Hayırsız bencil evlat

insan sevinir
çok şükür çocuklarımı elimden geldiğince büyüttüm
onlarda hayırlısı le yollarını çizsinler diye

babanız ve abiniz beklenti içine girmişler çok
bide babanız kendi istediği olsun istiyor
Allah yardımcınız olsun

Babanız sizin maaşınızla ilgili düşüncelerimi vardı acaba.
genelde babalar kızı hemşire vs olunca hemen vermek istemiyor.
çevremde örnekleri var.

Kendi yaptığın , dünyaya getirdiğin çocuklara bakmak lütuf değil. İsterse 1 tane olsun isterse 10 tane olsun.
Bakmak zorundasın zaten başkalarına verebilirdim ama vermedim demek ne demek?
Zaten normal olanı yapmış, bakıp büyütmüş, meslek sahibi yapmış ne güzel oturup şimdi hayır dualarını almak varken yaptığı herşeyi çöpe atmış baba.
Böyle başa kakarak, insanın içine sindirmedikten sonra hiç bir kıymeti yok yaptığı fedakarlıkların, aşağıdaki yoruma benim yüreğim sızladı, mahcubiyet psikolojisiyle büyütmenin hiç ama hiç kıymeti yok.

Şu zamana kadar alttan aldık yılların birikmişligi yıpranmaları normaldir dedik ve bir eziklik mahcubiyet hep içimizde oldu sanki konuşma hakkın yokmuş da haline şükretmen gerekiyormuş gibi ne bilim değişik bir ruh haline büründük. Şimdi de arasak da sizin gibi bencilini bulamayıp demeleri yıktı beni. Konuşmaya kalksak bencilin de bencilini olur evlatlıktan reddedilmeye kadar gideriz her şeyi yakıp yıkma gibi bi raddeye gelmişler.

Bence babanız evlenince desteğin gideceğinden korkuyor.Çünkü büyüyüp hepiniz iş güç sahibi olup, maddi olarak yardım ediyormuşsunuz babanıza.

E adam onca sıkıntı yıldan sonra eli para görmeye ve rahat etmeye başladı.Evlenince desteğin olmayacak haliyle ,bundan dolayı tepkisi.

Yoksa normal anne ve babalar '' ölmeden dünya gözüyle mürvetinizi görmek isterler''.

bir anne olarak tabiki yaptıgımız çocuga bakmak zorundayız ve eşşek gibi mecburuz ,

baban sizin ömür boyu bakacagınızı düşünmüş sanırım bütün tepkisi bu

birde birşey soracam dogal yollardanmı oldunuz acaba dördüz , merak ettik ,

çok zorlarsa senda az yapaydında dördüz olmasaydık baba de :KK70::KK70::KK70:

çok sinirlendim şu yazıyı okuyunca!
Allah veli nimeti 4 olarak vermiş insanlar 4üz diye ailenle küsmüşmüş.
biz Allah'a bir şükrediyorsak onlar 4 şükretmeliydi halbuki.
evet çocuk büyütmek dünyanın en zor işi ama en kıymetli de işi.
lütfen kendini kötü hissetme . ortada ağır derecede saçmalık var.

