- 30 Kasım 2016
- 7.942
- 17.818
- 178
- Konu Sahibi birdelimuallime
Ben bir şeyi merak ettim acaba normal Doğumla mı doğurmuş anneniz?
Babanız da bir süre sonra kabul edecektir eminim.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben bir şeyi merak ettim acaba normal Doğumla mı doğurmuş anneniz?
Babanız da bir süre sonra kabul edecektir eminim.
Şu zamana kadar alttan aldık yılların birikmişligi yıpranmaları normaldir dedik ve bir eziklik mahcubiyet hep içimizde oldu sanki konuşma hakkın yokmuş da haline şükretmen gerekiyormuş gibi ne bilim değişik bir ruh haline büründük. Şimdi de arasak da sizin gibi bencilini bulamayıp demeleri yıktı beni. Konuşmaya kalksak bencilin de bencilini olur evlatlıktan reddedilmeye kadar gideriz her şeyi yakıp yıkma gibi bi raddeye gelmişler.
Konu sahibine de sana da çok üzüldüm. Çalışıp çabalayıp tırnaklarıyla kazıya kazıya maddi refah sağlayan insanlar var bu hayatta. Sırf çocuklarım rahat etsin kimseye muhtaç olmasın bilinciyle. ..çoğunlukla da kendi hayatlarindan ödün vererek..atıyorum 6 pantolon alacaksa iki pantolon alır ,3 ekmek yiyecekse 1 ekmek yer , evindeki eşyanın her yıl yada yakın aralıklarla modaya göre değişime uğramasına engel olur .elindekinin kıymetini bilir .üç ordan beş burdan kenara ata ata muhtemelen de zorlanarak çocuklarının geleceğine yatırım yapar .çektiği sıkıntıyı göze sokmaz çünkü çocuklarını seven baba onları emek hirsizligiyla suclayamaz. Benim babam tam da böyleydi .7 yaşına kadar birlikte çok vakit geçiremedik. Sırf okula başlayana kadar bize rahat bir hayat sunsun diye kendini parcalamakla meşguldü çünkü .çok kızdım bu 7 yıl için ona ama sonra anladım .birde 18 yaşında baba olmuş bu adamYazdıklarını okuyunca kendi hayatima cok benzettim. Bizde kalabalik bi aileyiz. Annemle babam hiç sonunu düşünmeden bir sürü çoçuk sahibi olmuslar. Bizi maddi ve manevi yoksunlukla buyuttuler. Hala cocuklugumuzu dusununce gozlerim dolar. Ikisi de bizlerin büyüyüp onlari el ustunde tuttugumuz gunlerin hayalini kurmuslar. Ustelik sizin ailenizin yaptigi gibi yapmamislar bile. Sefillikle büyüdük yani. Ben üniversite bitince hemen işe girebildim çok şükür Allaha. Sonra da hemen evlendim. Kismet oyleymis. Cunku evlenmek hic aklimin ucunda bile yoktu. Dugunumde butun sulale mutluluguma şahit olmaya degil de beni kinamaya geldi resmen. Ise girip hemen evlenmisim aileme destek olmamisim. Ki evlenirken bir igne bile almadi ailem. Bizim evde kim evlenecekse herseyini kendi yapar. Buna ragmen yaranamayiz. Çalışıp çalışıp onlara daha iyi bi hayat saglamamiz lazimmis gibi davranir ailemiz. Ama işte Allah nasip etmiyo onlara bi türlü. Çünkü bizimle hic ilgilenmediler büyürken. Diyecegim şu ki konu sahibi hiç uzme kendini. Zor durumlarinda yardimci olmak bi evlat olarak gorevin tamam. Ama kendi yuvani kurup kendi hayatini yasamak ayaklarinin üstünde durmak onlara yük olmamak bi evladin yapabileceği en hayirli iştir bana göre. Onlarin beklentileri bundan baska bisey olmamali. İçin rahat olsu kendini suclama
Abinize O evlenirken yardımcı olacağınızı, diğer kardeşlerin üzerinde de elinizi eteğinizi çekmeyeceğiniz söyleyin. o ikna olursa babanız da olur.Babamın söz sahibi olmaması abimin de bizden daha çok fedakarlık beklemesi bizi bencilin teki yaptı ne olacak böyle hiç bilmiyorum
Lütfetmisler de dogurttuklari cocuklara bakmışlar4 çocukta olsa 14 çocukta olsa bakmak zorundaydi zaten.akrabaya vermediği için büyük bir lutufta bulunmuş fedakarlik yapmis değil.şimdiye gelirsek anlattıklarınız dışında bir durum yoksa.babanız sadece kabullenememistir belki.biraz zaman tanıyın.tanıdıktan sonra cok sevecek belkide.tepkisi sevgilinize değil zaten size karşı.zaman verin alışır kabullenir diye düşünüyorum.kendinizi kötü hissetmenize gerek yok.bu yaşta biri tabiki evleneceği insanida kendi sececek.arkasinda durun iliskinizin..