Üniversitedeyken çöp atmaya dışarı çıktığımda konteynırın yanında miiiik miiik diye sesler geliyordu o soğukta. Bi de baktım ki 3 haftalık bi kedi kutunun içine konmuş süt de konmuş ama içemiyor patileri, her yeri süt olmuş. Hemen aldım evime besledim, onla bağ kurdum evet bi anne gibi günlerce uykusuz kaldım miyavlatmıyorum bile... Sayesinde aradığım mutluluğu buldum, bütlere bile kalmadan geçtim..
Sonra bi kedim daha oldu ama o maalesef öldü... acısına dayanamadım ilk bulduğum kediye daha da düşkün oldum...
Ve üniversite bitti memlekete geri döndüm... dönerken de kediyi yanıma aldım tabii... o zamanlar 7-8 haftalıktı nasıl bırakabilirdim ki...
Ama sakınan göze çöp batar misali kuzum gelir gelmez kapıya sıkıştı bacağı.. 2 gün yürüyemedi şimdi koşuyor maşallah iyileşti :)
Yani benim bu pisiciğe düşkün olmam çok normal... Bi şey olacak diye aklımız çıkıyor biraz üstüne titriyoruz ama evde bi baba var ki aman kedi koltuğa çıktı aman kedi ayağımı ısırdı... kızıyor, bağırıp çağırıyor. Sanki biz diyoruz ona koltuğa çık diye hayvan bu tabi çıkacak hele ki zıplamaya başladı çok normal yani...
Kızlar benim bugün doğum günüm, sabah sabah yaşadığım kavga gene kedi yüzünden bugün yaşadığım olaya bak insan biraz alttan alır... babam yok sevemedi bi türlü. Gerçi o hiç bi hayvanı sevmez. Hergün kavga, gürültü. Adamın işi de yok bazen hep evde duruyor.
Ben napıcam??? Bıktım artık... onu asla bırakamam gerekirse ayrı eve çıkarım diye tehdit ettim babamı. Tamam evin içinde dursun da koltuklara çıkmasın diyor... ben onu niye kısıtlayım ki? Çıksın, temizleriz her gün süpürüyoruz zaten. Alerjisi falan da yok. 1 kilo 200 gr. bi kedinin yeri yok mu şu evde? Az önce kavga ettik kapıya çarparak çıktı evden... Ben ister miydim böyle olmasını? İnsan evladını mutlu eden bi şeyi neden sevmeye çalışmaz ki
Amin sağol canım ev müstakil... bahçemiz de var arada çıkarıyorum kediyi ama eve alıştı maalesef
Kedinin kılları kist yapıyormuş evet ama benimkinin aşıları var bi şey olmaz yani.. Ki şuan tüyleri dökülmüyor ben kucağıma alıyorum hatta öpüyorum :) ama günde 3 kere kıyafet değiştiriyorum öper öpmez dudağımı yıkıyorum falan.. dayanamıyorum napiyimaslında ben de evde bakmak istemezdim ama alıştı artık ve insan kıyamıyor yani aniden girdi hayatıma her şeyi kontrol altına alamam ki bizle evde yaşasın gitsin nolcak ki yani her gün kavga çıkarmasının anlamı ne
Kucağıma almama da kızıyor, geçen aşkımmm diye severken bile bul kendine bi koca ona aşkım de dedi. Adam nefes alsam kızacak nerdeyse :18:
Bizde iki adet var bunlardan. Esimin babasi kedilerden korkar ve evde beslenmesini hic istemezmis. Bize geldiler bir sure kalmaya gecen yaz. Ilk iki gun adam korktu kedilerden uzak durdu. Ucuncu gun isten geldm esimle ve baktik kagittan top yapmis ipe baglamis o salliyor bizim kiz atliyor. Kediyle oyun oynuyor yani.
Alisir bence. Kediniz bir yasina kadar cok oyuncu olacak. Idare edin lutfen. Sokaga atmayin o cani. Ve eger idare edemeyeceksrniz henuz yavruykem sahiplendirin
Bu arada kedi tuyu kist falan yapmaz akcigere yapismaz. Bazen insanlarin dalga gectigini dusunuyorum.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
ay canım kıyamam ya...
