• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayvanseverler lütfen yardım. :(

Bir kere tavsani kafeste baksan bile gunun belirli saatlerinde disarda serbest gezmesi sart bunlar hoplayan ziplayan hayvan sonucta eviniz bahceli degilse hayvancik omrunu balkonda yada evin bir kosesinde kafes icinde geciremez:50:yemek konusuna gelince oncelikle kuru ot ve ozel tavsan yemleri var gunluk mutlaka bunlardan verip arada atistirmalik olarak marul ,havucgibi sebzeler verebilirsin ama sakin tek basina sebzeyle beslenmesin ishal olup olur zavalla:18:peynir kabina su koydum demissin ama benden sana tavsiye yeme icme kaplarini mumkun oldugunca porsalen yada demir tarzi seyler sec hatta evin icinde salmaya kalkarsan cok cok dikkatli ol zira kemirgen hayvan olduklarindan televizyon,Telefon kablosu ve buna benzer ne Kadar tehlikeli sey varsa kemirmeyi pek sever kendileri :1:o peynir kabinida kemirirse midesine gidebilir Allah korusun :53:bence sen annenin porselen takimindan simdilik bi kase cal ama ona birde su kabi edinmen lazim cunku tavsanlar kedi kopek gibi kaptan degil Boyle biberon tarzi bi siseden diliyle iterek su icerler:ssz:ayyy cok uzun oldu sanirim yani anliycan tavsan bakmak zor is:27:haaa bide icerde bakarim diyede guvenme kakalari ne Kadar sorunsuzsa cisleride bir o Kadar kokulu ve rahatsiz edicidir:25: sanirim annen seni tavsanla beraber balkona atabilir:9:

Çok teşekkür ederim bilgiler baya işe yarayacak. :) Biberon var evde. Onla içebilir mi acaba su? Bir de ne kadar vermek gerek yiyeceklerden onu da bilmiyorum. Çok fazla yeyip ishal olmasın diye yanına iki yaprak marul koydum. Bir de internette okudum bayat ekmek, kurabiye falan yemeyi çok seviyormuş. Onlardan vereceğim şimdi. Porselen kap işi tamamdır. Çay tabağından içebilir mi suyu? Çünkü bu kap zaten sonradan biraz derin gibi geldi. Belki içemez oradan.

zamanla alışırsın merak etme.. dışarıda tasma takıp dolaştırıyorlar tavşanları, park ve bahçelerde gezdirebilirsin arada.. veya balkonunuz varsa orada gezdirebilirsin. tabi düşme ihtimali olmasın ona dikkat et.
kocaman bir kafes küçük bir kafesten daha iyi olabilir. Ama dışarının yerini tutmaz. Evde dolaştırman zaten sakıncalı, sürekli gözlem gerekir ki, korkuyorken çok zor.
bizde ilk defa kuş edinmiştik. kuş kafesten uçunca hepimiz nereye kaçacağımızı şaşırmıştık. şimdi çok komik geliyor kuştan korkmak, zamanla alışıyor insan..
tek alışamadığım, görünce sıçradığım hayvan; böcekler:1:
sende zamanla alışır, alıştıkça gezdirmeye başlarsın..

Tasma takarsam boynu falan acımaz mı ki :26: Ben zaten korkmayan ve iyi sahip çıkacak birilerini buldukça bahçeye salmayı düşünüyorum. Gelen gidenimiz çok oluyor neyse ki.

$tavsan-kumesi-4.webp

Şöyle bir şey yaptırıp balkona koymayı düşünüyorum. Olur mu acaba?

Tasma takarsam boynu falan acımaz mı ki :26: Ben zaten korkmayan ve iyi sahip çıkacak birilerini buldukça bahçeye salmayı düşünüyorum. Gelen gidenimiz çok oluyor neyse ki.

Eki Görüntüle 1082992

Şöyle bir şey yaptırıp balkona koymayı düşünüyorum. Olur mu acaba?

yok onların tasmaları farklı, sadece boyna geçmiyo, vücudu sarıyo.. tabi imkan olsa tasmasız dolaştırılsa ne mutlu ama herkesin imkanı olmuyor.
kendi bahçeniz mi orasını anlamadım. gösterdiğiniz yuva çok güzel, balkonunuz müsaitse çok iyi olur.
bir de her gün temizle altını.. çok pis kokar. tuvalet eğitimi vermeyi de ihmal etme, yoksa aklına gelen her yere gider yapar. Çişini yapınca kafesi temizle, çişini bi peçeteye bastır. o çişli peçeteyi de köşeye bir kabın içine koy. zamanla kokudan alışacak ve aynı yere yapacaktır. o da senin işini kolaylaştırır. yalnız kaka eğitimi verilmez onu heryere yapar. ama kakası katı olduğundan temizleme sıkıntısı çıkarmaz:1:

Çok teşekkür ederim bilgiler baya işe yarayacak. :) Biberon var evde. Onla içebilir mi acaba su? Bir de ne kadar vermek gerek yiyeceklerden onu da bilmiyorum. Çok fazla yeyip ishal olmasın diye yanına iki yaprak marul koydum. Bir de internette okudum bayat ekmek, kurabiye falan yemeyi çok seviyormuş. Onlardan vereceğim şimdi. Porselen kap işi tamamdır. Çay tabağından içebilir mi suyu? Çünkü bu kap zaten sonradan biraz derin gibi geldi. Belki içemez oradan.

Canim biberon derken oyle gercek bebek biberonu degil:1:bi siseyi ters cevirdigini dusun ucundada demir bi cikinti var ve demir cikintinin icinde bi bilye var tavsan onu diliyle ittikce agzina yudum yudum su gelir bilmem anlatabildimmi:27:yanina koydugun tabagi dokup uzerini islama ve usutme ihtimali var maalesef:50:bu aksamlik bi kac marul yapragiyla falan idare eder ama yarin mutlaka kuru ot ve kuru tavsan yemi edinmeni tavsiye ederim bide tuvalet tabiiki bi sure takip et cislerini genelde bi koseye yaparlar yada sen bi yer belirle ve tuvaletini oraya koy icinede cisi emici bisey ki genelde preslenmis talas olur tavsanlar icin sakin kedi kumu falan alayim deme onuda yerler cunku.gunluk tuvaletini mutlaka temizlemen lazim.:34:

yok biberondan içemez. onların ki daha farklı. internete bi tavşan suluğu yaz bak görürsün. muhabbet kuşu suluğu gibi düşün. ucunda bir boru var. o borudan içiyor.

Daha bebek olduğu için bundan korkmam sanmış. Ben de öyle bir kafes yaptırmayı düşünüyorum. Çok büyük olsun, içinde koşturabilsin istiyorum. Bir de iyi bakabilecek birini bulduğumda bahçemizde gezdiririz diye düşündüm.

Çok seviyorum aslında dediğim gibi her ne kadar korksam da. O da ona güvenerek almış. :(

Az önce sepetten çıkarmadan sevdim. Sırtını, kulaklarını okşadım çok huzur vericiydi. Sonra biraz kıpırdamaya başladı. Burnunu falan oynatıyor çok sevimli. Sanırım korktuğumu hissetti o da benden korktu. Yarın gidip alacağım o yemlerden. Yanındaki marulların hepsini yer diye korktum sadece iki parça bıraktım. İnşallah hemen bakmayı beceririm de ben beslerim. Çok sevdim çünkü pamuk gibi. :50:

Kaloriferin önüne koydum inşallah üşümez. İki yaprak marul bıraktım yanına. Ne kadar süre yeter ona?

Aslında korkunuzu yenmenize vesile olur belki? Benim de ufak bi muhabbet kuşum var. Allahım nasıl korkuyordum annemler almış koymuş uçuyo falan ben kaçıyorum küçücük hayvandan:1: Halbuki çok rahat kedi köpek severim. Sonra zorladım kendimi. Dedim ki asıl o benden korkuyo kıyamam o minicik ben onun kaç katıyım en fazla elimi gagalar nolucak falan kendimi telkin ettim ve inan geçti. Şimdi en çok ben ilgileniyorum tüm bakımını ben yapıyorum canım o benimmm

Canim biberon derken oyle gercek bebek biberonu degil:1:bi siseyi ters cevirdigini dusun ucundada demir bi cikinti var ve demir cikintinin icinde bi bilye var tavsan onu diliyle ittikce agzina yudum yudum su gelir bilmem anlatabildimmi:27:yanina koydugun tabagi dokup uzerini islama ve usutme ihtimali var maalesef:50:bu aksamlik bi kac marul yapragiyla falan idare eder ama yarin mutlaka kuru ot ve kuru tavsan yemi edinmeni tavsiye ederim bide tuvalet tabiiki bi sure takip et cislerini genelde bi koseye yaparlar yada sen bi yer belirle ve tuvaletini oraya koy icinede cisi emici bisey ki genelde preslenmis talas olur tavsanlar icin sakin kedi kumu falan alayim deme onuda yerler cunku.gunluk tuvaletini mutlaka temizlemen lazim.:34:

Canım kuru otu nereden bulabilirim? Bir de emici bir şey derken, mesela kağıt havlu olur mu? Emer o çişini falan. Saçma mı düşündüm acaba. :( Preslenmiş talaşı bulamam diye düşündüm çünkü.

yok biberondan içemez. onların ki daha farklı. internete bi tavşan suluğu yaz bak görürsün. muhabbet kuşu suluğu gibi düşün. ucunda bir boru var. o borudan içiyor.

