- 20 Ocak 2008
- 633
- 32
- 643
Yok canim neden taviz vereyim ama iki sefer taviz vermek zorunda kaldim bir gun hamile bir arkdasim geldi ve acayip korkardi tum hayvanlardan bende odaya koydum oglumu ve ilk sefer oldugu icin agladi odada o aglayinca kizda bir uzuldu benim yuzumden agladi uzuldu diye cok kotu oldu hatta kizin uzuntuden kanamasi oldu hastaneye goturduk ve bir dieride kucuk cocugu olan bir arkdasim gelmisti oda cocuk korkar dedi diye kapattirdi bana ooo ammada korkarmis cocuk kapisina gidip hav hav diyip kudurtuyo oglumu ee bende sinirlendim bir sure sonra istersen cocugunu kucagina al sikildi oglum odada dedim ve gittiler :) sonuc olarak iki sefer yaptim o hatayi bidigimi uzdum ama sonra cok ozur diledim pasamdan aldim gonlunu bu arada pisin cok tatliymis Allah ayirmasin canim sen cok baglanmissin benim gibi ayrilmak durumunda kalirsan ikiniz icinde cok uzucu olurmaşallah yaa ne kadar akıllı böcük oy oyy :) siz de çok iyi tanımışsınız köpeğinizi .. eve gelen misafir çok önemli işte kediyi köpeği bilip de gelmeli köpeği bi odaya kapatın ben korkarım dememeli çünkü o misafir ama köpek o evin bi bireyi ve orada yaşıyor böyle bi şeyi haketmiyor ama siz de taviz vermiyormuşsunuz ne güzel hep hayvansever bireyler çıkar karşınıza inşallah :)
var olmaz mı :)
şöyle buyrun :)
Üniversitedeyken çöp atmaya dışarı çıktığımda konteynırın yanında miiiik miiik diye sesler geliyordu o soğukta. Bi de baktım ki 3 haftalık bi kedi kutunun içine konmuş süt de konmuş ama içemiyor patileri, her yeri süt olmuş. Hemen aldım evime besledim, onla bağ kurdum evet bi anne gibi günlerce uykusuz kaldım miyavlatmıyorum bile... Sayesinde aradığım mutluluğu buldum, bütlere bile kalmadan geçtim..
Sonra bi kedim daha oldu ama o maalesef öldü... acısına dayanamadım ilk bulduğum kediye daha da düşkün oldum...
Ve üniversite bitti memlekete geri döndüm... dönerken de kediyi yanıma aldım tabii... o zamanlar 7-8 haftalıktı nasıl bırakabilirdim ki...
Ama sakınan göze çöp batar misali kuzum gelir gelmez kapıya sıkıştı bacağı.. 2 gün yürüyemedi şimdi koşuyor maşallah iyileşti :)
Yani benim bu pisiciğe düşkün olmam çok normal... Bi şey olacak diye aklımız çıkıyor biraz üstüne titriyoruz ama evde bi baba var ki aman kedi koltuğa çıktı aman kedi ayağımı ısırdı... kızıyor, bağırıp çağırıyor. Sanki biz diyoruz ona koltuğa çık diye hayvan bu tabi çıkacak hele ki zıplamaya başladı çok normal yani...
Kızlar benim bugün doğum günüm, sabah sabah yaşadığım kavga gene kedi yüzünden bugün yaşadığım olaya bak insan biraz alttan alır... babam yok sevemedi bi türlü. Gerçi o hiç bi hayvanı sevmez. Hergün kavga, gürültü. Adamın işi de yok bazen hep evde duruyor.
Ben napıcam??? Bıktım artık... onu asla bırakamam gerekirse ayrı eve çıkarım diye tehdit ettim babamı. Tamam evin içinde dursun da koltuklara çıkmasın diyor... ben onu niye kısıtlayım ki? Çıksın, temizleriz her gün süpürüyoruz zaten. Alerjisi falan da yok. 1 kilo 200 gr. bi kedinin yeri yok mu şu evde? Az önce kavga ettik kapıya çarparak çıktı evden... Ben ister miydim böyle olmasını? İnsan evladını mutlu eden bi şeyi neden sevmeye çalışmaz ki
Kızlar babamla gene kavga ettik bunun derdi kedi falan değil bence sigarayı 4 ay önce bıraktı 40 sene içiyordu sonuçta. Bence o bunun için böyle yapıyor.
