Hayır İstediğim Hayat Bu Değil...

Tıp evet güzel başarı ama hazırlık +6 sene ve 28 yaş mezuniyet. Sınıf arkadaşlarım 17 18 yaşında olacak, kendi dönem arkadaşlarım ise çoktan hayatlarını yoluna sokmuş olacak, bense yeni yeni bi yer etme çabasında...
Kusura bakma da sınava girip tercihi yaparken bilmiyor muydun böyle olacağını , 21 yaşında gören de 40 yaşına gelmiş sanır mesajına bakınca...

Kusura bakma da sınava girip tercihi yaparken bilmiyor muydun böyle olacağını , 21 yaşında gören de 40 yaşına gelmiş sanır mesajına bakınca...

Evet biliyorum ancak en azından bir şey başarmalıydım artık ve tıp fakültesi hayalimdi. Bunu başarınca hayatımın düzene gireceğini, çok mutlu olacağımı falan düşündüm ancak öyle olmadı beni engelleyen başka şeyler var ne yazık ki. Kurtulamıyorum

Tıp fakültesi. Bölüm %100 ingilizce ve hazırlık da var 7 sene toplam

Canım birde senin bakış açın biraz kötü geldi bana. Eğitim ve üniversite sürecine okuyup geçecek bir şeymiş gibi bakma lütfen. 7 yıllık süreçten zevk almaya bak. Benim konuştuğum herkes üni yıllarını özlediğini söylüyor.
Hem çok şükür ki istediğin bölüm gelmiş çok şanslısın.

Canım birde senin bakış açın biraz kötü geldi bana. Eğitim ve üniversite sürecine okuyup geçecek bir şeymiş gibi bakma lütfen. 7 yıllık süreçten zevk almaya bak. Benim konuştuğum herkes üni yıllarını özlediğini söylüyor.
Hem çok şükür ki istediğin bölüm gelmiş çok şanslısın.

28 yaş hayata atılmak için para kazanmaya başlamak için evlenmek için hayatı yaşamak için geç değil di mi

Beni engelleyen başka şeyler var kurtulamiyorum derken? Erkek arkadasinla birşeyler yasadiysan ve buyuzden kopamiyosan yillarina yazik edersin hastalikli bi ilişkiye devam etmektense bitir su ilişkiyi hayatına bak üstelik tip okucasin ya varmi ötesi elini sallasan ellisi okurken bi yandan kendine zayiflamak için de program yap ve fakülteyi 28 yasinda genç kariyer sahibi ve zayif olarak bitirdiğinde değil yanliz kalmak herkes kapinda sira olcak

Merhaba arkadaşlar size iç dökmek istiyorum . Ben 21 yaşında, yanlış bir ilişki yüzünden hayata geç başlamış, istediklerini yapamamış, hevesi kırılmış, kısıtlanmış, bastırılmış; eskiden başarılı özgüvenli biriyken artık benliğimden oldukça uzaklaşmış bir kızım.

Son yıllardaki başarısızlıklarla dolu hayatıma bir yenisini daha ekledim ve üniversite eğitimimi yarıda bırakıp ailemin yanına geldim. Ailem artık ümidi kesmişti benden. Üzülüyorlardı benim adıma ancak yapacakları bir şey kalmamıştı. Bu başarısızlık geç gelen bir başarıyla sonuçlandı ve tekrar ygs-lys ye girerek birçok kişinin hayali olan bir okul ve bölüm kazandım. Bu benim uzun süredir başarabildiğim tek şey. Ve hayatıma baktığımda yine de ben bununla tatmin olmuyorum çünkü bu oldukça ufak bir şey kalıyor tüm hayatıma bakınca.

Mutlu olmadığım bir insanla istemeye istemeye beraber olmaya devam ediyorum. Hayata geç kaldım, çok yalnızım. Beraber olduğum insanla her gün saçma sapan tartışma kavga eksik olmuyor. Yaşıtlarım hayata atılıyor ben okula yeni başlıyorum. Baskılarla kapandım, ailemle aram oldukça bozuk, kiloluyum, kendimi sevmiyorum.

Bir zamanlar çok sevdiğim için onunla evlenmeye kafamı takmış ailemi karşıma almıştım, yazık kendime üzülüyorum ve aileme bunları yaşattığım için kendime çok kızıyorum. Zaman içinde hayali amacı evlenmekten başka hiçbir şey olmayan kendini geliştirmeyen boş bir insan oldum çıktım. Bu artık kısır döngü oldu ve ben yeni bir ben olmak için hiçbir adım atamıyorum artık, o gücü kendimde bulamıyorum, yaşlı hissediyorum. Arkadaşlarımdan koptum, eskiden arkadaşlarım ailem beni mutlu ederdi, ne zaman ki hayatıma birini aldım ve o tüm hayatımı kapladı ele geçirdi, işte o zamandan beri tüm samimi arkadaşlıklarımı kaybettim.

İşin kötüsü, ben bu insandan ayrılamıyorum da, cesaretim yok yalnız kalmaya. Oysa o kadar çok çektim ki... Arkasına bakmadan koşup giderdi bi başkası olsa herhalde.

