Hayır diyebilmek...

1 ay değil 10 gün :) sonra 2 haftacık sonra 21 güncük sonra 1 ay

bi hafta arayla iki kez yemişim..bi daha olursa kaldıramam.....bebeğinin doğum tarihini hesaplıyorsun sandıydım bi ara noliii dedim

Son düzenleme:

Ben 11 yaşlarımdayken bir kitabımı kuzenime vermiştim okusun diye. Geri geldiğinde kapağının içine kalp içinde adlarımızı yazmıştı. Jest yapmak istemişti aklına. Kitabın adını çok iyi hatırlıyorum gülten dayıoğlu yeşil kiraz. Hayatımın en büyük dersiydi. Bir daha kimseye kitap vermedim.

Artık kimse istemez bile benden.

Kitap konusunda bencilim ve cimriyim evet. Çünkü kimsenin benim kadar değer vereceğine inanmıyorum o yüzden paylaşmıyorum.

Bende yapmam çünkü benim için bu işin zevki o kitabın kitaplığıma dahil olmasıdır.

Lola kitaplık oluşturmaya bir ondan bir bundan yaparak yapmak bana güzel gelmiyor. Ben yazara bakarak okuyorum çoğu zaman. Yani kitaplıkta seri yapmalısın. Bir yazarın tüm eserleri gibi.. Şahsi fikrim..

Ay elmy sen de ne duygusal oldun böyle:d
son aylar düşünemiyorum seni. Artık adını salya sümü. elmy koyarız.

3. aydan sonra düzeleceğini umuyorum Kendimden nefret etmeye basladım recep ivedik izlerken ağlıyordum dün D:

Bakıyorumda hemen çocuklu cümlelere geçtin elmayra :)

Sen bi doğurda ondan sonra kıyaslama yap bence

Ama kedim var ya benim cocuklu biri sayılırım ben

bi hafta arayla iki kez yemişim..bi daha olursa kaldıramam.....bebeğinin doğum tarihini hesaplıyorsun sandıydım bi ara noliii dedim

ahahahaha ban yiye yiye işin şeyliğini öğrendik işte
Valla hiç belli olmaz. 1 hafta da beklemiyordum ben. bir baktım yorum yazamıyorum
Ben 1 ay diyeyim de ona göre davranırım hiç olmazsa

10 gün gidersen cok koymaz o zaman :)

Ay elmy sen de ne duygusal oldun böyle:d
son aylar düşünemiyorum seni. Artık adını salya sümü. elmy koyarız.

Lola kitaplık oluşturmaya bir ondan bir bundan yaparak yapmak bana güzel gelmiyor. Ben yazara bakarak okuyorum çoğu zaman. Yani kitaplıkta seri yapmalısın. Bir yazarın tüm eserleri gibi.. Şahsi fikrim..

Ama ben sürekli aynı tarz kitaplar okumayı sevmiyorum. Mesela ardı ardına aşk romanı okuyamam sıkılırım.

Bide bi kitap duyarım mesela, onu okumaya niyetlendiysem aklımda o kitap varken başka kitap okuyamam.
Bu bi zevk işi, bence bi kurala bağlanmamalı.

Dün darağacında 3 fidan kitabını okudum, sayfa sayısından emin değilim 250-300 sayfa aralığındaydı. Pazar günü başladım ve bitti.

Bugünde kainatın efendisi peygamberimizin hayatına başladım. Alakaya maydonoz Ama aklımda bu kitap varken başka bişey okuyamam şuan.

Evet baya farklı kategoriler ama okumak lazım. İlk dediğinin dili çok akıcı o yüzden çabuk bitirmişsin. Ama o konuda daha derin eserler var onlara eğilmen lazım. O kitap biraz yüzeysel.
Bir de Dan Brown oku bakalım elinden bırakabilecek misin? Ben bekarken okuyordum onu da sabah işe gitmeden bile bir kaç sayfa okuyordum.

Evet fazlasıyla yüzeysel olduğunu okurken anladım.
Ben diğer bahsettiğim kitapları almaya girmiştim kitapçıya, tam çıkarken gözüme ilişti, aldım.

Kayıp sembol var şuan elimde, ama nedense başlayamadım bi türlü. 1-2 sayfa okudum, tıkandım.

en sinir oldugum seydir benim de.
geri getirseler bile ben aman birsey olmasın diye dikkat ederken onlar ya uzerine su doker ya sayfayı katlar ya kitabın cildi ayrılmıstır.
verirsem de nadiren veririm, aynen geri getiremeyeceksen yenisini almayı unutma diye de tembihlerim.
zaten bunu duyunca yok ben okumayayım yenisini kendime alıp okuyayım diyorlar

fakat arkadaslarınızı gecistirmek icin yalan soylemenize luzum yok,
kusura bakma simdiye kadar cok kitap verdim hicbiri geri gelmedi, o yuzden artık karar aldım vermiyorum, senden gorup baskaları da ister o yuzden kararımda da herkese adil davranmaya calısıyorum diyin. bu yuzden küsüyorlarsa da küssünler...hic umursamam sahsen

Kayıp sembol kötüydü. İlk kitaplarına bakabilirsin. Son okuduğum en akıcı kitap zülfü livaneli kardeşimin hikayesi

ben napardım..
mısal benım zaafımda gıysılerımdır..kimseye veremem..
ama bu huyumu herkese soylerım..
benım zaafım bu,bu konuda cok tıtızım fln..kendını anlatırken laf arasına kıtaplarına verdıgın ozenı,kimseye veremıyecegını anlat..
senın onlara gözün gıbı baktığını bılsınler..en hassas noktanın o olduğunu bılmelıler..
benden kımse gıysılerımı ıstıyemez buyuzden..

kitabı çok sevdiğim bir arkadaşım hediye etti kusura bakmayın veya kitap benim değil deyin başınızdan savın yani böyle bir iki derseniz bir daha da sormazlar diye düşünüyorum tabiki yüzsüz değillerse..