Durduk yere bağırıyor adımı söylerken bile yüksek sesle konuşuyor şuan ağlıyorum hıncımdan adamla asla konuşulmuyor yaaa bi inat bi inat eskiden biz böyle değildik evimizde hiç hır gür çıkmazdı şimdi komşulara rezil oluyoruz yeter artık bıktım yaaa psikoloğa git diyorum gitmiyor biri şu adamın sesini kıssın sadece bağırmayı biliyorben eski babamı geri istiyorum o aşık olduğum adam, kahramanım gitti yerine yapyabancı biri geldi o kadar uzağım ki ona...
Üniversitedeyken çöp atmaya dışarı çıktığımda konteynırın yanında miiiik miiik diye sesler geliyordu o soğukta. Bi de baktım ki 3 haftalık bi kedi kutunun içine konmuş süt de konmuş ama içemiyor patileri, her yeri süt olmuş. Hemen aldım evime besledim, onla bağ kurdum evet bi anne gibi günlerce uykusuz kaldım miyavlatmıyorum bile... Sayesinde aradığım mutluluğu buldum, bütlere bile kalmadan geçtim..
Sonra bi kedim daha oldu ama o maalesef öldü... acısına dayanamadım ilk bulduğum kediye daha da düşkün oldum...
Ve üniversite bitti memlekete geri döndüm... dönerken de kediyi yanıma aldım tabii... o zamanlar 7-8 haftalıktı nasıl bırakabilirdim ki...
Ama sakınan göze çöp batar misali kuzum gelir gelmez kapıya sıkıştı bacağı.. 2 gün yürüyemedi şimdi koşuyor maşallah iyileşti :)
Yani benim bu pisiciğe düşkün olmam çok normal... Bi şey olacak diye aklımız çıkıyor biraz üstüne titriyoruz ama evde bi baba var ki aman kedi koltuğa çıktı aman kedi ayağımı ısırdı... kızıyor, bağırıp çağırıyor. Sanki biz diyoruz ona koltuğa çık diye hayvan bu tabi çıkacak hele ki zıplamaya başladı çok normal yani...
Kızlar benim bugün doğum günüm, sabah sabah yaşadığım kavga gene kedi yüzünden bugün yaşadığım olaya bak insan biraz alttan alır... babam yok sevemedi bi türlü. Gerçi o hiç bi hayvanı sevmez. Hergün kavga, gürültü. Adamın işi de yok bazen hep evde duruyor.
Ben napıcam??? Bıktım artık... onu asla bırakamam gerekirse ayrı eve çıkarım diye tehdit ettim babamı. Tamam evin içinde dursun da koltuklara çıkmasın diyor... ben onu niye kısıtlayım ki? Çıksın, temizleriz her gün süpürüyoruz zaten. Alerjisi falan da yok. 1 kilo 200 gr. bi kedinin yeri yok mu şu evde? Az önce kavga ettik kapıya çarparak çıktı evden... Ben ister miydim böyle olmasını? İnsan evladını mutlu eden bi şeyi neden sevmeye çalışmaz ki
sağol canım benim annem destek oluyor bana çok şükür artık o da öyle olmasa memlekete getiremezdim..
odam var ama kumu filan odamın dışında mecburen çıkarıyorum tantana başlıyor hemen
Ayyy simdi taslar yerine oturdu benim babamda sigarayi 30 sene ustune birakinca bize mum tutturmustu gecer arkadasim uzulme bi muddet sonra belkide kediyi cok sever misal benim babam yazmistim okudunmu bilmiyorum seninkiyle benzer bi olay yasadim ve suan babam kediye asik ve beraber yatiyolar kedi babamin boynuna pusuyomus:)
Benimde aylardır çektiğim bir sorun bu yaklaşık bir sene oldu benim kızım minik hayriyecim babamdan erkek kardeşimden ve ablamdan neler çekiyor bir bilseniz evin içinde dolaştığında defol defol git diye bağırıyorlar ona yemek kokusu alıp mutfağa gelse tekme atıyolar gece ayak ucumda uyumak istiyor ablam kovalıyor kısırlaştırmama izin vermiyorlar sürekli o kızıma hap vermek zorunda bırakıyolar kızana giriyor deli gibi bağırıyor onu bırakamıyorum kucamda bebek gibi sallıyorum uyusun diye dişleri bile daha yeni yeni çıkıyor bazen eve geldiğimde apartman boşluğunda camda yatarken buluyorum eve gelip niye orda diye sordumda babam bilmem kaçmıştır diyo ama hep bilerek kaçsın diye yapıyorlar inşallah seneye evlenip onuda yanımda götüreceğimi düşünerek bunlara sabretmeye çalışıyorum ama erkek arkadaşım ailesine söylediğinde annesi ııııııy evde kedi olmaz demiş onu ikna etmek için o kadar uğraşmıştım şimdide hepsi boşa gidiyor erkek arkadaşımı bahçeli bir ev almaya ikna etmeye çalışıyorum en azından kızım bahçede kulübesinde yatar yine birlikte oluruz ondan ayrılmam zaten niye bu kadar rahatsız oluyo insanlar anlamıyorum benim kızım tuvalete gidiyor kum kullanmıyorum kuru maması var aydan aya alıyorum zaten bütün gün uyuyor kimseye bir zararı yok tüyleri dökülüyor ama hemen arkasında süpürüyorum beni kapıda karşılıyor işe kaldırıyor ağlasam hemen yanıma gelip göğsüme yaslanıp hırlıyor her zaman beni neşelendiriyor kısacası o benim hayatımın bir parçası neden bu kadar tepki gördüğümü anlayamıyorum.
