o kadar çok bilmeden kullandığım marka var ki burda nasıl yapıcaz. burdan kullanabileceğimiz markaları birbirimizle paylaşmamızın bir sakıncası olur mu acaba çünkü şu anda şaşırmış durumdayım yüzüme ne süreceğimi, neyle temizlik yapacağımı bilemedim
bu markaları yayınlamanız harika oldu çok teşekkürleryalnız sorularıma yanıt verirseniz çok sevinirim mesela orkid yerine ne kullanmalıyız? domestos mesela ? yüzüme estee lauder kullanıyordum bi daha asla almıycam onun yerine alabileceğim markaları buldum sayenizde ama işte bu temizlik malzemeleri falan onları nasıl ayırt edebileceğimi bilemedim .bi de evde body shopun bi kaç ürünü vardı onların karşı olduğunu biliyorum ama üstlerinde tavşan resmi veya herhangi bi animal testing ifadesi yok neden ki ?
İNSANLIĞIMDAN UTANIYORUM...
Hiçbir b.ka yaramadığım için... KENDİMDEN DE...
Princess7 çok teşekkürler böyle bir konu açıp insanları aydınlattığın için.
Deney yapan ve yapmayan markaların tartışıldığı bir konu var, oraya da gözatabilirsiniz arkadaşlar;
http://www.kadinlarkulubu.com/makyaj-urunleri-icin-oneriler/327806-kozmetik-sektorundeki-hayvan-deneyleri.html
Arkadaşlar dikkatinizi çekti mi bilmiyorum deney yapan markaların çoğu ülkemizde en çok satılan ve kullanılan markalar. Deney yapılmayanların ise bildiklerimden sadece biri Türkiye'de satılıyor bildiğim kadarıyla. Ona da ulaşılması zor. Forever Living. Eğer ulaşabilirseniz ürünlerini kullanmanızı tavsiye ederim. Hem kendi iyiliğiniz hem de onların iyiliği için.
Bu arada Petayı sürekli takip etmenizi tavsiye ederim, önceden deney yapmayanlar şimdi yapanlar listesinde. Misal Nivea ve Avonu çıkarmışlar listeden.
ben son derece hazırım alışkanlıklarımdan vazgeçmeye ama öğrenmemiz gerek hangi markaların deney yaptığını o yüzden kim ne biliyorsa burda paylaşalım ve etrafımızdakileri de her ne kadar banane tavrında olsalar ve bizi de küçümser bir tavır halinde olmalarına karşın aydınlatalımNe demek , rica ederim. Ben de size teşekkür ederim bu duyarlılığınız için.
Hepimiz -bir sakıncası yoksa site için- paylaşsak çok güzel olur. Ben de yeni yeni öğrenmeye başladım aslında Unilever dışındakileri. Aslında çok karışık bir konu , çünkü listeler değişip güncelleniyormuş.
Bunun özünde de şu var : Çin yasaları yalnızca hayvanlar üzerinde deney yapılmasına olanak tanıyormuş Bu yüzden Çin pazarına giren firmalar da bu deneyleri yapanlar listesine alınıyormuş. Çin ' de mağaza açan tüm markalar sanırım şüpheli hale geliyor.
Estee Lauder Grubu da bu nedenle deney yapmayanlar listesinden çıkarılmış. Ben de Clinique kullanıyordum , ondan vazgeçeceğim.
Açıkçası ,mesela Orkid yerine ne kullanabileceğimizi ben de bilemedim , çünkü Kotex de yapıyormuş bu listeye göre. Gerçekten zor bir durum.
Kozmetik ürünlerinin çok alternatifi var elbette , ama temizlik ürünleri için aynı şey geçerli değil ne yazık ki. Ace , Domestos , Persil , Perwoll , bunlardan nasıl vazgeçebiliriz , ben de bilmiyorum. Diş macunu olarak ne kullanabiliriz ?
The Body Shop marka olarak yapmadığını iddia ediyormuş , ancak o da L'Oreal grubuna dahil olduğundan o da yapanlar listesinde. Ama ben hiç kullanmadığım için bilemiyorum.
Aslında ben de tavşan resmini ya da bahsettiğim ibareleri aradım kozmetiklerde ama hiçbirinde bulamadım. Mesela Dior kremimde de yok , yapmayanlar listesinde olmasına karşın.
Herkes bu konuda düşüncelerini ve bilgilerini paylaşsa gerçekten çok güzel olur , çünkü karmaşık bir konu ve alışkanlıklardan vazgeçmeyi gerektiriyor.
Bir de Türk markaları hakkında da bilgi almamız iyi olur. Umarım bu çabalarımız sonuçsuz kalmaz ve çok büyük bir sektör haline gelmiş olan hayvan deneyleri son bulur.
Sevgiler.
öncelikle siyasiler hep insanlar için çalışır zaten çoğu belediyenin sloganında "halk,toplum,insanlar için" lafı geçiyor hiç bir siyasinin hayvanlara değer verdiğini düşünmüyorum..hayvanların oy hakkı olsaydı, o kadar hayvanın oyunu almak için birbirleriyle yarışırlardı..hayvansever adı altında da belli bir grup var ona da hitap etmesek bişey kaybetmeyiz diye düşünüyorlar sanırım..aslında hayvansevmeyenler keşke bir grup olsa da bizde bilebilsek kim ne düşünüyor..ben çok isterdim ki birkaç siyasetçinin günlük yaşamlarını konuşabildikleri programlarda kedimizle,köpeğimizle,kuşumuzla şunları yaptık gibi hayvanlar ilgili bişeyler paylaşsınlar..gerçi normalde vahşetlerden bile hiç bahsedilmiyor nerde kaldı sevgi sözcükleri..
Bu konudaki karşıt görüşler gözlemlediğim kadarıyla 'İnsanlar üzerinde mi denesinler yani ?' ya da 'Bilimin gelişmesi için bu gerekli.' argümanlarıyla beliriyor.
Bu konudaki karşıt görüşler gözlemlediğim kadarıyla 'İnsanlar üzerinde mi denesinler yani ?' ya da 'Bilimin gelişmesi için bu gerekli.' argümanlarıyla beliriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?