Üzülme üzülme, babanın tepkisinide yadırgama bence, alışkın olmadığı için rahatsız olabilir. Biraz zamana bırak, elbet babanda alışacaktır. Ne kadar seviyorsun hayvanları...
babam evde olmasından değil daha bugün sevmiyorum işte sevmiyorum diye bağırdı et vermiyo süt vermiyo diyo ona göre hayvandan yararlanması lazım sevgisi yetmiyor yani. ben de inadına onun haberi olmadan gidip en kaliteli mamalardan alıyorum bebeğime :)bende hayvanları dışarda sevenlerdenim.. dışarıda beslerim hep..hiç kıyamam, dışarda can ciğer oluyoruz ama eve sokamam bilmiyorum neden.. babanızda sevmemekten ziyade evde olmasından rahatsız oluyor olabilir mi?
bayram yaklaşıyor minik t-shirtler falan var onlardan giydirin kurdela bağlayın babanıza öp dedenin elini deyin :) aralarını yapın :) şaka bir yana babanız geldiğinde odanıza alın en güzeli
çok abartıyorsunuz ,bende babanız hayvan sevmiyor diyince hayvanlara eziyet eden biri sandım.bence siz biraz alttan alın .evde hayvan beslemeyi istememek hayvan sevmemek mi?herkes tercih etmez kediyle yada köpekle yaşamayı .babanız yaşamasına karışmamış zaten hareketli olmasına biraz tahammül edememiş .sizde duymamazlıktan gelin
Benimde babam ayni senin baban gibiydi. Kedimin geldigi ilk gunler hayvana balkonda ev yapmistik gormesin diye. Sonra bir gun balkonda miyavlama sesi duymus 😄 bune boyle falan dedi. Ama bizim kedimiz buldugumuzda daha 3 gunluktu.pamuga cay dokup gozlerini nazikce silerdik hergun, oyle acilirdi gozleri. İlk tuvaletini biz yaptirdik, hatta ilk kakasini benim tisortumun ustune yapmisti😄 Disarda cok miyavladi diye getirdik eve, annesi gelip alir diye ellemedik 1 gece. Sonra ki geceye kadar dayanamadik. Eve getirdik 1 hafta falan balkonda saklamistik, sonra 3 yil bizimleydii. Sonuc olarakta kediyi aldiktan 1 ay sonra;
Babam isten geldiginde kedimle gidip kapida karsilardik onu, ilk baslarda ters ters bakardi hep 😄 sonrasinda da kediyi babamla paylasamadik 😄 2side birbirini cokk sevdiler 😊 asilarini hic eksik etmedik, en kaliteli mamalardan aldik obez gibi olmustu 😄 ama bu babami alistirma suresi cok zordu tabiki. Hergun arardi bu kedi gitsin diye.
Yani size diyecegim o ki: SABRİN SONU SELAMETTİR
İnsallah sizin babanizda yumusar.
Ama sonu benim gibi olmaz insallah. Babam alisti, tam ailemizin bir bireyi olmustu ki 3 yasinda öldü benim kuzum
kedi kopek bortu böceği cok severim kendi kopegimde var bahcede ama evin icinde asla tahammulum yok tercih meselesi. bence babaniz sevmese eve sokmaz durumu idare edin.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Bende sevip eve sokmayanlardanim sonucta kedi kopek illaki kokuyor kedi pek degilde,tuy dokulmesi var midem hassas bi gorsem kusarim yani direk
Ama disarda gordugumuzde mamasini yiyecegini veriyoruz illaki can sonucta...ama goldenlar cok baska
Kedi tuylerinin yutuldugunda kanser yaptigini duymustum.. akcigerlere yapisiyormus babaminda kuzenine yapismisti senelerdir ameliyat olup durur...
Canim kopek kili icinde ayni seyi diorlar di asilari tam olunca hic birsey olmaz sen daha tam onu birey gibi gormemissin canim anlasilan 3 defa ust degistiriyorum opuyorum agzimi yikiyorum diosun ohooo biz esimle uyurken ortamizda oglumuzla uyuyoruz ki dusun esim beni oper o arada esim opmeden o kafasini sokar araya once beni opun bende sizi opim sonra.birbirinizi opun diye kimine gore tiksinc gelir belki ama ben oglumun agzinin icini operim dislerine kadar operim isira isira operim ve onu oyle bir askla severim ki yanina yaklasinca dislerim kasinmaya baslar ve agzim sulanir sanli limon yer gibi cok tatlidir kuzum hatta insanlarin bardagindan bile bisey icemem dahada abartisi bir misafirlik de olayim ortada salata olsun herkez catal batirsin o salataya onuda yiyemem cunku bizim evimizde salata da dahil herkezin kendi tabaginda olur ortadan kimse birsey yemez zeytinyagli bir yemek bile olsa kasik ayri gelir masaya yemegin icine o an yemek yedigimiz kullandigimiz kasik girmez iste boyle bana herkez der bu sekildesin ama nasil boylesin bu ask baska ask derim bende
aşılı olduğu sürece ve böcek yemediği sürece yapmaz dedi veteriner...
