. Hatta deftere yazarken görürse seni kitabını alan kişi, ne kadar ciddi olduğunu anlar. Şu an yirmi kitaptasın ama bu konuda ciddiysen kitapların gidecek artacak o yüzden kendine göre bir sistem geliştirmek zorundasın.
Benim de en hassas olduğum konulardan birisi bu kitap ödünç verme alma işi. Kimseden kitap da almam, kimseye kitabımı da vermem. Ben kıyamıyorum kitaplarıma, insanlar o kadar hoyrat davranıyorlar kiEn kolay yolu şöyle buldum, kitap isteyen arkadaş olunca kitapların benim olmadığını, kardeşimle ortak olduğumuzu, onun da kesinlikle kimseye ödünç verdirmediğini, hatta bu yüzden kavga ettiğimizi filan söylüyorum yalan koca bir yalan, ama işe yarıyor mu yarıyor. Kardeşime bile elletmiyorum kitaplarımı. Siz de eşimle, kardeşimle ortağız filan deyin. Bir de ben zamanında çok araştırmıştım bulamamıştım şu tarz, esprili ama mesaj veren bir yazı kütüphanenize asabilirsiniz.
http://2.bp.blogspot.com/-ykCuPS2LrMA/T8jRLi7BP4I/AAAAAAAABIk/7zTOzFI42OY/s1600/kitap+003.jpg
İlahi ipek, illa bişey bulmasan olmaz dimiYazım rahatlıkla okunabiliyor mu, okunuyor bırakta okadar imla hatası dilbilgisi kusuru olsun. Bak dilbilgisinide birleşik yazdım şimdi gördün mü, tüh Ben burda derdimi anlatıyorum kompozisyon sınavında değilim ki
Yok ben paylaşmayı sevmiyorum, bununda sebebi geri gelmediğinden dolayı. İlginçtir ki alıp geri getirmeyen utanmıyorda ben utanıyorum isterken.
Yok verememde diyemiyorum yani, sevdiğim kıramicam(kıramayacağım)insanlar oluyo. Bu yüzden başka bi alternatif arıyorum, kalp kırmadan yoruma açık bırakmadan geri çevirebileceğim yöntemler.
Ben şöyle düşünüyorum okunan kitaplar kütüphane oluşturup saklamak için değildir bir kere hadi çok beğenip bir kere daha okuduğunuz kitap bir daha okunmadan rafa kalkıyor bir kitap ne kadar çok insana ulaşırsa o kadar işlevsel olur başkaları da okusun öğrensin bu kitapların amacına da ters ben hiç nasıl ben para verdim o da versin alsın demedim hatta biri bir kitabı okumal istiyorsa ve o bende varsa sormadan veririm kitap biriktirmeö geri getirmesini tabi isterim ve gerçekten okuyacak kişiye veririm ama biriktirmeö ben şu kadar kitap okudum demek için bir odaya tıkmam o canımm kitapları
İlahi Lola sen de :ssz
Ben de dert olmadığı için araya iliştireyim dedim gözüme çarpanları. Hani dert değil, anlaşıyoruz da zaten yazdıklarımızla da sınavda mı olmak lazım yanlış yapmamak için
neyse bu başka bir şey de. Bir şey soracağım okuduğun kitapları arkadaşların nasıl görüyor? Yani ben genelde ya yolda okurum ya da yatmadan önce gibi..Başka bir açıdan da o kitabı okumak ancak sende gördükleri zaman mı akıllarına geliyormuş.
Bunlar azcık beleşçi galiba
Mesela işim rahat benim, işyerinde okuyorum elimde görüyorlar.
Ben kimseden kitap istemem mesela son yıllarda, zorla verseler bile almam çünkü okuduğum kitap kitaplığmda olsun istiyorum.
Aynen elimde görünce akıllarına geliyor ne yazık ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?