- Konu Sahibi huzurolsun
- #15.661
TeşekkürlerAynı niyet ettim Allah rızası için hacet namazı kılmaya diyorsun ben öyle biliyorum
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
TeşekkürlerAynı niyet ettim Allah rızası için hacet namazı kılmaya diyorsun ben öyle biliyorum
canım ben hacet namazını şöyle kılıyorum 2 rekat hacet namazı diye niyetleniyorum . İlk rekatta sübhaneke+fatiha+3 ayetel kürsi , ikinci rekatta fatiha+ihlas+felak+nas okuyup kılıyorum canımMazeretlendim bitince okuyacağım. Hacet namazı bildiğimiz namazdan farklı mı bilgilendirir misiniz.
Simdi kisi basina ne kadar okumak lazum? Toplam 152 yoksa her kes 152?denizinmavisi (Selin)
hmbg
megos (Görkem)
rudecute
N Nilda Hatun (Demet)
Nara87
M Mavi siyah
Hala geri dönüş yapmayanlar var ama ben baslatiyorum duamizi, bu güzel günleri değerlendirelim.
Hanımlar yine hepimiz adına topluca niyetlenip 152inşirah süresi okuyoruz.
İnşirah süresinin öncesinde de 100 Estagfirullah el azim okuyup Yüce Allahtan af dileyebiliriz.
İnşirah Suresi Türkçe Okunuşu
Bismillahirrahmânirrahîm.
İnşirah Suresi'nin Türkçe Meali (Anlamı)
- Elem neşrah leke sadrek
- Ve vada'na 'anke vizreke
- Elleziy enkada zahreke
- Ve refa'na leke zikreke
- Feinne me'al'usri yüsren
- İnne me'al'usri yüsren
- Feiza ferağte fensab
- Ve ila rabbike ferğab
Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla.
İnşirah Suresi'nin Arapça Hali
- Senin için bağrını açmadık mı?
- İndirmedik mi senden o yükünü?
- O sırtında gıcırdamakta olan (ve bu şekilde sana eziyet veren) yükünü?
- Senin şanını yüceltmedik mi?
- Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık var.
- Evet o zorlukla beraber bir kolaylık var!
- O halde boş kaldığında yine kalk yorul!
- Ve ancak Rabbinden ümit et, hep O'na doğrul!
بسم الله الرحمن الرحيم (') أَلَمْ نَشْرَحْ لَكَ صَدْرَكَ (') وَوَضَعْنَا عَنْكَ وِزْرَكَ (') الَّذِي أَنْقَضَ ظَهْرَكَ (') وَرَفَعْنَا لَكَ ذِكْرَكَ (') فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا (') إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا(') فَإِذَا فَرَغْتَ فَانْصَبْ (') وَإِلَى رَبِّكَ فَارْغَبْ
Bence zor olmazsa ya, çok iyi olur yapabilirsek. Ben de kılmaya çalışacağımEvet bu mübarek günlerde hemen bitebilecek, çok uygulama yaparsak daha faydalı olur kanaatimce. Bu İnşirah'lı uygulama da isabet olmuş, Ramazanda Kuran okuma sevabı da olur inşallah. Teşekkürler denizinmavisi.Yalnız, okumadan önce 2 rekat namaz fikri güzelmiş, hacet namazı gibi onu da kılsak bir sahur vakti, zor olur mu acaba?
Tamam canım sen bak kendi durumuna göre, her zaman dualarimizdasin.Canim okuyabilirsem okurum sizin icin ama söz vermiyorum Allah kabul etsin insallah
Herkes ayrı 152 okuyacakSimdi kisi basina ne kadar okumak lazum? Toplam 152 yoksa her kes 152?
Çok teşekkür ederimcanım ben hacet namazını şöyle kılıyorum 2 rekat hacet namazı diye niyetleniyorum . İlk rekatta sübhaneke+fatiha+3 ayetel kürsi , ikinci rekatta fatiha+ihlas+felak+nas okuyup kılıyorum canım
Sizde canim benimTamam canım sen bak kendi durumuna göre, her zaman dualarimizdasin.
Herkes için niyetlenip Bir kere 152adet okuyacaksin. Sonrasinda diğer arkadaşların okumasını bekleyeceksiniz.Hergün aynısını mı okuycaz ben yeniyim beni bilgilendirin kızlar
Gun erzinde okuyup bitirecem okudu saya bilirsinizHerkes ayrı 152 okuyacak
Kusura bakmayın. Bu akşam okuyabildim anca . Benim ve bu dua zincirine katılan tüm arkadaşlarımın duaları kabul olsun inşallahC cansu_tr -okundu.
denizinmavisi (Selin)-okundu.
hmbg -okundu.
@miyomim-okundu.
megos (Görkem)-okundu.
rudecute -okundu.
@detii (Sümeyye)-okundu.
BirazMutluluk
@nilda Hatun(Demet)-okundu.
Bir arkadaşımız dışında eksiğimiz yok, o da hiç dönüş yapmadı zaten. Biz bu arada yeni duamiza başlayabiliriz:) iyi başladık Ramazana, bu enerjiyle devam edelim inşallah![]()
Amin inşallah, sizden bir cevap alamayınca yeni duamıza sizi eklemedim ama arzu ettiğiniz takdirde her zaman bekleriz.Kusura bakmayın. Bu akşam okuyabildim anca . Benim ve bu dua zincirine katılan tüm arkadaşlarımın duaları kabul olsun inşallah