Yazdıklarını okuyunca kendi hayatima cok benzettim. Bizde kalabalik bi aileyiz. Annemle babam hiç sonunu düşünmeden bir sürü çoçuk sahibi olmuslar. Bizi maddi ve manevi yoksunlukla buyuttuler. Hala cocuklugumuzu dusununce gozlerim dolar. Ikisi de bizlerin büyüyüp onlari el ustunde tuttugumuz gunlerin hayalini kurmuslar. Ustelik sizin ailenizin yaptigi gibi yapmamislar bile. Sefillikle büyüdük yani. Ben üniversite bitince hemen işe girebildim çok şükür Allaha. Sonra da hemen evlendim. Kismet oyleymis. Cunku evlenmek hic aklimin ucunda bile yoktu. Dugunumde butun sulale mutluluguma şahit olmaya degil de beni kinamaya geldi resmen. Ise girip hemen evlenmisim aileme destek olmamisim. Ki evlenirken bir igne bile almadi ailem. Bizim evde kim evlenecekse herseyini kendi yapar. Buna ragmen yaranamayiz. Çalışıp çalışıp onlara daha iyi bi hayat saglamamiz lazimmis gibi davranir ailemiz. Ama işte Allah nasip etmiyo onlara bi türlü. Çünkü bizimle hic ilgilenmediler büyürken. Diyecegim şu ki konu sahibi hiç uzme kendini. Zor durumlarinda yardimci olmak bi evlat olarak gorevin tamam. Ama kendi yuvani kurup kendi hayatini yasamak ayaklarinin üstünde durmak onlara yük olmamak bi evladin yapabileceği en hayirli iştir bana göre. Onlarin beklentileri bundan baska bisey olmamali. İçin rahat olsu kendini suclama
Konu sahibine de sana da çok üzüldüm. Çalışıp çabalayıp tırnaklarıyla kazıya kazıya maddi refah sağlayan insanlar var bu hayatta. Sırf çocuklarım rahat etsin kimseye muhtaç olmasın bilinciyle. ..çoğunlukla da kendi hayatlarindan ödün vererek..atıyorum 6 pantolon alacaksa iki pantolon alır ,3 ekmek yiyecekse 1 ekmek yer , evindeki eşyanın her yıl yada yakın aralıklarla modaya göre değişime uğramasına engel olur .elindekinin kıymetini bilir .üç ordan beş burdan kenara ata ata muhtemelen de zorlanarak çocuklarının geleceğine yatırım yapar .çektiği sıkıntıyı göze sokmaz çünkü çocuklarını seven baba onları emek hirsizligiyla suclayamaz. Benim babam tam da böyleydi .7 yaşına kadar birlikte çok vakit geçiremedik. Sırf okula başlayana kadar bize rahat bir hayat sunsun diye kendini parcalamakla meşguldü çünkü .çok kızdım bu 7 yıl için ona ama sonra anladım .birde 18 yaşında baba olmuş bu adam :KK43: çok sıkıntı ,sefalet çekmiş biz iyi yaşayalım diye .dedemle birlikte yaşıyorduk ..kendi evimiz3 geçince bir yatak bir soba bir hali 3 de çocuk vardı evde . Sonra emeklerinin karşılığını aldı babam..kendi işini kurdu yükseldikçe yükseldi. Bulunduğu yerde çok sevilen ,sayılan bir iş adamı oldu .hiçbir zaman da çalışmama müsade etmedi ,"kızımı ezmesinler" düşüncesiyle (tek kizim,gerek de yoktu zaten) .şimdi de kanser oldu gözümün nuru :KK43: daha 50 yaşında ..neyse .. Bunları düşünerek kızlarını çalıştıran babalara hep öfke duydum .kafasını kullanıp maddi imkan saglayamiyor, hayatını rahatlık üzerine kuruyor ,geziyor tozuyor ,zahmetsiz işlerde çalışıyor ...Sonra bir sürü çocuk yapıp geleceğini garantiye almak istiyor .sormazlar mı adama herkes çalışıp kazanırken sen nerdeydin de şimdi çocuklarının sırtından inmiyorsun? Bence evlen .bir süre (atıyorum 2 yıl ve sonrasında ihtiyaç oldukca) yardımı kesme .hayatını erteleme sonrasında aynı mutluluğu yada hevesi yakalayamiyor insan .bencil baban da bir süre sonra duruma alışır ve seni rahat bırakır .
B birdelimuallime

İlk şok dalgası geçince mantıklı olarak oturup konuşulur.. ne güzel anlatmissin baban annen abin çok emek vermişler.. onlara da anlatın bunları.. onları ne kadar sevip üzmek istemediginizi.. kısmet buldu işte bi şans verin diyin.. sakin kalın..