sokağa asla atmam evladım gibi oldu gerekirse ayrı eve çıkıcam sahiplendiremem de benden iyi kimse bakamaz gibi geliyor
benim babam da odamdan çıkarmadığım günlerde gelip bakıyordu yuvasından çıkarıyordu hatta ona oyuncak bile yapmıştı ama bizde de suç var biraz adamın canından bezdirdik ayy uyy diye diye kediyi sevceği varsa da sevmez artık
aynen canım çok seviyorum onlar bize Allah'ın bi emaneti sonuçta :) inşallah canımmm umarım dediğin gibi olur
babam evde olmasından değil daha bugün sevmiyorum işte sevmiyorum diye bağırdı et vermiyo süt vermiyo diyo ona göre hayvandan yararlanması lazım sevgisi yetmiyor yani. ben de inadına onun haberi olmadan gidip en kaliteli mamalardan alıyorum bebeğime :)
hayvansever olmayan biri hayvanlara eziyet etmez ama hayvanları da sevmez benim babam da öyle ama geçen eğer o 2 kediyle eve gelseydin sen uyurken atardım 2sini dedi artık siz düşünün gerisini
amin inşallah canım çok üzüldüm kedine ama yaaaRabbim bi kedimi aldı benden bunu bana bağışlar inşallah. ben de ıslak pamuk sürerek çişini yaptırıyordum oğlumun. hala parmaklarımı emer annesi gibi... ayrılmak mümkün değil anlıyacağın mecbur kabullenecek ya da ben ayrı eve çıkıcam olcağı bu yani
sevmiyor canım bunu kendi de diyor mecbur göz yumuyor annemle bana. oynuyor severken aslanım benimm diyor ama bi kere kucağına aldığını görmedim anca ayağıyla oynasın mal mal pişşşşt diye bağırsın. onun seviş tarzı o. halbuki hayvancağız yüksek sesi zaten sevmiyor alışık da değil biz o uyuyor diye tv bile açmıyorduk ama babam da maşallah bi ses var ki öteki mahalle duyar.
siz cinsçisiniz o zaman goldenların tüyü yok mu, dökülmüyor mu?
kanser filan yapmıyor kedimin aşıları var ve ben de çok dikkat ediyorum. benim de amcama kist olmuş ameliyat olmuş babam o yüzden öyle davranabilir ama olan bana olcak ona ne yani çıkıversin koltuklara nolcak :44:
birey olarak görmez olur muyum evladım gibi oldu resmen. ninnilerle uyutuyorum ben onu ama dikkat ediyorum tabi. bizimki de çok tatlım lokum gibi resmennn ahh bi de babam böyle sevseydi ne güzel olurdu :)
Canim daha cok yeni oldugu icin dikkat ediyorsun ve su an kendini ona anne gibi hissediyorsun hevesin yeni ama biraz zaman gecsin o ninniler falan kalmaz canim cunku o seni anne olarak kabul edecek ve sen cocugun gibi kabul edeceksin ne kimseye laf ettirirsin nede bir insanin ters bir bakisina katlana bilirsin ohhoo ben kimlere neler demedim biri bi laf dese gelme o zaman evime bura da oglum yasiyo ve omru yettigince yasayacak rahatsiz oluyorsaniz gelmeyin diye kac kisiye dedim kimse cesaret edemez ona laf demeye ve sunu da soyleyeyim sana zaman gectikce bu sefer zaten evde rahat benim ki diyeceksin ve kendini disarlarda hayvan haklari icin mucadele ederken barinaklarda bulacaksin ve her gun evden cikarken dua ederken bulacaksin ben her gun evden cikarken dua ederim Allahim ne olur yaralanmis bir hayvan bi vicdansiz vururken falan karsima cikartma Allahim diye cunku kendimi cok iyi biliyorum asla frenliyemem kendimi sana diyecegim su an yasadiklarin daha baslangic unutma hayvan haklari sadece evimizde baktigimizla sinirli degildir sadece evimizdekinin hakkini korumak olmaz ama bu saydiklarimda bir anda olmaz sen farkinda olmadan bunlari yasarken bulacaksin kendini
Benim babam hayvanlara cok merhametlidir ama kedileri asla eve sokmazdi. Cok katiydi bu konuda. Bir gun terkedilmis iki tane yavru bulduk dag basinda ve kiyamadik eve getirdik babamla. Once istemedi, soylendi, napicaz bunlari buyuyunce dedi, halida geziyolar vb diye balkonda bakmaya musaade etti. Balkondan iceri sokamiyorduk.
