Hayvanseverler lütfen yardım. :(

fndkfndk

Kûn fe yekûn <3
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2009
3.389
729
398
Hanımlar bugün ikinci kez karşınızdayım ama bu defa bence çok mühim bir konu var.
Az evvel nişanlım sana sürprizim var diye elinde bir kutuyla geldi. Ben ona dişlekliğinden ötürü tavşanım derim hep:) O da bana tavşan almış. Yavru daha avcumdan azıcık büyük. Bembeyaz, pamuk gibi. Çok güzel gözleri var. Böyle tutup koynuma sokasım geliyor o kadar güzel.

Ama sorun şu ki ben hayvanları çok sevmeme rağmen çok korkarım. Asla dokunamam. Sevmek istiyorum ama cesaret edemiyorum. Şimdilik derince bir çamaşır sepetine koydum. Her tarafı delikli, rahatlıkla nefes alabilir. İçine bir peynir kutusuyla su koydum. Bundan içebilir mi acaba? Nasıl bir kapla koymam gerekirdi?

Marul koydum sepetine de ama yemiyor.

Bir de geldiğinden beri hiç kıpırdamıyor. Sadece nefes alıyor, burnunu oynatıyor ve gözünü kırpıyor.

Ben bu pamuktan korkarak onu nasıl besleyebilirim önerileriniz var mı? O kadar güzel ki ölürse kahrolurum. :26:

Yakışıklı oğlum bu teyzeleri. Bu sepette durması uygun mu acaba? Nefes falan alabilir umarım. Kafes mi alsam acaba buna...

tavşanlar için her ne kadar marul ve havuç yer deselerde sakın sadece bunlarla beslemeyin. kendi özel yemleri var, petshoptan bir tavşan yemi edinin.
arada çıkarmanız ve dolaştırmanız gerek aksi halde kafes içinde hayvana eziyet olacaktır.
kafes içinde internette çok güzel kafesler var, düşünebilirsin. Yalnız kemirme işlerini unutma.. evinde dikkat et, gözün üzerinde olsun.
bu arada çok şanslısın bende hayvanları çok severim, o kadar yalvarmama rağmen bana bi tavşan almamıştı malum insan... kediyle köpekle gelen sevgilim olsun isterdim hep

Kocaman bir kafes alsam yine de rahat edemez mi acaba Bence de çok güzel, içime sokasım geliyor ama o kadar korkuyorum ki kıpırdayınca aklım çıkıyor. Kutu içinde geldi, onu taşımaya bile korktum. Evde dolaştıramam annem kızdı zaten sen buna bakamazsın ne yapacağız yazık hayvana diye

benimde bi tavşanım vardı . havuç ve marul yediyordum biraz fazla yedirmişim. yazık cırcır olup ölmüştü çok üzülmüştüm tavşanları cırcır etmemek lazım mış. aklınızda bulunsun. çok şekermiş bu arada :)

nişanlınız korktuğunuzu bilmiyormuydu acaba neden bu hayvancağızı aldı?Tavşan o sepette olurmu hiç yahu evin içinde birde kafese koymaya kalkışmayın sakın mumya değil ya hareket etmesi lazım onunda.Şimdi korktuğu için kımıldamıyordur herhalde tavşan bakımı hakkında çok bilgili değilim ama yem alman lazım ölçü ile besleyeceksin fazla verirsen yemi ölür sakın yıkamaya kalkışma tavşanlar sudan çok korkar bildiklerim bunlar.. birde tuvalet sorunu var tabi herhalde kediler gibidir tuvalet kumu alıp koyman lazım bi tarafa.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Lutfen sahiplendir.
Tavsan bakimi zordur. Ona da sana da yazik.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Evet çok minnoş gözlerimi alamıyorum. O zaman bunun yanındaki marulların bir kısmını alayım da hepsini yemesin. En yakın zamanda da gidip yem alayım oğluşuma.
:)

Yavru olunca korkmam sanmış. Çok sevdiğimi biliyor ya aldanmış işte. Evet çok çok severim hayvanları ama korkarım da aynı zamanda. Çok büyük bir kafes yaptırıp balkonda beslemeyi düşündüm ben de. Havalar da ısınıyor, üşümez. İçinde hareket de edebileceği bir kafes istedim ama olur mu acaba... Bir de korkmayan birilerini bulduğumda bahçeye salmayı düşünüyorum. Çok hareketliymiş nişanlım öyle dedi. O da hareket etmemesine aldanıp öldü diye korkmuş. Kucağından bırakınca bütün evi darmadağın etmiş ve çok zor yakaladım dedi. O yüzden korkuyorum yakalayamayız diye.

benimde tavşanım vardı,çok tatlı hayvanlar,ama bakması biraz zor,mesela sebze yedikleri zaman su içmezler,bunların özel kuru gıdaları var,içinde ağaç kabukları,çekirdek...vs oluyor
talaş yemeye alıştır
havucu çok sevmezler,marul-domates-salatalık iştahla yerler
biraz büyüsün senle oynamaya başlayacak :)
bi de tuvalet sorunu var tuvalet alışkanlığı edindirmen lazım cnm
yıkanırken zorluk çıkartabilir ayrıca onuda belirteyim ürkek bi hayvan çünkü :)
üşütmemeye çalış benimki soğuktan dolayı öldü

Lutfen sahiplendir.
Tavsan bakimi zordur. Ona da sana da yazik.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Gerçekten mi Ben de ona kocaman konforlu bir kafes yaptırmayı hayal ediyordum. Çok özlerim çünkü çok sevdim sadece parmağımın ucuyla dokunabilsem de... Ama ölmesine de dayanamam.

