Hayır Sanane....

ben bu tür sorular sorulduğunda şöyle cevaplıyorum, diyorum ki benim yok diye olamayacak manasına gelmiyorsa, senin de varsa bu hep sende kalacak verenin bir gün de geri almayacağını nerden biliyorsun diyorum.. buz gibi donup kalıyorlar...
"varım diye sevinme, yokum diye yerinme"

Ben sana söyleyeyim herkes cesaret edip söyleyemez şimdi seni kıskanıyorlar biraz bebek olunca çoğu şeyden kısıtlanıyorsun misal belki 4 5 aydır göremediğim çok yakın arkadaşlarım var ne evim uygun olabiliyor ağırlayabiliyorum ne de dışarı çıkıpta istediğim şekilde bir kahve içebiliyorum. Eşime zaman ayıramıyorum eskisi gibi olmuyor hayat kısaca. Ama değer mi tabi ki değer. Yine de insanoğlu doyumsuz illa her şey bir anda olsun istiyor. Birde çocuk sahibi olmak bir mertebe gibi düşünülüyor nasıl evlenince ben evlendim naber siz evlenemediniz tribi yapılıyorsa bu da öyle bir şey.

Herkes bu kafada mı kesinlikle değil ama şimdilik çoğunluk böyle.

İnşallah en kısa zamanda hayırlısıyla bebek sahibi olursun.

Bizim bi uzak akraba var kadin 50yaslarinda çocuğu olmamis. Adam 20 yil once boşanmış bundan çocuğu olmuyo diye ama hala ayni evde yasiyolar adamin baska bi nikahli karisi ve ondan cocugu var boyle igrenc bi hikaye. Ne zaman bu kadin beni görse aman kizim cocuk yap bak yoksa benim gibi olursun,cocugun olmazsa ne hallere dusersin benim hayatım maholdu falan. Ya diyorum Allah tabi ki eksikligini vermesin kim ne zaman boyle bi niyete girerse Allah kucagini bos birakmasin ama ya lutfen hayatin tek anlami bu mu ? Boyle bi durumda seni bosayan adam degil derdin de hala o olmayan cocukta mi suç? Hep diyorum evet annelik Allahin bir hediyesi ama bir ömür bu istirap nedir? Ruhumda az buçuk feministlik de var ya ben bunu kabul edemiyorum arkadaslar bu cocugu olmayan eziktir,eksiktir hissini yasatanlardan nefret ediyorum

Doğurmakla ne üstün olunur ne anne olunur. Anneliği hakkıyla yerine getiren başım üstüne .. Bana bunu soran kadının 2 kızı var ikisini de okutmamış, hayır durumu kötü falan da değil okutmak istese okuturdu . Hayatı koca bulup çocuk doğurmak olarak gören biri. kızları da bu kafada yetiştirmiş. Bence böyle biri anneliğin hakkını vermiyor ve benim için anne tanımı bu değil. Çocuğun karnını doyurmakla bitmiyor iş onun eğtimini geleceğini de planlamak, gereken özveriyi göstermek gerekiyor. Ama cahile bişey anlatamazsın işte.

oohhh az bile demişsin desydin ki biz sapığız aslında ikimizin de tercihleri farklı bu da bastırılmış bir sapıklık yaaaa

Helal olsun diorum baskada bisey demiyorum ..yeter ya bu milletin herseye ozelliklede su cocuk konusuna burunlarini sokmalari gercekten yeter uzuolar bizleri anlamiolar yaa ;(

agzına saglık iyi yapmışssın valla

iyi yapmışsın , birde yüzüne sormayıp arkandan çekiştirip başkalarına imalı soranlar var onlar en gıcıkkk benceeee

Seni cok iyi anliyorum cok iyi yapmissin. İnsanlara dert oluyo su ozel hayat ona sinir oluyorum. Benim esim kaptan. Adam 6 ay evde yok. Bana bile soruyolaardi bebek yok mu diye. Sanki dunyanin obur ucundan zarfa koyup gondercek adam ya. Bu insanlar bi alem...

İnşallah hayırlı vakitte Allah nasip eder bir bebek.Kıskanmasalar da çocuğu mertebe gibi gören kişilerin olduğu konusunda katılıyorum.Acaba diyorum ben de kendimi böyle görüyorum da bu kadar takıyorum.Bilmiyorum ki üzülüyor insan işte.Arkadaş grubunda çocuğu olmayan bir ben varım, okulda da böyle olunca kendimi yuvasız kuş gibi hissettim.Bir yandan da ya senin ne acelen var, diyorum kendime.Tevekkül ediyordum ne güzel, sürekli sormaları falan benim panik yapmama sebep oldu.

Ben de çok üzülüyorum çocuğum olmadığı için. 3 yılı geçti evliliğim. İlk 1,5 yıl korunduk; öyle böyle bugünlere geldik işte. Ama bir yandan düşünüyorum da, eşimle o kadar çok iyi zamanlar geçirdik ki.. Beraber bolca seyahat ettik; özel günlerimizi hep en iyi şekilde kutladık; bol bol anı biriktirdik. Evlenir evlenmez çocuk yapsaydık, bunların hiçbiri olmayacaktı. İnsanın çocuğu olmayınca bütün şefkatini ve ilgisini eşine yöneltiyor. Bunun çok artısı oldu evliliğimize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…