Merhabalar,
Bende yeni üye oldum.Daha öncesinden siteyi takip ediyorum.
Bende dün ilk aşılamamı oldum.
Başımdan geçenleri anlatayım neler yaptığımı belki bu işe yeni başlayanların aklındaki soru işaretlerini bir nebzede olsun azaltmış olurum.
3 yıllık evliyim. 1,5 yıl önce çocuk istedik. Ama 8 ay boyunca olmadı. Doktora gittim. eşimden sperm istedi ilk şükür sorun yoktu. Yumurta takibi yapalım dedi. Yumurta takibinde yumurtaların gelişmediğini gördü ve. Klomen hap verdi. Kolmen ile yumurtalar oluştu. Sonra çatlatma hapı( Sonra doktorumu değiştirdim. Çatlatma hapı değil dekort dedi) Ne kdar doğru bilinmez ama onu içtikten 36 saat sonra kontorle gittiğimde çatlamanın olmuş olduğunu görüyordum. 5 ay gittim geldim. Evlilikten sonra enfeksıyon mantar oluuştu. 2,5 sene çektim illeti. Belki ondandır diye dokto değiştirdim. Prof. buldum ismini söylemiycem bağdat caddesinde. Anlattım derdimi dedi ki hastalığı tedavi edelim ilk önce. iğneler,fitiller, haplar kullandım. Geçti gibi oldu. İğneye başlayalım dedi. Gonal F 450 kullandım. 75'er her gün yumurta takibi yapıldı. oluştu yumurtalar sonra ovitrelle çatlatma iğnesi çatladı aöa yine gebelik yok. Prof.la pek anlaşamadık sorduğum sorulara pek cevap vermek istemedi. Yine doktor değişimi. Kartalda Fatih beye gittim. (Mantar yine tekrarlamıştı ilaçlar verdi şükür 5 aydır sorunum ortadan kalktı.) Gerçekten süper bir doktor. Anlattım dedi ki ilk önce hormon testi yapalım sonra rahim filmi. Yapıldım sonuçlar güzel. Eee çocuk niye olmuyor. Sebepsiz infertelite. Strese bağlı belkide. Bu sefer iğnem puregon oldu. puregon 600 kullandım. 5 yumurtam oluştu. Çatlatma iğnemi vuruldum. Doktorun verdiği saatte birleşme oldu ama yine gebelik olmadı. Doktora gittim hala küçük yumurtalar var es geçelim bu ayı dinlen dedi.
3 ay gitmedim çünkü psikolojik olarak kendimi hazır hissetmiyordum. Mayıs ayında gittim cesaretimi toplayıp. Bi daha denemeyelim dedim aşılamaya geçelim. Olmazsa tüp. Doktor bencede dedi ve yine puregon iğne 900 luk bu sefer 4 yumurtam oldu. 1 i küçük. yine ovitrelle çatlatma dünde aşılama için gittim. Bugünde progynex iğneye başlayacağım 12 gün günde bir tane vurulacağım. doktor canın yanacak yağlı olduğu için bakalım. aşılamadan sonra zıplama, hoplama, bol su iç, stres yapma dedi. 12 gün sonrayı bekliyoruz bakalım. Herkes için hayırlısı olur inşallah.