Bir sabah erken kalktim tesadufen, baktim balkonlu odanin kapisi kapali. Actim ki ne goreyim! Babam kalkmis, almis kedileri odanin icine, birini kucagina almis birini ayagina oturtmus, agucuk gugucuk yapiyor :))
O kedicikler uzun sure bizimle yasadi. Simdiyse kendi evimde yasiyorum, bir tane kedim var ve babam "bunu nufusuma alcam, en kucuk evladim benim" diyor
Umarim sizin babaniz da zamanlaboyle olur:)
Canım sabret zamanla kediye alışır ve sever. Hayvanlardan nefret eden biri olmadığı sürece zamanla alışacak ve sevecektir. Babanın üstüne gitme bak gör bir süre sonra kediyi nasıl sahiplenecek.
kivvicim biliyor musun çok haklısınnn :44:
sana yemin ediyorum bu kediden sonra duyarlılığım daha da arttı elimde kedimin mamasını alıp sokaklardaki hayvanlara mama dağıtırken buldum kendimi
hatta derneklere bile üye olmayı düşünüyorum nasipse...
benim de eve arkadaşlarım geliyor kedim oyuncu ya zıplıyor falan korkuyorlar sinir oluyorum sanki benim kedim saldırgan bi şey ani hareket yaptıysa yaptı beğenmiyorsan gelme evime yani.
vallahi aynı mantık :)
ayy ağzından bal damlıyor canım inşallah yaa
evet hayvanları sevmiyor özellikle kedi köpeği çok saçma bulur beyfendi ama hep hayvan belgeseli izler küçükken de çobanlık yapmış yani hayvanların içinde büyümüş niye böyle anlamıyorum doğum günümde kahvaltıda bana kan kusturdu yani ters gitmiyim alttan alayım dedikçe daha da bağırıyor
Bak canim sende baslamissin ohhoo ben kimleri kovmadim oyle evimden benim oglum evimin bir bireyi oldugu icin onun da evde haklari var esim ve ben rahatsiz olmuyoruz kimsede olamaz ayrica onlarinda tipki bizim gibi her ani bir birini tutmaya bilir cok yumusak olan bir kedi vea kopek bir anda sinirlenip saldirgan da olabilir tipki bizler gibi ben oglumun neye ne tepki verecegini bildigim icin gelenleri yonlendiriyorum mesela ilk kez gelecek birisiyse eve girer girmez oglumla tanismak zorunda yoksa asla rahat birakmaz ve bir daha sokmaz eve ilk izlenim ilk gorus cok onemli onun icin ben apartmanin kapisina geldigim an baslar havlamaya yanimizda biri varsa hep derim iceri girer girmez yumusak bir sekilde canim nasilsin falan de ve seni koklamasina izin ver koklama merasimi kapidan girerken 2 dakika flan ama oturduktan sonra ara ara koklamayla bi 15 dakika olur sonra zaten daha yaklasmaz umursamaz bile ama gecengun erkek kardesim geldi birbirlerini cok severler ama ben yatak odasinda uzaniyordum kardesim odaya geldi tam yataga oturdu benim oglusum bir zipladi yerinden hirlaya hirlaya o yatak annesi ve babasinin yatagi kimse oturamaz hele annesi o yatakdaysa babasindan baska kimse giremez o odaya ve birsey diyim mi uyuyrken gece evde biri varsa ve bize seslense esime vea bana havlar hemen yani sus uyuyolar demek istiyo ama zaten kendisi bizi uyandiriyo o sekilde :)
inş. düzelir araları resmi varmı merak ettim kedişin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?