Benimde 5 yaşında Golden Retriever cinsi köpeğim var. Kardeşimle çok köpek istediğimizi karar verip ne yapacağımızı düşünmeye başlamıştık bundan tam 5 sene önce. Babam kesinlikle istemezdi, moderndir, anlayışlıdır ama köpeği istemezdi. hele bir de biz aldık dersek eyvah yani. Biz de kardeşimin doğum gününe denk getirdik ve sanki ona arkadaşlarından hediye gelmiş gibi yaptık. Babam bir gördü, aman aman, ya köpek gidecek ya ben gidicem bu evden dedi. Tabi annem "sen git" dedi babama. Babam gitti yatak odasına, eşyalarını toplamaya başladı, annem gitti yanına. "Çocuklar çok istiyor, çokta sevimli, tamam kendi odalarında bakarlar sen görmezsin" falan diyerek razı etmiş. Günlerce odamın kapısını kilitleyerek uyudum, babam ben uyurken alır sokağa atar diye. Gerçi fazlaca vicdanlıdır aslında ama, nedense lady'i koruma iç güdüsüyle böyle şeyler geldi aklıma. Tabi olaylar, hiçte annemin dediği gibi olmadı, lady evin heryerinde, hatta sabahları babamı uyandıran o. Ve aradan zaman geçti, ben eşimle tanıştım, evlilik planları ve evlilik. Lady'i yanıma alacağımı söyledim. Kardeşim hem çalışıyor hem okuyor ilgilenemezdi, annemde zaten yapamazdı. Ve babam eşimle beni karşısına aldı "Bak lady'i almak istiyorsunuz iyi tamam dedik, ama ola ki iyi bakmazsanız, ola ki sen Cüneyt iki gün sonra şikayet etmeye başlarsan Lady'i gelir alırım bir daha da göstermem, ona iyi bakacaksınız bana söz verin" dedi.
Yani, zamana ihtiyacınız var, kavga etmeden güzelce anlatın bazı şeyleri. Aşılarını yaptırın kedinizin, özel taraklardan alarak hergün tarayın. Tüy dökümü azalır bu durumda.Babanızın rahatsızlıklarını yok etmeye çalışın. Babanızda değişecektir.
Üzerine gitme, baban evdeyken ortadan kaldır
Yavaş yavaş alışacaktır onun varlığına
Ama inatlaşırsan işler kötüye gidebilir
Baban evdeyken çok dolaşmasın ortada, inat yüzünden evden gönderilmesinden iyidir
Biraz zaman geçsin, senden çok sevecek inan bana =))
ayy sahi mi ne kadar sahiplenmiş babanız ne güzel yaa :) darısı başımıza. ama ben de inanıyorum zamanla olacak inşallah babam resmen eğitiyor kediyi kedim de onu dinliyor bizi dinlemiyor :)
aşılarını yaptırıyorum gününde. tüyleri şimdilik o kadar dökülmüyor ama babam da bi titizlik var işte dökülmese de dökülmüş gibi tik oluyor. bi de halkımızın şu kist yapar söylentisi yüzünden! amcam bu yüzden ameliyat olmuş da ama bu ev kedisi kuru mama yiyor ve aşıları var imkansız olması. babam da haklı aslında.
Hemde ne alışmak, balayından dönüp Lady'i aldığım da evde yoktu, eve gelip lady'i göremeyince çok ağlamış. Dediğim gibi biraz zaman, bazı tabular kolay yıkılmıyor, hele ki şu kedi tüyü- köpek tüyü hurafelerinden sonra. Bunları aşmak için sadece zamana ve doğruları sürekli anlatmanıza ihtiyacı var babanızın. Merak etmeyin, hayvanlar kendilerini zorla sevdiriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?