28 yaşında mezun olacağım, hayata çok geç kalacağım, yalnızım hep yalnız kalacağım, birileri benim hayallerimi yaşayacak ve ben bakacağım uzaktan gibi düşüncelere kapılıyorum.

İstediğim hayat bu değil...
Hay Allah hayatta yeni başlıyorsunuz ilk iş o istemediğiniz gereksiz sevgiliyi hayatınızda çıkartın. Kuru kalabalığa yer vermeyin hayatınızda derslerine yönelik gezin tozu hayatın tadını çıkarın. Aileniz var çok şanslısiniz aslında.

Evet biliyorum ancak en azından bir şey başarmalıydım artık ve tıp fakültesi hayalimdi. Bunu başarınca hayatımın düzene gireceğini, çok mutlu olacağımı falan düşündüm ancak öyle olmadı beni engelleyen başka şeyler var ne yazık ki. Kurtulamıyorum
bu yorumunu görünce yazmadan edemedim yine. benden küçüksün o yüzden sen demem sorun olmaz umarım. ben de senin gibi düşünüyordum üniversiteyi kazanayım herşey düzene girecek diye. ama maalesef üniversiteyi kazandığıma sevinemedim bile bazı sebeplerden. mutlu da değildim dersler başladığında.ilk aylarım da zordu alışmam bir kaç ay sürdü. ama sonra o kadar alıştım ki ortama. depresyonu falan unuttum.kendiliğinden düzen kuruldu zaten. senin derslerin başlamadı bile zaman ver kendine biraz olumlu düşün:KK66:

Beni engelleyen başka şeyler var kurtulamiyorum derken? Erkek arkadasinla birşeyler yasadiysan ve buyuzden kopamiyosan yillarina yazik edersin hastalikli bi ilişkiye devam etmektense bitir su ilişkiyi hayatına bak üstelik tip okucasin ya varmi ötesi elini sallasan ellisi okurken bi yandan kendine zayiflamak için de program yap ve fakülteyi 28 yasinda genç kariyer sahibi ve zayif olarak bitirdiğinde değil yanliz kalmak herkes kapinda sira olcak

Yok hayır erkek arkadaşımla özel bir şey yaşamadım. Ondan kopamamamın sebebi şu, kendime güvenim ve saygım yok oldu. Ezildim bastırıldım hakaretler ve küfürler yedim ailelerimiz de tanışıyor, ilişkimizi biliyorlar, bu da sanki beni engelleyen bir başka sebep. Onun dışında 4 senedir beraberiz ve ilk ilişkim. Alışkanlık oldu artık. Bi de ara sıra yaşanan güzel şeyler bana saçma bi umut oluyor belki güzel bi çift olabiliriz diye ama malesef kötü tartışmalardan çirkin sözlerden sonra bizim geleceğimiz yok diyorum. Karşımda ergen bozması biri varmış gibi çünkü.

bu yorumunu görünce yazmadan edemedim yine. benden küçüksün o yüzden sen demem sorun olmaz umarım. ben de senin gibi düşünüyordum üniversiteyi kazanayım herşey düzene girecek diye. ama maalesef üniversiteyi kazandığıma sevinemedim bile bazı sebeplerden. mutlu da değildim dersler başladığında.ilk aylarım da zordu alışmam bir kaç ay sürdü. ama sonra o kadar alıştım ki ortama. depresyonu falan unuttum.kendiliğinden düzen kuruldu zaten. senin derslerin başlamadı bile zaman ver kendine biraz olumlu düşün:KK66:

Umarım ya. Keşke yeni bir ben olabilsem keşke yeniden başlamaya cesaretim gücüm olsa. Yeni insanlar, yeni çevre, hayalini kurduğum okul, bunlar beni heyecanlandırsa mutlu etse. Umarım ben de sizin gibi okula alışır hayatıma dalar bu yaş kaygısını ve beni mutsuz eden şeyleri aşarım

Ben de 21yaşında başladım 2.üniv.okumaya ve sınıfımda da yaşıtım çoktu.
Ki zaten senden en küçük olsa olsa 2 hadi3 yaş küçük olacak.
Bu çok büyük bi fark değil ki.Benim şu an en iyi arkadaşım benden 3yaş küçük mesela.
Zorla kapandıysan resti çek ailene açıl yani bu zorla olacak bi durum değil ki.
Kiloluysan da zayıflarsın elbet kimler kimler zayıflamıyor ki ?
İleride prestijli bi meslek sahibi olacaksın kimse seni zorla kapatamaz ki hayatını dilediğin gibi kuracaksın yani.
Erkek arkadaş meselesi de zaten ilerde ayrılacaksın bu adamdan şimdi biraz daha sürün bakalım sonra ahh ben kendime ne yapmışım diyeceksin.
Valla baya süper olan hayatını bi trajediye çevirmişsin tebrik ederim.

Bu arada ben 28yaşındayım 2üniv.bitirdim işsizim bir türlü istediğim işi bulamıyorum bulduklarımda da Mutlu olamadım.
Ama hiç bu kadar karamsar olmadım hayatımda bu nedir yahu .

