hayvanları seviyorum,civcivler bebek gibi kokarlar.Tavukçuların erkek civcivleri katlettiğini biliyormuydunuz?ben öğrenince şok oldum ,çokda üzüldüm ve onları kurtaracak kudrette değilim
En sevdigim hayvannnnn.
Annem kucukken bize alirdi heryaz. Hatta bi keresinde renkli renkli almistik pembe mor sari:)))) dairenin bahcesinde gezmeye cikardik.
Kocaman olmuslardi:)
Tavuk olunca koye transfer olurlardi.
canım yanlış biliyor alabilirsin
şuanda bizim aldıklarımız tüm o satılan civcivler horoz erkek yani
tavuklarda yumurtalamak için fabrikalarda kalıyor satılanlar hep erkek
haaaaaa bak şimdi düşündüm evet satılanların hepsi alınmıyor sonuçta,evet dediğin doğru olabilir
Konunun tam yeri neresi bilmiyorum arkadaşlar umarım konu dikkatlerden kaçmaz.
Bugun sokakta yavru bir civciv buldum yağöur altında üşümüş aç ve susuz.
Bu hayvan mutlaka birileri tarafından alınmış ve şmdi bir şekilde sokakğa bırakılmış.
Onu kendi civcivlerimin tyanına aldım ana inanın bir süre kendine gelemedi.
Sizlerde isteğim çevremizdekile bir hayvan alırken bir kaç kez daha düşünmeye teşvik edelim arkadaşlar.
Eki Görüntüle 1062914 Eki Görüntüle 1062915
çok şirinlerr, nasıl bunların sokağa bırakırlar
Sendemi olmustun?? :))Ben de çocukken beslediklerimle birlikte köye transfer olmuştum
hihihi
Oyyy onların o kokularını var yaaaaaa bititirim benn :)
Hayvanlara bayılıyorummmmmmmm :)
İnş ablam üniyi şehir dışında kazanırsa eve kediicik de alcam ama özellikle sokakta kalmış muhtaç bi kedicik olcak :)
Bir de neden katlettiklerini anlamadım canım ya
Bunu da ilk kez duydum ayrıca çok şaşırdım(
Vicdan yoksa bırakırlar
Canlarım ilk haftalarında o kadar ihtiyacları var ki sıcağa bu minnoşların,sarıp sarmalayıp uyutuyorum.
Dediğim gibi gerçekten bi süre kendine gelemedi bu yavru,kursağı da boştu
Ama şansı varmış ben de sanslı biriyimdir genelde o yüzden adını,adımdan (Meryem) yola çıkarak Meryoş koydum
Ya onlar uyumadan ben uyuyamıyorum,eve salıyorum bir kaka yapıyorlar kiisonra ben halıyı güzelce silmek zorunda kalıyorum,bazen bahceye çıkarıyorm yani civciv de olsa bakımı öyle kolay değil.
Ama en güzeli onları avuclarımda uyutuyorum hepsi en dibe girmeye çalışıyor kafalarını gömuyor totoları havada :):) rahatlarını bulunca sanki bi pamuk parçası gibi bütün halini alıyorlar çok çok çok tatlılar.
En kötü kader bu civcivlerin her yıl düzenli olarak 'bakım' adı altında satılıyorlar sürü ile ve açlıktan soğuktan bakımsızlıktan öluyorlar. Canlarının değeri 1 tl
Bu hayvan mutlaka birileri tarafından alınmış ve şmdi bir şekilde sokakğa bırakılmış.
Sizlerde isteğim çevremizdekile bir hayvan alırken bir kaç kez daha düşünmeye teşvik edelim arkadaşlar.
Petshoplara karşıyım, hayvanda olsa bir canlının satilması fikri çok acımasız.Konunun tam yeri neresi bilmiyorum arkadaşlar umarım konu dikkatlerden kaçmaz.
evet ben de giderdim köye :)Seyyar lambalar gelisimine yardim ediyor. Hem isigindan hemde sicagindan yararlaniyorlar.
Biz genelde geceleri sicak su torbasi koyardik. Etrafina dizilip sarilir sekilde torbaya yatarlardi. Birde cik cik cik ince ince sesler varyaaa:)
Su icerken birbirinin kafasina basip bogulmalarina sebep olabiliyorlar, kendi aralarinda cok tehlikeliler yani.
Su anda cok kiskandim seni valla:)) bende civciv alabilmek isterdim.
Aman yarabbiii o ne sekerlik oyle sunlara bak sari sari:) ben de beslemistim ilk okuldayken sonra kuzenim dans edip ziplarken uzerine basmisti...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Arkadaşlarrrr amma abarrtıın,atma falan diceksiniz ama bugun de terkedilen pembe bir civcivim oldu o da aç ve susuz ayrıca üşümüş tabi. Komşu almış bir hevesle bakamyınca getirdi bol bol uuyutup ısıttım ama az yiyor. Tek kalmış hiç bişy bilmiyor diğerleri de pembe diye mi artık bilmiyorum pembenin ayaklarını yemeye çalışıyor. Yani işim biraz zor
Kızlarr bu iş iyice çığrından çıkmış, kimbilir kaç tane civciv böyle ziyan oluyor acaba kuşçularda falan satışının yasaklanması için birşeyler yapılabilir mi?
Inanmiyorum yaa
Kesin cocuklarin hosuna gidiyor diye aileler aliyor cocugun hevesi bitince yalla disari.
Pembe olanla cok zor isin malesef onlarin rengini vermek icin oynama yaptiklari icin zarar goruyorlar ve yasama sanslari cok az malesef.
Ve buyuduklerinde cok ciliz tavuklar oluyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?