Baktım evet kuş suluğu gibiymiş. Ondan da edinmem lazım. :)

Aslında korkunuzu yenmenize vesile olur belki? Benim de ufak bi muhabbet kuşum var. Allahım nasıl korkuyordum annemler almış koymuş uçuyo falan ben kaçıyorum küçücük hayvandan:1: Halbuki çok rahat kedi köpek severim. Sonra zorladım kendimi. Dedim ki asıl o benden korkuyo kıyamam o minicik ben onun kaç katıyım en fazla elimi gagalar nolucak falan kendimi telkin ettim ve inan geçti. Şimdi en çok ben ilgileniyorum tüm bakımını ben yapıyorum canım o benimmm

İnşallah benim de öyle olur. Az önce sırtını, kulaklarını okşadım. Çok güzel bir duyguydu. Sonra kıpırdamaya başladı. Hatta şu an yer değiştirdi öbür köşesine geçti sepetin. Sanırım ben onu sevmediğim için korktuğumu anlıyordu ve o da benden korkuyordu.

oyle pecete havlu olmaz cunku onlari didik didik ederler bi petshopa git orda otta tuvalet icinde gerekli seyleri bulabilirsin yada nisanlini ara tavsani almis yemini bezinide alsin gelsin:34:

oyle pecete havlu olmaz cunku onlari didik didik ederler bi petshopa git orda otta tuvalet icinde gerekli seyleri bulabilirsin yada nisanlini ara tavsani almis yemini bezinide alsin gelsin:34:

Evet öyle yapacağım bu gidişle çünkü çok masraf çıkardı daha şimdiden :) Hele istediğim yuvalar baya pahalı olacak.

Sevdalinka katılıyorum kesinlikle bu konuda...Elbette iyi niyetlidir erkek arkadaşı ama ne bileyim şimdi ne olacak hayvancağız diye düşünüyor insan. Hani balık olsa neyse de koca hayvan bu...Aslında güvenilen birine sahiplendirmek en mantıklısı gibi şu durumda. Çünkü dokunmak lazım bi şekilde.

Yani.:ssz: Benim ex de bana tavşan alacağını söylemişti,tüm gün boyunca istemiyorum diye kavga etmiştim.Ve ben yurtta kalıyordum.:6:

Hanımlar kendim beslemeye karar verdim. Annem, babam ve özellikle abim çok sevdi çünkü. Birazdan gidip kuru mama, kuru yonca, suluk ve çişini yapması için gereken şeylerden alacağım. Balkonumuzun güvenli olduğunu düşünüyorum. Parmaklıklı değil de alt kısmı beton, imkansız oraya sıçraması falan. Epey yüksek. Akşama kadar oraya koyacağım. Koştursun oynasın oğluşum. Hava kararınca da geri içeri, sepetine alacağım. Zamanla alışınca ona zarar vermeyeceğimi, gündüzleri özgür bırakacağımı öğrenir belki. Sürekli dokunuyor, seviyorum artık. Yakında kucağıma almaya da başlarım inşallah. :16:

Yalnız bir sorum olacak bu havada balkonda dursa üşür mü? Erken mi onu dışarı çıkarmam için?

hayvanlar hedıyelık eşya degıldırkı,sorumluluk ıster bakımı..

keşke nısanlın hıc kalkışmasaydı bu ıse,sımdı araştırdım ada tavşanının 9 yıl ömrü olurmuş..

ınsanlah onu terkeden sen olmazsın yasadıgı sure zarfında..

korkunuda asman lazım,uzaktan sevgı mı olur,onun sana ıhtıyacı var artık..