Ben de 21yaşında başladım 2.üniv.okumaya ve sınıfımda da yaşıtım çoktu.
Ki zaten senden en küçük olsa olsa 2 hadi3 yaş küçük olacak.
Bu çok büyük bi fark değil ki.Benim şu an en iyi arkadaşım benden 3yaş küçük mesela.
Zorla kapandıysan resti çek ailene açıl yani bu zorla olacak bi durum değil ki.
Kiloluysan da zayıflarsın elbet kimler kimler zayıflamıyor ki ?
İleride prestijli bi meslek sahibi olacaksın kimse seni zorla kapatamaz ki hayatını dilediğin gibi kuracaksın yani.
Erkek arkadaş meselesi de zaten ilerde ayrılacaksın bu adamdan şimdi biraz daha sürün bakalım sonra ahh ben kendime ne yapmışım diyeceksin.
Valla baya süper olan hayatını bi trajediye çevirmişsin tebrik ederim.

Bu arada ben 28yaşındayım 2üniv.bitirdim işsizim bir türlü istediğim işi bulamıyorum bulduklarımda da Mutlu olamadım.
Ama hiç bu kadar karamsar olmadım hayatımda bu nedir yahu .

Erkek arkadaşımın baskısıyla kapandım....
Peki şu an ne yapıyorsunuz evli misiniz hayatınızdan memnun musunuz hiç geç kaldım diyor musunuz

Erkek arkadaşımın baskısıyla kapandım....
Peki şu an ne yapıyorsunuz evli misiniz hayatınızdan memnun musunuz hiç geç kaldım diyor musunuz
E onun baskısıyla kapanman daha kötü o halde baştan hiç kabul etmemen gerekirdi.
Evliyim yani evliliğimde mutluyum evet ama işsizlik beni bitiriyor.
Ama yine de böyle karamsar olmadım hiç.
Ayrıca o yaşlarda Ünv.okumak çok keyifliydi evet son sene geç mi kalıyorum falan dedim ama önemli olan sevdiğin Mutlu olduğun işi yapmak öbür türlü istersen 20de başla çalışmaya istersen 30önemli olan iyi hissetmek.
Ki sen hayalindeki bölümü kazanmışsın havalara uçman gerekir.
O adamdan da umarım kısa sürede kurtulur ve kafan rahat okursun.

Bende istedigim hayata baslamak icin 32yasimda mezun olacagim...bosa gecnis yakip yikilmis 32yil...
Ceneni kapat git okulunu oku..28yasimda mezun olucam deyip beni delirtme...

Okuldan 28 yaşında mezun olacağım arkadaşlarım hep yol aldı gitti bu geç değil mi
Yavrum hayatini baskalarni kiyasliyarak yasayamazsin onlarin yolu baska seninki baska...senin engellerin tecrubelerin yasadiklarin hepsi sana ders
Herkes ayni anda ayni hayati yasayip gitseydi hepimiz ayni fabrika urunleri olurduk...bizi baskalastitan hayatlarimiz...
Ben baskalarini kendimle kiyaslayarak cok aci cektim ve bigun dedimki bu yasadiklarimin bi anlami olmali bukdr aciyi bosa yasamadimya hepsi tecrube hepsi yuregime eklenen bi guc...baskalarini ziktir et...onune bak..

Millet 35 yasinda atanip ogretmen oluyor onlar ölsun o zaman. Sevgilisiz olmuyor mu illa hayatinda biri mi.olmak zorunda. Şımarıkligin son noktasindasin,daha ileri gitme ucurum var haberin olsun.

Ay yok artık ya deli misin?
Yaşım 30 şimdi tıp kazansam gözümü kapat okurum. Hiç de geç kalmış hissetmem.

Önce hayatından seni senlikten çıkaran o herifi çıkar. Inan tek başına hayattan daha çok tat alacaksın. Zaten okulun başlıyor seni yeni bir hayat bekliyor yokluğunu anlamazsin bile.

Geçmişe bakmayı ve keskelerle yaşamayı bırak. Yerinde olmak isteyen nice kişi var bilsen yüzündeki aptal gulumsemeyle hayal kuruyor olurdun şuan . .

Neye başlayacaksın ? Hayat illa mezun olunca mi yaşaniyor bu ne sacmalik ?40 yasindayim 18 yillik evliyim 14 yasinda kizim var. Tekrar okumaya basladim.bu yil 2. Senem okul birincisiyim bunca gencin arasinda ! 21 yasindasin...kiloluysan ver ! Erkek arkadas dedigin zatı hayatindan at ! Saygisiz kisi degismez !asla...kendine saygin yokmus ! Niye ??? ALLAH ICIN KAPATMADIYSAN KIYMETI NE AÇ ! arkadasim bir an önce silkelen kendine gel...drami birak...OKULUNA DEVAM ET.O COCUKTAN KURTUL.ISTEDIGINI GIY GEZ TOZ DERS CALIŞ MUZIK DINLE...ÖGRENCILIGIN TADINI CIKART...SADECE MESLEK DEGIL HAYATI ÖGRENECEKSIN...daha da yapamam dersen...yazik edersin...

Back
X