Her anne baba evladı yuva kursun evlensin ister ayrıca başınıza kakacak insanlar bu kadar baskıcı olan insanlar başka şehirde okumanıza çalışmanıza da izin vermezdi o zaman yani burada bir çelişki var. Dişlerini tırnaklarına takıp büyütmüşler sizi. Anne babanız neyse ağabey ve kız kardeşininiz niye karşı ki evliliğe? başka nedenler var gibi geldi bana çünkü illa birgün evleneceksiniz. Mantıklarına uymamış ama neden? bence zamana bırakın zamanı gelince aileler tanışır gelip isteme olur.

emek verilmişse verilmiş kendilerinemi sorulmuş biz dördüz doğurcaz dünyaya gelirmisiniz diye
herkes kendi yuvasını kurmak ister elbet kimsenin karışmaya hakkı yok
uslup çok yanlış
he fikir sunar anlarımda bu ne böyle
ana babalarında çivisi çıktı hepsi menfaat peşinde sanki
ama kendime söz verdim çocuğuma hep ben vermek isterim almayı değil

Konuyu ilk okurken gülümsedim açıkcası. Ne güzel dördüz, abla abi filan. Tam hayalimdi.

Aileniz biraz gerici bir düşünceye sahip sanırım (kusura bakma hakaret anlamında söylemedim). Bizden büyüklerin böyle düşünceleri olabiliyor. Ben de çevremde duyuyorum birilerinden, "ya tam ailesine bakacakken gitti evlendi" gibi cümleler. Yanlış ama maalesef öyle görmüşler onlar da. Bu konuda babana çok kızmadım. Belki ailesi veya arkadaş çevresinde onu bu şekilde gaza getiren tipler vardır. Ama sizi suçlaması, sizi vermek yerine baktık demesi sanki lütufmuş gibi doğru değil.

Bundan sonra ne yapabilirsin: Benim fikrim, babanın bu düşüncelerini yok say, duymazdan gel. Yine maddi yardımını et, ihtiyaçları olduğunda yanında ol, sizin vefasız olmadığınızı hissettir. Bir süre sonra alışacaktır. Kim istemez ki çocuğunun mutlu olmasını. Evliliğe hazırsan bu kararından vazgeçme. Sen babanın karşısında dik dur. Vicdan yapma. Senin kararlılığını görünce vazgeçer.

Babamın söz sahibi olmaması abimin de bizden daha çok fedakarlık beklemesi bizi bencilin teki yaptı ne olacak böyle hiç bilmiyorum
Abinize O evlenirken yardımcı olacağınızı, diğer kardeşlerin üzerinde de elinizi eteğinizi çekmeyeceğiniz söyleyin. o ikna olursa babanız da olur.

Sanki siz istemissiniz dunyaya gelmeyi. Bir de bu laflar icin kendinizi suclayip uzulmeyin. 26 yasinizdasiniz egitiminiz var. Evleneceginiz insanin ona ne zarari varmis da tepki gosteriyor. Tipik evladini esyasi goren anne baba. Allahim boyle olmaktan korusun

4 çocukta olsa 14 çocukta olsa bakmak zorundaydi zaten.akrabaya vermediği için büyük bir lutufta bulunmuş fedakarlik yapmis değil.şimdiye gelirsek anlattıklarınız dışında bir durum yoksa.babanız sadece kabullenememistir belki.biraz zaman tanıyın.tanıdıktan sonra cok sevecek belkide.tepkisi sevgilinize değil zaten size karşı.zaman verin alışır kabullenir diye düşünüyorum.kendinizi kötü hissetmenize gerek yok.bu yaşta biri tabiki evleneceği insanida kendi sececek.arkasinda durun iliskinizin..
Lütfetmisler de dogurttuklari cocuklara bakmışlar
Kızlar yıllar boyu zamanın da bir akrabaya verilmedikleri ver camii avlusuna bırakılmadıklari için ömür boyu diyet ödemeye hayatlarının sonuna kadar onlar ne derse yapmak zorundalar

Konu sahibi bence ailenizin sizden maddi destek istekleri bitmemiş yada sizin gönderdikleriniuz yeterli gelmemiş

Back
X