Korktuğunuzu bilmiyor mu bu adam ?

Şu canlıları hediye etmek kadar sinir olduğum bir şey yok.

Tavşan ben de besledim ama kocaman bahçemiz var bizim,babam balkonun altına kafes gibi bir şey yapmıştı kocaman.

Alışınca kaçmıyor.Yani benimki kaçmamıştı.

Sevdalinka katılıyorum kesinlikle bu konuda...Elbette iyi niyetlidir erkek arkadaşı ama ne bileyim şimdi ne olacak hayvancağız diye düşünüyor insan. Hani balık olsa neyse de koca hayvan bu...Aslında güvenilen birine sahiplendirmek en mantıklısı gibi şu durumda. Çünkü dokunmak lazım bi şekilde.

kafes de alsan esir gibi olur yazık hayvana, lütfen bakımından iyi anlayan mümkünse bahçeli evi olan birine sahiplendir. bu hayvanlar hediye değil ya çok yazık çok.

o sepetin içinde çok zavallı duruyor.

sahiplendirene kadar da nolursun özel yemlerinden al, arkadaşımın tavşanı ıslak ot yediği için ishal oldu ve kurtaramadılar. aynı şey sebzeler için de geçerli olabilir.

annen de evin içinde dolaşmasına izin vermeyecek. sen korkuyorsun, evde dolaşmasına izin yok. bu hayvan bir tutsak şuanda. çok rica ediyorum güzel arkadaşım, sahiplendir...

tatlım marul salatalık havuç turp yer suya ihtiyaç duymaz bunları yerse birde onu sıcak tut çok üşüyodur

aynı fikirdeyim hayvanlar oyuncak değil iyi bakacağına emin olduğun birine ver

Bir kere tavsani kafeste baksan bile gunun belirli saatlerinde disarda serbest gezmesi sart bunlar hoplayan ziplayan hayvan sonucta eviniz bahceli degilse hayvancik omrunu balkonda yada evin bir kosesinde kafes icinde geciremezyemek konusuna gelince oncelikle kuru ot ve ozel tavsan yemleri var gunluk mutlaka bunlardan verip arada atistirmalik olarak marul ,havucgibi sebzeler verebilirsin ama sakin tek basina sebzeyle beslenmesin ishal olup olur zavalla:18eynir kabina su koydum demissin ama benden sana tavsiye yeme icme kaplarini mumkun oldugunca porsalen yada demir tarzi seyler sec hatta evin icinde salmaya kalkarsan cok cok dikkatli ol zira kemirgen hayvan olduklarindan televizyon,Telefon kablosu ve buna benzer ne Kadar tehlikeli sey varsa kemirmeyi pek sever kendileri o peynir kabinida kemirirse midesine gidebilir Allah korusun bence sen annenin porselen takimindan simdilik bi kase cal ama ona birde su kabi edinmen lazim cunku tavsanlar kedi kopek gibi kaptan degil Boyle biberon tarzi bi siseden diliyle iterek su icerlerayyy cok uzun oldu sanirim yani anliycan tavsan bakmak zor ishaaa bide icerde bakarim diyede guvenme kakalari ne Kadar sorunsuzsa cisleride bir o Kadar kokulu ve rahatsiz edicidir sanirim annen seni tavsanla beraber balkona atabilir

Daha bebek olduğu için bundan korkmam sanmış. Ben de öyle bir kafes yaptırmayı düşünüyorum. Çok büyük olsun, içinde koşturabilsin istiyorum. Bir de iyi bakabilecek birini bulduğumda bahçemizde gezdiririz diye düşündüm.

Çok seviyorum aslında dediğim gibi her ne kadar korksam da. O da ona güvenerek almış.

Az önce sepetten çıkarmadan sevdim. Sırtını, kulaklarını okşadım çok huzur vericiydi. Sonra biraz kıpırdamaya başladı. Burnunu falan oynatıyor çok sevimli. Sanırım korktuğumu hissetti o da benden korktu. Yarın gidip alacağım o yemlerden. Yanındaki marulların hepsini yer diye korktum sadece iki parça bıraktım. İnşallah hemen bakmayı beceririm de ben beslerim. Çok sevdim çünkü pamuk gibi.

tatlım marul salatalık havuç turp yer suya ihtiyaç duymaz bunları yerse birde onu sıcak tut çok üşüyodur

Kaloriferin önüne koydum inşallah üşümez. İki yaprak marul bıraktım yanına. Ne kadar süre yeter ona?

zamanla alışırsın merak etme.. dışarıda tasma takıp dolaştırıyorlar tavşanları, park ve bahçelerde gezdirebilirsin arada.. veya balkonunuz varsa orada gezdirebilirsin. tabi düşme ihtimali olmasın ona dikkat et.
kocaman bir kafes küçük bir kafesten daha iyi olabilir. Ama dışarının yerini tutmaz. Evde dolaştırman zaten sakıncalı, sürekli gözlem gerekir ki, korkuyorken çok zor.
bizde ilk defa kuş edinmiştik. kuş kafesten uçunca hepimiz nereye kaçacağımızı şaşırmıştık. şimdi çok komik geliyor kuştan korkmak, zamanla alışıyor insan..
tek alışamadığım, görünce sıçradığım hayvan; böcekler
sende zamanla alışır, alıştıkça gezdirmeye başlarsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…