Hanımlar kendim beslemeye karar verdim. Annem, babam ve özellikle abim çok sevdi çünkü. Birazdan gidip kuru mama, kuru yonca, suluk ve çişini yapması için gereken şeylerden alacağım. Balkonumuzun güvenli olduğunu düşünüyorum. Parmaklıklı değil de alt kısmı beton, imkansız oraya sıçraması falan. Epey yüksek. Akşama kadar oraya koyacağım. Koştursun oynasın oğluşum. Hava kararınca da geri içeri, sepetine alacağım. Zamanla alışınca ona zarar vermeyeceğimi, gündüzleri özgür bırakacağımı öğrenir belki. Sürekli dokunuyor, seviyorum artık. Yakında kucağıma almaya da başlarım inşallah. :16:

Yalnız bir sorum olacak bu havada balkonda dursa üşür mü? Erken mi onu dışarı çıkarmam için?

Biraz daha bekle dışarı çıkarmak için yavru sonuçta bünyeleri hassas
Ve madem bakmaya karar verdin bir veterinerden yardım al unutma veteriner petshop falan değil.
Tavşanlar çok dayanıklı hayvanlar değil, bünyeleri hassas özellikle yavruluk döneminde dikkatli olmak lazım
İnşallah daimi yuvası senin yanın olur

hayvanlar hedıyelık eşya degıldırkı,sorumluluk ıster bakımı..

keşke nısanlın hıc kalkışmasaydı bu ıse,sımdı araştırdım ada tavşanının 9 yıl ömrü olurmuş..

ınsanlah onu terkeden sen olmazsın yasadıgı sure zarfında..

korkunuda asman lazım,uzaktan sevgı mı olur,onun sana ıhtıyacı var artık..

Yavaş yavaş aşıyorum zaten. Hatta yavaş değil, dün gece geldi şimdi seviyorum kucağıma almadan. Herkes şok oldu çünkü kuştan bile korkarım normalde. Ama bu o kadar masum ki benim ondan korkmam saçma çünkü o benden korkuyor.

Biraz daha bekle dışarı çıkarmak için yavru sonuçta bünyeleri hassas
Ve madem bakmaya karar verdin bir veterinerden yardım al unutma veteriner petshop falan değil.
Tavşanlar çok dayanıklı hayvanlar değil, bünyeleri hassas özellikle yavruluk döneminde dikkatli olmak lazım
İnşallah daimi yuvası senin yanın olur

Amin inşallah. Hemen o kadar alıştım ki çünkü ona. Marul çok yerse ishal oluyormuş. Kuru şeyleri kemirmeyi çok seviyormuş diye ekmeğin dış kısmından verdim. O kadar güzel yiyor ki gece sesine uyandım izlemek için kalktım. Ben izlerken duruyor hiçbir şey yapmıyor, yemeyi kesiyor. Ben yanından uzaklaşınca devam ediyor. Sanırım hala korkuyor benden ama ona iyi baktığımı görünce alışır inşallah.

Bunun yaşını falan bilemiyoruz veteriner anlar mı acaba? Ama çok küçük daha. Elimi üzerine tutuyorum, tam elim kadar boyu. Bebektir muhtemelen değil mi?

Veteriner bir dostumuz var ona danışırım ben her şeyini. Zaten düzenli olarak tırnaklarını falan da kestirmek gerekiyormuş.

Bir de son olarak, hiç mi çıkarmayayım dışarı şimdi? Annem de üşür dedi ama tam öğle vaktinde balkon iyi güneş alıyorken bir saat falan çıkarsam diyordum. Onu da mı yapmayayım? Buradan bahçe, park gibi alanlarda gezdir diyen arkadaşlar olmuştu. O da sakıncalıdır o zaman değil mi?

Yani.:ssz: Benim ex de bana tavşan alacağını söylemişti,tüm gün boyunca istemiyorum diye kavga etmiştim.Ve ben yurtta kalıyordum.:6:

Yok artık bi de yurtta kalırken:26: Bi de onlar da can ya, hediye olarak alınıp verilmesi ve genel anlamda satılması ne kadar da üzücü. Biz insanlar çok benciliz ne yazık ki...Sözüm konu sahibine değil kesinlikle. Genel bir yanlıştan söz ediyorum...

Yok artık bi de yurtta kalırken:26: Bi de onlar da can ya, hediye olarak alınıp verilmesi ve genel anlamda satılması ne kadar da üzücü. Biz insanlar çok benciliz ne yazık ki...Sözüm konu sahibine değil kesinlikle. Genel bir yanlıştan söz ediyorum...