Bence hayır diyebilmeyi öğrenmelisin :)
Boşu boşuna yalan söyleme de, yani başka bir arkadaş okusun gibi.. Çünkü hem boşuna yalana başvurmuş olacaksın hem de o kişi aklına geldiğinde yine soracak.. Kibarca söylemelisin.. Artık kocaman bir kütüphanem olsun istiyorum, malesef, kırılma seninle ilgili değil ama prensip olarak vermiyorum kitaplarımı vs. gibi. Sana muhtemelen yakının olanlar, bana da mı vermeyeceksin falan derler.. Evet verirsem kendi kuralımı çiğnemiş olurum o zaman her isteyene vermem lazım de geç.. Hayatta bazen hayır demeyi öğrenebilmeliyiz malesef :/

İlk olarak kitaplık olusturmak harika bişey benmde mini bi kitaplıgm var 30 40 kitap sanırm 2 yıldır tutuyorum elimde sınavdan dolayı cok okuyamıyorum artık gerçi

köşeleerini bantlarsan iyi muhafaza edebilrsin

ben saka yollu soyleyip durdugm için artık vay gorgusuzden cıkıp onun kitapları kıymetli oldu adım

vallaaa benim kitaplarm kymetli veremem kimselere falan deyin gülün almak isterlerle ama ltfen yıpratma cünkü kitaplıgıma koyacagam diyin bi yerden sonra istemezler zaten

yaşa ve konuma göre değişir benm arkadaslarm isteynde öküz gibi okuyonuz veremem derdm

Inanmiyorum ya, bu konuda tek hassas benim saniyordum

Gerçekten giden gelmiyor deli oluyorum ya
Vermeye seve seve veririm ama okusun getirsin bi zahmet alan kisi

Üstelik yurtdisinda yasiyorum, tüm sene boyunca alcaklarimi not edip, Türkiye'ye geldigimde alip geliyorum. En degerli varliklarim benim kitaplarim ama birisinde kalmasina deli oluyorum.

En son söyle bi taktik yaptim arkadasima, X kitabi baska birisine bahsettim okumak istiyor getirirsen sevinirim dedim aldim elinden belki sende bunu deneyebilirsin

bilmiyorum belki garip gelcek size ama ben kitaplarımın kaybolmasından mutlu oluyorum. birsürü kitap alıyorum okuyorum isteyenlere veriyorum. bence kitaplar okundukça değer kazanır. yani okuduğum, okumaktan keyif aldığım, dersler çıkardıgım kitapların( tekrar basvurulması gerekn kitaplar hariç), romanların raflarda durması beni daha çok üzer. yani koca oda dolusu kitabınız olsa ne bir raf olsa ne.. üzerinde neden tozlar biriksinki... bırakın, verin, onlarda başkalarına versinler, okunsunlar, sayfalar çevrilsin.. birileri gece yatagında okusun uyumadan önce, birileri yolculukta...bırakın birileri okurken desin ulan ne güzel kitapmış, vay be.. bırakın sizin aldıgınız dersleri başkalarıda kendilerince yorumlasın kendide alsın... yani bu benm fikrim tabi ama raflar içinde kitaplar, raflar raflar içinde, o kütüphaneler dört duvar içinde, tozlar içinde, gün görmeyen birkez okunmuş kenara kaldırılmış binlerce kitabı nabacaksınızz.... bırakında bilgi yayılsın dağılsın... hem siz mutlu hissedin, hem birilerinin ufkunu açın... mevzu kitabı ödünç verip arkasından of pof diye düşünüp off aman yardım ettim işte demek değil, mevzu insanlığa gerçekten yardım edebilmekte....

O kitaplar geri gelmeyince insan akıbetini merak ediyor. Keşke gerçekten okunsa. Temiz temiz geri gelse yıpratılmasa daha çok insana versek. ama kendimden başka kimsenin kıymet verdiğini görmedim genelde herkes atlar aaa bunu okumak istiyodum versene diye. Verirsen inan okumuyorlar. Okudun mu okudun mu diye sorarsın yok ya zamanım olmadı.. Zaten gerçekten okumak isteyen eminim ki benim evimde görüp atlamaz aklına düstüğü an gider alır bulur yani.

etmeyin işte akıbetini. benden çıktı şimdi başkaları okuyorrr deyin... yani birine ödünç verilmiş kitabı, onun elinde görünce aa ben ucunu kıvırmazdım nolmus falan dersenız size çok net söleeyim o kitap o gece bırakılır okunmaz. sizden çıktıktan sonra bitirin onu. yani kitaptan alcağınızı aldınız şimdi bırakın birileri alsın bi yerlerde. yani ötesini berisini düşünmek işleri zorlaştırı. ımm ben ayşeye evrdiyidm o fatmaya diye düşünmekten katil olursunuz. sizden alıp okumayanın kendi ayıbı. siz o artık başkalarına feyz veriyor deyip bu mutluluğa erişin yeter...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…