Herkese iyi haftalar, beni eski konumdan hatırlayanınız çıkar illa ki. İyicene Güzin ablaya çevirdim burayı biliyorum
Oda arkadaşımın annesi bizde cuma gününe kadar, aslında çok sorun yaşamıyoruz sadece yaşam tarzlarımız farklı olduğu için birazcık sorun yaşıyoruz onu da yurtta kalan herkes yaşıyordur örneğin aldığım şeyleri eleştirmesi falan ki Türkiye'de asla elestiri konusu bile olmazdı.
Neyse, konuya dönecek olursam eğer bende hayır diyememe sorunu var. Bu yeni bir şey gerçekten değil TR deyken de çok yaşardım bu durumu ve fakat burada özellikle su bir kaç gündür ayyuka çıktı. Örneğin onların evinde sabah erkenden beraber kahvaltı edilirmiş. Tamam olabilir, benim evimde misafirlik vs olmadigi taktirde genelde karisilmazdi eğer özel bir yemek yapıldıysa da herkesin payi ayrılır ben yemediysem de benimki kalırdı. Ancak x teyze her sabah beni uyandırıyor. Dün oda arkadaşıma dedim yok ben sonra yerim diye ve sorun çözüldü sandım. Bu sabah kalktım giyindim vs çıktım annesi aaa ben de seni uyandiracaktim dedi. (Saat 9 bile değil)
Yani tamam diyeceksiniz ki sorun ne, tamam olabilir sizde boyleydi ama odada yabancı biri var yani sizinle ayni alışkanlıkları paylaşmayan birisi var. Saygı göstermek lazım. Dersi olmayabilir, dışarı çıkmış gec gelip geç uyumuş olabilir yorgun olabilir vs. Ayrıca koca kız istese kalkıp yer, Turkiye'den kalkip geldiğine gore kahvaltı etmeyi de becerebilir.
Şimdi sorun benim hayır diyememem yani mesela annesine veya arkadaşıma bu durumun beni rahatsız ettiğini söyleyemeyecek olmam. Ben biraz yanlış taninmaktan korkuyorum, arkadasimla cok aram yok ama onunla ve annesiyle aramizin acilmasindan biraz korkuyorum. Sonucta onumde daha koca dort gun var.
Şunu da biliyorum ki bugün arkadaşımın annesine hayır diyemiyorum ve bir dahaki gelişlerinde belki cok daha farklı şeylerle gelecek. Ayrıca bu hayır diyememe sorunu bitmezse is hayatımda bana ters gelen bir şeye de, ileride bir gün evlenirsem kayinvalideme hayır diyememeye kadar bu is gider- eger değişmezsem tabii.
Bu sorunu yani hayır diyemem sorunu yaşayan oldu mu hic ? Nasıl aştınız ?
Not: Benim burada kızdığım olay kahvaltı olması değil tabii ki beraber kahvaltı yapılır. Benim kızdığım olay bazı yaşam farklılıklarına önem verilmemesi.