• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayır Sanane....

Bugün komşuma uğradım diğer komşularda orada toplanmış.. Bi kadın var her gördüğünde yok mu çocuk diye soruyor. Valla bu sefer dayanamadım sanane dedim sanane.. Sürekli çocuk sahibi olmayan birine niye çocuğun yok diye sormak çok ayıp dedim bunu düşünemiyormusun dedim. Belki çocuğum olmuyor belki istemiyorum sanane seni niye enterese ediyor dedim. kadın şok hiç sesini çıkaramadı ohh iyi yaptım. sizene arkadaş..Böyle insanların özel alanlarını merak eden tiplere inanaılmaz gıcık oluyorum

valla bi beş kg verdim içimin yağları eridide...

Bu milletin agzi kapanmaz ben en son bunu ogrendim tatlım. En iyisi hakedene hak ettigi cevabi vereceksin. Bi de bizim sulalede o kdr absürd hikayeler var ki cok laf ariyosaniz onlari kinayin bakalim yuzlerine karsi noluyo. Yaslilarin sormasi etmesi yine biraz daha normal geliyo da kuzenlerim var 30 yaslarinda hepsi beynimi yedi en son dedim hic biriniz menepoza girmediniz cok istiyosaniz gidin bu aksam yapin ben de nerdeyse 30 yasindayim kimseden akil istemiyorum. Valla bu konuda cok dertliyim saatlerce konusabilirim konusabilir miyim :))) :KK3::KK3::KK3:

O komşu partisi önceden çocuğu yokmu diye konuşuyodu, şimdi 'aaaa deliye bak ayol ' diyerek konuşuyolardır. Bide diyolardır çocuğu yok iyice psikolojisi bozulmuş:KK48: bu akşam meraklı komşuları kimse tutamaz, sen bile tutamazsın yıldızlar tutamaz:-)

arkamdan ne diyeceklerini düşünüp dert edecek olsaydım o cevabı vermezdim. çeneleri felç olana kadar konuşsunlar çok da tın.

Evliliğn 1. ayında başlıyorlar ya.. :KK34: Akaraba taifesi hani varmı çocuktan başlar, sonra üzerine azam olan olmayan.. Allah ne verdiyse.. Otobüs durağındaki teyzeye kadar.. Haddi olan olmayan..
Dialog şu:
-Akraba: Eee bu ay bişeyler varmı :KK57:
-Konu komşu: Eh yakında severiz senin bebeğide.. Eh önce iyi niyet ama bunu aylık rutinden başlayıp, haftalığa çevirenler :KK33:
-Uzun zamandır tanıdığın, arkadaşın olan kişiler, eh sende yap bitane deyip çocuklarını biz severken önce bizim gözümüze sokup, sonra kıskandığını sanarak ve alaycı konuşmalar :mad:
-Otobüs beklerken yada bi yolculukta sadece merhaba diye başlayan yada nerede kaldı bu otobüsle başlayıp, secereyi sorgulayan teyze yada akranların ,
o kişi: Çocuk varmı?
senin cevap: yok
o kişi: niye yok?
sen :yok işte..
o kişi: ah canım ya, olur inş..
sen: inşallah..
o kişi: sendenmi olmuyor, yoksa eşindenmi? :KK57:
Diye devam eder bu muhabbet..:KK62:

Bu milletin agzi kapanmaz ben en son bunu ogrendim tatlım. En iyisi hakedene hak ettigi cevabi vereceksin. Bi de bizim sulalede o kdr absürd hikayeler var ki cok laf ariyosaniz onlari kinayin bakalim yuzlerine karsi noluyo. Yaslilarin sormasi etmesi yine biraz daha normal geliyo da kuzenlerim var 30 yaslarinda hepsi beynimi yedi en son dedim hic biriniz menepoza girmediniz cok istiyosaniz gidin bu aksam yapin ben de nerdeyse 30 yasindayim kimseden akil istemiyorum. Valla bu konuda cok dertliyim saatlerce konusabilirim konusabilir miyim :))) :KK3::KK3::KK3:

Hiç takma kafana. Olur veya olmaz Allah nasıl uygun gördüyse öyle olsun. Hayatta en büyük korkum hayırsız bir evlada sahip olmak evlatla imtihan olmak. Allah evladın da hayırlısını versin yok başımı ağrıtacak, kötü bir insan olacaksa Allah bana evlat vermesin. Hayırlısını versin zira evlatla imtihan çok zor yakından şahit olduğum insanlar var.

Ha sorana gıcık oluyor insan zira sanane . ben özel alanıma müdahaleye kızıyorum.

Bugün komşuma uğradım diğer komşularda orada toplanmış.. Bi kadın var her gördüğünde yok mu çocuk diye soruyor. Valla bu sefer dayanamadım sanane dedim sanane.. Sürekli çocuk sahibi olmayan birine niye çocuğun yok diye sormak çok ayıp dedim bunu düşünemiyormusun dedim. Belki çocuğum olmuyor belki istemiyorum sanane seni niye enterese ediyor dedim. kadın şok hiç sesini çıkaramadı ohh iyi yaptım. sizene arkadaş..Böyle insanların özel alanlarını merak eden tiplere inanaılmaz gıcık oluyorum
helal olsun valla, bir çok kadının yapmak isteyip de yapamadığını yapmışsın.ne var yani eline ne geçecek de soruyosun. belki olmuyor, belki daha hazır hissetmiyor insan kendini anne olmaya. sen mi bakacan çocuğa ne yani? her yerde var öyle tipler ya. bana "olmuyorsa bi doktora gidin bari." diyen olmuştu ki daha 1 senelik evliydim.

