Hayırlı kandiller...Kandil simidi tarifi lazım...

kikirikli

Canım kızım
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2011
1.748
183
363
İstanbul
Kızlar hayırlı kandiller herkese.Allah dualarınızı kabul etsin....

Kandil simidi yapmak istiyorum,elinde denenmiş tarifi olan var mı? Paylaşırsanız çok sevinirim....

Kızlar hayırlı kandiller herkese.Allah dualarınızı kabul etsin....

Kandil simidi yapmak istiyorum,elinde denenmiş tarifi olan var mı? Paylaşırsanız çok sevinirim....

amin canım cümlemizin.ben de var hemen vereyim çok güzel oluyor. 1 paket margarin,1 çay bardağı sıvı yağ,1 çay bardağı süt,8 çay kaşığı pudra şekeri,4 çay kaşığı tuz,aldığı kadar un.çok büyük halkalar yapma ama küçük daha güzel oluyor.tavsiye ederim.

Tarif için çok teşekkürler,ben konuyu açım 5 dk sonra kimse yazmayınca çıktım:) Kızıma daldım tarifi netten aldım yaptım:) Sonra yazdığını görünce tühdedim ama iş işten geçti.Senin tarif daha çok hoşuma gitti aslında malzemeleri ama diğerinin malzemesini falan almıştım ona göre sütüm eksikti inmedim almaya.Yazdım tarfini bir yere deniycem Allahın işzniyle.Çok sağol tekrardan.

Çok geç oldu ama bir sonraki kandile yapabileceğin bir tarif vereyim sana; her şeyi beğenmeyen kardeşim bile bayılır:

1 margarin
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
1 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı mahlep
Aldığı kadar un

valla ben bunu sadece büyük halkalar şeklinde yapmıyorum; genelde küçük daireler ve örgü şeklinde yapıyorum. Silindir haline getirip verev kesersen de tuzlu kurabiye gibi yapabilirsin hem de daha kolay olur.

Afiyet olsun;)

Back
X