Hayır diyememek

cokmuzor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2020
1.202
2.527
83
Uzun süredir konuştuğum görüştüğüm iki arkadaşım var , benım dolabımı kendı gardropları gıbı kullanıyorlar ben dert etmemiştim , çoğu pahalı kıyafetimin üzerine bişey döküldü vs … öyle gidiyor , bana parasını verse bile olmuyor çünkü o elbiseyi ben zaten ındırımlı almışım ve belli markalar sezonu harici zaten üretmiyor yanı ıstesem de aynısı yok.. sormadan bi sürü eşya verdim , ta ki düne kadar ,.. bir trençkot aldım , bana tam olmadı iade edicem dedim arkadaş resmen iade etme diyor , ama bana olmadı ve zaten çok harcama yaptım bu ay iade etsem iyi olur diyorum ailenden para iste diyor .. işin en kötüsü ben çocuğu olan bir insanım kendım bu kadar kullanılıyorsam çocuğuma ne öğreteceğim ki .. hayır dersem benımle ilişkisini bitirecek gibi gelıyor , samımı olduğum birisi zaten . Şimdiye kadar Bu kadar şey verip te bişey vermediğim an zaten kötü olan ben olacağım bunu da çok iyi biliyorum.. ben ondan tek bşr şey dahı ıstemedim şimdiye kadar.. ama artık kıyafet vermezsem de biliyorum bozulacak zoruna gidecek , çünkü daha önce çok sevdiğim bir elbise verirken dikkat edersen sevınırım demiştim o bile zoruna gitmişti , istemem kalsın demişti , çocuğum adına üzülüyorum ne aptal bir annesi var….

Son düzenleme:
Hiç sevmediğim şeydir kıyafeti ortak kullanmak. arkadaşınız sizinle çıkar ilişkisi içerisinde. O size samimi davranıyor karşılığında sizin maddiyatınızdan yararlanıyor. Yanı ortada karşılıklı bir samimiyet yok. Ben olsam böyle birini hayatımda tutmam

Hayır diyemiyorsan, mantar falan oldum de. Bundan sonra ortak kullanmam kıyafeti de. Küserse küssün. Bu yüzden küsen insandan ne bekliyorsunki...

Kız kardeşimin arkadaş çevresinde bu şekilde. Sürekli birbirinden kıyafet ödünç alırlar. Hatta benim çok sevdigim kot ceketim kayıp, birisine verdi, kime bılmıyorum.Bir gün kendime pantolon aldım.Etiketi henüz üzerinde izim eve girip çıkan bu kızlardan birine kardeşim bu pantolonu vermiş.Kardeşime bayaa kızdım. Kız benden kilolu, pantolonu patlatmış ve yırtılmış. Sonra kız parasını verdi ve bana bayaa bozuldu.

Evet aynen öyle ama bi arkadaş uyuz oldum de demiş mantıklı geldi birinden mantar kaptım eşime de bulaştı artık vermiyorum dicem bu seferde benden bişey kapmaZsın diyecek

Haklısınız ..

Çünkü daha önce defalarca verdim ama artık benı yedek gardırop olarak görmesi rahatsız ediyor ,
Defalarca vermenizi de anlayamıyorum. benim arkadaşlarım da var ama arkadaşlık da bazı çizgilerde ilerletmek değil midir? Niye kişisel eşyalarınızı kullandıracak kadar samimi oluyorsunuz? Beni saf yerine koymaktansa küsün umrumda da olmazdı. Bu arkadaşlık ya da dostluk olmuyor çıkar ilişkisi oluyor

Benim de çok başıma gelmiştir.
Hayır diyeceksiniz, başka şans yok.
Çoğu gıcık olup çaktırmadan başka yerden vurmaya çalışıyor sonra. Biterse bitsin böyle arkadaşlık, çok mu lazım?

Kendinizin bu kadar farkındaysanız sorununuzu çözün, trençkotu iade edin ya da arkadaşınıza isterse ona satabileceğinizi söyleyin. Onu kaybetmek istemediğiniz belli oluyor ama eşyalarınız için size yakınlık gösteren insanın yokluğu size daha faydalı olur gibi geliyor bana.
Bu ilişkiye devam edecekseniz de aldığınız şeyleri onlara göstermeyin. Abiye tarzı şeyler paylaşılabilir bence ama diğer giysileri paylaşmak saçma geliyor zaten. Ünv öğrencisi değil yetişkin insanlarız, herkes kendi gardrobunu bütçesi doğrultusunda düzenlemeli

bence yalan bahaneler üretmek yerine doğru olanı söylemelisiniz. sınır çizmek nedir siz şimdi yapamazsaniz, ileride çocuğunuz da yapamaz. hayır demek yerine, kaçmak adına bahaneler üretir ve bahaneler karşılandığı anda istemediği şeye razı olmak zorunda kalır. arkadaşınıza kibarca durumu anlatmaya çalışın. muhtemelen birisini üzmüş, hayal kırıklığına uğratmış olmak istemiyorsunuz, bunun da yetismeyle alakalı olduğuna inanıyorum. ama hem içinizdeki çocuk için, hem de kendi çocuğunuz için hayır demeyi artık öğrenin, 'arkadas'inizi kaybetme pahasina

Sen buna arkadaş mı diyorsun?
Giysini paylaşmıyorsun diye bağı bitirecek bir kişiye? biz bunlara menfaatçi diyoruz,hatta ben daha bir sürü şey diyorum da sen bilirsin yani...
Kaybetmek istemiyorsan giysileri yedirmeye devam o halde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…