Çok iyi yapmışsın canım. Valla okurken içimin yağları eridi. Gerizekalı insanlar..sanki bizim derdimiz bize yetmiyor..Nefret ediyorum böyle kadınlardan. BÖYLE İNSANLAR AMİP GİBİ ÜRÜYOR; BİZ SAP GİBİ KALIYORUZ ....:KK12::mad::mad::mad:

Kalp kırmadan da laf sokabilirsiniz gülerek haklısınız bende gıcık olurdum zaten bu sorular hiç bitmez bekarken evlenmiyecekmisin sen evlenirsin çocuk hani dogurursun ikinci ne zaman

arkamdan ne diyeceklerini düşünüp dert edecek olsaydım o cevabı vermezdim. çeneleri felç olana kadar konuşsunlar çok da tın.
Sormaya cesaret edemezler en azından. Benim ilk evimde bi komşu vardı bütün apt napıyo nereye gidiyo kaçta geldi kaçta gitti bilirdi. Bide kaynanamı tanırdı ona söylersi şu saatte geldiler işten diye :KK53:

Konuş canım konuş...Çocuğun var mı kadar gereksiz bir soru yok ya.. Bıktım valla ben de

bizim bir komşu var (ya dedikodu oluyor mu bilmiyorum kimse kimseyi tanımıyor ama)
yeni evli bi genç kadın 30 lu yaşlarda bi diğer komşumda 40 lı yaşlarda ve 5 çocuğu var..
bu yeni evlenen kıza sürekli yap yap çocuk yap bitane yap yaşın geçiyor bak olmaz ha! yap çocuk yap sen yap en kısa sürede vs.. diye diye kızı bezdirdi.
en son kızın arkasından diyor ki yapsında bir tane bakalım öğlen 1 e kadar uyuyabiliyor mu!
rahat rahat gezebiliyor mu!
bu yollardan herkes geçecek ben aynen böyle kaldım :KK57:
kadın meğer o kızı hem yeni evli hem uyuyor rahatça geziyor diye çekemiyormuş kendisi itiraf etmese aklıma gelemzdi :KK59::cool:

Kalp kırmadan da laf sokabilirsiniz gülerek haklısınız bende gıcık olurdum zaten bu sorular hiç bitmez bekarken evlenmiyecekmisin sen evlenirsin çocuk hani dogurursun ikinci ne zaman

Karşımdaki kalbimin kırılıp kırılmayacağını, üzülüp üzülmeyecemi düşünmüyorsa ben hiç düşünmem. Ha kırıldım üzüldüm mü hayır ama bu tarz sorulara muhatap olup üzülen kırılan sesini çıkaramayan çok kadın var. herkes konuştuğuna dikkat edip düşünecek insanların özelini ağzına almıycak haddini bilmezse böyle cevap alır. Benim kızdığım özel alanına burnunu sokması yoksa ben de her sorana böyle cevap vermiyorum.

Valla iyi yapmissin. bizimde asagida bi komsu var oyle. kapida bekliyo biz ailecek ona kapikule gumruk kapisi diyoruz kadin ayak seslerimizi takip ediyor nereye gidiyosunuz napiyosunuz diye soruyo durmadan. anneme diyorum cavebini vercem bigun diye oda sus sesini cikarma diyor !!!!!

Bence haklısınız ama haksız olduğunuz tek bir nokta var ki ben ona takıldım. Komşunuzun evinde böylesi bir tepki vermeniz komşunuza karşı ayıp olmuş.
Evlendikten 6 yıl sonra çocuk sahibi biri olarak bende bu sorulara defalarca kez maruz kaldım. Bu nedenle bu sorunun insanın canını ne kadar sıktığını çoook iyi bilirim.
Ama misafir olduğunuz bir evde böyle bir tepki olmamalıydı bence.

düşüncenizde haklısınız ama gereksiz atar yapmışsınız.
kibarlıkla da laf sokabilirdiniz.
ben de kaynanamdan öğrendim gülerek laf giydirmeyi:KK53:
önceden ben de sizin gibiydim, ama o mod her yere gitmez.
haklıyken haksız olursunuz
nasıl yapıyonuz :) nasıl bende çok sivriliyorum kayınvalidenizle tanışmak istedim şimdi acaba bi örnek verebilir misiniz şöyle yapmıştı gibisine ^_^

Bence haklısınız ama haksız olduğunuz tek bir nokta var ki ben ona takıldım. Komşunuzun evinde böylesi bir tepki vermeniz komşunuza karşı ayıp olmuş.
Evlendikten 6 yıl sonra çocuk sahibi biri olarak bende bu sorulara defalarca kez maruz kaldım. Bu nedenle bu sorunun insanın canını ne kadar sıktığını çoook iyi bilirim.

Amaaan bosverin boyle seyleri. bi soz vardir bilirmisiniz bilmem ondan kork bundan kork çuvaldaki undan kork diye. bende kimse uzulmesin kimse kirilmasin diye cok dikkat ederim ne dedigime ama boyle agzinin payini veren insanlari gorunce çok iyi yapmis diyorum kendi kendime.

Evine uğradığım komşumla çok samimiyim. Zaten o da tasvip etmiyor bu kadının bu tarz sorularını. ve eğer o misafir olduğu evdeki başka bir misafirin özel hayatına burnunu sokmaya çalışırsa cevabını almalı. ben ev sahibinin yerinde olsam bozulmazdım misafirsen misafirliğini bil başka misafirleri kızdırm demni ama.

Back
X