Zaten benim nişanlım "nişanlıma bir hediye alayım, ne alsam, hah buldum tavşan." diye alıp getirmemiş bunu bana. :) Sokakta çocuklar bununla oynuyormuş ama eziyet ediyorlarmış. Kuyruğunu falan çekiştiriyorlarmış hayvan çok korkmuş. O da önce onları uyarmış. Sonra da hepsine para verip ellerinden almış. Ben ona tavşanım diye hitap ettiğim için de bakabileceğimi düşünüp bana getirmiş.

Zaten benim nişanlım "nişanlıma bir hediye alayım, ne alsam, hah buldum tavşan." diye alıp getirmemiş bunu bana. :) Sokakta çocuklar bununla oynuyormuş ama eziyet ediyorlarmış. Kuyruğunu falan çekiştiriyorlarmış hayvan çok korkmuş. O da önce onları uyarmış. Sonra da hepsine para verip ellerinden almış. Ben ona tavşanım diye hitap ettiğim için de bakabileceğimi düşünüp bana getirmiş.

Ayyy kıyamam yaa...Eğer öyleyse iyi bir şey yapmış tabii ki, sonuçta iyi bakacağınıza eminim. Ama bakın o tavşanı da belli ki çocuklardan birinin ailesi çocuğa almış ama hayvana eziyet ediyorlarmış resmen...İnsan sinirleniyor gerçekten, çocuk alıp satanlardan farkı yok gözümde petshopların. Hayvan alınacaksa sokaktan veya barınaktan alınmasından yanayım. Ama sizin durumunuz da öyleymiş zaten

Yavaş yavaş aşıyorum zaten. Hatta yavaş değil, dün gece geldi şimdi seviyorum kucağıma almadan. Herkes şok oldu çünkü kuştan bile korkarım normalde. Ama bu o kadar masum ki benim ondan korkmam saçma çünkü o benden korkuyor.

Amin inşallah. Hemen o kadar alıştım ki çünkü ona. Marul çok yerse ishal oluyormuş. Kuru şeyleri kemirmeyi çok seviyormuş diye ekmeğin dış kısmından verdim. O kadar güzel yiyor ki gece sesine uyandım izlemek için kalktım. Ben izlerken duruyor hiçbir şey yapmıyor, yemeyi kesiyor. Ben yanından uzaklaşınca devam ediyor. Sanırım hala korkuyor benden ama ona iyi baktığımı görünce alışır inşallah.

Bunun yaşını falan bilemiyoruz veteriner anlar mı acaba? Ama çok küçük daha. Elimi üzerine tutuyorum, tam elim kadar boyu. Bebektir muhtemelen değil mi?

Veteriner bir dostumuz var ona danışırım ben her şeyini. Zaten düzenli olarak tırnaklarını falan da kestirmek gerekiyormuş.

Bir de son olarak, hiç mi çıkarmayayım dışarı şimdi? Annem de üşür dedi ama tam öğle vaktinde balkon iyi güneş alıyorken bir saat falan çıkarsam diyordum. Onu da mı yapmayayım? Buradan bahçe, park gibi alanlarda gezdir diyen arkadaşlar olmuştu. O da sakıncalıdır o zaman değil mi?

Çıkarma canım çünkü güneş bize şu an sıcak geliyor ama yer daha ısınmadı toprak soğuk, ayrıca cereyanda kalmamasına özen göster.

Ayyy kıyamam yaa...Eğer öyleyse iyi bir şey yapmış tabii ki, sonuçta iyi bakacağınıza eminim. Ama bakın o tavşanı da belli ki çocuklardan birinin ailesi çocuğa almış ama hayvana eziyet ediyorlarmış resmen...İnsan sinirleniyor gerçekten, çocuk alıp satanlardan farkı yok gözümde petshopların. Hayvan alınacaksa sokaktan veya barınaktan alınmasından yanayım. Ama sizin durumunuz da öyleymiş zaten

Evet o konuda çok hassas aslında kendisi. Sokaktaki dilenci çocuklara para verdiğimde bile bana kızıyor ki sen para kazandırmazsan onu sokağa atanlar vazgeçecek bu işten diye. Asla almazdı yani pet shoptan para verip. Çocuklardan korkuyordu kaçamıyordu kıyamadım dedi. İnşallah iyi bakarız. Şimdi ona alışveriş yapmaya gideceğiz. Dayısı eksiklerini alacak. :1:

Çıkarma canım çünkü güneş bize şu an sıcak geliyor ama yer daha ısınmadı toprak soğuk, ayrıca cereyanda kalmamasına özen göster.

Odamı bile havalandırmadım belki üşür diye. Kıyamıyorum hiç çok küçük avcum kadar. :26:

Back
X